Psychologické hry
-
Bushido
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Psychologické hry
Dúfam že som tému nenazval nesprávne. Chcel by som sa podeliť o svoje vedomosti a naučiť sa niečo nové s oblasti psychológie... Existuje mnoho otázok pomocou ktorých je možno čítať človeka, teda jeho povahové črty a iné...
Chcem aby ste sem napísali, ak poznáte nejakú psychologickú otázku aj s popisom možnosti a výsledkom, t.j. čo by mala konkrétna odpoveď o osobe povedať.
Napr.
Predstavte si 3 zvieratá a v poradí si ich pamätajte. Prvému ktoré vás napadlo pridajte tri vlastnosti, ktoré si myslíte že sú pre toto zviera charakteristické. Potom pre druhé a nakoniec pre tretie zviera. Výsledok (podľa psychológov) je, že prvé zviera a jeho vlastnosti je to, čo si o sebe myslíte že ste, alebo by ste chcely byť... Druhé zviera je to, čo si o vás myslia ostatný a tretia je pochopiteľne to, čo v skutočnosti ste.
(je to neuveríteľne ale mne to vyšlo, a zistil som že i niekomu inému, jeho posledné zviera bolo had - slizký... A ten človek taký naozaj bol)
Chcem aby ste sem napísali, ak poznáte nejakú psychologickú otázku aj s popisom možnosti a výsledkom, t.j. čo by mala konkrétna odpoveď o osobe povedať.
Napr.
Predstavte si 3 zvieratá a v poradí si ich pamätajte. Prvému ktoré vás napadlo pridajte tri vlastnosti, ktoré si myslíte že sú pre toto zviera charakteristické. Potom pre druhé a nakoniec pre tretie zviera. Výsledok (podľa psychológov) je, že prvé zviera a jeho vlastnosti je to, čo si o sebe myslíte že ste, alebo by ste chcely byť... Druhé zviera je to, čo si o vás myslia ostatný a tretia je pochopiteľne to, čo v skutočnosti ste.
(je to neuveríteľne ale mne to vyšlo, a zistil som že i niekomu inému, jeho posledné zviera bolo had - slizký... A ten človek taký naozaj bol)
-
Gepid
Medium Professional
neviem, čo presne myslíš, ale viem, že sú určité otázky na ktoré všetci ľudia odpovedajú rovnako. Teda niečo ako toto
V poslednej dobe ste nemali veľa štastia, Niečo vás veľmi potešilo...
Potom viem, že sa dá z podania a potrasenia ruky veľa o človeku zistiť.
A hlavne oči. Z nich vyčítaš najviac. Napr., som si všimol, že keď niekto klame tak na chvíľu sklopí pohľad. Fakt iba na chvíľočku.
V poslednej dobe ste nemali veľa štastia, Niečo vás veľmi potešilo...
Potom viem, že sa dá z podania a potrasenia ruky veľa o človeku zistiť.
A hlavne oči. Z nich vyčítaš najviac. Napr., som si všimol, že keď niekto klame tak na chvíľu sklopí pohľad. Fakt iba na chvíľočku.
Tak tak, oci z tych sa da vycitat vela. Ale tych faktorov je urcite viac. Ked poznas dobre nejaku osobu tak je jedno co povie, pravdu poznas. Ak sa s niekym vidis prvy krat a chces odhadnut co je to za cloveka. Tak ho staci niekedy len pozorovat a tiez sa da zistit par vlastnosti. Ak chces viac tak uz aj nejaka ta otazka musi byt. A podla odpovede sa riadis. Ale konkretnu nejaku hru asi nepoznam. Keby som nejaku nasiel urcite ju sem dam. Mne sa ta tema celkom paci. Snad bude mat uspech.
Tak trosku ste sli o reci tela tak tu mate par faktorov: skrabanie, dotykanie sa nosu -klame
ruky vo vreckach s palcami von - citi sa ako dominantna osoba pri rozhovore
prekrizene ruky na hrudi - je uzavrety voci ostatnym
a tak dalej....
Co sa tyka tych psycho hier tak je jedna taka: Preddstavte si ze je na stole sacok co by ste s nim urobili..... a z odpovede sa vraj da vycitat daco o tom clovekovi
ruky vo vreckach s palcami von - citi sa ako dominantna osoba pri rozhovore
prekrizene ruky na hrudi - je uzavrety voci ostatnym
a tak dalej....
Co sa tyka tych psycho hier tak je jedna taka: Preddstavte si ze je na stole sacok co by ste s nim urobili..... a z odpovede sa vraj da vycitat daco o tom clovekovi
-
Bushido
Medium Professional
Počul som že v istej väznici, dali vrahom otázku a všetci na ňu odpovedali rovnako.
Sú dve sestry a idú na pohreb... Tam uvidia muža, do ktorého sa záľubia... O rok na to jedna sestra zabije druhú...
Otázka pre väzňov znela: "prečo ?"
A ich odpoveď: "aby sa s tým mužom mohla znova stretnúť..."
Pre tých menej chápavych, tým že zabije sestru sa znova uskutoční pohreb...
Čiže ak to niekto nikdy nepočul a takto na to odpovie, má trochu choré zmýšľanie podľa mňa.
Sú dve sestry a idú na pohreb... Tam uvidia muža, do ktorého sa záľubia... O rok na to jedna sestra zabije druhú...
Čiže ak to niekto nikdy nepočul a takto na to odpovie, má trochu choré zmýšľanie podľa mňa.
-
jin
VIP
Viac menej všetky tieto otázky sú jednoduché, lacné a metodologicky nesprávne triky. To nás naučili už v prvom ročníku na psychológii.
Presnejší odbor, zaoberajúci sa "odpozorovateľnou psychológiou" je skutočne reč tela. Do toho by sme zhrnuli gestikuláciu, mimiku, proxemiku a podobne.
To všetko sú overené a uznávané vedné odvetvia, ktoré produkujú testovateľné výsledky. O reči tela je toho známeho už dosť, takže o tom sa tu rozpisovať nebudem.
Skôr by som vypichol vec, ktorú osobne považujem za dôležitú, ajkeď úplne individuálnu a to je inštinkt a schopnosť vnímať pôsobenie druhého človeka. Nie je to niečo čo Vás naučia v prvom ročníku na výške. je to vec, ktorú človek proste musí mať...
Ak máme túto schopnosť dokážeme mnoho vyčítať z pohybu človeka, z pohľadu očí, z toho, ako sa smeje, dokonca z tónu jeho hlasu a podobne. Tu už však zachádzame zrejme viac do spiritualistiky ako do serióznej vedy...
Presnejší odbor, zaoberajúci sa "odpozorovateľnou psychológiou" je skutočne reč tela. Do toho by sme zhrnuli gestikuláciu, mimiku, proxemiku a podobne.
To všetko sú overené a uznávané vedné odvetvia, ktoré produkujú testovateľné výsledky. O reči tela je toho známeho už dosť, takže o tom sa tu rozpisovať nebudem.
Skôr by som vypichol vec, ktorú osobne považujem za dôležitú, ajkeď úplne individuálnu a to je inštinkt a schopnosť vnímať pôsobenie druhého človeka. Nie je to niečo čo Vás naučia v prvom ročníku na výške. je to vec, ktorú človek proste musí mať...
Ak máme túto schopnosť dokážeme mnoho vyčítať z pohybu človeka, z pohľadu očí, z toho, ako sa smeje, dokonca z tónu jeho hlasu a podobne. Tu už však zachádzame zrejme viac do spiritualistiky ako do serióznej vedy...
-
triple
Guru wannabe
prišla kamoška zo zharaničia na pár dní a tak sme sa stretli a rozprávali sa.. nejdem to celo rzpisovať v skratke..
bavili sme sa o tom, že napriek tej dlhej dobe čo je preč hovorí pekne slovensky a ona že tam má jednu slovenku tak nou sa baví po slevensky .. ja som na to okamžite reagoval - ty ju ale musíš mať teda rada - podla mna je hlúpa neskutočne... a ona na to udivene ako to viem..
ide o to že kamarátku poznám pár rokov a poznám jej správanie..
odpovedal som jej.. keby si povedala, že z Jankou sa rozprávame po slevensky tak ju máš rada ale kedže si povedala jedna slovenka tak ju viac než 100% nemáš rada - neviem či to patrí sem alebo ni neviem skôr to s psychologiou nemá nič ale s mojou dedukciou
bavili sme sa o tom, že napriek tej dlhej dobe čo je preč hovorí pekne slovensky a ona že tam má jednu slovenku tak nou sa baví po slevensky .. ja som na to okamžite reagoval - ty ju ale musíš mať teda rada - podla mna je hlúpa neskutočne... a ona na to udivene ako to viem..
ide o to že kamarátku poznám pár rokov a poznám jej správanie..
odpovedal som jej.. keby si povedala, že z Jankou sa rozprávame po slevensky tak ju máš rada ale kedže si povedala jedna slovenka tak ju viac než 100% nemáš rada - neviem či to patrí sem alebo ni neviem skôr to s psychologiou nemá nič ale s mojou dedukciou
Ja zase viem ked som s clovekom istu dobu, alebo ho pozorujem ho uplne pochopit ako asi zije a preco sa sprava tak ako sa sprava. Je to divne a kvoli tejto mojej vlastnosti sa povazujem aj za velmi tolerantneho cloveka (neviem ci poznam tolerantnejsieho odomna) a dokazem ludi pochopit a podla toho k nim pristupovat.
-
Gepid
Medium Professional
Nie. To znamená, že je človek sebavedomýit_novice napísal: ...Prekrizene ruky na hrudi - je uzavrety voci ostatnym
Počul som to v inej verzii, ale odpoveď bola rovnaká. Prečo by som mal byť psychicky chorý?Bushido napísal:Počul som že v istej väznici, dali vrahom otázku a všetci na ňu odpovedali rovnako.
Normálny človek s bežným IQ na to snáď dojde
Tak vystihnut osoby viem aj ja..... niekedy nechapem ze to nedokazu ostatny ved to je strasne jednoduche..... su sice individua ktore netrafim ale tych je malo......
edit:/ ujo google: Štandardné gesto prekrížené ruky- človek si preloží obe ruky na hrudi v úsilí ,, ukryť „ sa pred nepríjemnou situáciou. Bežne ho môžeme vidieť, keď je niekto medzi neznámymi ľuďmi na verejných schôdzach, vo výťahoch, v kaviarňach...
co je na tom sebavedome ???
edit:/ ujo google: Štandardné gesto prekrížené ruky- človek si preloží obe ruky na hrudi v úsilí ,, ukryť „ sa pred nepríjemnou situáciou. Bežne ho môžeme vidieť, keď je niekto medzi neznámymi ľuďmi na verejných schôdzach, vo výťahoch, v kaviarňach...
no neviem ja by som s tym nesuhlasil... je to podla mna individualne napriklad u mna by to bolo to sebavedomie a nie ukryvanie, to mi vobec nesediit_novice napísal:Tak vystihnut osoby viem aj ja..... niekedy nechapem ze to nedokazu ostatny ved to je strasne jednoduche..... su sice individua ktore netrafim ale tych je malo......
Ty myslis asi situaciu: Ide daky nabuchanes so zdurenymi bradavkami co je vedllajsi efekt steroidov...... je tak nadopovany ze sa chce bit.... zacne postrkovat a urazat.... ty sa pravdaze nedas zahambit a so skrizenymi rukami sa pred neho postavis a hrdo povies: Mno co daky problem?!?!.... vlastne mnoho ludi si mysli ze to je sebavedomie.... ale v tom momente sa v kutiku duse daco chce branit nejake male dievcatko krici pomoc pomoc nebi ma.... tak automaticky prekrizis ruky aby si sa chranil neuvedomujuc si to.... takze to neni sebavedomie co z teba hovorižeby? napísal:no neviem ja by som s tym nesuhlasil... je to podla mna individualne napriklad u mna by to bolo to sebavedomie a nie ukryvanie, to mi vobec nesedi
No podľa mňa taký človek stojí väčšinou relatívne v strede.bolek napísal:Človek, ktorý ide prezentovať niečo pred skupinou ľudí a postaví sa na ľavú stranu miestnosti pôsobí prístupnejšie ako ten, čo stojí vpravo. Nikto nevie prečo, ale vraj to tak je.
A teraz čo ?
Ked som to spravne pochopil, spytam sa: Co uz je toto za debilinu?it_novice napísal:Ty myslis asi situaciu: Ide daky nabuchanes so zdurenymi bradavkami co je vedllajsi efekt steroidov...... je tak nadopovany ze sa chce bit.... zacne postrkovat a urazat.... ty sa pravdaze nedas zahambit a so skrizenymi rukami sa pred neho postavis a hrdo povies: Mno co daky problem?!?!.... vlastne mnoho ludi si mysli ze to je sebavedomie.... ale v tom momente sa v kutiku duse daco chce branit nejake male dievcatko krici pomoc pomoc nebi ma.... tak automaticky prekrizis ruky aby si sa chranil neuvedomujuc si to.... takze to neni sebavedomie co z teba hovori
Ked ma ide dakto mlatit, urcite neskrizim ruky, aby si navzajom zavadzali a vytvarali nemoznost obrany...
EDIT:
Ja neviem boxovat, ale je proti prirode davat ruky dokopy, ked do Teba ktosi bije. Nelogicke. Ved poziadaj kamarata, aby Ta niekedy, ked to budes najmenej cakat, zacal mierne bit (strkat do Teba alebo co). Uvidis, ze ruky neprekrizis.
S prekrizenymi rukami sa blbo drzi rovnovaha alebo sa este blbsie brani.