Reklamacia, ak predajnu zrusili

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
vojtk
Medium Star
Medium Star

Reklamacia, ak predajnu zrusili

Príspevok od používateľa vojtk »

Zdravim,
viem ze tem o reklamaciach tu uz bolo celkom dost, ale nenasiel som temu kde by sa riesilo nieco take.
Asi pred rokom som kupil notebook a prave som sa dozvedel, ze dana predajna uz neexistuje. Ako by som mal v takomto pripade riesit reklamaciu? Na koho a obratit? Zanika spolu s predajnou aj pravo na reklamaciu vyrobkov, ktore tam boli zakupene? dakujem za odpovede.
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

predajna by mala podla zakona zabezpecit servis predanych vyrobkou aj po ukonceni svojej cinosti prostrednictvom nejakeho servisneho strediska

skus si najst nejake centralne servisne stredisko pre danu znacku a skus to doniest/poslat priamo tam
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Mno ale naskyta sa otazka ak si napriklad z KE a HP notas musis poslat do Brna tak preco by si mal znasat naklady na jeho dopravu do servisu ty ked to za teba ma spravit tvoj obchod? Skus podla ICO zistit ci majitel firmy skoncil v podnikani, pripadne ho nejak cez urad kontaktovat aby to riesil on. Respektive ci jeho zavezky neplni nejaky iny obchod v tvojom okoli na ktory by si sa mohol obratit.
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

V takovem pripade by sis mel zajit na Zivnostensky urad :) tam se dozvis vic. :wink:
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Este raz vdaka za odpovede, ak budem reklamaciu riesit(co este nie je iste, nezalezi to totiz len odo mna) napisem ako to dopadlo.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

hlavne napis znacku NB, je dost mozne ze ta znacka ma aj vlastny autorizovany servis, rovnako ako je mozne, ze tento servis je na naklady vyrobcu.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

Na internete si najdi najblizsie AUTORIZOVANE servisne stredisko ktore ti vadny produkt preberie, obchod by to tiez iba posunul autoriaovanemu servisu alebo distributorovi.

U vediem priklad: je jedno kde si kupil notebook HP a to ze napriklad Pavilion ma servis najblizsie v Polsku dakde. Odovzdas notas spolu s potvrdenim o kupe v autorizovanom stredisku a oni sa o vsetko postaraju, bud opravia alebo poslu dalej alebo vratia peniaze a nasledne claimuju u vyrobcu nahradu :) Ty len cakas tych 31 dni co na to zo zakona maju na reklamaciu. Ziadne extra vydavky. Teda pokial sa nemusis za tym trepat dakam do marie
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Stenky: Nie 31, ale 30. Len taky detail ;)
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

Stenky napísal: U vediem priklad: je jedno kde si kupil notebook HP a to ze napriklad Pavilion ma servis najblizsie v Polsku dakde. Odovzdas notas spolu s potvrdenim o kupe v autorizovanom stredisku a oni sa o vsetko postaraju, bud opravia alebo poslu dalej alebo vratia peniaze a nasledne claimuju u vyrobcu nahradu :) Ty len cakas tych 31 dni co na to zo zakona maju na reklamaciu. Ziadne extra vydavky. Teda pokial sa nemusis za tym trepat dakam do marie
ja by som ta este mierne poopravil, ZIADNY AUTORIZOVANY SERVIS NIKDY NEVRACIA PENIAZE

pokial autorizovane stredisko urci zavadu ako neopravitelnu, ale ju neopravi z dovodu nedostatku dielou tak len vyda potvrdenie ze uvedenu zavadu nie je mozno odstranit a na zaklade neho mozes ziadat VZDY LEN OD PREDAJCU vratenie penazi, takze pokial predajca skonci je navratnost penazi velmi otazna
Napísať odpoveď