Ach jaj, môj nízky tlak a problémy s ním :(
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Je to Spankove Apnoe ... Kamarat to ma, par krat ma vyplasil tym ze o jednej v noci sa rapidne strhol zo spanku a nadychol sa ako keby sa potapal.
V jemnej fazi tomu zamedzis spanim na chrbte. Tazsia faza Spankovej Apnoe sa riesi jedine umelou plucnou ventilaciou ... resp podla typu sa to da riesit aj inou cestou. Ale to ti uz poradi lekar. Rozhodne by som to nepodcenoval ... Je to velmi neprijemne.
V jemnej fazi tomu zamedzis spanim na chrbte. Tazsia faza Spankovej Apnoe sa riesi jedine umelou plucnou ventilaciou ... resp podla typu sa to da riesit aj inou cestou. Ale to ti uz poradi lekar. Rozhodne by som to nepodcenoval ... Je to velmi neprijemne.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ale podľa toho, čo som o tom prečítal, to nemá nič spoločné s tlakom a so srdcom. Príznaky sú napríklad aj chrápanie a ja, nielen podľa seba, viem, že v noci nechrápem, nanajvýš hlasno dýcham, ale nič viac. Veľmi sa mi to nezdá, že by to bolo ono, aj keď možné je všetko. Je pravda, že to nie je dlho, čo sa mi to stalo prvý krát, každopádne pri ďalšej kontrole u doktora to spomeniem.Shark NX napísal:Je to Spankove Apnoe ... Kamarat to ma, par krat ma vyplasil tym ze o jednej v noci sa rapidne strhol zo spanku a nadychol sa ako keby sa potapal.
no ja mam tiez nizky tlak... mam totiz jednu oblicku mensiu ako druhu ale neviem ako presne to s tym suvisi... doktorka mi predpisala nejake lieky, Tritace, neviem naco su ale zrejme na zvysenie... no problemy nejak extra nemam, akorat to prudke vstavanie automaticky sa mi zahmli pred ocami a musim sa niecoho chytit.. taktiez v preplnenych miestach, napr v kostole sa mi asi 2x stalo ze som odpadol, a vela krat mi bolo zle na odpadnutie..... a inac doktorka odporucala pit vela vela vody, to je 2litre denne MINIMALNE.. mam sa vyhybat presolenym veciam, a mam sa vyhybat fosfatom tusim, to su tie veci ktore su v cole,kofole,a v čiernych vodach, mozno aj v inych... a tiez som strasne zavisly od pocasia... ale to asi viac ludi a nemusia mat problemy s tlakom .. tak vela zdaru 
-
mr_margera
Medium Professional
pinco: myslím, že môj problém niemá s tlakom moc spoločné, neviem.. Taktiež by som to nenazval psychický problém, proste zrazu prestanem dýchať na strhnem sa s tým, že sa potrebujem nadýchnuť.
Shark NX: s lekárkou som sa radil, povedala mi v podstate to isté čo ty. Nepodceňujem to, spomínal som, že priateľkina babka mi pomáha bylinami, ktoré lúhujem a potom inhalujem, mám pocit, že to pomáha, ak večer inhalujem, nestáva sa mi to..
Shark NX: s lekárkou som sa radil, povedala mi v podstate to isté čo ty. Nepodceňujem to, spomínal som, že priateľkina babka mi pomáha bylinami, ktoré lúhujem a potom inhalujem, mám pocit, že to pomáha, ak večer inhalujem, nestáva sa mi to..
Tak presne ako tu popisujete tie problémy s "nedýchaním" som mal aj ja...Fakt veľmi nepríjemná vec, našťastie sa mi to stalo 1 max. 2 krát ale na vystrašenie stačilo
Presne ako opisuješ - spíš a zrazu sa len zobudíš na to, že nedýchaš, potom sa okamžite z hĺbky rýchlo nadýchneš a zase je všetko v poriadku. Zaujímavé ale, že sa to dialo iba vtedy keď som mával také obdobie závratov počas zaspávania - proste nedarilo sa mi zaspať kvôli tomu že sa mi točila hlava, cítil som sa ako na lodi (pred tým som si samozrejme nič nehrkol) a vtedy sa mi toto stalo. Čo je ešte zaujímavejšie, nízky tlak rozhodne nemám, meriam si ho dosť často na ortuťovom tlakomery a mávam takých 120/70 - 130/70, čiže tlak je v poriadku...Tiež som pobehal po rôznych lekároch, no so žiadnym výsledkom, až mi raz doktorka povedala, že to môže byť aj vekom, že časom to zrejme prejde (vtedy som mal tak 15 - 16r.) Teraz mám 19 a chvalabohu mi všetky vyššie popisované problémy zmizli sami od seba, bez liečby:)
ja som si tieto stavy spájal s tlakom a so srdcom, každopádne je určite lepšie sa spýtať doktora ako tu naše polemizovanie.mr_margera napísal:pinco: myslím, že môj problém niemá s tlakom moc spoločné, neviem.. Taktiež by som to nenazval psychický problém, proste zrazu prestanem dýchať na strhnem sa s tým, že sa potrebujem nadýchnuť.
Inak Shark díky za pravdepodobnú diagnózu
-
twardykamen
Medium Professional