Hrcka na zapasti/Ganglion

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Hrcka na zapasti/Ganglion

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

asi 3 dni dozadu sa mi spravila mala hrcka an zapasti a cez google som zistil, ze je to ai presilenie zapastia (co by zodpovedalo) odborne ganglion.
Co som cital viacere nazory niektori si to nechali a po case to zmizlo ini si to dali chirurgicky odsat(vlastne je to tuk :D). kazdopadne zbehnem za obvodnou dok. Mate s tim niekto skusenosti ako ste postupovali?
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Tak konečne viem čo to má kamarát na tom zápästí :D
On má na zápästí už také "kopčeky" dva. Nič s tým nerobí. Zmizne mu to a potom sa to znovu objaví. Akurát včera nám ukazoval, že už má dvoch alienov :) Opýtaj sa lekára ale myslím že to nie je nič hrozné. Kamaráta to ani nebolí ani nič. Jediné čo to robí je to, že to pridáva zvláštnosť tvojej ruke :D /aspoň dúfam že je to jediné "riziko"/
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Ano ja som to mal, prestne ako to ty popisujes. Na zapesti. Casom to zmyzlo. Bol som stym aj v nemocnici a povedali mi ze to moze zaniknut casom a ak nie tak sa to odstrani tym odsatim.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Da sa to oodsat, ale neodstrani sa vsetko, cize po nejakom case sa to zase zvacsi a odsavanie treba opakovat. Ty to mas este cerstve, ale vraj to zacne neskor pri silnejsom dotyku alebo tlaku boliet. Moja segra ma take nieco na ruke a teraz si to ide dat vyrezat, lebo sa jej to zvacsilo. Je to raz-dva vonku, robi sa to v lokalke.
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Mne sa nieco take urobilo na ruke (na predlakti, nie priamo na zapasti) pred par rokmi. Chodila som vtedy na masersky kurz a potom mi doslo ze to bolo z presilenia.

Bola som s tym u znameho na plastickej chirurgii, povedal ze by sa to aj dalo vybrat, ale ze podla neho tak ako sa to zjavilo, tak to aj zmizne. No a asi po dvoch tyzdnoch po hrcke nebolo ani stopy :)
Leniv3c
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Leniv3c »

Ja mam tiez ganglion na zapasti (hore). Uz to tam mam cez dva roky a neprekaza mi to , iba prve mesiace. Nic som stym nerobil lebo som dufam ze mi to zmizne a ani ma to nebolelo / neboli. Uz som si nato zvykol a vadi mi iba vypytovanie sa ludi ze co je to :D
Vyrezat si nechcem preto lebo vraj na par mesiacov si so zapestim odpisany (basketbal neprichadza do uvahy, moj problem)...
Grosay
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grosay »

Mal som, preslo to. Presilene zapastie z ciniek... Cvicenie som nezanechal, len som si dal tesne Granko potitko a to som este zatiahol gumou z rukavic na cvicenie. Proste som ho riadne spevnil. Preslo to po par tyzdnoch.
Napísať odpoveď