Psychologické hry

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
it_novice
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa it_novice »

Mastros napísal:Ked som to spravne pochopil, spytam sa: Co uz je toto za debilinu?

Ked ma ide dakto mlatit, urcite neskrizim ruky, aby si navzajom zavadzali a vytvarali nemoznost obrany... :roll:
tak jasne lenze ty asi vies trochu boxovat alebo daco ine.... jasne ze vyuzijes prilezitost a budes si kryt tvar alebo mu vrazis do hrdla kym sa da.... ale tak nie kazdy si zabuchal do vreca
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Myslel to tak, že sa predvedie pred ostatnými.
Že aký je frajer...
Snáď som trafil :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ty myslis asi situaciu: Ide daky nabuchanes so zdurenymi bradavkami co je vedllajsi efekt steroidov...... je tak nadopovany ze sa chce bit.... zacne postrkovat a urazat.... ty sa pravdaze nedas zahambit a so skrizenymi rukami sa pred neho postavis a hrdo povies: Mno co daky problem?!?!.... vlastne mnoho ludi si mysli ze to je sebavedomie.... ale v tom momente sa v kutiku duse daco chce branit nejake male dievcatko krici pomoc pomoc nebi ma.... tak automaticky prekrizis ruky aby si sa chranil neuvedomujuc si to.... takze to neni sebavedomie co z teba hovori
No keby som dostal do henaktej situácie, určite by som si neskrížil ruky, to by potom dlho trvalo ich odkrížiť. :D Cenné sekundy v riti.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

To mastros : Ale ved nie vždy sa ideš biť na istotu, niekedy nevieš čo potenciálny súper zamýšľa. Niekedy to ani neskončí bitkou... A tie prekrížené ruky tam niekedy sú. (Skôr odpozerané ako odskúšané... v krčme a na akciách :D:D)
quancej
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quancej »

vrelo vsetkym odporucam: Velka kniha reci tela
suhlasim s nazorom, ze prekrizene ruky predstavuju obranny postoj... urcite sa v bitke s chlapikom, ktory sa mi zadarmo chysta rozbit lebku nebudem branit prekrizenymi rukami (mozem ich mat prekrizene, ale zle sa tak uteka :D ).obrana nemusi byt vzdy iba vo fyzickej rovine.
Jerry
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jerry »

bolek napísal:Človek, ktorý ide prezentovať niečo pred skupinou ľudí a postaví sa na ľavú stranu miestnosti pôsobí prístupnejšie ako ten, čo stojí vpravo. Nikto nevie prečo, ale vraj to tak je. :wink:
Neviem prečo je to tak,ale môžem to len potvrdiť. Si len predstavte (tí,čo ste boli niekedy v kostole..), že kazateľnica, odkiaľ kňaz prehovára na ľudí,tak tá je tiež väčšinou vľavo...Alebo keď je nejaká stupidná show ako MISS,tak ten trtko moderátor je tiež väčšinou vľavo.
Je to taký detail,ale má to niečo spoločné s vnímaním a psychikou

A k tej reči tela...kedysi som v škole listoval takú knižku o gestike a našiel som tam zopár vecí...napr. že keď sa dvaja ľudia rozprávajú po stojačky, tak keď stoja oproti sebe, neočakávajú v rozhovore nikoho iného-nikto iný do toho nemá čo povedať. Ak však stoja trošku otvorene,tak sa môže zapojiť aj prípadná tretia osoba.
ďalej k tým prekríženým rukám...tak tam som sa dočítal,že to môže znamenať,že človek,s ktorým sa s takýmto gestom rozprávate vás vôbec nezaujíma (pre teenagerov...máte ho v p.... :lol: )....príklad...diskotéka...niekto do vás drgne a zavolá vás von a potom tam stojí s 10timi kamarátmi.... Aký má vtedy postoj? :lol:
mr_b0mbas71c
Amateur
Amateur

Re:

Príspevok od používateľa mr_b0mbas71c »

bolek napísal:Človek, ktorý ide prezentovať niečo pred skupinou ľudí a postaví sa na ľavú stranu miestnosti pôsobí prístupnejšie ako ten, čo stojí vpravo. Nikto nevie prečo, ale vraj to tak je. :wink:
Ale ako povedal Einstein "všetko je relatívne", tak by som chcel vedieť že z pohľadu koho. Či z môjho pohľadu (ak som prednášajúci) alebo s pohľadu poslucháčov. A čo sa týka tých prekrížených rúk na hrudi je to obranný postoj, hlavne ak sú aj nohy prekrížené. A sebavedomie značí keď je človek vystretý s vypnutou hruďou, stiahnutým bruchom a hradou rovno. Ak má bradu dole buď klame, alebo si neverí a ak hore tak nič nevie ale nahovára si opak.

Inak aj ja mám jednu takú psychologickú hádanku. Dajte niekomu taký test nech si na púšti predstaví kocku, rebrík, kvetiny a koňa. Upozornite človeka že je to len o jeho predstavivosti, nemusí to dávať žiadny logický zmysel. A pýtajte sa na kocku(rozmery, materiál, farba a či je prázdna alebo plná), rebrík (kde sa nachádza vzhľadom ku kocke, aký je veľký, materiál, či je ozdobený), kvetiny (množstvo, kde sa nachádzajú, jednofarebné alebo rôznofarebné, aké sú veľké) a kôň (aký je veľký, kde sa nachádza, či stojí alebo behá, čo robí a akej je farby). Potom si predstavte že prišla obrovská búrka. Čo sa stalo s kockou, rebríkom, kvetinami a koňom

Teraz riešenie. Kocka značí vás, veľkosť kocky je vaše sebavedomie, vzhľadom ku veľkosti tela. Ak má niekto kocku 2x2 cm má veľmi malé sebavedomie, materiál značí ako ľahko si ľudia získavajú vašu dôveru (drevo, kov tvrdý materiál; plast, sklo atď. mäkký materiál). Keď je tvrdý materiál ťažko si získavajú dôveru. Na farbu sa dajú aplikovať psychologické vplyvy farieb. Ak je kocka prázdna, nemáte nič čo by vás naplňovalo a ak vás niekto zradí a ste s mäkkého materiálu, zničí vás to.

Rebrík značí priateľov, ak sa nachádza opretý o kocku tak máte s priateľmi rovnocenný vzťah, vy sa viete o nich oprieť a oni o vás, ak je na kocke, tak pomôžete skôr kamarátom ako sám/a sebe, ste kamarátmi utláčaný, ak je ďaleko od kocky, tak kamaráti pri vás nestoja. Veľkosť značí koľko ich máte vzhľadom ku veľkosti kocky. Ak je kocka napr. 5 m a rebrík 2 m tak máte málo priateľov ale takých čo stoja za to. Materiál značí či sú to stály priatelia alebo často ich meníte. Ak je tvrdý materiál tak sú stály.

Kvetiny sú ciele a životné túžby. Ak ich je veľa tak máte veľa cielov, veľkosť určuje aké sú dôležité a umiestnenie čoho sa týkajú. Ak máte napr. 3 kvetiny na kocke veľké, tak máte 3 ciele ktoré sa týkajú vás a sú to veľké ciele. Ak sú rovnakej farby tak sa týkajú jednej veci. Ak sú okolo všetkého tak sa týkajú aj priateľov aj vás aj vašeho okolia a tak. Vzdialenosť určuje taktiež ako ďaleko máte ten svoj cieľ.

Kôň značí priateľa alebo životného partnera. Ak je Väčší ako kocka je on vo vzťahu dominantný, ak je blízko kocky stojí pri vás, ak je uviazaná o rebrík, tak kamaráti vám ho/ju "kradnú" a tak ďalej. Farba značí farbu vlasov (toto nefunguje na 100%, mne to na 90% vyšlo s tou farbou vlasov zatiaľ).

Búrka značí obrovské problémy keď sa vám rúca celý svet. Ak kocka spadne alebo tam nebude, vás to zničí, ak zostane taká istá, nič to s vami nespraví, ak tam rebrík zostane tak priatelia zostanú pri vás, kvetiny ak tam zostanú, tak ciele nestratíte ani v ťažkých časoch a kôň ak utečie tak frajer/ka sa na vás vykašle.

Takto to nemusí byť naozaj, ale vidí to tak vaše podvedomie. A zatiaľ to sedelo na 100% a ak to nesedelo tak si ten človek vymýšľal aby nebol za zlého/zlú alebo na toho koňa to nesedelo. Preto upozorňujem ak niekto nemá frajera/ku tak sa to interpretuje ku poslednému. A upozorňujem že môžu nastať aj komické situácie ako keď kôň žerie kvetiny/ku čo sú tam. Tak to si asi viete predstaviť čo asi robí frajer/ka so snom/nami toho dotyčného :D.

A prosím vás nevie ešte niekto takéto hry, moc ma to zaujíma. Alebo odkaz na nejakú stránku kde sa to nachádza.
Adry
Light Professional
Light Professional

Re:

Príspevok od používateľa Adry »

it_novice napísal: Co sa tyka tych psycho hier tak je jedna taka: Preddstavte si ze je na stole sacok co by ste s nim urobili..... a z odpovede sa vraj da vycitat daco o tom clovekovi
ja by som ho roztrhol... A to niesom agresívna osoba, len to je jediné čo sa s ním dá robiť... čiže dosť odveci ;)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Psychologické hry

Príspevok od používateľa begbeee »

Ty si agresívny a nemáš fantáziu :D

Vieš čo všetko sa s ním dá robiť? Natiahnuť si ho na hlavu alebo iné orgány :D

A to nie som úchylný..čiže dosť odveci :wink:
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Ja som to celé myslel skôr ako takú zábavu... ono niekedy aj v skupine ľudí je fajn sa takto zahrať..., alebo resp. ty si hráš s tou skupinou... Niekto sa o sebe dozvie že je agresívny, iný že je hanblivý atď.... Zasmejú sa na to, že jaká blbosť a možno len ty budeš v duchu vedieť, že niečo na tom naozaj je...
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

tazko povedat ze ci blbost alebo pravda, nehovorim ze nieco to do seba nema, urcite ano ale to je take ze to skor robis podvedome a nezamyslas sa dalej nad tym pricom aj clovek ktory je pohodak a poznas ho velmi dobre moze "vyslat" signal ktory bude uplne iny ako je jeho povaha...samozrejme mozno by to chcelo pokec so psychologom aby si vedel ako mas tieto veci/stavy/javy chapat...je to velmi diskutabilne
mr_b0mbas71c
Amateur
Amateur

Ja zase verím v psychológiu a reč tela hlavne. Pretože vieme že ľudia vedia klamať, každý z nás klame, alebo niekedy klamal. Ale napríklad reč tela nedokáže oklamať ani profesionálny herec a ani politik na 100 %. A ak je niekto agresívny tak bude vravieť že nie je, pretože buď je pokrytec alebo sa nad tým nikdy nezamýšľal. Jednoducho to bral automaticky a nerozmýšľal ako ho vidia ostatný.
Ale treba si uvedomiť jednu vec. Že ak je niekto zlý, falošný, agresívny alebo má iné zlé vlastnosti a vám povie že to nie je pravda, chce vo vašich očiach vyzerať čo najlepšie!
Empatik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Empatik »

S tým sáčkom ... Ja som hravý typ , ja by som ho určite šiel zahodiť , ale po tej ''dlhej'' ceste pri kôš by som si ho určite vyhodil do vzduchu a určite by som si ho par krát nadhodil , a nakoniec ho nafúkal a praskol =D ... To viem aj bez toho , aby som také niečo spravil , lebo sa poznám :)
Ďalej , teraz chodí taký veľmi zaujímavý seriál KLAMÁRI . Poznáte ho ? A myslíte si , že na tom môže by´t niečo pravdy , alebo je to skôr nedomyslené a nepravdivé ? Ja si osobne myslím , že pár poznatkov je tam určite ozajstných a zo života .
mr_b0mbas71c
Amateur
Amateur

Empatik napísal:S tým sáčkom ... Ja som hravý typ , ja by som ho určite šiel zahodiť , ale po tej ''dlhej'' ceste pri kôš by som si ho určite vyhodil do vzduchu a určite by som si ho par krát nadhodil , a nakoniec ho nafúkal a praskol =D ... To viem aj bez toho , aby som také niečo spravil , lebo sa poznám :)
Ďalej , teraz chodí taký veľmi zaujímavý seriál KLAMÁRI . Poznáte ho ? A myslíte si , že na tom môže by´t niečo pravdy , alebo je to skôr nedomyslené a nepravdivé ? Ja si osobne myslím , že pár poznatkov je tam určite ozajstných a zo života .
Ja čo viem zo skúsenosti a tiež z reči tela tak dosť vecí tam je pravdivých. Nie som síce expert, ale myslím si že je to pravda minimálne 90% všetkého čo tam hovoria. Fakt napríklad ak niekto klame, buď sa uprene pozerá do očí, alebo sklopí zrak, poškrabká sa pri obočí, nose atď. a zúžia sa mu zreničky (toto je však veľmi ťažko spozorovateľné, treba na to prax).
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

inak haluz je triangular look. ide o techniku ktorou dvihate sexualne napatie. Najprv pozrete dievcatu na prave oko potom n lave a potom na usta
Empatik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Empatik »

Peťo , to funguje , či to je len taký výmysel ? Treba vyskúšať . :smt059
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

begbeee napísal:Ty si agresívny a nemáš fantáziu :D

Vieš čo všetko sa s ním dá robiť? Natiahnuť si ho na hlavu alebo iné orgány :D

A to nie som úchylný..čiže dosť odveci :wink:
no dobre, trošku som priznávam, ale aj tak je to odveci :D

iné orgány si dúfam myslel hlavu, ty samovrah! :)
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Preddstavte si ze je na stole sacok co by ste s nim urobili
nafúkal a praskol, potom tu dieru zväčšoval... Aký som? Kde to vyzistím? :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

rec tela, mimika, gestikulacia mozu byt velmi silne ovplyvnene socialnym prostredim, v ktorom ten clovek vyrastal, vy sami si ich mozete vykladat inak, ako to ten clovek mysli a preco tak kona...na to si treba dat pozor...

ale ked sa chcete zahrat hru a dozvediet sa rychlo o cloveku jeho hodnoty, postoje, motivy, predsudky a momentalnu naladu a psychicky stav...
ukazte mu par fotografii osob v roznych situaciach a prostrediach, kde je jasne vidiet vyraz tvare tej osoby (treba vybrat aj dobre momentky a pokial mozno nejake vyraznejsie fotografie, kontroverznejsie)...a potom sa toho cloveka opytajte tieto otazky...
aky je ten clovek na fotografii ? na co prave teraz mysli ? preco to robi ?

no ale ako to tu uz raz odznelo, "citanie ineho cloveka" zalezi vyrazne od vasej schopnosti empatie, od vasho momentalneho psychickeho stavu, od podmienok v ktorom toho cloveka vnimate a tiez to, ci vase vnimanie skresluju predsudky a predchadzajuce skusenosti...
dolezity je tiez hned prvy dojem, konkretny priklad. pride ku mne starsia dama, ktora je velmi vyrazne namalovana, co sa mne absolutne nepaci, ked sa nejaka babka domachli a mysli si ze je krasavica a ze sa to k nej hodi, ja si to okamzite samozrejme uvedomim, ale nedam to nijak najavo...a teraz sa s tou damou zacnem rozpravat a mam rychlo zistit "aka je"...problemom je, ze kedze som si o nej vytvoril negativny prvy dojem, budem mat tendenciu jej pripisovat negativnejsie vlastnosti...cize to, co som si myslel, ze "aka je" este pred rozhovorom, moze dost vyrazne skreslit vysledky rozhovoru a pozorovania...
plati to samozrejme aj opacne, ked je vam niekto hned sympaticky (napr. vas sexualne pritahuje) tak mu budete mat tendenciu pripisovat pozitivnejsie vlastnosti a charakteristiky...

Tak sa podme teda zahrat...aky je ten clovek na fotografii ? na co prave teraz mysli ? co a preco to robi ? odpovedajte spontanne, hned, na zaklade svojho prveho dojmu, proste napiste co vas prve napadne...mozete opisat 1 osobu, ale aj viacero...je treba odpovedat na vsetky otazky

//autoeditácia príspevku (02 Dec 2010, 0:30)
tak co, kto sa zahra ? :D
Prílohy
1.jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...založené ruky znamenajú obranný mechanizmus pred niečím, či už strach z fyzického konfliktu alebo verbálneho napadnutia (u introvertných pováh)...držanie lakťa to isté...tá fotka bola očividne odfotená počas nejakého začínajúceho alebo prebiehajúceho konfliktu...
Napísať odpoveď