Rozdiel medzi s3/str a s1/pos
Rozdiel medzi s3/str a s1/pos
Nazdar, chcel bi som sa spitat aky je rozdiel medzi tymito dvoma typmi hibernacie ak to vobec hibernacia je. Hlavne co sa tyka spotreby, vyhod a nevyhod. Dakujem
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
čiže podla teba:danpark napísal:no ono ak sa nemýlim tak S1 je to čo klasicky používa windows, že údaje o otvorených aplikáciach aa tak sa uložia na disk a S3 je, že sa uložia do RAM ... ak je to tak tak potom si myslím, že rozdiel medzi nimi je, že S3 žerie o niečo menej elektriny pretože RAM by mala žrať menej ako disk
1) prvý variant uloží obsah ram na disk ale nič viac. Čiže zbytočne robota navyše
2) sa ukladá do ram to čo tam už je
ukladá sa to na disk preto, aby sa mohol úplne vypnúť. Pri zapnutí sa zase z disku obnoví pamäť. Čiže nestratíš rozrobenú prácu, a nič ti to nežerie. Nie že ram žerie menej, v ram to predsa mám bežne
-
danpark
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
sorry, že ťa musím sklamať, ale tak som zagooglil a vyčítal som, že obaja sa mýlime
... ani jedno nie je hibernácia, pri S1 sa udržiava napätie aj v RAM aj v CPU ... pri S3 už CPU nie je zapnuté a RAM je takmer jediný HW čo je pod napätím ... až S4 je s diskom ... takže S3 by mal byť výhodnejší lebo tam nebeží skoro nič ..... noooo a áno v RAM to už samozrejme bolo, an to tá RAM-ka aj je nakoniec, aleee myslel som to tak, že sa to neukladá na disk, ale ostáva to v RAM ... tak