Skoda fabia porucha

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
kinjeril
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kinjeril »

Marko27 napísal:Pri odidenom katalizatore moze motor reagovat trhavym volnobehom???
Hm, ani nie. Tam by som to skor videl na niektory zapalovaci modul, alebo len "vyslahany" silent blok. Startuje bez problemov? Z vyfuku ide neaky zafarbeny dym, alebo poprdkava neak divne?
Menil som obe, aj zapalovaci modul na 3-tom valci a aj jeden silent block. A dokonca mam aj fungl rozvody - ano, auto sa pustilo z kopca na jednotke. :aasmile3:
Flakli mi tam novsie s hydro-mechanickym napinanim, takze mal by byt teraz na dlllllho pokoj.
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Ja som sa raz ponáhľal na jednej MPI, a keď som sa vrátil domov rozvod v pi... :D...no k veci na tej fabií ta kontrolka svietila pol roka a nič sa nestalo a potom išiel do servisu mechanik vymazal chyby v ECU a prešli tri mesiace nič nesvieti nič sa zatiaľ nestalo.
P.S.: 86 tisíc ma najazdené.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Godlub - A reťaz sa rozsypala prave ked si, po takej namahavej ceste, zastavil, nie? :D
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Opravujem sa zistil som že to je MPI a nie HTP, čiže remeň keď som zastal dačo sa mi nezdalo a tak som otvoril kapotu dal dole kryt a nechýbalo veľa a by ho roztrhlo. Mal som šťastie :D lebo keby sa mi dokúrili ventily, piesty, hlava nebodaj blok :D no nwm nwm.
Marko27
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Marko27 »

kinjeril napísal:Hm, ani nie. Tam by som to skor videl na niektory zapalovaci modul, alebo len "vyslahany" silent blok. Startuje bez problemov? Z vyfuku ide neaky zafarbeny dym, alebo poprdkava neak divne?
Menil som obe, aj zapalovaci modul na 3-tom valci a aj jeden silent block. A dokonca mam aj fungl rozvody - ano, auto sa pustilo z kopca na jednotke. :aasmile3:
Flakli mi tam novsie s hydro-mechanickym napinanim, takze mal by byt teraz na dlllllho pokoj.
ono moze byt ,,,lebo ked mi svietila kontrolka tak som nevidel ziadny problem,,,,,az po navsteve servisu ked mi menil svieckytak to zacalo trhat aj poprdkavat,,,,hmmm ale sfarbeny dym nemam a v servise mi zabil ze tam je katalizator v cudu a ze novybude stat 20 litrov SK,,,,no to urcite
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

Mozno to moze vyt ventil splodik EGR....bud ho treba vycistit...alebo ako...ale na fabiach to svieti furt...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

To je dost dobra pripomienka, pri nefunkcnom EGR ventile sa mozu emisie zvysit, ale na druhej strane sa aspon nezasiera motor :) Co som cital diskusie tak dost vela ludi proste EGR vyradi z funkcie.
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Syfon napísal:To je dost dobra pripomienka, pri nefunkcnom EGR ventile sa mozu emisie zvysit, ale na druhej strane sa aspon nezasiera motor :) Co som cital diskusie tak dost vela ludi proste EGR vyradi z funkcie.
tento ventil (EGR) sa ta aj vyradit tym ze ho zaslepis...zvysia sa ti emisie, ale zas zvysi o cosi vykon...pri tychto elektrickych ventiloch to neviem ako je ci sa daju aj zaslepit...ale tak tento ventil stoji pekne...ale robi sa to aj tak ze sa precisti, potom to nejaku dobu nesvieti...a potom to zas svieti...si myslim ze treba aj sviecky potom precistit a na nejaku dobu by mal byt pokoj....:)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

NO ja som s tym bol dnes v servise, velmi som nerozumel co mi budu menit :D este ma moja franina v motoristickom svete je chaba... ale tak myslim ze nieco budu menit na dvoch valcoch, cena okolo 300e :) 50 v tom za diagnozu...

idem tam este 9/9 tak sa spytam ze co to presne bolo...

omg 100 K vela? chapem nazor ked 90% aut na slovensku maju stoceny tachometer... pf
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Retne napísal:NO ja som s tym bol dnes v servise, velmi som nerozumel co mi budu menit :D este ma moja franina v motoristickom svete je chaba... ale tak myslim ze nieco budu menit na dvoch valcoch, cena okolo 300e :) 50 v tom za diagnozu...

idem tam este 9/9 tak sa spytam ze co to presne bolo...

omg 100 K vela? chapem nazor ked 90% aut na slovensku maju stoceny tachometer... pf
100000 km najazdenych si myslim neni dako hrozne...ved pomaly kazde auto ma tak ci tak najazdene 100000km...(ked neni pravda priamo z obchodu) co som neviem desi cital ze jeden mal na skoda favorit najazdene 1300000 km...ale sam sa priznal bol to vred...:D
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

najprv som tomu neveril ale ked som si to prepočítal že keby nanom jazdil tých 50 rokov a každý deň by dal 70km tak to aj je reálne ......a dosť ludí chodi denne tolkoto do práce..........niektorý aj viac
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Favo ma urcite 50 rokov ;-) LOL
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Pajtaš napísal:100000 km najazdenych si myslim neni dako hrozne...ved pomaly kazde auto ma tak ci tak najazdene 100000km...(ked neni pravda priamo z obchodu) co som neviem desi cital ze jeden mal na skoda favorit najazdene 1300000 km...ale sam sa priznal bol to vred...:D
Ako ide o to aj kde sa jazdi, lebo tu v fr sa stretavam s takymi palkami na tachometri, co som na swk nikde nevidel. LOL, ked som nemal vlastne auto, tak som si pozical od kolegyne jej UNO, malo najazdenych 380 000km a islo ako pila! Na dialnici pri 3% klesani som dal 170 km/h. Clovek by nepovedal, ale tu sa o auta viac staraju, predsa len maju tu peniaze u riti a kazdy to nesie do original servisov, nie do garaz ako na Swk.

\btw dnes som mal pred klinikou zaparkovane auto, cely den na slnku, vratim sa uz kontrolka nesvieti! ale tak verim ze uz rano bude :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Pajtaš napísal:co som neviem desi cital ze jeden mal na skoda favorit najazdene 1300000 km...ale sam sa priznal bol to vred...:D
suhlasim moje prve auto bola skoda favorit s najazdenymi 750 000 km od prveho majitela ktorym bol moj ujo ktory ho mal od novoty... na trojke to predbiehalo cokolvek a tachometrovych 165kmph v styroch ludoch nebol ziadny problem... bol predany za 20 000sk a jazdi kdesi doteraz :) mam nan krasne spomienky :)
cutka
Novice
Novice

poprosim poradit

Príspevok od používateľa cutka »

Mam Skodu Felicia a z nicoho nic pocas jazdz zhasne a nic po chvilke nastartuje a zas ide.pocas jazdy niekedy trha
marek39
Novice
Novice

Re: Skoda fabia porucha

Príspevok od používateľa marek39 »

ja mam podobne problemy kupil som ojazdenu skodu fabia aaa auto kosice 3 krat som reklamoval neopravili a neuznali to je typicke kontrolka el svieti vzdy az piska samozrejme to v aaa auto 2 krat zmazali s notebokom podla mna chyba je lambda sonda kontrolka vzdy svieti az piska zatial som ju odpúojil na nadrzke okrem ineho obcas zasnvieti vykricnik servo ale tomu nevenujem teraz pozornost mam probklem s olejom vo vode a vodu v oleji menil som uz aj vodu aj vymyl menil som olej aj filter ruzova zmes v nadrzke sa zasa zmenila na sajrant neviem co to je poradte na ryske oleja neni nic len olej ale pod vickom nalievania oleja sa robi slty povlak sajrant co to je tesnenie pod hlavou alebo chyba pri olejovom filtri neviem poradte takto som kupil skvelu vychvalovanu fabiu v aaa auto kosice 3
krat som rekramoval ciernu vodu v nadrzke piskajuce cidlo vody a kontrolku elektroniky motora nic neopravili a este stiahli benzin pri mojej tretej navsteve kodsic dokonca mam pneumatiky na fabii inej velkosti ako uvadza technicky preukaz to som si pri kupe v roku 2008 vobec nevsimol predal im ho do bazaru nejaky pan zabka z kosic terasy auto samozrejme vzadu bolo burane co najprv nechceli priznat v nadrzke mam zase cierny maglajz vymyl som ju a dal tam drahu cervenu zimnu zmes pod nalievacim hrdlom oleja je mast smalec zlte cidlo na nadrzke musim mat odpojene lebo svieti na cerveno a piska servo obcas svieti a elektronika motora svieti oranzova kontrolka teraz uz iba obcas bol som v servise zaplatil som a zase mi ju vynulovali na 3 dni ako to robia v aaa auto kosice auto ma stalo vsetky moje uspory uz som dal aj lpg na plyn v aaa auto su vysmiati ja mam problemy zlate auto bolo stary hrdzavy favorit prosim kto sa rozumie do skoda fabia 1/4 50kw nech mi napise radu ako opravit hlavne ten sajrant mastnotu vo vode
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

napis to, prosim ta, este raz a prehladne... citam to treti krat a stale neviem, co chces, aby sme vyriesili...

// precital som to 4x, stlac to z utesu... ale este predtym nezabudni vymontovat autoradio...
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

cele to je o tom ze mu aaa auto predalo rozje*anu sunku ktora dokonca bola aj burana a je z toho nahnevany,...
nuz, kto je hlupy a lenivy si na nete najst dake "recenzie" na autobazar....
daj to na soiku, mozno ti to pomoze
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

traktorista: suhlasim, preto som mu napisal, nech to stlaci z utesu...

ale pre pripad, ze to nie je take vazne, ako to znie, trvam na tom strucnom a jasnom vypise, uvidime, co sa s tym bude dat robit...
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

autorovi prveho prispevku radim, aby uz k svojmu servisakovi za ziadnych okolnosti nechodil /jedine ak je to rodina a ma narodeniny/

Marek39: neviem sice co si chcel povedat tym prispevkom ale mozes si gratulovat, ze mas auto z AAA. Je typicke ze svieti kontrolka ? Hmm, tak vyber diodku a mas po probleme. Odpojil si lambdu ? Dobre riesenie, nie si ty nahodou automechanik ?
Preco zlaty Favorit ? lebo si kupil najvacsi serbel z AAA kosice ? buchnute zozadu, nesedi technicak, prasknuta hlava, odpojena lambda, sajrajt mas vo vsetkych naplniach, este aj v nadrzi..... ja by som dal auto na zdvyhak, ci nie je zvarene z dvoch kusov. Radim, zbav sa ho, mozno najdes takeho kona, kto si to auto kupi.. AAA ti to auto nikdy neda dokopy a nikdy ho nevezme spet.. Stale mam vyvalene oci, ako si za to mohol dat peniaze..
Napísať odpoveď