Ach jaj, môj nízky tlak a problémy s ním :(

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Je to Spankove Apnoe ... Kamarat to ma, par krat ma vyplasil tym ze o jednej v noci sa rapidne strhol zo spanku a nadychol sa ako keby sa potapal.

V jemnej fazi tomu zamedzis spanim na chrbte. Tazsia faza Spankovej Apnoe sa riesi jedine umelou plucnou ventilaciou ... resp podla typu sa to da riesit aj inou cestou. Ale to ti uz poradi lekar. Rozhodne by som to nepodcenoval ... Je to velmi neprijemne.
mariska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mariska »

no ja mam tiez nizky tlak a uz som raz z toho odpadla.....dost pomaha kofein kedze kavu nepijem zabere aj kofca.......aj ked najrychlejsie tlak dviha flasa slivovice to mam hned zo 105 na 120.....ale neodporucam ty nasledky su ece horsie
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jo tak alkoholom sa da liecit vselico :-) :-) ...

... ako sa da naopak vysoky tlak riesit tak nejak narychlo (ako nizky kavou a pod), nemyslim dlhodobo ako zeleninou, nefajcit, nepit, nejest mastne a slane a vzdat sa prosto vsetkeho co je na zivote dobre :-D :-D ...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Shark NX napísal:Je to Spankove Apnoe ... Kamarat to ma, par krat ma vyplasil tym ze o jednej v noci sa rapidne strhol zo spanku a nadychol sa ako keby sa potapal.

V jemnej fazi tomu zamedzis spanim na chrbte. Tazsia faza Spankovej Apnoe sa riesi jedine umelou plucnou ventilaciou ... resp podla typu sa to da riesit aj inou cestou. Ale to ti uz poradi lekar. Rozhodne by som to nepodcenoval ... Je to velmi neprijemne.
ale podľa toho, čo som o tom prečítal, to nemá nič spoločné s tlakom a so srdcom. Príznaky sú napríklad aj chrápanie a ja, nielen podľa seba, viem, že v noci nechrápem, nanajvýš hlasno dýcham, ale nič viac. Veľmi sa mi to nezdá, že by to bolo ono, aj keď možné je všetko. Je pravda, že to nie je dlho, čo sa mi to stalo prvý krát, každopádne pri ďalšej kontrole u doktora to spomeniem.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

"Prebudenie sa kvoli nadychu" je Spankove apnoe ... Typicky priznak tohoto ochorenia je to ze "Zabudas dychat" pocas spanku.
Netusim ci to ma nieco spolocne zo srdcom ale je to mozne.
siso512
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa siso512 »

no ja mam tiez nizky tlak... mam totiz jednu oblicku mensiu ako druhu ale neviem ako presne to s tym suvisi... doktorka mi predpisala nejake lieky, Tritace, neviem naco su ale zrejme na zvysenie... no problemy nejak extra nemam, akorat to prudke vstavanie automaticky sa mi zahmli pred ocami a musim sa niecoho chytit.. taktiez v preplnenych miestach, napr v kostole sa mi asi 2x stalo ze som odpadol, a vela krat mi bolo zle na odpadnutie..... a inac doktorka odporucala pit vela vela vody, to je 2litre denne MINIMALNE.. mam sa vyhybat presolenym veciam, a mam sa vyhybat fosfatom tusim, to su tie veci ktore su v cole,kofole,a v čiernych vodach, mozno aj v inych... a tiez som strasne zavisly od pocasia... ale to asi viac ludi a nemusia mat problemy s tlakom .. tak vela zdaru :wink:
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

pinco: myslím, že môj problém niemá s tlakom moc spoločné, neviem.. Taktiež by som to nenazval psychický problém, proste zrazu prestanem dýchať na strhnem sa s tým, že sa potrebujem nadýchnuť.

Shark NX: s lekárkou som sa radil, povedala mi v podstate to isté čo ty. Nepodceňujem to, spomínal som, že priateľkina babka mi pomáha bylinami, ktoré lúhujem a potom inhalujem, mám pocit, že to pomáha, ak večer inhalujem, nestáva sa mi to..
jozi3
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozi3 »

Tak presne ako tu popisujete tie problémy s "nedýchaním" som mal aj ja...Fakt veľmi nepríjemná vec, našťastie sa mi to stalo 1 max. 2 krát ale na vystrašenie stačilo :/ Presne ako opisuješ - spíš a zrazu sa len zobudíš na to, že nedýchaš, potom sa okamžite z hĺbky rýchlo nadýchneš a zase je všetko v poriadku. Zaujímavé ale, že sa to dialo iba vtedy keď som mával také obdobie závratov počas zaspávania - proste nedarilo sa mi zaspať kvôli tomu že sa mi točila hlava, cítil som sa ako na lodi (pred tým som si samozrejme nič nehrkol) a vtedy sa mi toto stalo. Čo je ešte zaujímavejšie, nízky tlak rozhodne nemám, meriam si ho dosť často na ortuťovom tlakomery a mávam takých 120/70 - 130/70, čiže tlak je v poriadku...Tiež som pobehal po rôznych lekároch, no so žiadnym výsledkom, až mi raz doktorka povedala, že to môže byť aj vekom, že časom to zrejme prejde (vtedy som mal tak 15 - 16r.) Teraz mám 19 a chvalabohu mi všetky vyššie popisované problémy zmizli sami od seba, bez liečby:)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

mr_margera napísal:pinco: myslím, že môj problém niemá s tlakom moc spoločné, neviem.. Taktiež by som to nenazval psychický problém, proste zrazu prestanem dýchať na strhnem sa s tým, že sa potrebujem nadýchnuť.
ja som si tieto stavy spájal s tlakom a so srdcom, každopádne je určite lepšie sa spýtať doktora ako tu naše polemizovanie.

Inak Shark díky za pravdepodobnú diagnózu :wink:
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

s tlakom problem nemam dokonca mam idealny tlak ..ale to s nedychanim pocas spanku sa mi tiez stalo a bolo to hrozne... bolo v priblizne v 16.-17. rokoch a stalo sa mi to asi 3krat a neviem preco bolo to ked som spal v stane iba raz doma.mal som pocit ze koncim.uf som rad ze je to za mnou..
Napísať odpoveď