Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pikolik
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pikolik »

neviem, asi kvalitne ekonimicke skoly su aj na slovensku
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

ekonomiku studovat do ceska je podla mna zbytocnost... uroven nie je ovela vyssia
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

presne tak...zbycotne vyhadzovat peniaze...co ak budes mat rozhvrh 3 dni v tyzdni skola a potom nic..budes chodit domov z brna alebo prahy kazdy tyzden....ked jazdis na vodu kludne
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tak si môže nájsť brigádu
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

easton napísal:presne tak...zbycotne vyhadzovat peniaze...co ak budes mat rozhvrh 3 dni v tyzdni skola a potom nic..budes chodit domov z brna alebo prahy kazdy tyzden....ked jazdis na vodu kludne
Ale niekto ma Brno od svojho mesta vzdialené takisto, ako Blavu. :wink:
Bavíme sa tu skôr o západniaroch, východniar sa asi do Čiech trepať nebude.
piton
King
King

preco by sa netrepal? poznam vela vychodniarov co studuju v prahe, brne informatiku... Ale ekonomiu to myslim nema zmysel, no ked to mas blizsie tak v pohode
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ale štúdium na vysokej nie je iba škola samotná. Možno že štúdium ekonomiky a ekonomie je porovnatelné so slovenskými univerzitami, no určite nemôžeme porovnávať úroveň českých kolejí a naších brlohov kde chodíš do sprchy s vlastnou žiarovkou a kohutíkom a na izbe v zime kúriš hriankovačom. Ďalšou výhodou sú menzy, kde sa úplne lacno naješ. Funguje to aj na slovensku? Nestretol som sa s tým (možno že v blave by sa niečo našlo, ale iné mesta isto nie, môžeš sa najesť akurát tak v školskej jedálni). A odhliadnúc od všetkých týchto vecí je tu stále naše výnimočné školstvo ktoré schvaluje všetky možné zákony proti študentom, a potom sa čuduje prečo každý odchádza. Tu nemáš istotu či nebudeš o pár rokov platiť za školu, dokonca ani nemáš istotu či ti behom štúdia nezrušia akreditáciu (kamarát študoval na trenčianskej univerzite, pár rokov dozadu prišli o akreditáciu jeho odboru a mal smolu že bol práve tretiak. Tri roky zabité, titul nemá a inde mu kredity nechceli uznať nakoľko pochádza z neakreditovanej školy). Čo sa týka vzdialenosti, je to slabý argument. Brno - Bratislava chodí eurocity (z Berlína do Budapešti) tak si na slovensku behom hodinky. Navyše z Brna chodia aj priamo autobusy do každého väčšieho mesta. Mne osobne trvá cesta Prievidza-Brno 3 a pol hodiny. Len pre porovnanie, Z prievidze do Nitry to trvá vlakom 3 hodiny
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:ale štúdium na vysokej nie je iba škola samotná. Možno že štúdium ekonomiky a ekonomie je porovnatelné so slovenskými univerzitami, no určite nemôžeme porovnávať úroveň českých kolejí a naších brlohov kde chodíš do sprchy s vlastnou žiarovkou a kohutíkom a na izbe v zime kúriš hriankovačom. Ďalšou výhodou sú menzy, kde sa úplne lacno naješ. Funguje to aj na slovensku? Nestretol som sa s tým (možno že v blave by sa niečo našlo, ale iné mesta isto nie, môžeš sa najesť akurát tak v školskej jedálni). A odhliadnúc od všetkých týchto vecí je tu stále naše výnimočné školstvo ktoré schvaluje všetky možné zákony proti študentom, a potom sa čuduje prečo každý odchádza. Tu nemáš istotu či nebudeš o pár rokov platiť za školu, dokonca ani nemáš istotu či ti behom štúdia nezrušia akreditáciu (kamarát študoval na trenčianskej univerzite, pár rokov dozadu prišli o akreditáciu jeho odboru a mal smolu že bol práve tretiak. Tri roky zabité, titul nemá a inde mu kredity nechceli uznať nakoľko pochádza z neakreditovanej školy). Čo sa týka vzdialenosti, je to slabý argument. Brno - Bratislava chodí eurocity (z Berlína do Budapešti) tak si na slovensku behom hodinky. Navyše z Brna chodia aj priamo autobusy do každého väčšieho mesta. Mne osobne trvá cesta Prievidza-Brno 3 a pol hodiny. Len pre porovnanie, Z prievidze do Nitry to trvá vlakom 3 hodiny
ano je mnoho faktorov, ktore toto vsetko ovplyvnuju...len kopec ludi co poznam idu do brna ci prahy len koli menu skoly...takze da sa to brat aj z tejto strany...uroven internatov nemozem porovnat na ziadnom som este nebol
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

ivan11 napísal:nie je tu niekto kto by chodil na ekonomicku fakultu na masarykovej univerzite?
easton napísal:naco sa trepes do ceska,neboj nikto ti nepovie wwwaaauu ty si studoval na masarykovej???
easton napísal:presne tak...zbycotne vyhadzovat peniaze...co ak budes mat rozhvrh 3 dni v tyzdni skola a potom nic..budes chodit domov z brna alebo prahy kazdy tyzden....ked jazdis na vodu kludne
easton napísal:..uroven internatov nemozem porovnat na ziadnom som este nebol
Sorry ale čo ťa je do toho kde študuje a aké má na to dôvody? Kde študuješ ty, že tak múdro rozprávaš? Si vôbec na vysokej? Čo je to za trápny argument, zbytočne vyhadzovať peniaze? Nie sú to tvoje prachy tak je ťa do toho prd, načo ich on vynaloží. Takýchto ľudí je na slovensku neuveriteľné množstvo, dúfam že za pár rokov budeš niekde vyplakávať nad svojím platom, ako kopa ďalších. Možno tam chce popri škole pracovať... K-
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

easton - ty si riadny fajniak.... vyhadzovat peniaze? za co? praha,brno su lacnejsie mesta ako blava - intraky su lepsie, moznosti brigad rovnake a lepsie ako v blave, napr. menzy a bufety su velmi dobre co sa stravovania tyka - atd atd... okrem toho - ked by aj mal clovek nahusteny rozvrh do 3 dni - tak co? ostatok tyzdna si moze uzivat ako on chce - nie kazdy ma potrebu behat domov kazdu chvilu... mne napr vyhovuje ked idem domov raz za mesiac... ci nad tym si neuvazoval?
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

chlapci no nemusite ma hned kamenovat,ja som si len povedal svoj nazor ..nemusite s nim suhlasit,chcel som povedat ako to ja pocitujem ako by som sa ja zariadil...nikoho som nechcel urazit ani nic take..na nikoho som nenarazal,proste berte to z nadhladom,nekazem chlapcovi co robit len som povedal ako by som to riesil..mohol si z toho zobrat co len chce...

a na tu brilatnu otazku,z ktorej je citit povysenie!
Ano som na vysokej skole,ano tento rok som uspesne absolvoval skusky
konkretne Univerzita Matej Bela Banska Bystrica Ekonomicka fakulta...
a som stastny ,ze som tam...viem od vlastneho brata...
ak som niekto napadol alebo to zle pochopil ospravedlnujem sa nebol to zamer.
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Nechcem zakladať novú tému tak to dám sem. Chcel by som sa spýtať, či niekto nemá vhodný privát v BB. Vraj som na 90% prijatý na VŠ, tak preto hľadám niečo v pohode najlepšie v centre mesta. Ďakujem.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

VYhadzovat penize za lepsiu skolu? to je nieco co sa ti vrati! Len aby si vedel kam moze ist platenie za studium, tak tu priklad... Kamarat urobil 3. rocnik ekonomiky, a master ide robit na jednu z najlepsich ekonomickych skol v europe. Ma 23 rokov a zobral na seba pozicku 20 000 eur, aby si mohol zaplatit 2 roky mastra! tych 20 000 mu pokryje len studium, pricom este bude musiet pracovat, aby si zaplatil najom, zivot, plus hovoril ze uz bude aj nieco splacat...
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Retne napísal:VYhadzovat penize za lepsiu skolu? to je nieco co sa ti vrati! Len aby si vedel kam moze ist platenie za studium, tak tu priklad... Kamarat urobil 3. rocnik ekonomiky, a master ide robit na jednu z najlepsich ekonomickych skol v europe. Ma 23 rokov a zobral na seba pozicku 20 000 eur, aby si mohol zaplatit 2 roky mastra! tych 20 000 mu pokryje len studium, pricom este bude musiet pracovat, aby si zaplatil najom, zivot, plus hovoril ze uz bude aj nieco splacat...
a ma isotu dobreho zamestnania ked sa mozem spytat?
ghan
Novice
Novice

pozicka

Príspevok od používateľa ghan »

ok, najlepsie skoly, pozicky, etc.. 20tis Eur? za ekonomiku ? Pride domov a pri hladani prace myslim ze bude uplne jedno ci bude mat ukoncenu nejaku prestiznu VS v tejto oblasti alebo hockde na SR. Aj tak tu skolu (skoro) nikto medzi SR zamestnavatelmi poznat nebude. Tak to aby zacal hladat pracu v krajine kde ide studovat, aby sa citil aj primerane ohodnoteny. Po rokoch stravenych na "najtazsej" skole svojeho druhu a patricne vyformovanym egom, takej osobe uz nebude stacit len hocico. Mozno to niesu vyhodene peniaze ale rozhodne je to na zamyslenie. Este tak veda a technika, ale tolko (a viac, kedze musi makat popri skole) za Ekomoniku?
piton
King
King

audiotrack napísal:ale štúdium na vysokej nie je iba škola samotná. Možno že štúdium ekonomiky a ekonomie je porovnatelné so slovenskými univerzitami, no určite nemôžeme porovnávať úroveň českých kolejí a naších brlohov kde chodíš do sprchy s vlastnou žiarovkou a kohutíkom a na izbe v zime kúriš hriankovačom. Ďalšou výhodou sú menzy, kde sa úplne lacno naješ. Funguje to aj na slovensku? Nestretol som sa s tým (možno že v blave by sa niečo našlo, ale iné mesta isto nie, môžeš sa najesť akurát tak v školskej jedálni). A odhliadnúc od všetkých týchto vecí je tu stále naše výnimočné školstvo ktoré schvaluje všetky možné zákony proti študentom, a potom sa čuduje prečo každý odchádza. Tu nemáš istotu či nebudeš o pár rokov platiť za školu, dokonca ani nemáš istotu či ti behom štúdia nezrušia akreditáciu (kamarát študoval na trenčianskej univerzite, pár rokov dozadu prišli o akreditáciu jeho odboru a mal smolu že bol práve tretiak. Tri roky zabité, titul nemá a inde mu kredity nechceli uznať nakoľko pochádza z neakreditovanej školy). Čo sa týka vzdialenosti, je to slabý argument. Brno - Bratislava chodí eurocity (z Berlína do Budapešti) tak si na slovensku behom hodinky. Navyše z Brna chodia aj priamo autobusy do každého väčšieho mesta. Mne osobne trvá cesta Prievidza-Brno 3 a pol hodiny. Len pre porovnanie, Z prievidze do Nitry to trvá vlakom 3 hodiny
to co pises sa vobec netyka vsetkych skol/intrakov. Ja mozem hovorit z vlastnej skusenosti z FEI TUKE a intraku Jedlikova.
Kvalita ubytovania: bunka s dvomi izbami, na kazdej izbe 2 postele + pripadne pristelok. bunka ma kupelnu s cistou vanou, WC, spolocnu hcodbu s chladnickou a velky balkon. Izba pekna vystierkovana, vymalovana. Pripojenie na net 100MBit priamo do SANETu, intrak ma vlastnu optiku az do skoly. Na webovom portali intraku je kopec funkcii, webkamera v jedalni, v univerzitnej internetovej kaviarni... V jedalni na intraku varia obedy a vecere, vzdy cca 10 druhov jedla. V areali skoly je asi 5-6 jedalni + bufety, kde si mozes denne kupit jedlo za 3.32 eur, a zaplatis len 1.32 eur. Za intrak sa plati 1400 SK, pristelkari tusim 1000... Kolko sa plati za koleje v Cesku? Urcite aj na SVK sa najdu brlohy, ale neda sa to zovseobecnovat. A dalsia vec, nemozes porovnavat nejaku Trenciansku uni napr. s VUT Brno, alebo Karlovou, urcite aj v CZ sa najdu skoly ktore maju problemy s akreditaciou. Kvalitou su ceske skoly na tom mozno lepsie (hoci myslim, ze pri ekonomii je to jedno), ale aj u nas sa daju najst fakt kvalitni pedagogovia, od ktorych sa mozes nieco naucit a tych sa treba drzat(Bc. Ing. prace a pod.). Ale keby mi cesta do Brna trvala 3 hod., tak by som mozno uvazoval o VUT :) Keby bola dobra partia slovakov, tak nie je problem. Ale aj u nas v KE je dobre :)

//ghan: suhlasim
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

oba vase nazory ma zaujali a stotoznujem sa s nimi....
ivan11
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ivan11 »

easton napísal:naco sa trepes do ceska,neboj nikto ti nepovie wwwaaauu ty si studoval na masarykovej???
za prve nikde sa netrepem len sa informujem kde to ako chodi...a ked tak podla informacii ktore som dosial nazbieral o skolach by som urcite radsej siel na masarykovu lebo ma udajne najlepsiu ekonomicku fakultu v cehcach cize aj na slovensku,vyhovuje mi forma prijimaciek ako sa tam robia ze nepotrebujes byt biflos na to aby si sa tam dostal staci ked ti to mysli...brat studuje na masarykovej sice nie ekonomiu ale medicinu a z jeho skusenosti viem ze to tam ma vysiu uroven ako ktorakolvek na slovensku,dalsia vec je ze z masarykovej vycestuje najviac ziakov do zahranicia pocas studia co je u mna tiez dolezite a dalsie taketo veci pre ktore podla mna nemozes povedat ze je rovnaka uroven ako u nas :)
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

cestu mas volnu :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

easton napísal:a ma isotu dobreho zamestnania ked sa mozem spytat?
Skola uz pocas mastra hlada staze vo firmach, plat nastupny cca 35 000/40 000 eur rocne.
ghan napísal:ok, najlepsie skoly, pozicky, etc.. 20tis Eur? za ekonomiku ? Pride domov a pri hladani prace myslim ze bude uplne jedno ci bude mat ukoncenu nejaku prestiznu VS v tejto oblasti alebo hockde na SR. Aj tak tu skolu (skoro) nikto medzi SR zamestnavatelmi poznat nebude. Tak to aby zacal hladat pracu v krajine kde ide studovat, aby sa citil aj primerane ohodnoteny. Po rokoch stravenych na "najtazsej" skole svojeho druhu a patricne vyformovanym egom, takej osobe uz nebude stacit len hocico. Mozno to niesu vyhodene peniaze ale rozhodne je to na zamyslenie. Este tak veda a technika, ale tolko (a viac, kedze musi makat popri skole) za Ekomoniku?
On domov nepojde, lebo ho to tam teraz velmi nelaka, planuje ostat v europe este minimalne 10 rokov a ak by ho nic nedrzalo okrem prace, tak sa vrati spat do kolumbie. Ale tomu neverim.

Len tak mimochodom, niekedy davno na smecku zverejnili, nejake studium najlepsich univerzit sveta, celkovo tam bolo 500 univerzit, ziadna slovenska sa nenachadzala v zozname, z ceskych len karlovka, z madarska 2, jedna viem ze bola zo szegedu a potom este nejake 2 polske. A potom druhy zoznam bol 100 najlepsich v europe... opat ziadna slovenska, pricom ta na ktoru ide on bola a to na stopro v prvej 20 a ta na ktorej som ja je 88. Nie je skola ako skola, ak urobim 5 rokov na tejto skole, ja zmluvu nepodpisem kde nebude nastupny plat min. 2700 eur (ak by to bolo teraz).
Napísať odpoveď