Kolieskove korcule ako si vybrat?

O športe...
Smajlo55
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smajlo55 »

maaam presne taketo len znacku KRUK aa slapu pohodeee uz druhy rok som spokojny:D cena: 2000sk:D :D
Prílohy
prod_1104.jpg
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

Čo poviete na značku Fila, za druhé by som rád vedel váš názor na ložiská SG 5, neviem prene či tá 5-ka nieje len konštanta podobne ako u ABEC no konkretne ne týchto FILA korčuliach prevažovani tie ložiská ??? V EXIsporte maju prevažne korčule tejto značky, aspoň v tom kde som bol jam je vobec dobré kupovať z takého obchodu, alebo radšej z nejakého miestneho, momentálne som v KE ak niekto vie poradiť dobrý obchod na inline korčule v KE, budem rád.
inkognitto
Star
Star

Príspevok od používateľa inkognitto »

Asi by bolo na mieste opytat sa ta, ci si uz na korculiach stal a ci vies vobec korculovat. Lebo zbytocne si budes kupovat korcule za 6 litrov, ked s nimi aj tak vela vody nenamutis. Ak si fakt zaciatocnik, tak si kup do tej 1 000 neco z carrefoutu, tesca, hypernovy, nejaky smejd, nauc sa poriadne jazdit, a potom sa obzeraj po znacke a vybave. A hlavne sa pozri tu:
http://www.inlineportal.sk/index.php?op ... &Itemid=74
http://www.inline-online.cz/
a aj si pogoogli.
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Neviem, z ktoreho konca zacat, ale skusim sa nezamotat..
Tiez som zacinal pre par rokmi od nuly. Sice sa nepovazujem za nejakeho odbornika, alebo superjazdca, ale zakladne skusenosti mam..
Uplne zakladne pravidlo pre zaciatocnika je: neponahlat sa a poriadne si ich odskusat = dat si ich na nohu, utiahnut a skusit v nich byt minimalne 15 min (hoci odporucal by som aj tak 30 a viac min). Ak vas za ten cas zacnu tlacit, alebo sa citite nepohodlne, tak skusat ine cislo, alebo iny model. Ta nepohodlnost alebo tlacenie sa totiz zmeni na utrpenie, ked zacnete jazdit. A rozhodne nadajte na nejake reci "to rozjazdite, nebojte"...Proste si musite vybrat tu spravnu velkost a "strih", podobne, ako u topanok.
Vseobecne je dobre urcit si, co na nich chcete robit - ak len "normalne jazdit", tak postacia modely okolo 70 - 80 EUR. Fakt nedoporucujem kupovat nejake 35 eurove Tesco korcule, je to v nich utrpenie. Jazdila v tom moja priatelka a ked som jej pozical svoje, tak ich hned vyhodila a kupila si tie, co mam aktualne ja.
Ak chcete "skakat", tak treba agressive inline - maju odolnejsie loziska.
Dalej k loziskam - existuje viacero oznaceni. U tych ABEC je to zlozite, kedze cislo oznacuje technologiu vyroby a nie ich kvalitu (hoci ABEC 1 by som fakt nekupoval). Prve, co moze zaciatocnik v obchode skusit je roztocit kolieska "plnou silou". Ak sa vobec netocia (neotocia sa viackrat ako 3x), tak urcite prejst k inym.
Dnes je na trhu vela dobrych, aj horsich modelov a znaciek. Osobne mam asi naj skusenost s K2. U nas mozno nie su uplne najsprofanovanejsie, ale co sa tyka pomeru cena/kvalita, tak to vychadza jednoznacne najlepsie.
Momentalne ale jazdim na Rollerblade Spark - nejaka specialna edicia s lepsim nozom a vacsimi kolieskami, nez bezne dostupne modely. 2 hodiny som sa kaslal v obchode s tym, ci ich vziat, alebo nie - ako spomenul kolega v predchadzajucom prispevku, na prvy pohlad to nie je bohvieco. Napokon som si ale povedal, ze snad ta znacka zarucuje aspon ten priemer a vzal som ich. A neda sa povedat, ze by som lutoval. Na topanku sa da zvyknut, kedze je to klasika s prackou a snurkami, noze kovove, vlozka vyberatelna, opratelna, kolieska ani prilis velke, ani prilis male, loziska drzia - robim v nich aj slalom (len zaklady), aj obcas skocim.. Proste univerzalny model.
Mal som parkrat na nohe aj zn.Fila - az tak moc na neoslovili, nejak som si nemohol zvyknut (netvrdim, ze ini by si nezvykli).
Inak sa netreba bat Tempish, Roces (ale radsej nie tie z Tesca), vcelku ujdu Powerslide..tazko sa to zovseobecnuje, aj nezname znacky dnes vyrabaju dost zaujimave modely.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Potrebujem, už meniť kolieska (otáčal som už) a chcem sa spýtať, či je to náročná "operácia" ? Neviem si totiž predstaviť ako mám dostať ložisko z kolieska a narvať ho do nového???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

V koliecku mas dve loziska, ktore ked su zasunute tak je medzi nimi malicka medzera. Takze ak ich uz mas casom v koliecku zaseknute, staci zobrat srobovak a z jednej strany ho tam vlozit a jemnymi udermi kladivom vytlacit lozisko z druhej strany. Akonahle mas jedno von, vytlacit to druhe je uz hracka. Nasadzovanie je zlozite asi ako puzzle o velkosti 2x2.
TomasDiver
Novice
Novice

Brzda na Rollerblade

Príspevok od používateľa TomasDiver »

Ahojte, zháňam novú brzdu na korčule Rollerblade. V Sportissime, kde som korčule kupoval, tieto brzdy nemajú !!! sú to profíci.
Poradí niekto, kde v Poprade alebo v Košiciach zoženiem túto brzdu? Vďaka. :?
katka444
Novice
Novice

korcule

Príspevok od používateľa katka444 »

Ahojte, chcela by som si kupit korcule. Stala som na nich 1x pred par rokmi a celkom ma to bavilo. tak rozmyslam nad ich kupou. chcela by som jazdit tak 1-2 x za tyzden. takze len tak relaxacne. asfalt tu nemame najrovnejsi. Prosim o radu ake korcule by boli pre mna najlepsie a hlavne tie kolieska, aby som ich hned nezodrala. A este ci odporucate kupu cez internet. Asi moc nie, ked sa nedaju dopredu vyskusat :?
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

ked nebudes jazdit ako blazon tak sa ti kolieska nezoderu :) a predpokladam ze sa este len budes ucit jazdit takze to mas celkom fajn zvycajne maju koliska tvrdost 82A alebo 78A(tym 78 nie som si isty) takze su to dostatocne tvrde...

/btw pozna z vas niekto loziska typu ILQ 7? vacsinou to je na K2 korculiach co povazujem za spicku jazdil som na nich (bratrancove) a to bol neopisatelny zazitok pekna rychla agresivna jazda :)...

inac planujem kupit kolieska K2 (vsetky 8 )za 50e aj s loziskami dobra kupa?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: korcule

Príspevok od používateľa Dunlop »

katka444- zabudla si povedať jednu dosť dôležitú vec, a to koľko si ochotná zaplatiť :) Osobne mám skúsenosti so značkou Roces, vyborne korčule, a robia aj modely vylučne pre ženske chodidlo
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No poviem ti tak...
Ak dáš vyššiu tvrdosť koliesok (84A) kolieska ti dlho vydržia, ale viac budú trpieť ložiská, ak dáš mäkké kolieska (78-80A) rýchlejšie sa ti zoderú, ale ušetríš ložiská.
It´s up to you :wink:

Snáď len môj postreh - osobne uprednostňujem tvrdšie kolieska.
peter04
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa peter04 »

zdravim- už dlhšie rozmyšlam nad kupou novych korčuli..
začiatočnik nie som kedysi som sa to naučil :)
denne by som chcel aspoň 1-2 hodiny :cry: čisto korčulovania, bez hokeja..
neviete konkretnejšie tip, alebo s akymi mate vy ?
oo a cena asi to najdoležitejšie-- do 60-70 e :(
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

peter04 napísal:oo a cena asi to najdoležitejšie-- do 60-70 e :(
No na rovinu. Za 70 € dobré korčule nekúpiš a v danej cenovej relácii je úplne jedno pre čo sa rozhodneš. Keď už určite si daj pozor aby si mal aspon kovový nôž a nie z plastu.
Okolo 110 € už vieš chytiť normálny kus v nejakej akcii.
peter04
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa peter04 »

no tak toho som sa bal :(
teda keby zvíšim na tych 100 e za to už nejake "slušne" sa najdu.?!
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Zdar, nechcem zakladať novú tému, tak napíšem sem. Rozhodol som sa, že si kúpim kolieskové korčule, zo starých mi už odrástla noha. Plánujem kupovať z tohto e-shopu: http://www.worker.sk/in-line-korcule rozpočet mám 55€ a tak sa Vás ako laik v tejto oblasti pýtam, ktoré si vybrať.. chcem ich používať len na klasické rekreačné korčuľovanie, žiadne agressive na skákanie alebo niečo podobné.. proste len tak po meste, okolo bytovky, max. tie 3-4hod. sa pokorčuľovať. Čo by ste radili? Nepotrebujem nič extra, proste aby to držalo na nohe, dalo sa v pohode korčuľovať, nehučalo to ako traktor a išlo hladko.. Veľkosť mojej nohy 42,5 - ešte rastie tak korčule aby boli dostupné napr. 44, to dorovnám ponožkou hrubšou. Ďakujem za všetky rady.

//autoeditácia príspevku ( 26 Sep 2009, 19:40 )
Tak som to selektoval a najlepšie sa mi asi javí toto.. http://www.worker.sk/141/kolieskove-korcule-worker-k4 Ale má to semi-softové kolieska, čo nvm či je dobre.. lepšie ako hliníkové? Čo vy na to?

Tu sú druhé, famózna zľava a kolieska Al.. brať? http://www.worker.sk/144/in-line-korcule-worker-ergofit
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa AvAtAr »

Ahoj uvazujem o kupe inline korculy velkost koliesok by som chcel max 84,
rozmyslam o tychto:
http://www.worker.sk/1257/kolieskove-ko ... ker-madrid
http://www.botas.cz/produkty/in-line/storm-s15920172

alebo nieco ine v cenovej relacii okolo 90€?

dakujem
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Re: Kolieskove korcule ako si vybrat?

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

caute

chcem si kupit nejake kvalitne korcule na fitness.

viete poradit nejaky konkretny kus ?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

V prvom rade by si mal uviest cenovy strop, tvoju hmotnost a co asi tak od toho ocakavas.
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

do tych 200 € a vaha tych 75 kg

//autoeditácia príspevku (05 Feb 2010, 23:38)
a este sa chcem spytat ako je to s vybratim si velkosti.

kupit si presne na nohu alebo o trochu vecsie cca. 1 cm ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

k-u-l-i: Za 200 eur mas toho na vyber dost vela, takze mas z coho vyberat. Velkost by som volil asi taku akuratnu na nohu, aby v tom noha zbytocne nebehala. Napokon to nie su korcule na lad, kde si zvyknes davat v zime aj hrubu ponozku, ked ides hrat na rybnik 8-)
Napísať odpoveď