Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
bollech - nz ak by si nieco potreboval tak napis na icq..
Jake44 - uff.. tak tych book je strasne vela.. urcite by som ich zriedil na polku.. napr. dell alebo lenevo mas tam aj 3booky tej znacky a su to velmi podobne booky.. taktiez si mohol uviest vyuzitie, co ocakavas od toho book naco ho potrebujes a podobne.. a samozrejme cenu.. ja by som uvazoval asi nad MSI alebo sony pripadne dell..
Jake44 - uff.. tak tych book je strasne vela.. urcite by som ich zriedil na polku.. napr. dell alebo lenevo mas tam aj 3booky tej znacky a su to velmi podobne booky.. taktiez si mohol uviest vyuzitie, co ocakavas od toho book naco ho potrebujes a podobne.. a samozrejme cenu.. ja by som uvazoval asi nad MSI alebo sony pripadne dell..
Ja viem, ze je ich vela, no ked su si podobne, tak sa neviem rozhodnut, ze ktory vyradit
Notebook budem pouzivat na veci do skoly (prvak na IT) inak len bezne veci: hudba, filmy, net...hry len velmi poskromne (maximalne nejaky ten Warcraft III-nechcem si zasie*at NB hrami, chcem tam mat len ozaj nutne veci). Dolezite je aj vysoke rozlisenie a vydrz baterie (ale zas nie na ukor integrovanej grafiky-preto v zozname NB s integrovanou ani nie je). Na NB sa chystam hned nahodit Windows 7. Ako som uz povedal, bude casto prenasany (do Brna na skolu a spat do TT na vikend) preto chcem nech aj nieco vydrzia neodpali sa mi nejaky kablik po 2 mesiacoch.
Este otazky: Co je to NBD zaruka a ten roll-cage?
Este otazky: Co je to NBD zaruka a ten roll-cage?
NBD = "Next business day" - v prípade poruchy oprava priamo u zákazníka doma (respektíve tam, kde si) nasledujúci deň.
roll-cage = kovová výstuha vo veku displeja, pomáha ho lepšie chrániť, čiže máš lepšiu ochranu v prípade, že ti niečo zozadu tlačí na displej.
A ináč tie notebooky sú si vôbec nie podobné, možno len pre tých, ktorých zaujímajú len číselká. Čím viac, tým lepšie.
Je pri nich obrovský rozdiel v systéme chladenia, konštrukcii či dodávaného softvéru priamo od výrobcu. Takisto je dôležité rozlíšenie displeja, či je matný/lesklý, respektíve aká technológia sa používa na podsvietenie.
roll-cage = kovová výstuha vo veku displeja, pomáha ho lepšie chrániť, čiže máš lepšiu ochranu v prípade, že ti niečo zozadu tlačí na displej.
A ináč tie notebooky sú si vôbec nie podobné, možno len pre tých, ktorých zaujímajú len číselká. Čím viac, tým lepšie.
No...vidis. A prave preto som svoj vyber hodil sem. Ja sa do toho moc nevyznam. Ja viem akurat porovnat "ciselka" a tie co som dal sem su si podobne co sa tyka parametrov. Viem, ktora graficka karta je lepsia, ktory procesor atd. Lenze mna zaujimaju aj tieto veci co si spominal->konstrukcia, chladenie, software a podobne. To si myslim, ze je dost dolezite. Moj vyber sa zuzil na T500/T400/R500 a zaujimal by ma aj ten Acer TravelMate...neviete o nom nieco?
Laptop do 700 € (21 000)..surne
Zdravim,,,ja by som tiez potreboval poradit co si mam kupit,,,ide o to ze by som ho dost vyuzival,,,idem na intrak takze aj na hry aj na pracu,,,chcel by som aby mi tam frcala GTA 4,,takze aby bola dobra grafika aj ramka a tak,,,aby sa mi zase nejak moc neprehrieval,,,.som pocul ze HP teda tento http://www.alza.sk/hp-probook-4510s-d126777.htm ktory je mimochodom druhy najpredavanejsi na Alze.sk,,,ze je moc hlucny,,potom zase na Lenovo som nepocul zle slovo,,,ale oproti napriklad Aceru ktory ma taku istu konfiguraciu tak stoji 2 krat viac,,,,a este by som potreboval aby tam bol ten T-slot ci ako sa to vola,,,to aby som si ho mohol zamknut,,,,diky vopred za odpovede
takze aky skor pls ten HP http://www.alza.sk/hp-probook-4510s-d126777.htm
aleno racej tento Lenovo http://www.alza.sk/lenovo-g530-4446-3ag-d129636.htm
takze aky skor pls ten HP http://www.alza.sk/hp-probook-4510s-d126777.htm
aleno racej tento Lenovo http://www.alza.sk/lenovo-g530-4446-3ag-d129636.htm
dadak7 - Cenový limit? Imho tie dva, čo si si vybral, tak ak sa chceš na tom zahrať GTA4, zabudni. To Lenovo ma integrovanú grafiku, ProBook low-endovú dedikovanú. Ani ho na tom nespustíš. A ak chceš výkonný notebook, na ktorom si to GTA ako tak zahráš a aby sa ti ešte neprehrieval, tak to aby si ešte zopár eur prihodil, minimálne tých 200.
no nic nakoniec to vidima na: http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/9 ... 0ab-sx031/
//THX to BX
//THX to BX
Čo poviete na http://www.alza.sk/hp-pavilion-dv6-1230-d122607.htm ???
Len sa trošku informujem, chcem vedieť, čo takémuto NB vytknete
Len sa trošku informujem, chcem vedieť, čo takémuto NB vytknete
FT tak ktory iny by si mo prosim ta poradil ???aj z inej znacky ,,a limit je 700€ je to v predmete....,,,a ozaj co je to ta Low - endova dedikovana grafika pls ?? a aku by som potreboval na tie novsie hry,,,som niedke cital ze slabost notebookov su hlavne grafiky..a ten bezpecnostny slot neviete nahodou ktore znacky notebookov ho maju ??...
a hlavne aky je lepsi procesor ,,,AMD alebo Intel ???.....diky
a hlavne aky je lepsi procesor ,,,AMD alebo Intel ???.....diky
dadak, s takým cenovým limitom nezoženieš notebook. Ak ho chceš viac na hry, tak na to je najlepší MSI - parametrovo nadupaný notebook, ktorý ale spracovanie nemá najlepšie. Zase ak chceš odolný notebook s dobrým chladením a tichou prevádzkou, tak nové hry (určite nie GTA 4) zvládať nebude.
Ja som teraz kúpil Lenovo R500 za 690€, ktorý je veľmi odolný, má skvelo riešené chladenie, ale na hry proste nie je - má integrovanú grafiku. Moje požiadavky ako business notebook však splňuje
Ja som teraz kúpil Lenovo R500 za 690€, ktorý je veľmi odolný, má skvelo riešené chladenie, ale na hry proste nie je - má integrovanú grafiku. Moje požiadavky ako business notebook však splňuje
Pilifo napriklad segra ma MSI MS-6837D uz asik pol roka ale zatial sa mi zda ze ide v pohode...narozdiel od bratoveho Asusu ho skoro ani nepocut,,, takze MSI sa mi zda byt celkom dobry,,,mozno ide len o ten typ,,,noo ale ako si vravel ze MSI su dobre na hry,,,tak co vravis na tento http://www.alza.sk/msi-gx623x-026cz-d129248.htm myslis ze porcesor je dobry,,,takisto aj grafika,,a ramka tiez myslim ze staci,,,a je to este moj maximalny financi limit......diky
prave som cital hodnotenie na http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P4 ... dstart=200 a pisali tam ze napr
Chtěl bych se zeptat jaký novější hry s tímto notebokem rozjedu?.Mám na mysli Far cry 2, nebo gta4...
Re: Hry | od: Pave1 odpovědět 19.7.200919:48:19
Far Cry 2 na max v nativním rozlišení, GTA IV na medium v nativním rozlišení. FEAR 2, CoD 4&5,...vše na max. Crysis medium až max.
prave som cital hodnotenie na http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P4 ... dstart=200 a pisali tam ze napr
Chtěl bych se zeptat jaký novější hry s tímto notebokem rozjedu?.Mám na mysli Far cry 2, nebo gta4...
Re: Hry | od: Pave1 odpovědět 19.7.200919:48:19
Far Cry 2 na max v nativním rozlišení, GTA IV na medium v nativním rozlišení. FEAR 2, CoD 4&5,...vše na max. Crysis medium až max.
Dajte nejaky typ na konkretny stroj teda notebook a ayb ste to nemali take jednoduche tak mate rozpočet do 17 000 sk
Neprekracovať poprosim limit a ak by sa dalo linky na konkretne masiny.
poziadavka 3 giga ram
Procesor intel core 2 duo samozrejme
Grafika pokial mozno co najmenej integorvana a ak by sa dalo Nvidia
ale to uz nieje podmienka
OS - netreba (nech si strcia vistu do zadku ja si nekupujem masinu aby som sa dival ako sa hra s grafikou okien ale aby robila co ja jej poviem)
Páni a vec podstatná samozrejme aby na tom bežalo XP lebo niektore kur*y uz ani nerobia notasy pre XP.
Schvalne kto tu da najlepsi stroj do takej ceny ? (samozrejme karma ista)
Neprekracovať poprosim limit a ak by sa dalo linky na konkretne masiny.
poziadavka 3 giga ram
Procesor intel core 2 duo samozrejme
Grafika pokial mozno co najmenej integorvana a ak by sa dalo Nvidia
ale to uz nieje podmienka
OS - netreba (nech si strcia vistu do zadku ja si nekupujem masinu aby som sa dival ako sa hra s grafikou okien ale aby robila co ja jej poviem)
Páni a vec podstatná samozrejme aby na tom bežalo XP lebo niektore kur*y uz ani nerobia notasy pre XP.
Schvalne kto tu da najlepsi stroj do takej ceny ? (samozrejme karma ista)
skener, pokiaľ chceš nadpriemernú kvalitu oproti parametrovo nadupanejším modelom iných značiek, tak by som Ti odporučil Lenovo SL500. Síce tam nemáš 3 GB RAM - ky, ale na bežnú prácu, na ktorú je určený, to bohate postačuje.
Napíš však ešte to, akú uhlopriečku preferuješ a či by si skôr išiel do nejakého MSI, s ktorým by si si aj čo to zahral, alebo by Ti stačil aj business notebook ako hore uvedené Lenovo
Napíš však ešte to, akú uhlopriečku preferuješ a či by si skôr išiel do nejakého MSI, s ktorým by si si aj čo to zahral, alebo by Ti stačil aj business notebook ako hore uvedené Lenovo
-
Yxo
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
S vyberom notebooku som sa dopracoval k 2 favoritom:
Lenovo ThinkPad SL500
Dell Studio 1555
A teraz babo rad, ktory vziat. Notebook potrebujem do skoly/na intrak, ako student informatiky. Uzije si pomerne caste prenasanie, ocakavam od neho aj aspon nejaky graficky vykon koli obcasnej hre. Zatial ma u mna vacsie sympatie Dell, najmä koli NBD zaruke v cene. Uvital by som vase postrehy, vopred dik
Lenovo ThinkPad SL500
Dell Studio 1555
A teraz babo rad, ktory vziat. Notebook potrebujem do skoly/na intrak, ako student informatiky. Uzije si pomerne caste prenasanie, ocakavam od neho aj aspon nejaky graficky vykon koli obcasnej hre. Zatial ma u mna vacsie sympatie Dell, najmä koli NBD zaruke v cene. Uvital by som vase postrehy, vopred dik
lenovo ma:
Displej:
15,4 "WXGA + TFT LCD VibrantView, matný
Rozlíšenie 1680 x 1050 bodov
dell:
Display: 15.6in Widescreen 1366x768 pixelov
tieto 15.6in 16:9 su dobre len na pozeranie filmov, na vsetko ostatne su strasne male na vysku, v tomto ma jednoznacne navrch lenovo a aj ked ma dell papierovo lepsie parametre tak display je narozdiel od ram,disku vec ktoru v NB nevymenis
Displej:
15,4 "WXGA + TFT LCD VibrantView, matný
Rozlíšenie 1680 x 1050 bodov
dell:
Display: 15.6in Widescreen 1366x768 pixelov
tieto 15.6in 16:9 su dobre len na pozeranie filmov, na vsetko ostatne su strasne male na vysku, v tomto ma jednoznacne navrch lenovo a aj ked ma dell papierovo lepsie parametre tak display je narozdiel od ram,disku vec ktoru v NB nevymenis
Ja kaslem v podsate na znacku len to HP nechcem ani na vzhlade mi nezalezi vobec ja len potrebujem aby fungoval a aby to bolo aspon papierovo na urovni ja som prakticky typ ja potrebuje maby pocitac robil to co ja chem a ak sa to da tak co najrychlejsie ako to on zariadi alebo že či vyzera ako by h oskoša vybrali alebo ako keby ho ferari na zakazku robilo tak to je mi jednoPilifo napísal:skener, pokiaľ chceš nadpriemernú kvalitu oproti parametrovo nadupanejším modelom iných značiek, tak by som Ti odporučil Lenovo SL500. Síce tam nemáš 3 GB RAM - ky, ale na bežnú prácu, na ktorú je určený, to bohate postačuje.
Uhlopriečku kašlať na tom mi nezaleži aka bude ale tu grafiku treba riešiť mne je jedno ze Nvidia sa hreje noa a čo ale Nvidia je Nvidia.
Našiel som zatial jeden tento:
Kód: Vybrať všetko
http://partner.halnet.sk/exim_1017/?Mode=Sti&StiId=51135Inak ak by niekto mal nieco pre mna kludne aj podpultový predaj mne nevadi ze sa to "stratilo zo skladu"
Aby ste nepovedali ze to takto tak mi kludne mozete pisat aj do sukromnych sprav alebo tak uz ako vyhovuje vam, proste dobru ponuku neodmietam. A pre take ponuky mam nejake peniaze stale poruke.
skener, tak pokiaľ sú Tvoje priority také, ako si písal, tak v tom prípade je pre Teba ten ASUS celkom dobrá voľba, akurát tá grafika tam asi tiež nebude v hrách robiť zázraky. Ale v podstate neviem, či za také peniaze kúpiš niečo nové parametrovo lepšie. Čo som pozeral, veľmi podobne sú na tom cenovo aj Acery a MSI pri rovnakej konfigurácii.
myslite ze tento notebook http://www.alza.sk/msi-gx623x-026cz-d129248.htm stoji za 780 € (23 400) ??? a bude sa mi na nom dat zahrat GTA 4 ???dik za odpoved