Peniaze od fotra

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
skcookie
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Peniaze od fotra

Príspevok od používateľa skcookie »

dajme tomu ze kamarat ma ma 21 a ma prije****neho fotra ktory chlasta a robi bordel a hlavne nedava mu ziadne peniaze (teraz ma ist na vysku) a vyhana ho z domu, ma nejaku sancu dostavat od neho peniaze? (aj sudne)
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

no to nema sancu... ale ked som mal 21 a bol na vyske tak mi nasi tiez nedavali nic a dalo sa to v pohode zvladnut
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

pokial studujes tak do 26 rokov ta musia rodicia zabespecit
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

Gajdy napísal:pokial studujes tak do 26 rokov ta musia rodicia zabespecit
jop potvrdzujem
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja som sa so svojim dohodol mimosudne a som velmi spokojny, ale som uplne iny pripad ako tvoj kamos.
nech ide na socialne a oni mu pomozu aj s vymahanim.
Hlubj
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Hlubj »

môže ho dať na sud tym padom fotrovy zoberu pridavky ( na ktore ma ako vysokoškolak narok do 26 rokov) a dostane ich on sam alebo pripadny nahradny pestun
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Designer »

No dobre ale nieje to tak ze sice zabezpecit musi, ale len veci nutne ako strava, strecha nad hlavou, ošatenie a samozrjeme aj vydavky spojene s povinnou skolskou dochadzkou ? Ta vysoka skola nutnost nieje. Samozrejme ze kazdy normalny rodic by mal prispievat na vysoku skolu svojich deti, ale prikazuje to zakon ?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Designer napísal:No dobre ale nieje to tak ze sice zabezpecit musi, ale len veci nutne ako strava, strecha nad hlavou, ošatenie a samozrjeme aj vydavky spojene s povinnou skolskou dochadzkou ? Ta vysoka skola nutnost nieje. Samozrejme ze kazdy normalny rodic by mal prispievat na vysoku skolu svojich deti, ale prikazuje to zakon ?
nepoviem ti znenie, ale vdaka tomu, ze som sa po rocnej pauze rozhodol studovat tak mi priznali narok na sirotsky dochodok, priznali mi pridavok na mna sameho a davku v hmotnej nudzi.
takze rodic, alebo stat musi zivit svoje dieta kym studuje do dosiahnutia 26 rokov, lebo si nemyslim, ze by mi socialne priznalo peniaze len tak
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

toto by si mal riesit na socialke. Myslim ze sa da aj nejako osamostatnit. ako samoplatca a v tom pripade by si mal narok na nejake prispevky..ale je potreba sa poinformovat.takisto by slo asi aj o socialne stipko...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hlubj: A kolko tvoria take pridavky??? 20-25 eur??? Z toho ma vyzit???
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Prezit by prezil, ja uz rok som nevidel ani cent od rodicov a to mam 20, treba len makat, ale ak sa nechce tak sudom... omg ale ako niekto nechce pomoct svojmu dietatu... asi to nebude len tak jednoduche... no bon courage!
Frikso
Darca
Darca

Re: Peniaze od fotra

Príspevok od používateľa Frikso »

skcookie napísal:dajme tomu ze kamarat ma ma 21 a ma prije****neho fotra ktory chlasta a robi bordel a hlavne nedava mu ziadne peniaze (teraz ma ist na vysku) a vyhana ho z domu, ma nejaku sancu dostavat od neho peniaze? (aj sudne)
-Žije s (aj) matkou, ktorá ho tiež živí a snaží sa (v ramci možnosti) mu dať všetko čo potrebuje? (ak áno, je zamestnaná?)
-Ak nie, čo potom je, za čo si kupuje topánky/oblečenie (aj to treba z času na čas).
-Prerušil štúdium? 21ročný ako čerstvý maturant je dosť starý. Či to náhodou nepramení z toho, že rok sedel na zadku a teraz keď sa to položratemu fotrovi nepáči ide rýchlo do školy..
-Ide študovať denné študium alebo externe? (od toho sa odvíja veľa).

-Toto sú základné otázky, ktoré budú zaujímať každého, kde sa s týmto problémom obráti..
Badynko
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

...

Príspevok od používateľa Badynko »

...rodic musi zabezpecit hlavne zivotne potreby... ktore su myslim jedlo nejake to osatenie a proste domov... neviem ako to je so studiom.. ale tak mat takeho fotra... tak uz davno sa osamostatnim a zijem sam.. viem lahko sa to hovori.. ale dasa to dokazat... aj ked ej to tazky prechod zo zivota ktory ti vlastne zahoja rodicia.. do zivota kde si za vsetko zodpovedny.. ja by som to nedokazal mozem priznat.. a to mam 18 .. este som nedospel no... :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Hlubj
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Hlubj »

Hlubj: A kolko tvoria take pridavky??? 20-25 eur??? Z toho ma vyzit???
to nehovorím, nepoznáme všetky podrobnosti ako písal Frikso , ale čisto teoreticky nejaka brigada + štipendium by sa dalo skromne vyžiť
No dobre ale nieje to tak ze sice zabezpecit musi, ale len veci nutne ako strava, strecha nad hlavou, ošatenie a samozrjeme aj vydavky spojene s povinnou skolskou dochadzkou ? Ta vysoka skola nutnost nieje. Samozrejme ze kazdy normalny rodic by mal prispievat na vysoku skolu svojich deti, ale prikazuje to zakon ?
no ved prave preto že ide na vysokú ho musí zabezpečiť, inak by mohol isť pracovať a to sa už zabezpečí sám
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jedna z moznosti je ist teraz niekde do sveta pobehat a vratit sa sem po 26tke.
Nasledne zacat denne studovat a kazdy mesiac mas zarucene socko vo vyske minimalne 200 E. K tomu este nejaka ta brigadka a budes si zit vzhladom na studentsky standard ako kral :D :wink:
Napísať odpoveď