Miesto v lietadle

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
krbik13
Medium Expert
Medium Expert

Miesto v lietadle

Príspevok od používateľa krbik13 »

Pocul som o tom uz vela ale fakt neviem comu mam verit.Je pravda ze v prednej casti lietadla je menej citit turbulencie ale vzadu je to zase bezpecnejsie? S tym hlukom to je pravda ze za motormi to huci viac ale to nie je az tak podstatne,skor by ma zaujimalo to s tymi turbulenciami.
robbiee
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa robbiee »

Ak len letis na dovolenku a nazad tak ti to moze byt uplne jedno...

(nam sa naposledy oplatilo sediet v strede, po par usmevoch nas pitim obsluzili letusky iduce zozadu aj zpredu :) )
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pred par dnami siel v noci tusim na Markize dokument ako sa spravat pri pade lietadla. Tam bolo spomenute, ze najvacsiu sancu maju prezit ti, ktori sedia vzadu. Ale kolko ludi prezije pad liedadla??? Z piatich padnutych lietadiel preziju celkovo dvaja ludia??? A zase padaju az tak casto tie lietadla (ak neratam teraz dva Airbusy), aby bolo potrebne sa obavat???
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

a len doplnim, ked uz su fakt, ze turbulencie - sto metrov hore, sto dole, tak ti je srdecne jedno, kde sedis.. som zazil taku pol hodinku a sedel som vzadu na poslednom mieste a myslim, ze ti co sedeli na prvych to citili rovnako, akurat to posledne miesto ma konfortnu nevyhodu a ten servis napojov, ked letis linku tak ti ponuknu aj viackrat, teda ako ktora spolocnost..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

také turbulencie sú veľmi ojedinelé, bežne ich ani nemusíš spozorovať. Ja si pamätám že keď som letel tak iba zasvietila značka že nech sa pripútame a hovorili že nemáme chodiť na wc, lebo sme v turbulencii. Inak som nič necítil, ale keď to vraveli tak hádam vedia lepšie :) Po nejakých 5 minútach kontrolka zmizla a hotovo. Druhýkrát som zažil silnejšiu, tá sa dala prirovnať ceste vlakom. Sam tam trošku nadhodenie ale tiež by som si to asi nevšimol keby nebolo varovanie
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

V podstate to máš jedno, ja radšej sedávam vpredu - kvôli hluku. Tuším v Pravde som čítal, že čo robili štatistiku či je väčšia šanca prežiť vpredu alebo vzadu to bolo veľmi vyrovnané, v podstate to máš jedno. Jedná sa aj o spôsob nehody (požiar, pád do vody atď.).

Ohľadom turbulencií to je tiež +- to isté, skôr záleži na veľkosti lietadlá. Z vlastných skúseností vo väčšom lietadle (Airbus A330) už takmer turbulencie vôbec necítiť, pokiaľ samozrejme nie sú veľmi silné. Napríklad, ale už v A320 sa niečo cítiť už dalo. :)
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

no ja som pri poslednom lete sedel uplne vzadu pri ulicke a teda ziadna vyhra to nebola..celu cestu som pocuval ukecane letusky.inac vtedy som zazil aj najsilnejsiu turbulenciu..cca 5 min s nami pekne triaslo..niektori ludia sa dokonca chytali opierok a sklapali hlavu ako to je na tych obrazkoch na opierkach :)
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Podla toho ktore lietadlo, ale tak obycajne lety po europe je najlepsie sediet v predu. Alternativne mavas este daku 14tu radu s unikovym vychodom kde je velmi dobre ziskat flek. Preco?

Lebo cele turbulencie, ci statisticky najbezpecnejsie miesta su ti za jedno, ale ked si mozes VYSTRIET NOHY ! Tak to je na nezaplatenie :)
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ja osobne si turbulencie vychutnávam, ale na týchto veľkých kravách... nie je tam žiadny rozdiel vpredu vzadu v strede, najradšej sedávam pri krídle, krajšie fotky sa dajú spraviť, lepšie vidím mechanizmy na krídle a pri nehode si blízko východu.
BTW najradšej sedávam za "kniplom" ;)
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Raz ked sme leteli zo Sofie do Prahy tak sme zazili aj tie "lepsie" turbulencie a poviem ti ze tak ako letuska vpredu tak aj ta vzadu musela zbierat jedlo a pitivo zo zeme co jej popadalo z toho vozika :-D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som letel lietadlom dvakrát, nejaká turbulencia bola, ale v pohode. Zato keď idem vlakom, tzv. našou čachtickou strelou, niekedy ide vyhodiť zo sedadla. To je ešte len turbulencia. :lol:

A podľa mňa, keď to lietadlo už padne, tak ti moc nepomôže to, kde sedíš.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Re: Miesto v lietadle

Príspevok od používateľa kinjeril »

krbik13 napísal:Pocul som o tom uz vela ale fakt neviem comu mam verit.Je pravda ze v prednej casti lietadla je menej citit turbulencie ale vzadu je to zase bezpecnejsie? S tym hlukom to je pravda ze za motormi to huci viac ale to nie je az tak podstatne,skor by ma zaujimalo to s tymi turbulenciami.
S tou bezbecnostou, statisticky by to malo byt bezpecnejsie vzadu pri chvoste lietadla. Vacsina ludi, co prezili pad lietadla boli prave v zadnej casti. No na to by som sa nespoliehal. Co sa tyka hluku, nevidel resp. nepocul som ziadny rozdiel, ked som sedel v prednej alebo v zadnej casti. Proste sa mi to zdalo rovnake. Ale aj ti to tak moc vadi, treba si vziat plastifony a mas vybavene. Ja s tym mam problem, nemozem spavat v lietadle. Zistil som, ze to bolo koli hluku. Odkedy pouzivam plastifony (stuple do usi), nemam problem. : )
Ad turbulencie - najhorsie ake som kedy zazil, boli pri pristavani na letisku Suvarnabhumi v Bankoku a na poslednom lete z Barcelony (tam mi fakt skoro cvrklo). V lietadle a lietania ako takeho sa nebojim, ale pri tom poslednom lete som dakoval Bohu za pasy. : ))
Ad miesto na sedenie - rozhodne pri nudzovych vychodoch. Nie je nic lepsie, ako si pocas 8-9 hodinoveho letu ponatahovat nohy. ; )
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

no ja neviem, ja som mal cca 8 hodinový let do do New Yorku a naspäť, nesedel som vôbec pri východe, nohy som nenaťahoval a bolo v pohode ... aj nejaká tá menšia turbulencia bola a to som sedel úplne vzadu, býva mi zle v aute, ale dalo sa prežiť ... neviem, je to v pohode, už som letel asi 20, možno viac krát a všetky turbulencie boli v pohode lebo trvali len krátko, pri východe som sedel len raz a neviem, nebola mi to žiadna výhoda a taktiež nepoznám rozdiel či som vzadu či vpredu .. keď letí člvoek z BA nejakým nšim lietadlom tak to je naprd stále, rozhrkané, hlučné, bez poriadnych služieb ... najelpší let fakt z Viedne do USA, v sedačkách obrazovky a púšťali filmy, mohol človek pozorovať kamery, alebo hrať hry staré ako na 286 (invaders, chess, solitaire), dokonca šachy mali aj multiplayer :D . pekné letušky (to sú skoro všade ale) a stále ti ponúkali niečo na pitie, prakticky žiaden hluk ani nič, mohol si kľudne aj zaspať ...
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Ja mam stastie na turbulencie... este som ziadnu nezazil a to za posledny rok som nastupoval do lietadla viac nez 20x, neslo o ziadnu osemhodinovku, ale sestru minule chytila silna turbulencia aj na lete z Toulouse do Rima...ale lietania sa nebojim, ale mam rad aj adrenalin takze nejaka by uz mohla prist, ale jedna postaci :)
Forest
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Forest »

Ked neletis ziadnym hurikanom, tak tie turbulencie su maximalne na takej urovni, ze ides vlakom alebo autom po blbej ceste, nic strasne. A ked by padlo lietadlo, tak si myslim, ze ti je uplne jedno kde sedis. Bud budes mat recht alebo nie :D
Napísať odpoveď