Využite starého mobilu
Využite starého mobilu
Vie niekto poradiť využite starého mobilu Nokia 3410?
Nemusí to byť ani ako celok, proste nejaké časti použiť do nejakých elektro zapojení, napríklad mikrofón by sa použil na odposluch čo som niekde našiel plánik na to. Má niekto nejaké nápady ako využiť tie časti alebo to mám dať radšej recyklovať? 
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Využite starého mobilu
urcite sa s tym da nejako zabavitfilip102 napísal:Vie niekto poradiť využite starého mobilu Nokia 3410?Nemusí to byť ani ako celok, proste nejaké časti použiť do nejakých elektro zapojení, napríklad mikrofón by sa použil na odposluch čo som niekde našiel plánik na to. Má niekto nejaké nápady ako využiť tie časti alebo to mám dať radšej recyklovať?
-
winni
Medium Star
beamboti?:)... ja by som minimalne vybracny motorcek vyuzil na zakladneho beambota
... nic tazkeho na poskladanie, a predsa potesi...
a myslim ze este ako podsvietenie pod tlacidla su take malicke LED diodky, ktore ked das na peniazkovu baterku tak svietia
zasa to potesi len.. ine vyuzitie nevidim.. skus este o tych beabotoch pogooglit 
a myslim ze este ako podsvietenie pod tlacidla su take malicke LED diodky, ktore ked das na peniazkovu baterku tak svietia
mozne riesenie: http://www.hojko.com/post1147805.html#1147805 ale nemam odskusanu taku redukciu, ja mam este LPT na doske, zial ta redukcia to cele dost predrazi a zrejme sa takeho vyuzitie cenovo moc nevyplatifilip102 napísal:sundevil: Bomba, toto tiež určite skúsim, diky.
EDIT: Moment, keď nemám LPT na pc tak čo mám robiť?
Takže 2 súčiastky sú preč
-
winni
Medium Star
No ja som to skladal naozaj davno... ale este si z toho co-to pametam
... robil som "zakladneho" beambota, ktory sa skladal z: vybracneho motorceka, 2 odpory,1 kondenzator (4000uf) ,2 transistory, samoblikajuca dioda, Solarny clanok, dekoracne lepidlo... a to by uz aj stacilo myslim
...
no najtazsie bolo zohnat tu samoblikajucu diodu, az som sa zmohol a zohnal 40sk aby som siel do obchodu, to bolo... navyse boli vypredane, zda sa ze bol po nich celkom dopyt.. takze mi zhananie trvalo asi 3 mesiace... (lenivost + neboli money, ja viem 40sk ma zabije
) ostatne veci som lahko zohnal, pretoze mam brachu co sa v tomto celkom angazuje...
dalej bolo tazke zohnat spravne transitory... ktore sa dali dokonca aj nahradit inymi (nespomeniem si, snad ak by som nasiel tu schemu...)
najskor som to zletoval na "pavuka", a potom som to nejako dal dokopy s tym dekoracnym lepidlom, prirobil som tomu kolieska z CD mechaniky, sak nech to slape...
postavil na slnko.. A... a nic
ono to islo len ak nebol vybracny motorcek na zemi, pretoze nemal dostatok energie na pohyb a tahanie celeho systemu, takze ak som ho trosku podvihol.. striedali sa fazy blikania diodky a tocenia motorceka... ale dalej som to nedotiahol, pripisoval som to nedostatocne velkym solarnym clankom.. pretoze sa mi podarilo zohnat len 1 ten z kalkulacky, co nieje ziadna velka vyhra... mal som aspon radost z toho co som zbuchal
...
no najtazsie bolo zohnat tu samoblikajucu diodu, az som sa zmohol a zohnal 40sk aby som siel do obchodu, to bolo... navyse boli vypredane, zda sa ze bol po nich celkom dopyt.. takze mi zhananie trvalo asi 3 mesiace... (lenivost + neboli money, ja viem 40sk ma zabije
dalej bolo tazke zohnat spravne transitory... ktore sa dali dokonca aj nahradit inymi (nespomeniem si, snad ak by som nasiel tu schemu...)
najskor som to zletoval na "pavuka", a potom som to nejako dal dokopy s tym dekoracnym lepidlom, prirobil som tomu kolieska z CD mechaniky, sak nech to slape...
postavil na slnko.. A... a nic