Aka vysoka skola ?
-
fero_zezina
Amateur
-
easton
Professional
- Kontaktovať používateľa:
a napisal si konkretne aka vysoka škola,ci chces vediet ci sa s nou uplatnis??ja si myslim,ze nie,ale dnes uz je fakt jedno aku skolu mashughito napísal:Zdar, chcem sa spýtať, či tu má niekto skúsenosti s VŠ odbor história, alebo filozofia.
Ďakujem.
Bol som v júni na prijimáčky na FHV odbor učiteľstvo filozofia a dejepis, chcel som si robiť aj nejaku menej náročnú školu cez individuálny študijný plán, samozrejme som sa informoval o tej škole, údajne je náročnejší dejepis ako filozofia (ta je že fakt ľahučka), skúšky som urobil bez väčších problemov, robia sa iba z dejepisu, z filozofie niehughito napísal:Zdar, chcem sa spýtať, či tu má niekto skúsenosti s VŠ odbor história, alebo filozofia.
Ďakujem.
No tak to upresním, ešte mám síce nejaký čas, ale uvažujem o Trnave, Brne, prípadne Nitre.
Prvotne som chcel študovať právo, to ma ale čoraz viac opúšťa, najviac ma baví história, dejepis. Do toho sa však pridáva aj filozofia či politológia.
Preto som chcel pokecať s niekým, kto to priamo absolvoval, aby som mal info z prvej ruky. Zaujíma ma škola ako taká, prijímacie skúšky, priebeh a samozrejme aj možné uplatnenie.
Prvotne som chcel študovať právo, to ma ale čoraz viac opúšťa, najviac ma baví história, dejepis. Do toho sa však pridáva aj filozofia či politológia.
Preto som chcel pokecať s niekým, kto to priamo absolvoval, aby som mal info z prvej ruky. Zaujíma ma škola ako taká, prijímacie skúšky, priebeh a samozrejme aj možné uplatnenie.
-
easton
Professional
poradim ti...musis mysliet aj na buducnost.take pravo je sice nezazivne studium ,ale v buducnosti financne dobre ohodnotene,aj ked v dnesnej dobe je to coraz tazsie sa stat uspesnym pravnikom...na tvojom mieste hodim prihlasky na pravo a ako poistku nejaku historia trebars bystrica tam by si skusky mal urobit.. apotom sa rozhodnes co a akohughito napísal:No tak to upresním, ešte mám síce nejaký čas, ale uvažujem o Trnave, Brne, prípadne Nitre.
Ja viem, že v práve je viac uplatnenia, proste aj čo sa týka možného finančného ohodnotenia je to lepšie, ale chcel by som študovať to, čo ma baví.easton napísal:poradim ti...musis mysliet aj na buducnost.take pravo je sice nezazivne studium ,ale v buducnosti financne dobre ohodnotene,aj ked v dnesnej dobe je to coraz tazsie sa stat uspesnym pravnikom...na tvojom mieste hodim prihlasky na pravo a ako poistku nejaku historia trebars bystrica tam by si skusky mal urobit.. apotom sa rozhodnes co a ako
J.O.S.E napísal:Hughito - tak choď študovať právo, ja ti garantujem, že tam ťa záujem o dejiny hneď prejde, ja som si tiež myslel, že dejiny, historia je zaujimave a ľahko učenlive, ale zistil som, že to nie je až taka prechádzka ružovou záhradou
no ja som sa na snaženie aby som sa dostal na nejakú školu úplne vykašľal a tak to aj dopadlo. do škôl som sa dostal iba na odvolanie, v druhom prípade v druhom kole. takže ma prijali na žilinskú univerzitu LENŽE nie priamo do žiliny ale na Detašované pracovisko v Prievidzi(na informatiku) a potom do košíc tiež na informatiku(fei tuke). tak teraz rozmýšľam kam pôjdem, aj keď času teda moc nemám.. silno rozmýšľam hlavne nad košicami, bolo by tam ešte možné vychytať nejaké miesto na internáte?
detasovane pracovisko v Prievidzi neber, jediny dovod preco tam prijimaju ludi je aby mali prachy za studentov, ktorych potom po roku vyhodia
ja som sa takto dostal na detasovane pracovisko ZU FRI ale nie do PD ale do Ruzomberka, a bol to otras, strasne na nic profaci co chceli len jedine: vyhodit nas zo skoly
ja som sa takto dostal na detasovane pracovisko ZU FRI ale nie do PD ale do Ruzomberka, a bol to otras, strasne na nic profaci co chceli len jedine: vyhodit nas zo skoly
TAk po roku makania na franine, mozem nastupit na uz dva roky zvolenu univerzitu, jedna sa o Univerzitu Paul Sabatier v Toulouse. Odbor IMP (Informatique, Mathématique, Physique), no a v tretom uz to bude aj s presnim zameranim.
Som stastny ze som sa rozhodol sem prist, ako rok to bol najtazsi v mojom v zivote, ale podarilo sa, idem na 88. najlepsiu v EU
btw ziadna slovenska sa nedostala toho zoznamu 
Som stastny ze som sa rozhodol sem prist, ako rok to bol najtazsi v mojom v zivote, ale podarilo sa, idem na 88. najlepsiu v EU
no intrak uz jedine na pristelok, ked nemas podanu ziadost a prijali ta az na odvolanie.M142 napísal:no ja som sa na snaženie aby som sa dostal na nejakú školu úplne vykašľal a tak to aj dopadlo. do škôl som sa dostal iba na odvolanie, v druhom prípade v druhom kole. takže ma prijali na žilinskú univerzitu LENŽE nie priamo do žiliny ale na Detašované pracovisko v Prievidzi(na informatiku) a potom do košíc tiež na informatiku(fei tuke). tak teraz rozmýšľam kam pôjdem, aj keď času teda moc nemám.. silno rozmýšľam hlavne nad košicami, bolo by tam ešte možné vychytať nejaké miesto na internáte?
retne: congrats
-
matus121
Light Professional
robil som prijimacky na EUBA FBI a podla mna dopadli celkom dobre a vzhladom na to, ze som od bratislavy viac ako 540 km, tak som si myslel, ze s intakom nebudem mat problem, no vcera mi prisiel email, ze mi ziaden internat nepridelili
. neviem, kde mohla nastat chyba. trochu som nad tym rozmyslal a moze to byt podla vas aj v tom, ze som si vybral ako preferujuci internat na dolnozemskej (co je hned vedla skoly), kde si ho urcite vybralo vela ludi a bola tam tazka konkurencia?
dufam, ze odvolanie pomoze. akurat to idem pisat. pise tam, ze mam to poslat dekanovi skoly. ako mam napisat adresu prijemcu? dekanat NH fakulty Ekon. univerzity v Bratislave a dalej adresu skoly? vedel by mi niekto poradit? Vopred dakujem
dufam, ze odvolanie pomoze. akurat to idem pisat. pise tam, ze mam to poslat dekanovi skoly. ako mam napisat adresu prijemcu? dekanat NH fakulty Ekon. univerzity v Bratislave a dalej adresu skoly? vedel by mi niekto poradit? Vopred dakujem
ahoj, ja chodim na EUBA na FHI teraz v septembri nastupujem do druhaku.. a môžem ti povedať že s intrakmi j to teraz dosť ťažke.. od nas dostalo intrak len 5ludi a to je fakt bieda lebo taky čo fakt dobre vysledky dostali nedostali.. a viem že je velmi velka konkurencia ale maju malo miesť a vela je žiadosti.. ale preferuju prvakov takže sa čudujem že si nedostal aj bývaš dosť daleko to by ti mali dať, napiš dekanovi email a malo by to byť ok.. ak maš nejake otazky môžeš mi napisať aj SSmatus121 napísal:robil som prijimacky na EUBA FBI a podla mna dopadli celkom dobre a vzhladom na to, ze som od bratislavy viac ako 540 km, tak som si myslel, ze s intakom nebudem mat problem, no vcera mi prisiel email, ze mi ziaden internat nepridelili. neviem, kde mohla nastat chyba. trochu som nad tym rozmyslal a moze to byt podla vas aj v tom, ze som si vybral ako preferujuci internat na dolnozemskej (co je hned vedla skoly), kde si ho urcite vybralo vela ludi a bola tam tazka konkurencia?