Kupa auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
BoBor89
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa BoBor89 »

stifler1 - kednové tak by som radil Saab 9-3 na tento model máš momentálne akciu, poprípadek ed vyberieš nejaký iný motor okrem 1,8i tak trošku pripatíš ale zemstíš sa podla mňa lebo tá 1,8i stojí do 19 000€, treba sa behnúť spýtať.. /neviem po čom ide 9-3x ale to má aj 4x4 a to podla mňa do tých 25 pojde neviem nájsť cenu/
ešte aj Ford Focus tam nájdeš 1,8 TDCi za 21500€ Ghia (čo je velmi dobrá výbava tuším aj dvojzonová klíma býva pri Focusoch)
alebo aj Ford C-MAX 2,0 16v má to 145k za 23 000€ a je aj 2,0 TDCi to máš za 24 600€
Alebo keby si chcel menšie no také auto len pre teba tak odporúčam Volvo C30 D5 stojí cca 24 500€ ale sú aj lacnejšie idú od 15 000€ ale to sú 1,6 100k, z C30 by som asi odporučil 2,0 (145k) 20 000€ alebo 2,4i(170) 22 300€
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

nordkapp

// vobec nie : ) je to pravda nemozes to proste popriest starsie focusy maju problemy tie co som pisal o tom ze maju super vlastnosti atd to je jasna vec , a nie octaviu by som mu nikdy neporadil ani golf ani nic ine ..

ja som len hovoril ze focus podla mna nieje najlepsia varianta , ak do toho este nechce davat dost penazi pretoze to bude stat dost udrziavat to a starat sa o to aby sa ti to cele nedohrdzavelo.

Tam treba dakeho japonca ktory vydrzi s dakym 1.4 motorom a ide sa daky civic alebo nieco od toyoty ci nissanu :)
stifler1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stifler1 »

BoBor89 - tak ten Saab 93 asi nebude pre mna to prave orechove pretoze jeho spotreba aj kombinovana aj tak nieje nic moc a k tomu mu dost vrzu plasty takze ich spracovanie nieje celkom dobre, a mna by asi porazilo keby mi stalo vrzali plasty.
BoBor89
Medium Star
Medium Star

stifler1 - uprimne ti poviem je to len v zopár veciach ktoré sa dajú utiahnuť.. a spotreba na diesli 6litrov neni zlá podla mňa, to treba vedieť jazdiť na tom.. a to drnčanie väčšinou predstavuje prístrojová doska ktorá sa dá utiahnuť, ale je pravda že ten kto to sám nevie mu to bude zneprijemňovať život lebo to má tendenciu po čase znova "drnčať", tak potom ten Focus si pozri, ja osobne by som bral to Volvo ale to je tak trošku nepraktickejšie auto ;-) ale keby si pozrel nejaké 2-3 ročné jazdenky z nemecka abo talianska, poprípade zo švédska /tam tých saabov je strašne vela a oproti nemecku o dosť lacnejšie/, ja osobne nemecké autá moc nepreferujem lebo ich má každý druhý človek, nevravím že nie su kvaltiné.. tak som ti sem napísal tieto tri značky..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

speq - ale ved podvozok je krasne odhalitelny .. nechas si auto zdvihnut a vidis ako je na tom s kozoriou spodku nie ? (navyse to byvaju ramena, ktore nestoja majlant a casom odijdu na kazdom aute) o nejakych castych problemoch s tesnenim pod hlavou som osobne nepocul :-) ... civic je dobra volba, sak som to pisal :-)
stifler1
Light Expert
Light Expert

nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

no tak nejak si vybral to co je vo vyssej strednej dobre :-) ... este si tam pridaj BMW 3er, Toyotu Avensis, nejaky Nissan a mas z coho vyberat :-) ...

.. z tychto spomenutych hlasujem osobne ((a ciste iracionalne)) za Mercedes ... vykonny, spolahlivy (ukaze cas), pohodlny, najlepsie vyzerajuci .. aj ked drahsi na servis (ktory bude pri novom aute iba autorizovany) ... keby som mal pouzit rozum tak by to bola Mazda 6 :-) ... preto ze ponukne vsetko velmi priblizne podobne tomu mercedesu, akurat bude prevadzkovo pravdepodobne lacnejsia (servis, nd) :-) ...
stifler1
Light Expert
Light Expert

Hmm tak zaujimave pretoze co som cital tak vraj mercedes uz nieje to co byval co sa tyka spolahlivosti tak neviem ci by to bol dobry napad a aj kvoli tomu ze ma dost drahy servis, a ked sa smiem spytat na radu ohladom BMW mne sa tie auta velmi pacia vzdy som chcel mat BMW lenze sa mi zda ze dost vela aut a aj nove rocniky hned koncia v inzeratoch a su na predaj, preco to tak je su spolahlive alebo sa velmi kazia ked sa ich tak rychlo majitelia zbavuju? DIky za radu
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

majitelia sa ich zbavuju lebo si ich nemožu dovoliť ........je kríza a každý sa snaží šetriť a teraz letia auta z nízkým obsahom a malou spotrebou nie naopak
stifler1
Light Expert
Light Expert

To by som chapel keby sa ich zbavovali hufne len teraz pocas krizy, lenze ja som si vsimol tento trend uz ovela skor takych 2-4 roky dozadu bolo vela BMW na predaj a v podstate skoro nove len par km a nove rocniky, teraz by som to chapal ked je kriza ale vtedy este kriza nebola tak musi byt iny dovod a neverim ze by si niekto kupil auto na 2 mesiace alebo na pol roka a hned ho predaval aj ked su aj taky ale tych podla mna nieje az tak vela. A podla mna nemoze byt ani rec o setreni ked si niekto kupi auto pred polrokom a potom sa ho chce hned zbavit a predava ho aj o niekolko desiatok tisic menej tak podla mna je v strate ako v setreni:D
BoBor89
Medium Star
Medium Star

tak ber to tak BMW je a asi aj vždy bude hitom.. je to spolahlivé auto.. Ja by som to videl skôr tak že vela mladých kúpilo nové BMW a potom ich postupne predali lebo ich nevedeli splácať, vela firiem malo ako služobné auta BMW a po 4 rokoch býva zvyčajne obmena, ale osobne by som BMW zo SVK nekupoval.. A samozrejme bude ti to papať vela ak človek bude chodiť jak väčšina BMWčkarov/čiže jak degeši/ :wink: , treba vedieť jazdiť s rozumom/občas prevetrať nejaké tie potrubia/ a na 325tke urobíš spotrebu aj 8,8 čo je velmi slušné...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

S veľkou trojkou (Audi, BMW, Mercedes) je to veľmi jednoduché.... Koľkokrát si tieto autá kúpia ľudia, ktorí na ne síce majú (aspoň si to myslia), ale potom ich nedokážu financovať a živiť (leasing, poistky, servis) a tak sa ich snažia zbaviť....... Ale to si má každý pred kúpou rozmyslieť čo a ako..... Kríza-nekríza - stále platí "Ak nemáš na banány, nekupuj si opicu".....
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

caute,

je to este dost daleko, ale zacinam pokukavat po svojom aute.

moje poziadavky su:
- jazda primarne v meste (viackrat do roka cesta do zahranicia - vieden, a cesta az na vychod - kosice, presov atd.)
- nizka spotreba
- cena do 11-12000 eur (vratane klimy)
- nove auto
- nechcem skodu, seat, peugeot, vw
- musi by spolahlive ;)

zatial sa priklanam k Hyundai i20

10400 EUR (vratane klimy)
motor 1,2 DOHC 12V
3 dvere
vykon: 57kW/77k

hmotnost 1160kg + max. 2 osoby a 15kg batoziny

--------
Co myslite, bude tento vykon stacit ? (hlavne na tie dlhsie cesty, kde sa predpoklada predchadzat - bezpecne, rychlo) :)

Ake auta este v tejto kategorii malych aut pripadaju do uvahy za tuto cenu?

je i20 spolahliva ? (ak mate akekolvek info - moc moto stranky necitam, ale dost ma odradza to, ze sa montuje v Indii).

kua tym koncernovym autam by som sa najradsej vyhol (hlavne koly tomu ze sa kradnu jak dive), ale nove Polo vyzera celkom dobre (1,4 / 63kW / 85k / 11 650 EUR) alebo Fiesta ? (1,25 / 60kW / 82k / 11250 EUR) prip. Mazda 2 ?

Vdaka za rady.
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

meffisto: Porozmyslaj este nad Suzuki svišť (SWIFT) ;)
Ma dost podobne vlastnosti a hoodne zive auticko.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

na ten hjundaj s trojvalcom sa vykasli to by som naozaj siel skor do tej fiesty alebo swifta... hmm a na kolko by vysla taka toyota aygo??
Yxo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yxo »

Ten hnujdaj no nic moc podla mna, tiez som ho sice zvazoval ked sme na jar kupovali auto, nakoniec to vyhral Swift. :) Vo finale vyberu bol spolu s Fiestou, ta mala ale v pomere k ponukanemu motoru a vybave o dost vyssiu cenu. Uz zakladny motor vo Swifte je pekne zivy, auticko tiez celkom pekne sedi na ceste. Jedinou nevyhodou je mensi kufor oproti konkurentom, ktory ale mne netrebalo. Aygo je uplny prcek, ked Toyotu tak uz aspon Yaris, hoci by som sa na ten interier nevydrzal pozerat (ale to je vec vkusu).
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Trochu OT: Fiesta vydrzi aj vylodenie na plazi a takisto utecie Chevroletu Corvette v obchodom dome :)
meffisto
King
King

:plus: lol niesu v nej pocut vystrely a smoke grenades sa perfektne zmestia do drziakov na pohare :lol:

:minus: sklo neni neprestrelne ...to su blazni. Kokos a to vylodenie. Ktovie kolko vody mali dnu :D ale super

Ta Fiesta sa mi velmi paci, ale co ma odradza je rovnako ako pri mazde velmi maly kufor.

V Swifte som sa viezol a musim povedat, ze klobuk dole, ale co ma uplne odradza je jeho vonkajsi vzhlad.

A co napr. taky C3 Picasso alebo C4 (normal) ?
Ten Picaso ma teda obrovsky kufor. ( http://auto.sme.sk/c/4731859/skusali-sm ... teste.html )
Cena toho Picasa je dost dobra.

V aute bude 1 az 2 osoby, takze na kufor sa pozeram teraz so sklopenymi sedadlami.

Oplati sa vobec uvazovat nad Citroenom?
Pojdem asi vyskusat Fiestu, ale potrebujem k nej konkurenta :) ...alebo si pockam na to Polo
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

1.33 Dual VVT-i 6 M/T (100 koni) 11.340,00 € S manualnou klimatizaciou, v akcii. (yaris)
meffisto
King
King

Napísať odpoveď