Pes do bytu :D
Pes do bytu :D
Poradtemi niakeho psika do bytu
rozmyslal som medzi shiba inu :DD
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
lekoklatik
VIP
-
audiotrack
VIP
-
lekoklatik
VIP
-
lekoklatik
VIP
Ako tak pozerám, tak slobodne napíšem že v tvojom prípade by som ti žiadne zviera neodporúčal. Nie je to niečo, čo môžeš dať do krabice a po rokoch vyhodiť. Je to určitá zodpovednosť a financie ani nespomínam. Vykašli sa ty radšej na zviera a nájdi si priateľku. /Nie že by som provnával priateľku so zvieraťom, ale o babu sa nemusíš starať až tak. Pri babe ti treba nejaké tie drobné navyše
/
Plemená Ti už poradili, ja Ti teraz poviem trošku iný názor. Bývam v paneláku, v ktorom sú 3-izbové byty. Moja suseda (cez chodbu) sa rozhodla, že si doma zriadi chovnú stanicu či ako to mám nazvať. Doma má: Niečo okolo 25 mačiatok (teraz sa jej nedarí predávať, inokedy máma cez 50 - teraz hovorím úplne bez srandy), 3 psov, 2 fretky, akvárijné rybičky a skrečkov. Nechápem, ako tam vôbec môže existovať, ide odtiaľ nechutný zápach, hlavne v lete, keď je dusno, nedá sa to na chodbe vydržať, je tu kopa múch, ak si vonku predo dvermi nechám obuv, ihneď sa na ňu "nalepia" chumáče chlpov, ktoré sa po chodbe povaľujú. Ako, hlavne neznesiteľný smrad ma štve. Viackrát sme jej skúšali dohovoriť, ale nie - ona si nedá povedať. Keď sa pozriete do ich okna, vidíte na parapete mačky, keď prídete do nich, všade majú mačky, tie im lížu z hrncov, chodia po gaučovke, spia s nimi. Toto je už nenormálne, bohužiaľ, čo som zisťoval, tak sa s tým nedá nič robiť, kým sa o zvieratá riadne stará. Tie mačky nikdy neboli vonku, venčia len psy.. Kto chce jedného psíka pre rozkoš, budiž, ale toto? Na psychiatriu..
audiotrack: Kokršpaniela nie, tie vysiace uši sa v bytoch zvyknú zapaľovať a nechutne to páchne.
Inak prečo si myslíš, že pes v byte trpí? Obzvlášť že je jedno akého. Ja tvrdím, že väčšine vonkaších psov na reťazi je horšie ako keby boli v byte.
Innocence: To je nechutne, ale čo narobíš s narušenými ľudmi?
Inak prečo si myslíš, že pes v byte trpí? Obzvlášť že je jedno akého. Ja tvrdím, že väčšine vonkaších psov na reťazi je horšie ako keby boli v byte.
-
tomasito13
Star
to s tymi usami ako zapalovat? predsa ich necucha po zemi az do krvy a pes v byte v urcitom smere trpi uz len tym ze nema moznost takeho vybehu ako pri dome. Ludi ktori maju psov cely ich zivot na retazi taktiez nemam rads tym mas pravdu ale pokial si volne beha tak je to lepsie ako v byte.Frikso napísal:audiotrack: Kokršpaniela nie, tie vysiace uši sa v bytoch zvyknú zapaľovať a nechutne to páchne.
-
ChallengerQo
Expert
Ma ich prevesene - nevetraju sa a tvoria sa tam kvasinky, hlavne v zime pri ustrednom kureni.tomasito13 napísal:to s tymi usami ako zapalovat? predsa ich necucha po zemi az do krvy a pes v byte v urcitom smere trpi uz len tym ze nema moznost takeho vybehu ako pri dome. Ludi ktori maju psov cely ich zivot na retazi taktiez nemam rads tym mas pravdu ale pokial si volne beha tak je to lepsie ako v byte.
My mame rodinny dom, 18á záhradu, 8 psov a z toho iba 2 sú vonkajší. ostatní si pobehajú a pchaju sa dnu, nechcu byť vonku.
Pokiaľ psovi denne venuješ dostatok času aby sa vybehal a poňuchal si, tak mu je v byte 100% lepšie. Viem o čom hovorím, býval som v byte 15 rokov s 3 psami a v ďalšom živote by som si to s nimi veľmi rád zamenil.
-
tomasito13
Star
no o tych usial som nevedel a to mam springrspaniela ale asi to je tym ze beha po vonku a neviem ako moze byt psovi lepsie vnutri ako vonku ale budizFrikso napísal:Ma ich prevesene - nevetraju sa a tvoria sa tam kvasinky, hlavne v zime pri ustrednom kureni.
My mame rodinny dom, 18á záhradu, 8 psov a z toho iba 2 sú vonkajší. ostatní si pobehajú a pchaju sa dnu, nechcu byť vonku.
Pokiaľ psovi denne venuješ dostatok času aby sa vybehal a poňuchal si, tak mu je v byte 100% lepšie. Viem o čom hovorím, býval som v byte 15 rokov s 3 psami a v ďalšom živote by som si to s nimi veľmi rád zamenil.
No ale predstav si, že niektorí ľudia majú zavretého vlčiaka v takom malom priestore ako je byt. Von s ním chodia možno "iba" 5 - krát za deň, čo je pre toho psa podľa mňa málo. Takže toto je pre toho psa utrpenie. Pokiaľ by v byte mali iba nejakých malých psov ako čivavy, srnčie ratlíky a pod., tak s tým problém nie je, ale takto...