rozdelenie diskov
-
tomaxx_199
Medium Professional
rozdelenie diskov
poradte mam 40gb disk a je rozdeleny na: c-4gb d-zvysok a chcel by som rozdelit aby bolo c-10gb a d-zvysok stiahol som partition magic demo ale neviem co dalej.
Neviem, či demo verzia túto funkciu podporuje, ale ak áno, tak teraz by si mal zmenšiť ten veľký disk, z ktorého chceš ubrať, posunúť ho doprava, aby sa uvoľnilo voľné miesto pri C: a potom môžeš zväčšiť C: na požadovanú veľkosť.
Nezabudni si zálohovať všetky dôležité údaje, pretože stačí jediná chybyčka (chybný sektor na disku, výpadok elektrického prúdu) a môžeš prísť o všetky dáta.
Nezabudni si zálohovať všetky dôležité údaje, pretože stačí jediná chybyčka (chybný sektor na disku, výpadok elektrického prúdu) a môžeš prísť o všetky dáta.
-
tomaxx_199
Medium Professional
Pri každej manipulácii s partíciami je riziko straty dát. Ja som mal problémy iba raz, vyskytla sa nejaká neznáma chyba.. samozrejme partícia bola fuč. Našťastie som prišiel iba o fat tabuľku, takže 99% dát ostalo fyzicky nepoškodených na disku. Teraz by som ju obnovil cez Active Recovety Partition, ale vtedy som obnovoval dáta cez nejakú utilitku na obnovenie vymazaných súborov.
Pred samotnou manipuláciou s partíciami doporučujem:
- skontrolovať disk, či nemá chyby (takmer každý program, ktorý pracuje s diskami, má nejakú featuritku na kontrolu chýb disku),
- vymazať všetky nepotrebné, dočasné a iné súbory (napr. cez CCleaner),
- čo najviac dát presunúť na iný disk/partíciu, s ktorou sa nebude manipulovať,
- zdefragmentovať partície, s ktorými sa bude narábať
Po vykonaní týchto bodov bude manipulácia s partíciami bezpečnejšia a hlavne rýchlejšia..
- skontrolovať disk, či nemá chyby (takmer každý program, ktorý pracuje s diskami, má nejakú featuritku na kontrolu chýb disku),
Po vykonaní týchto bodov bude manipulácia s partíciami bezpečnejšia a hlavne rýchlejšia..
-
tomaxx_199
Medium Professional
skontrolovat myslis z chkdsk? ten nenasiel chybi. velmi sa bojim ze daco zbrabrem ale neviem preco ked dam do servisu pc tak mi ho rozdelia tak ze c: 4gb a d: zvisok a ja chcem aspon dat 2gb do c. a keby sa vymazalo tak mozem pouzit aj ja ten program na obnovu?brm napísal:Pri každej manipulácii s partíciami je riziko straty dát. Ja som mal problémy iba raz, vyskytla sa nejaká neznáma chyba.. samozrejme partícia bola fuč. Našťastie som prišiel iba o fat tabuľku, takže 99% dát ostalo fyzicky nepoškodených na disku. Teraz by som ju obnovil cez Active Recovety Partition, ale vtedy som obnovoval dáta cez nejakú utilitku na obnovenie vymazaných súborov.
Aj chkdsk by mohlo stačiť. A ak sa Ti niečo stane, tak áno.. môžeš skúsiť tie programy na obnovu.. na obnovu partície alebo zmazaných súborov. Na hojku už bolo o nich dosť diskusií.
Ale zase až tak stresovať nemusíš, podľa mňa na 95% sa Ti nič nestane.. akurát ak náhodou niečo, aby si s tým rátal, že aj taká možnosť tu je.

Ale zase až tak stresovať nemusíš, podľa mňa na 95% sa Ti nič nestane.. akurát ak náhodou niečo, aby si s tým rátal, že aj taká možnosť tu je.
-
tomaxx_199
Medium Professional
-
vladenko007
VIP
Inak ste si istý, že by to nemalo zmazať dáta? Lebo som to skúšal cez gparted na LiveCD Ubuntu a hneď to odo mňa chcelo "Setdisklabel" a písalo to, že sa mi tým vymažú všetky dáta...Takže ako to mám vlastne urobiť???
/Tak som našiel veľmi pekný návod...Hmm, teda Google našiel tu
/Tak som našiel veľmi pekný návod...Hmm, teda Google našiel tu