Bratislavcania!
Bratislavcania!
Ahoj vsetkym, som prvy den v novinach a hladam myslienky, napady a namety, tak sa pytam Bratislavcanov, co im v tomto meste vadi, co si vsimli, ich postrehy, co by sa malo zmenit k lepsiemu, popripade co sa uz zmenila, zaujimave podujatia (poprosim velmi konkretne odpovede)....dakujem

konkretne nevyuzite pobrezie dunaja. miesto s tak perfektnou atmosferou a lokalitou..doteraz tam bola obycajna promenada a to je tak vsetko. dali by sa tam vopchat atrakcie, skraslit to roznymi fontanami, zahonmi, travou ... nevyuzite su aj tie hnusne hrdzave pontony (alebo co to je). tam by boli brutalne posedenia.
teraz sa akurat preraba nabrezie. . ako sa stavia eurovea, tak tam vzinkne akasi promenada pri dunaji ...
viem si predstavit velmi atraktivne lakadlo pre turistov. kolecko zo sadu janka krala po nabrezi, cez novy most po nabrezi a po starom moste naspat. sadol by som si na vynoveny ponton na dunaji, objednal pivo a kochal by som sa vyhladom na vodu. v pozadi niekde blizko ziva hudba, rozne programy, vsetko vysvietene ...
add: k tomu nabreziu...
Nábrežie Dunaja na staromestskom brehu v Bratislave by mala zatraktívniť plávajúca promenáda. V celej dĺžke nábrežia medzi Starým a Novým mostom, čo je takmer jeden kilometer, by tak mala vzniknúť kontinuálna pešia promenáda, exteriérové a celoročné interiérové sedenia ako aj osobný prístav.
to je tak prve co mi napadlo
dalej je to nedostatok parkovacich miest v starom meste, drahe parkovanie v garazach(a este k tomu ziadne) a ako spomenul kolega, aj rozbite cesty atd...
teraz sa akurat preraba nabrezie. . ako sa stavia eurovea, tak tam vzinkne akasi promenada pri dunaji ...
viem si predstavit velmi atraktivne lakadlo pre turistov. kolecko zo sadu janka krala po nabrezi, cez novy most po nabrezi a po starom moste naspat. sadol by som si na vynoveny ponton na dunaji, objednal pivo a kochal by som sa vyhladom na vodu. v pozadi niekde blizko ziva hudba, rozne programy, vsetko vysvietene ...
add: k tomu nabreziu...
Nábrežie Dunaja na staromestskom brehu v Bratislave by mala zatraktívniť plávajúca promenáda. V celej dĺžke nábrežia medzi Starým a Novým mostom, čo je takmer jeden kilometer, by tak mala vzniknúť kontinuálna pešia promenáda, exteriérové a celoročné interiérové sedenia ako aj osobný prístav.
to je tak prve co mi napadlo
dalej je to nedostatok parkovacich miest v starom meste, drahe parkovanie v garazach(a este k tomu ziadne) a ako spomenul kolega, aj rozbite cesty atd...
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
To mozno len preto, lebo si na Slovensku uvidel konecne schopne mesto.Bratislava a Kosice su spicka oproti vsetkym mestam na Slovensku imho.Ale zas na druhej strane ani Blava nie je dokonala, su aj ovela krajsie mesta ci uz Praha je velmi pekna alebo Vieden.Ale napriklad taky Vranov nemoze siahat Bratislave ani po clenky. 
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Hoci nie som z Blavy, ale aj tak by som sa po nedavnej navsteve a prechadzkach celkom rad vyjadril - odnat cirkvi budovy, ktore su v tych uzkych ulickach pri Dome Sv. Martina, zrekonstruovat a efektivne ich vyuzit...ved to tam vyzera doslova otrasne, skoro ako v Cernobylu. Nechapem, co sa tym pristupom ''moje, moje!!'' cirkev snazi dokazat, dalo by sa to tam krasne skulturnit a jedna z tych budov je doslova masivna. Plus, poopravovat cesty a 2x som cestoval aj elektrickou - otrasne.
-
seth82
Darca
-
Shark NX
Addict
Seth ... Najlepsie by bolo poslat celu cirkev dpc ...seth82 napísal:Hoci nie som z Blavy, ale aj tak by som sa po nedavnej navsteve a prechadzkach celkom rad vyjadril - odnat cirkvi budovy, ktore su v tych uzkych ulickach pri Dome Sv. Martina, zrekonstruovat a efektivne ich vyuzit...ved to tam vyzera doslova otrasne, skoro ako v Cernobylu. Nechapem, co sa tym pristupom ''moje, moje!!'' cirkev snazi dokazat, dalo by sa to tam krasne skulturnit a jedna z tych budov je doslova masivna. Plus, poopravovat cesty a 2x som cestoval aj elektrickou - otrasne.
K tym budovam ... Minule som mal pokec s jednym znamym s ktorym sme sa bavili priamo na tuto temu.
Komplet celu Kapitulsku ulicu ... Vziat dane budovy od cirkvi a zrekonstruovat ...
Po rekonstrukcii by to bolo nadherne miesto ... Prijemna ulicka s napr. Malym Hotelom s Kapacitou do 50Ludi ... Par Gastronomickych zariadeni (Restika/Kaviaren/Bar) Suvenir Shop + Par dalsich a mas skvelu ulicu kde sa aj nejaky turista rad pozrie.
Aspon by nemal pocit ze sa nachadza v Bananovej Republike Kongo ...
Otvorit stare mury pre verejnost ... Nech sa da prejst na Zidovsku, Mikulassku ...
Hned sa bude dat na vsetko inac pozret.
k MHD ... Uz som sa nou strasne dlho neviezol tak neviem v akom to je stave ... Ale pokial viem tak Cervene (Najstarsie) Ikarusy uz vymizli ... Jazdia uz len tie nove ... Doslo par Mercedesov a Solarisov cize vozovy park je dost obnoveny.
Tie fotky na stranke MHD su dost stare ...
Elektricky su bohuzial zrkadlom spolocnosti ktora sa v nich vozi ... Ja bych to bil ze by chodit zabudli.
Ale nastastie aspon doveze ludi do urcenej destinacie.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
-
Shark NX
Addict
TomAss taktiez ... Nepochopim ako niekto dosiel na napad ze Pustit do Stareho mesta 30ludi s kartickami jak v dobe Kamennej bude lepsie ako strelit 30 Parkovacich automatov.
Nad tym si len treba zaspievat jak v reklame ... Slovenskooooo
Este by ma potesilo keby Slovenskym Zvrchovanym a Samostatnym robotnikom dal niekto instrukcie jak sa stavaju Mostove spoje ...
Nechapem ako je mozne ze vzdy ked dojdem autom do BA tak na Pristavnom je rozdrbany spoj ... Asi este pozostatok z Luptak-Husak robotnik partia.
Nad tym si len treba zaspievat jak v reklame ... Slovenskooooo
Este by ma potesilo keby Slovenskym Zvrchovanym a Samostatnym robotnikom dal niekto instrukcie jak sa stavaju Mostove spoje ...
Nechapem ako je mozne ze vzdy ked dojdem autom do BA tak na Pristavnom je rozdrbany spoj ... Asi este pozostatok z Luptak-Husak robotnik partia.