Využite starého mobilu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
MrGizmof
King
King
Používateľov profilový obrázok

Využite starého mobilu

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Vie niekto poradiť využite starého mobilu Nokia 3410? :D Nemusí to byť ani ako celok, proste nejaké časti použiť do nejakých elektro zapojení, napríklad mikrofón by sa použil na odposluch čo som niekde našiel plánik na to. Má niekto nejaké nápady ako využiť tie časti alebo to mám dať radšej recyklovať? :cry:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Využite starého mobilu

Príspevok od používateľa cORP. »

filip102 napísal:Vie niekto poradiť využite starého mobilu Nokia 3410? :D Nemusí to byť ani ako celok, proste nejaké časti použiť do nejakých elektro zapojení, napríklad mikrofón by sa použil na odposluch čo som niekde našiel plánik na to. Má niekto nejaké nápady ako využiť tie časti alebo to mám dať radšej recyklovať? :cry:
urcite sa s tym da nejako zabavit :) minimalne displej by sa dal pouzit na volaco prakticke ,:D neviem sice realne vyuzitie nicoho konkretne ale urcite nejake existuje ,aj klavesnica alebo bateria , doska neviem kedze ide skorej o specificky vyrobok :)
MrGizmof
King
King

Tak disp z 3410 možno na nejaké hodiny alebo čo, tam netreba farbu :D.
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

beamboti?:)... ja by som minimalne vybracny motorcek vyuzil na zakladneho beambota :)... nic tazkeho na poskladanie, a predsa potesi...

a myslim ze este ako podsvietenie pod tlacidla su take malicke LED diodky, ktore ked das na peniazkovu baterku tak svietia :lol: zasa to potesi len.. ine vyuzitie nevidim.. skus este o tych beabotoch pogooglit :)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

MrGizmof
King
King

winni: Ten beambot vyzerá super, skúsim si zohnať nejaký plán. Mohol ny si poslať čo si robil ti?
sundevil: Bomba, toto tiež určite skúsim, diky.
Takže 2 súčiastky sú preč :D
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

filip102 napísal:sundevil: Bomba, toto tiež určite skúsim, diky.
EDIT: Moment, keď nemám LPT na pc tak čo mám robiť?
Takže 2 súčiastky sú preč :D
mozne riesenie: http://www.hojko.com/post1147805.html#1147805 ale nemam odskusanu taku redukciu, ja mam este LPT na doske, zial ta redukcia to cele dost predrazi a zrejme sa takeho vyuzitie cenovo moc nevyplati
MrGizmof
King
King

No to som pozeral ale alza je offline nejak tak najprv som myslel že nefunguje link. No nič, skúsim aspoň toho robota, aj tak diky.
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

No ja som to skladal naozaj davno... ale este si z toho co-to pametam :)... robil som "zakladneho" beambota, ktory sa skladal z: vybracneho motorceka, 2 odpory,1 kondenzator (4000uf) ,2 transistory, samoblikajuca dioda, Solarny clanok, dekoracne lepidlo... a to by uz aj stacilo myslim :)...
no najtazsie bolo zohnat tu samoblikajucu diodu, az som sa zmohol a zohnal 40sk aby som siel do obchodu, to bolo... navyse boli vypredane, zda sa ze bol po nich celkom dopyt.. takze mi zhananie trvalo asi 3 mesiace... (lenivost + neboli money, ja viem 40sk ma zabije :) ) ostatne veci som lahko zohnal, pretoze mam brachu co sa v tomto celkom angazuje...
dalej bolo tazke zohnat spravne transitory... ktore sa dali dokonca aj nahradit inymi (nespomeniem si, snad ak by som nasiel tu schemu...)
najskor som to zletoval na "pavuka", a potom som to nejako dal dokopy s tym dekoracnym lepidlom, prirobil som tomu kolieska z CD mechaniky, sak nech to slape...
postavil na slnko.. A... a nic :lol: ono to islo len ak nebol vybracny motorcek na zemi, pretoze nemal dostatok energie na pohyb a tahanie celeho systemu, takze ak som ho trosku podvihol.. striedali sa fazy blikania diodky a tocenia motorceka... ale dalej som to nedotiahol, pripisoval som to nedostatocne velkym solarnym clankom.. pretoze sa mi podarilo zohnat len 1 ten z kalkulacky, co nieje ziadna velka vyhra... mal som aspon radost z toho co som zbuchal :P...
Napísať odpoveď