Dokonalá reklama?...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
winni
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Dokonalá reklama?...

Príspevok od používateľa winni »

Dnes rano, ako som vstal, siel som do kuchyne ze sa pozriem co ej dobre pod zub v chladnicke.. vytiahol som, aspon myslim, jogurt a sadol som si na lavicu...
Mama uz poctivo (ved sobota) upratovala, a popri tom jej sprijemnovalo namahavu cinnost radio..
Ako prve co som z radia zachytil bola reklama na Coop jednotu... po jej skonceni som si uvedomil niektore fakty.. ale vratme sa v case...
ako sa reklama zacala, a ja som naberal prvu lyzicku jogurtu, zapocul som slova "Milačik? Pozri co som kupila v Coop jednote?"... v tom strcil lyzicku podruhykrat do jogurtu... a vnimal dalej... lenze cela reklama mi usla, jedine co si z nej pametam je zmienka o bananoch, a kuracej sunke... ale nespomeniem si ani na cenu, ani nic podobne.. Vnimal som az koniec, ktorym bol hlasny zvuk a hlas nejakej zeny - "Iba u nas v coope"...
Mna by zaujimalo, co a ako by mala posobit dokonala reklama?.. ktora by aj s takym stupidnim textom dokazala posluchaca zaujat? Aby som vnimal ceny tych vyrobkov?.. Co by mala mat dokonala reklama?...
Myslim ze v dnesnom modernejsom svete je omnoho tazsie zaujat reklamou, pretoze si vsimam aj sam na sebe, ze nech ej stranka akokolvek zaspamovana vsemoznymi bannermi, tak vnimam iba telo stranky a jej obsah, cim dalej to takto pojde tym menej budem citlyvy na akekolvek reklamne tahaky :)...

Moj nazor k veci je taky, ze ak by sa spravil podmaz reklamy podobny, ako ma napriklad hlavne spravodajstvo, tak zo "zvyku" posluchacov by aspon na niekolko sekund zbystrili, a sustredili sa na text...
Alebo vytvorit dialog ktory by jemne ale predsa smeroval k myslienke celej reklamy... lenze tym by sa znacne predlzila...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Máš na mysli len reklamu v rádiu, predpokladám. Tam je to oveľa ťažšie ako v TV, pretože ju môžeš len počuť. Podľa mňa nie je odveci staviť na nejaký krátky vtipný dialóg, raz ma takto nejaká jedna-dve reklamy oslovili, ale už si na ne nespomínam. :? Ale reklamy ako si spomínal v štýle coop jednota sú fakt otrasné.
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Na obchodné retazce sú všeobecne trápne reklamy.
Čo čakáte? Aj tak nemajú čo ponúknuť. Alebo čakáte, že dajú zlavu na kondómy? :D

Mňa samozrejme zaujme hociaká reklama, ktorú nevidím viac ako 2x v telke. A nie pol roka :/. Reklama je otrepaná a stráca pointu.
Jasty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jasty »

Podla mna do dnesnej ( ale aj do spominanej dokonalej ) reklamy patri takzvany Subliminal Messaging. Je to zalozene na podvedomom vnimani a asociaciach. Ked sa ti pred ocami prebliskne text, ale len na kratku dobu (menej nez sekundu), tak je sanca, ze ten obsah textu vykonas, alebo tak. Ale mam pocit, ze tento typ reklam je bannovany vsade-mozne.

Len pre zaujimavost pridavam link, na blizsie spoznanie tejto techniky:

alebo

Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Už keď sme pri tej reklame...
Tak aj tu na hojkovi je jedna neviditeľná :D
Prílohy
reklama.jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

subliminal messaging boli pridávané do filmov. Jedno okienko filmu bolo venované obrázku s popcornom alebo colou. Hneď po tom, ako preblikol daný obrázok, postavila sa značná časť ľudí a išli si do vestibulu kúpiť "na čo akurát dostali chuť". Neskôr to zakázali, ale aj v dnešnej dobe sa dajú nájsť celkom podarené výmysly: (som zvedavý, koľkí z vás prídu na pointu)
Prílohy
subliminal woman.jpg
subliminal money.jpg
subliminal flowers.jpg
žeby?
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa žeby? »

Ked si vsimnete tak aj COOP JEDNOTA ma "skryty: vyznam kedze COOP sa cita ako "kúp"
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Raz v brainac to skúšali.
Pozvali ľudí do kina na neodvysielané časti a tam bolo: Teraz sa posvrbte, zakašlite, ...
Samozrejme, je to zakázané
Zachvíľu bude reklama všade. Pôjdete po ulici vedľa apple obchodu a dostanete nehorázny nápad: Kúpiť mac pro, macbook pro, všetky iPody a potom ísť domov a užívať si to :D
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Gepid napísal:Na obchodné retazce sú všeobecne trápne reklamy.
Čo čakáte? Aj tak nemajú čo ponúknuť. Alebo čakáte, že dajú zlavu na kondómy? :D

Mňa samozrejme zaujme hociaká reklama, ktorú nevidím viac ako 2x v telke. A nie pol roka :/. Reklama je otrepaná a stráca pointu.
Mas pravdu aj ja som si vsimol, ze omnoho viac ma dokazu zaujat reklamy, ktore vidim, alebo precitam, ako tie co pocujem... Ale aj televizne reklamy uz zacinam prehliadat :) Avsak nie tak dostaucujuco aby som ich dokazal absolutne nevnimat...
Grim-Reaperka napísal:subliminal messaging boli pridávané do filmov. Jedno okienko filmu bolo venované obrázku s popcornom alebo colou. Hneď po tom, ako preblikol daný obrázok, postavila sa značná časť ľudí a išli si do vestibulu kúpiť "na čo akurát dostali chuť". Neskôr to zakázali, ale aj v dnešnej dobe sa dajú nájsť celkom podarené výmysly: (som zvedavý, koľkí z vás prídu na pointu)
toto je dost zaujimave :).. ale aj tak nedokazem prist na pointu tych obrazkov :D.. mozno ak niekto iny pride... :).. zaujima ma ako by mohol taky, na moj vkus nezmyselny obrazok ovplyvnit cloveka na tolko, aby dostal na nieco "chut" alebo tak podobne :)...

//este mi napadlo toto... myslim ze je tam aj pekne vysvetleny vyznam tych tasiek vzadu :)
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

winni: na to poslednom obrazku ked otocis hlavu tak tam nebude ruka s casou ale vagina :D
Prílohy
subliminal woman.jpg
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

mam pocit ze na discovery bezalo nieco o podvedomi...bol tam nejaky mlady psycholog ktory dokazal ludi uplne oblbnut alebo odhadnut co spravia pomocou podvedomia
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a volal sa derren brown...

...od neho som videl všetky epizódy. Najviac sa mi páčilo keď zavolal do telefónnej búdky. Niekto to zdvihol a zrazu...zaspal...uprostred rušnej ulice....teda neviem čo mu do sluchátka povedal, ale ten človek tam ležal dobrých pár hodín...
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

lol nevies to najst na youtube?.. alebo tak proste.. chcel by som to videt :)
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

...a keď už hovoríme o podvedomých správach, tak odporúčam pozrieť aj toto...

//inak tie obrázky vyššie nájdete aj s vysvetlením na http://sub-lim.blogspot.com/
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Gepid napísal:Už keď sme pri tej reklame...
Tak aj tu na hojkovi je jedna neviditeľná :D
skor by som povedal, ze v nej ide o backlink ako o reklamu
Frankie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frankie »

O chvíľu nám budú vysielať reklamy aj do snov.. to bude hukot!
klasika
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa klasika »

Frankie napísal:O chvíľu nám budú vysielať reklamy aj do snov.. to bude hukot!
:D to bolo vo futurame nie?
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

DjBass napísal: ...a keď už hovoríme o podvedomých správach, tak odporúčam pozrieť aj toto...

.../
Počul som, že ešte za socíku sa človek dostal o zahraničia tiež nejakou hypnózou. Dal colníkovi knižku v tvare pasu a prešiel :)

Inak, ten týpek asi nehovorí ako to spravil, však? :D
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Reklamy a take bezne odrhovacky v dnesnom svete len oznamuju ze predajca alebo vyrobca je tu. Tu medzi nami. Tu na trhu. Staci ju pocut aby si o nej vedel. A vobec nas nezaujima. Jedneho casu si spominam ako v radiu chodia ta reklama na nabitok mobel. "A teraz super akcia skrina za xxxx sk -30%" Jedna z tych ktora mi hlavou prefrcala rychlostou svetla a vobec ma nezaujimala. Mozno este vtipne reklamy maju dnes ohlas.
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

Mna teraz ako som sa pozrel na vypis tem napadla kofola a ich "kofolacikovia" ... myslim ze dost podarena reklama.... ludom sa to paci a dokonca si ich sami vyrabaju, pricom stale nesu nazov "kofola"...
Napísať odpoveď