Bratislavcania!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Peťush
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Bratislavcania!

Príspevok od používateľa Peťush »

Ahoj vsetkym, som prvy den v novinach a hladam myslienky, napady a namety, tak sa pytam Bratislavcanov, co im v tomto meste vadi, co si vsimli, ich postrehy, co by sa malo zmenit k lepsiemu, popripade co sa uz zmenila, zaujimave podujatia (poprosim velmi konkretne odpovede)....dakujem
:)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Školské noviny vychádzajú aj cez prázdniny? :shock: :smt104
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Parkovanie? MHD? Prach? Psie hovna? Vysoke ceny? Rozbite cesty? ...hmm
Alebo chces az take konkretne, ze napr. pri business centre pri letisku zabil vlak uz nespocet ludi a jediny prechod je tam 100m dalej cez zeleznicne priecestie v krizovatke, ktora donadavna nemala ani hlavu ani patu?
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

konkretne nevyuzite pobrezie dunaja. miesto s tak perfektnou atmosferou a lokalitou..doteraz tam bola obycajna promenada a to je tak vsetko. dali by sa tam vopchat atrakcie, skraslit to roznymi fontanami, zahonmi, travou ... nevyuzite su aj tie hnusne hrdzave pontony (alebo co to je). tam by boli brutalne posedenia.
teraz sa akurat preraba nabrezie. . ako sa stavia eurovea, tak tam vzinkne akasi promenada pri dunaji ...

viem si predstavit velmi atraktivne lakadlo pre turistov. kolecko zo sadu janka krala po nabrezi, cez novy most po nabrezi a po starom moste naspat. sadol by som si na vynoveny ponton na dunaji, objednal pivo a kochal by som sa vyhladom na vodu. v pozadi niekde blizko ziva hudba, rozne programy, vsetko vysvietene ...

add: k tomu nabreziu...
Nábrežie Dunaja na staromestskom brehu v Bratislave by mala zatraktívniť plávajúca promenáda. V celej dĺžke nábrežia medzi Starým a Novým mostom, čo je takmer jeden kilometer, by tak mala vzniknúť kontinuálna pešia promenáda, exteriérové a celoročné interiérové sedenia ako aj osobný prístav.

to je tak prve co mi napadlo
dalej je to nedostatok parkovacich miest v starom meste, drahe parkovanie v garazach(a este k tomu ziadne) a ako spomenul kolega, aj rozbite cesty atd...
Prílohy
euro_1.jpg
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Tak mne vadi najviac zvysena kriminalita v oblasti vrakune, budem konkretny a jedna sa o pentagon. o tom by sa dalo pisat celkom vela.
Peťush
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Peťush »

nie skolske noviny, som na praxi v denniku, a velmi dakujem za skore reakcie...
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

mne jedine je to, ze si bratislavcania myslia ze sme vidlaci :cry: :)
meffisto
King
King

coze? ... to je uplna blbost...Polka Bratislavy je mimobratislavska.
Z toho veeelika cast prave z vychodu ;)
Ja mam rad vychod, polka mojej rodiny je z vychodu.

Kolegov mam z vychodu, priatelov ... a to, ze by niekto nazyval niekoho sedlakom som zatial videl len na forach.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Som zo stredneho / juzneho slovenska a bol som cez víkend v bratislave.

Bol som v auparku v sade janka krala a na magio plazi. A poviem vam že fakt sme zvyšok SR sedlaci :) Na bratislavu som zmenil nazor a v buducnosti by som tam chcel byvat.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

To mozno len preto, lebo si na Slovensku uvidel konecne schopne mesto.Bratislava a Kosice su spicka oproti vsetkym mestam na Slovensku imho.Ale zas na druhej strane ani Blava nie je dokonala, su aj ovela krajsie mesta ci uz Praha je velmi pekna alebo Vieden.Ale napriklad taky Vranov nemoze siahat Bratislave ani po clenky. :)
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

fruxo napísal:mne jedine je to, ze si bratislavcania myslia ze sme vidlaci :cry: :)
aj ja mam rad vychodnarov. a nemam ich za sedlac. Ved od nich najlepsie ftipy prudia :) Tha ne...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Hoci nie som z Blavy, ale aj tak by som sa po nedavnej navsteve a prechadzkach celkom rad vyjadril - odnat cirkvi budovy, ktore su v tych uzkych ulickach pri Dome Sv. Martina, zrekonstruovat a efektivne ich vyuzit...ved to tam vyzera doslova otrasne, skoro ako v Cernobylu. Nechapem, co sa tym pristupom ''moje, moje!!'' cirkev snazi dokazat, dalo by sa to tam krasne skulturnit a jedna z tych budov je doslova masivna. Plus, poopravovat cesty a 2x som cestoval aj elektrickou - otrasne.
Prílohy
ba5
ba5
ba4
ba4
ba3
ba3
ba2
ba2
ba1
ba1
meffisto
King
King

tu ide o pozemky podla mojho nazoru...budovy su im na nic

//autoeditácia príspevku ( 18 Aug 2009, 18:37 )
inak TOTO je MHD v Bratislave

A k tym elektrickam...ked uz vymenia kolaje, tak to dopadne takto
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ci uz ide o pozemky, budovy, alebo jablkovy dzus - zhabat cirkvi a vyuzit to efektivne, ved je to predsa priamo v centre mesta a turistov som tam stretal kazdu chvilu...takze istotne to v nich nevyvolalo nejake extra skvele pocity, tak ako u mna...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

a sa cudujes ze su rozpadnute? v starom meste je kazdy druhy dom v katastrofalnom stave, navyse organizacia, ktora by sa o tieto zdevastovane domy mala postarat je stat, ktory ich 40 rokov vyuzival a dostal ich do takehoto stavu a potom sa ich s "radostou" zbavil
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

seth82 napísal:Hoci nie som z Blavy, ale aj tak by som sa po nedavnej navsteve a prechadzkach celkom rad vyjadril - odnat cirkvi budovy, ktore su v tych uzkych ulickach pri Dome Sv. Martina, zrekonstruovat a efektivne ich vyuzit...ved to tam vyzera doslova otrasne, skoro ako v Cernobylu. Nechapem, co sa tym pristupom ''moje, moje!!'' cirkev snazi dokazat, dalo by sa to tam krasne skulturnit a jedna z tych budov je doslova masivna. Plus, poopravovat cesty a 2x som cestoval aj elektrickou - otrasne.
Seth ... Najlepsie by bolo poslat celu cirkev dpc ...
K tym budovam ... Minule som mal pokec s jednym znamym s ktorym sme sa bavili priamo na tuto temu.
Komplet celu Kapitulsku ulicu ... Vziat dane budovy od cirkvi a zrekonstruovat ...
Po rekonstrukcii by to bolo nadherne miesto ... Prijemna ulicka s napr. Malym Hotelom s Kapacitou do 50Ludi ... Par Gastronomickych zariadeni (Restika/Kaviaren/Bar) Suvenir Shop + Par dalsich a mas skvelu ulicu kde sa aj nejaky turista rad pozrie.
Aspon by nemal pocit ze sa nachadza v Bananovej Republike Kongo ...
Otvorit stare mury pre verejnost ... Nech sa da prejst na Zidovsku, Mikulassku ...
Hned sa bude dat na vsetko inac pozret.

k MHD ... Uz som sa nou strasne dlho neviezol tak neviem v akom to je stave ... Ale pokial viem tak Cervene (Najstarsie) Ikarusy uz vymizli ... Jazdia uz len tie nove ... Doslo par Mercedesov a Solarisov cize vozovy park je dost obnoveny.
Tie fotky na stranke MHD su dost stare ...

Elektricky su bohuzial zrkadlom spolocnosti ktora sa v nich vozi ... Ja bych to bil ze by chodit zabudli.
Ale nastastie aspon doveze ludi do urcenej destinacie.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

a potom nech niekto nadava na hostel a na eurotrip..
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

parkovanie v starom meste - bps...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

TomAss taktiez ... Nepochopim ako niekto dosiel na napad ze Pustit do Stareho mesta 30ludi s kartickami jak v dobe Kamennej bude lepsie ako strelit 30 Parkovacich automatov.
Nad tym si len treba zaspievat jak v reklame ... Slovenskooooo

Este by ma potesilo keby Slovenskym Zvrchovanym a Samostatnym robotnikom dal niekto instrukcie jak sa stavaju Mostove spoje ...
Nechapem ako je mozne ze vzdy ked dojdem autom do BA tak na Pristavnom je rozdrbany spoj ... Asi este pozostatok z Luptak-Husak robotnik partia.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Seth82 - ta zrucanina na prvej fotke je Esterhazyho palac, momentalne v sukromnych rukach. Investor chcel postavit hotel, ale samozrejme prisla kriza, takze sa nic nedeje. Neviem kde som uz o tom cital, tusim v BA novinach.
Napísať odpoveď