Rozdiel medzi s3/str a s1/pos

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Zappir
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Rozdiel medzi s3/str a s1/pos

Príspevok od používateľa Zappir »

Nazdar, chcel bi som sa spitat aky je rozdiel medzi tymito dvoma typmi hibernacie ak to vobec hibernacia je. Hlavne co sa tyka spotreby, vyhod a nevyhod. Dakujem
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

no ono ak sa nemýlim tak S1 je to čo klasicky používa windows, že údaje o otvorených aplikáciach aa tak sa uložia na disk a S3 je, že sa uložia do RAM ... ak je to tak tak potom si myslím, že rozdiel medzi nimi je, že S3 žerie o niečo menej elektriny pretože RAM by mala žrať menej ako disk
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

danpark napísal:no ono ak sa nemýlim tak S1 je to čo klasicky používa windows, že údaje o otvorených aplikáciach aa tak sa uložia na disk a S3 je, že sa uložia do RAM ... ak je to tak tak potom si myslím, že rozdiel medzi nimi je, že S3 žerie o niečo menej elektriny pretože RAM by mala žrať menej ako disk
čiže podla teba:
1) prvý variant uloží obsah ram na disk ale nič viac. Čiže zbytočne robota navyše
2) sa ukladá do ram to čo tam už je
:D :D

ukladá sa to na disk preto, aby sa mohol úplne vypnúť. Pri zapnutí sa zase z disku obnoví pamäť. Čiže nestratíš rozrobenú prácu, a nič ti to nežerie. Nie že ram žerie menej, v ram to predsa mám bežne
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

sorry, že ťa musím sklamať, ale tak som zagooglil a vyčítal som, že obaja sa mýlime :D ... ani jedno nie je hibernácia, pri S1 sa udržiava napätie aj v RAM aj v CPU ... pri S3 už CPU nie je zapnuté a RAM je takmer jediný HW čo je pod napätím ... až S4 je s diskom ... takže S3 by mal byť výhodnejší lebo tam nebeží skoro nič ..... noooo a áno v RAM to už samozrejme bolo, an to tá RAM-ka aj je nakoniec, aleee myslel som to tak, že sa to neukladá na disk, ale ostáva to v RAM ... tak
Zappir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zappir »

Jj diky moc, presne to som potreboval vedet, ze pri s3 ma len RAM napatie
Napísať odpoveď