Napadnutie cudzim psom

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

Re: Napadnutie cudzim psom

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

aughostino napísal:Pred chvilou som sa vratil z prechadzky so psom. Isli sme takou polnou cestickou a na kuse cesty su asi 30m od cesticky zahrady. Videl som ze tam nejaki ludia opekaju tak som mojmu psovi dal nahubok a voditko (sice poslucha ale istota je istota). Ja som ich ignoroval a moj pes tiez. Zrazu som sa pozrel ich smerom a videl som k nam beziaceho psa taky vacsi krizenec ani presne neviem co to bolo zac, na ktoreho kricali aby sa vratil. Ibaze sa nevratil, proste ich odignoroval. Snazil som sa ho nevsimat a mojho psa som chytil na kratsie a pridal do kroku.
Ako prve ten krizenec napadol mojho psa odzadu do zadnych noh a chvosta a po chvili aj do krku a odhryzol mu polovicu ucha, kedze moj pes mal nahubok tak sa nemohol branit. Ja som radsej odskocil aby nepohryzol mna. Ten krizenec po chvili dobiedzania trochu ustupil a neskor sa rozbehol aj po mne a pohryzol ma do lytka a ruk.

Po chvili dobehla pani (pravdepodobne majitelka) a zobrala svojho psa a pokojne odisla. Isiel som za nou ale skryla sa predomnou.

Za chvilu idem na pohotovost a k veterinarovi, tak sa chcem spytat, ma zmysel ist aj na policiu a podat trestne oznamenie? Mam si od doktora a veterinara pytat nejaku spravu pre policajtov. Co by ste mi poradili ako mam postupovat?
vole najprv na pohotovost po krasnu injekciu do brucha, :roll: Sa smejte istota je istota, A potom na policiu, ktora nic neporiesi.

Vidis? v takomto pripade treba mat pistol pri sebe a takeho bastarda zastrelit na mieste . . . Policia to za teba nespravi. KOKOS az som nervy dostal, Si ho mohol svinu aspon kopnut poriadne. Inak chudak tvoj pes, aj ty, lebo injekcie proti svinstvu co ten druhy pes mal v papuli musis dostat.
Odvsadial ber potrvdenia a predloz ich na policii, Za ta napadol pes, nevies o tom ci bol besny alebo nemal inu chorobu, ze napadol aj tvojho psa, ktory bol mimo ineho bezmocny, lebo si sa spraval ako slusny obcan a dal si mu nahubok a voditko co dotycna pani pri svojom bastardovi svojom nespravila a ze to chces nejako riesit. Neviem fakt neviem co s tym policia spravi.

A ked sa na teba vyseru, zozen malorazku, plastovu flasku a toho hajzla chlpateho jej strel od plota dakde do zadku nech skuvina celu noc pokym skape. Sorry ludia ja mam zvieratka rad, ale keby mna kusol pes bez zjavnej priciny zabijem ho. je jedno aky. Lebo uz len tie injekcie proti srackam su o hubu. SOm zvedavy ktory z vas is tu o mna zacne opierat hubu ze tyranie zvierat, hovno tyranie, ten smrad zautocil bez priciny prvy, tak mu vratime utok!!!!
aughostino
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa aughostino »

uz je jedno co som mal spravit a co nie bol som v soku a nic ine ako ustupit par krokov mi nenapadlo a teraz to lutujem lebo by moj pes nedopadol tak ako dopadol

pred chvilou som sa vratil zas z pohotovosti a doktor mi o tych injekciach vravel, zajtra mam ist zas :( neviem ako to zvladnem s mojim strachom z doktorov :oops:

zastavili sme sa na policii aj s pravnikom lebo dnes rano "vypocuvali" tu pani (dozvedel som sa, ze ta pani nie je majitelkou ale iba dcerou majitela a je tu na "dovolenke" u rodicov) a chceli sme vediet co do vypovede povedala ona. Policajt nam oznamil ze pre mna to nevyzera ruzovo, lebo som udajne toho jej bastarda vyprovokoval :shock:, ked som to pocul ako nam to policajt povedal skoro som stratil nervy a skolaboval

nepochopim ako mozu byt niektori ludia tak bezocivi a nie su schopni niest zodpovednost za svoje chyby

takto isto to bolo aj v prvom pripade, ze policajti aj napriek jasnym dokazom uverili klamstvu
qwerty-xyz

aughostino napísal:uz je jedno co som mal spravit a co nie bol som v soku a nic ine ako ustupit par krokov mi nenapadlo a teraz to lutujem lebo by moj pes nedopadol tak ako dopadol

pred chvilou som sa vratil zas z pohotovosti a doktor mi o tych injekciach vravel, zajtra mam ist zas :( neviem ako to zvladnem s mojim strachom z doktorov :oops:

zastavili sme sa na policii aj s pravnikom lebo dnes rano "vypocuvali" tu pani (dozvedel som sa, ze ta pani nie je majitelkou ale iba dcerou majitela a je tu na "dovolenke" u rodicov) a chceli sme vediet co do vypovede povedala ona. Policajt nam oznamil ze pre mna to nevyzera ruzovo, lebo som udajne toho jej bastarda vyprovokoval :shock:, ked som to pocul ako nam to policajt povedal skoro som stratil nervy a skolaboval

nepochopim ako mozu byt niektori ludia tak bezocivi a nie su schopni niest zodpovednost za svoje chyby

takto isto to bolo aj v prvom pripade, ze policajti aj napriek jasnym dokazom uverili klamstvu
ved ti vravim, kup si KVÉR a nabuduce mu to napal do hlavy - teda psovi!!! Alebo plynak a strel mu novyamid dovno do nosa, nech sas aj posra od bolesti ale si psicek zapamata. Kurnajz ja osm vedel ze s tym policia hovno spravi.

A na tie injekcie, nechcem ti nic vraviet ale fakt tie do brucha su hnusne. Sa proste priprav, to vydrzis len dvakrat prijemne to neni . . .
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

aughostino napísal:......
Hezky.... no v každom prípade trvaj na Tvojom stanovisku k udalostiam.... majiteľke (či čo to vlastne je) sa nediv.... nazýva sa to účelová obrana.... pokiaľ nie sú svedkovia, tak to bude slovo proti slovu.... Ale.... žiaľ ako to mám už zo života odskúšané, u našej polície je to tak..... ten kto sa ozve PRVÝ má pravdu a tak to aj vo väčšine prípadov berú....
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

qwerty-xyz ah tie tvoje rady :roll: :roll:

Uplne ti stačí koreňový sprej, ktorý kupiš v Army shope, na niektorých je aj napísané ANTI DOG, ja som si raz jeden kupil keď sa u nas tulal jeden rottweiler ale nepoužil som ho a akoby vyprchal lebo už vôbec neštípe. Štípal keď som ho testoval keď som ho kupil nevedel som že sa to rozptýli vo vzduchu a dostal sa mi na tvár a do očí a vtedy fungoval skvele :D
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

Ani by som nepreberal toho psa jak tú pi*u . Veľa ľudí , aj slušných má psa iba tak na reťazi alebo dvore a nevychová ho . Ale keďže sa stalo čo sa stalo a majiteľ ho nemal pripevneného alebo pod svojou mocou , a ešte tá dcéra majiteľa , či čo to bola sa hentak chová . Došiel by som k nej domov , zazvonil , jednu jej ebol a poriadne znadal či je normálna , lebo hentak sa normálny človek nespráva .
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Tak tak.Rovnako ťažko sa bez očitých svedkov dokazuje ublíženie na zdraví ako čokoľvek iné
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Imo dobrá kravina, prečo by si provokoval niekoho psa aby ťa dokúsal a ešte aj tvojho psa? + Načo by si dával svojmu psovi náhubok a na vodítko(hlavne pri tom provokovaní...)
Ja ako policajt by som jej neveril ani pču... poškodený si ty, nie ona
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

Podľa mňa ten pes mal mať náhubok a mal byť byť na vodítku. Nezáleží na tom či si ho provokoval alebo nie. Dneska pohrýzol teba nabudúce odtrhne ruku nejakému decku...
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

ja som uz z toho zufaly, este ja budem chyba ze som na 30m vyprovokoval jej psa, ktoreho som ani nevidel, a postval ho proti sebe a svojmu psovi :?

trochu som sa hrabal v Zb. Z.
zakon c. 282/2002 Z.z. ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov.

§ 4 Vodenie psa

(1) Vodiť psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je fyzicky a psychicky spôsobilá a schopná ho ovládať v každej situácii, pričom je povinná predchádzať tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá, a zabraňovať vzniku škôd na majetku, prírode a životnom prostredí, ktoré by pes mohol spôsobiť.

(2) Vodiť nebezpečného psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je plne spôsobilá na právne úkony. Na verejnom priestranstve musí mať nebezpečný pes nasadený náhubok.

(3) Za psa vždy zodpovedá držiteľ psa alebo osoba, ktorá psa vedie alebo nad psom vykonáva dohľad.

§ 5 Vydávanie všeobecne záväzných nariadení obcami

(1) Obec môže všeobecne záväzným nariadením vymedziť miesta,
kde je
a) voľný pohyb psa zakázaný,
b) vstup so psom zakázaný.
(2) Miesta vymedzené podľa odseku 1 musia byť viditeľne označené.

§ 6 Znečisťovanie verejných priestranstiev

(1) Ak pes znečistí verejné priestranstvo výkalmi, je ten, kto psa vedie, povinný výkaly bezprostredne odstrániť.

§ 7 Priestupky

(2) Priestupku sa dopustí ten, kto psa vedie, ak

a) neohlási svoje meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu a meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu držiteľa psa osobe, ktorú pes pohrýzol,
b) nezabránil tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá,
c) neohlási, že pes pohrýzol človeka bez toho, aby bol sám napad-nutý alebo vyprovokovaný, ak sa nepoužil v nutnej obrane alebo v krajnej núdzi, 5)
d) evidenčnou známkou nepreukáže totožnosť psa,
e) nerešpektuje zákaz vstupu so psom alebo zákaz voľného pohybu psa.
podla tohto som vycital ze ak tej pani alebo majitelovi uznaju vinu tak to bude riesene iba ako priestupok :( cize pokuta od 33 do 166€

rozmyslam este, do buducnosti si zaobstarat paralyzer, neviete nahodou ci je nejake riziko, ze moze zanechat trvale nasledky alebo iba omraci? nemam rad hrubu silu ale toto ma fakt nahnevalo tak rozmyslam o vsetkom moznom...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Samozrejme, že to bude len priestupok....... nič viac.... taký je zákon.... K tým paralyzérom....... Na trhu je veľa rôznych modelov..... s rôznymi napätiami..... ale všetky majú tú nevýhodu, že sa musíš dostať do tesného kontaktu so psom..... A aby sa nestalo to, že psovi budeš chceť dať lekciu elektrinou, havko chňapne a potom zistíš, že lekciu nemôžeš dať, lebo nemáš ruku.... A navyše slovíčka ako stres, strach, prekvapenie sú v takomto prípade veľmi reálnymi stavmi a dosť obmedzujú (ako časovo, tak aj funkčne) tvoju činnosť a eventuálne protiopatrenia.... Pretože vyzerá to jednoducho..... vytiahnuť paralyzér, zapnúť ho, skloniť sa k útočiacemu psovi, dať mu lekciu..... ale v reále je to omnoho ťažšie.... skôr by som odporučil teleskopický obušok a trochu tréningu....... Táto hračka totiž rieši problémy veľmi efektívne a v prípade psov často aj definitívne..... A taktiež sa dá použiť aj na majiteľa neprispôsobivého psa, ak by mal námietky voči protiopatreniu :D ...........
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Lukáš Kumančík napísal:Ani by som nepreberal toho psa jak tú pi*u . Veľa ľudí , aj slušných má psa iba tak na reťazi alebo dvore a nevychová ho . Ale keďže sa stalo čo sa stalo a majiteľ ho nemal pripevneného alebo pod svojou mocou , a ešte tá dcéra majiteľa , či čo to bola sa hentak chová . Došiel by som k nej domov , zazvonil , jednu jej ebol a poriadne znadal či je normálna , lebo hentak sa normálny človek nespráva .
Jasne, ze nasledky ma niest ona. To len qwerty si mysli, ze ked dojde po troch dnoch za tym psom a napali mu nieco do riti, tak si so svojim psim mozgom uvedomi: 'Aha, to mam za to, ze som ho pohryzol.' A pojde sa hambit do kuta. :)
qwerty-xyz

pryja napísal:Jasne, ze nasledky ma niest ona. To len qwerty si mysli, ze ked dojde po troch dnoch za tym psom a napali mu nieco do riti, tak si so svojim psim mozgom uvedomi: 'Aha, to mam za to, ze som ho pohryzol.' A pojde sa hambit do kuta. :)
myslim ze ked dostane s malorazkou do riti ... zdochne, pomaly.... :roll:
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

qwerty-xyz napísal:myslim ze ked dostane s malorazkou do riti ... zdochne, pomaly.... :roll:
a co sa tym vyriesi? pes je len taky ako ho vychovali, mne by slo o to aby bola potrestana hlavne ta zenska uz len kvoli jej bezocivemu postoju ked i zobrala psa po utoku bez povsimnutia prec a este aj podala krivu vypoved na policii
qwerty-xyz

tomasito13 napísal:a co sa tym vyriesi? pes je len taky ako ho vychovali, mne by slo o to aby bola potrestana hlavne ta zenska uz len kvoli jej bezocivemu postoju ked i zobrala psa po utoku bez povsimnutia prec a este aj podala krivu vypoved na policii
ty vole co sa tym vyriesi? Majitelka ked is necital posledne reporty tak je v "prave" a nas hojko-kolega je dokusany v prdeli, ked niekto voddela toho chlupatyho hajzla, tak sa zamedzi ze kusne niekoho ineho nie? ako ja som v pohode ze nas kolega to schytal do nohy, sice injekcie mu nezavidim ale si predstav situaciu kde ten bastard napadne 6-8 rocne decko? Ano, parada znova to bude chyba malitelky ALE TO TOMU DECKU NEPOMOZE!!!!!! ked toho psa niekto zastreli tak sa to NESTANE, ludia rozmyslajte trocha. POsudzujte situacie aj do buducnosti preboha. A vtedy co ? budeme kukat na markize ze ho zastrlili az POTOM co dohryzol male decko? Zastrelme ho teraz, MAME ZACO!!! bezdovodne napadol cloveka, dokonca aj jeho psa. Ja si myslim ze ako pes-bastard by si gulku do cela zasluzil. Kto si to nemysli, popirpade je zoofil alebo ochranca zvierat co je maskovany zoofil, tak sa nie je s nim o com bavit. Lebo ked sa hrate s pudlikom ktory vam oblizuje tvaricku tak by sme mohli byt ochrancovia vsetci, ale ked vam doga pali za zadkom z nicoho nic tak by som chcel vidiet ochrancu hrdinu ktory by si ju ku krku nechal pritulit.
Ja mam zvieratka rad, ale ked su moc pritulne treba ich zastrelit. Lebo neviete co spravia nabuduce a ci prave vase dieta,znamy, alebo dokonca vy nebudete niecym takym ohrozeni. A viem ze sa kazdy za PC smeje co za voloviny pisem, ale smiat sa budrte len dovtedy dokym vam daco za tym zadkom behat nebude.
Preto treba mat pistol, kaser, obusok, topanky s ocelovou spickou, boxer, noz atd. Lebo ked na vas pes skoci tak sa treba branit. A ono to veruze skrotne a to ja hovorim vzdy ze keby niekto pritankoval na face psovi boxerom tak to chlupac nerozdycha, alebo ked ho niekto sekne obuskom po stavcoch, rovnako som aj za ine veci, bohuzial doba je zla, branit sa treba. To ze vas teraz este nekuslo neznamena ze vas ani nemoze. A hrdinovia sme tu vsetci, schvalne kto zostane stat pred pitbullom alebo dogou, lebo ja bez zbrane hrdina nebudem,aaa volim radsej zabit psa a mat z toho opletacky na policii ako chrcat a chcipnut na chirurgii na vykrvacanie z krku a S VEDOMIM ze ked skapem majitel si vymysli taku verziu pribehu ako sa jemu bude hodit. Laskavo pred tym nez niekto zareaguje nato co pisem tak si to viackrat po sebe pozorne precitajte lebo si myslim ze mam pravdu, ludia su svine. . . a to ze sa na babu bol niekto stazovat neznamena ze hafana nenecha pusteneho znova!!! Ked hafana niekto voddela, tak hafan uz znova nekusne. Jednoduche ci nie?
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

tiez sa mi stala podobna zalezitost, ked mi nejaka "poulicna zmes" napadla psa. pravdaze som ho chcel ubranit, lebo ho napadol zozadu, tak som ho odkopol prec.no to by bolo fajn, ale akonahle som ho odkopol prec prisiel majitel psa a zacal na mna hucat ze preco mu kopem do psa.pravdaze som mu vyvsetlil dovod mojho konania a on mi zacal davat, ze jeho pes nikdy nikoho nenapadne, ani nepohryzie. takymto ludom by som nedaval ani skrecka na starost, proste demencia
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

qwerty-xyz: v niecom mas pravdu, ale podla tohto tvojho prispevku usudzujem, ze by som mal chodievat na beznu relaxacnu prechadzku so psom vyzbrojeny lepsie ako vojak na Cypre, predsalen sa taketo pripady nestavaju kazdy den

dostavam sa do fazy ked zacinam rozmyslat co by bolo keby som spravil toto, alebo hento...

ale vazne rozmyslam nad sprejom a tym obuskom, netreba to prehanat, budem na policiu tlacit aby s tym psom nieco spravili, ze moze byt nebezpecny aj pre inych
stifler1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stifler1 »

Stalo by aj za zvazenie ci nahodou niesu za tym vsetkym nejake znamosti dotycnej osoby ku niektoremu z policajtov a preto ten postoj, pretoze aj ked mame "trocha" priblblych policajtov tak neverim ze by zaujal taky postoj a bol by na zlej strane, ked vie ze ten pes je nekontrolovatelny a nebezpecny pre okolie. Trvaj na tom aby ten pes bol utrateny a aby si dostal bolestne a odskodnenie a este im pohroz ze to vsetko povedies k sudu, ze to len tak nenechas.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

tak, s odstupom casu som sa bol pytat na policii v akom je to stadiu a vraveli ze sa to presetruje a vyhodnocuje, co na tom mozu tolko presetrovat a vyhodnocovat? mam taky pocit ze to bude klasicky suflikovy pripad

dalo by sa to nejak posurit a popohnat dopredu?
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

presetruje a vyhodnocuje :lol:
odkedy si poslednykrat odisiel, odvtedy ten pripad nevideli..
ak to chces riesit, urcite by som to tahal na sud, pretoze ak dotycna uvidi predvolanie na sud, bude to o niecom inom ako ked to "riesia" policajti..

u nas pri bytovkach bola jedna firma, ktora mala 2 rotvajlerov ako straz a usli im, cez cestu su hned bytovky a velke sidlisko, na chodniku zena s dietatom na prechadzke, hadajte co..
matka s dietatom v nemocnici, policajna hliadka privolana takmer okamzite kedze to bolo na sidlisku, jeden pes zastreleny na mieste a druhy utrateny o par dni neskor..

tu je to o niecom inom, pes utecie lebo je nedostatocne zabezpeceny a co sa z toho stane? (myslim ze to bolo aj v spravach)
taketychto psov len utratit, ak nejaky pes bez dovodu zautoci na ineho psa a jeho majitela, myslim ze nie je o com..
Napísať odpoveď