Ved ja som sa tam tesil ze uvidim ten ich zivot na dedinach a tak,ale proste keby si videl ten odpad vsade,stali sme v kolone aut,a auta pred nami z albanska otvorali okna a vyhadzovali igelitky s odpadom len tak von proste do tej prirody tak to tam aj tak vyzeralo.
Ved ono to je zaujimave prostredie aj krajina,ako sa vravi je to fakt krajina mercedesov a bunkrov,ale ten odpad to fakt strasne bilo do oci ale tak to len hovori o mentalite toho naroda.
belo15, síce sme na Lefkadu pred 2 rokmi nešli cez Albánsko, ale trasou Maďarsko - Srbsko - Macedónsko - Grécko a fakt ohromený v negatívnom zmysle som bol z Macedónska. Tu sme radšej ani nezastavovali a snažili sme sa celou krajinou prefrčať na jedno zastavenie. Na srbsko - macedónskych hraniciach kopa cigánčeniec, ktoré žobrali od Nemcov a Rakúšanov peniaze, kopa otravných ľudí, policajti ich tam naháňali, ale bezúspešne, svorka opustených psov sa tam prechádzala medzi autami, všade, kde som sa pozrel odpadky, no proste strašný bordel...
Ale tá vyše 1800km - ová odysea stála za tú božskú dovolenku na Lefkade
Kamarat bol minuly rok v ramci svojho tripu po vychodnej Europe aj v Albansku a vychvaloval ako krajinu, tak aj ludi. Vraj boli mily, privetivy, dokonca v jednej dedine prespali u dakeho dedka, ten im navaril, motorky schoval v stodole na noc... Vraj sa ti ludia snazia zbavit nalepky povojnoveho statu a aj vlada vraj chce z Albanska spravit zaujimavu destinaciu pre turistov... Fotky co mi ukazoval boli dost zaujimave, proste balkanska priroda Boli tam aj pri mori a vraj je to zatial neokukane a neznicene nemeckymi turistami.
begbeee, tak to si presiel krajsou castou BiH.
v Medzugorii nevadilo, ze cesty tam niesu kvalitne, tam ludia chodievaju ludia vacsinou peso. nikto sa tam nenahli je tam neopisatelny klud, ktory je len zriedkakedy preruseny, ako by napisal P. Pistanek, "krikom motorky japonskej motorky, povodne urcenej na kvalitne japonske, americke a europske cesty, ktora sa vzpina pod rukami mladeho Bosniaka povodne urceneho na pasenie somarom na vyprahnutych sklantych kopcoch okolitych hor".
Pilifo,my sme cestovali v noci takze velmi som si Macedonsko neobzrel a prefrcali sme ho za hodinu a pol ale tie psy na hraniciach a kade tade tam behali aj teraz,a zobrajuce cigancence boli najme v albansku.
Tie boli aj v Bosne, nielen cigáni.. Stáli sme na zápche a hneď nastúpili v poradí - otec umývač okien, syn predávajúci bohviečo, žobrajúca matka s novorodencom a malá dcéra s veľkými očami a načiahnutou rukou...
Mno a ja som zistil, ze na dovolenku pojdem koncom septembra najpravdepodobnejsie sam. Takze to vidim tak, ze vecer pred zacatim mojich dni volna nabehnem do ThomasCook a vezmem si nejaky sympaticky lastminute a pojdem kam ma odvezu...Niekam na juh, samozrejme...Vezmem fotak a bude svaty pokoj.
bohuzial tohto roku na dovolenku naozaj nebolo casu a ani teraz nebude(snad mi vide aspon mnichov) ale bol som uz 2roky po sebe v turecku a ak pojdem niekde na buduci rok bude to urcite turecko, velmi sa mi tam paci a je tam uzasne, hlavne tie vlny , kto bol vie