Miesto v lietadle
Miesto v lietadle
Pocul som o tom uz vela ale fakt neviem comu mam verit.Je pravda ze v prednej casti lietadla je menej citit turbulencie ale vzadu je to zase bezpecnejsie? S tym hlukom to je pravda ze za motormi to huci viac ale to nie je az tak podstatne,skor by ma zaujimalo to s tymi turbulenciami.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pred par dnami siel v noci tusim na Markize dokument ako sa spravat pri pade lietadla. Tam bolo spomenute, ze najvacsiu sancu maju prezit ti, ktori sedia vzadu. Ale kolko ludi prezije pad liedadla??? Z piatich padnutych lietadiel preziju celkovo dvaja ludia??? A zase padaju az tak casto tie lietadla (ak neratam teraz dva Airbusy), aby bolo potrebne sa obavat???
-
Tomasko
Guru wannabe
a len doplnim, ked uz su fakt, ze turbulencie - sto metrov hore, sto dole, tak ti je srdecne jedno, kde sedis.. som zazil taku pol hodinku a sedel som vzadu na poslednom mieste a myslim, ze ti co sedeli na prvych to citili rovnako, akurat to posledne miesto ma konfortnu nevyhodu a ten servis napojov, ked letis linku tak ti ponuknu aj viackrat, teda ako ktora spolocnost..
-
audiotrack
VIP
také turbulencie sú veľmi ojedinelé, bežne ich ani nemusíš spozorovať. Ja si pamätám že keď som letel tak iba zasvietila značka že nech sa pripútame a hovorili že nemáme chodiť na wc, lebo sme v turbulencii. Inak som nič necítil, ale keď to vraveli tak hádam vedia lepšie
Po nejakých 5 minútach kontrolka zmizla a hotovo. Druhýkrát som zažil silnejšiu, tá sa dala prirovnať ceste vlakom. Sam tam trošku nadhodenie ale tiež by som si to asi nevšimol keby nebolo varovanie
V podstate to máš jedno, ja radšej sedávam vpredu - kvôli hluku. Tuším v Pravde som čítal, že čo robili štatistiku či je väčšia šanca prežiť vpredu alebo vzadu to bolo veľmi vyrovnané, v podstate to máš jedno. Jedná sa aj o spôsob nehody (požiar, pád do vody atď.).
Ohľadom turbulencií to je tiež +- to isté, skôr záleži na veľkosti lietadlá. Z vlastných skúseností vo väčšom lietadle (Airbus A330) už takmer turbulencie vôbec necítiť, pokiaľ samozrejme nie sú veľmi silné. Napríklad, ale už v A320 sa niečo cítiť už dalo.
Ohľadom turbulencií to je tiež +- to isté, skôr záleži na veľkosti lietadlá. Z vlastných skúseností vo väčšom lietadle (Airbus A330) už takmer turbulencie vôbec necítiť, pokiaľ samozrejme nie sú veľmi silné. Napríklad, ale už v A320 sa niečo cítiť už dalo.
no ja som pri poslednom lete sedel uplne vzadu pri ulicke a teda ziadna vyhra to nebola..celu cestu som pocuval ukecane letusky.inac vtedy som zazil aj najsilnejsiu turbulenciu..cca 5 min s nami pekne triaslo..niektori ludia sa dokonca chytali opierok a sklapali hlavu ako to je na tych obrazkoch na opierkach 
Podla toho ktore lietadlo, ale tak obycajne lety po europe je najlepsie sediet v predu. Alternativne mavas este daku 14tu radu s unikovym vychodom kde je velmi dobre ziskat flek. Preco?
Lebo cele turbulencie, ci statisticky najbezpecnejsie miesta su ti za jedno, ale ked si mozes VYSTRIET NOHY ! Tak to je na nezaplatenie
Lebo cele turbulencie, ci statisticky najbezpecnejsie miesta su ti za jedno, ale ked si mozes VYSTRIET NOHY ! Tak to je na nezaplatenie
-
KaptMichal
King
Re: Miesto v lietadle
S tou bezbecnostou, statisticky by to malo byt bezpecnejsie vzadu pri chvoste lietadla. Vacsina ludi, co prezili pad lietadla boli prave v zadnej casti. No na to by som sa nespoliehal. Co sa tyka hluku, nevidel resp. nepocul som ziadny rozdiel, ked som sedel v prednej alebo v zadnej casti. Proste sa mi to zdalo rovnake. Ale aj ti to tak moc vadi, treba si vziat plastifony a mas vybavene. Ja s tym mam problem, nemozem spavat v lietadle. Zistil som, ze to bolo koli hluku. Odkedy pouzivam plastifony (stuple do usi), nemam problem. : )krbik13 napísal:Pocul som o tom uz vela ale fakt neviem comu mam verit.Je pravda ze v prednej casti lietadla je menej citit turbulencie ale vzadu je to zase bezpecnejsie? S tym hlukom to je pravda ze za motormi to huci viac ale to nie je az tak podstatne,skor by ma zaujimalo to s tymi turbulenciami.
Ad turbulencie - najhorsie ake som kedy zazil, boli pri pristavani na letisku Suvarnabhumi v Bankoku a na poslednom lete z Barcelony (tam mi fakt skoro cvrklo). V lietadle a lietania ako takeho sa nebojim, ale pri tom poslednom lete som dakoval Bohu za pasy. : ))
Ad miesto na sedenie - rozhodne pri nudzovych vychodoch. Nie je nic lepsie, ako si pocas 8-9 hodinoveho letu ponatahovat nohy. ; )
-
danpark
Light Star
no ja neviem, ja som mal cca 8 hodinový let do do New Yorku a naspäť, nesedel som vôbec pri východe, nohy som nenaťahoval a bolo v pohode ... aj nejaká tá menšia turbulencia bola a to som sedel úplne vzadu, býva mi zle v aute, ale dalo sa prežiť ... neviem, je to v pohode, už som letel asi 20, možno viac krát a všetky turbulencie boli v pohode lebo trvali len krátko, pri východe som sedel len raz a neviem, nebola mi to žiadna výhoda a taktiež nepoznám rozdiel či som vzadu či vpredu .. keď letí člvoek z BA nejakým nšim lietadlom tak to je naprd stále, rozhrkané, hlučné, bez poriadnych služieb ... najelpší let fakt z Viedne do USA, v sedačkách obrazovky a púšťali filmy, mohol človek pozorovať kamery, alebo hrať hry staré ako na 286 (invaders, chess, solitaire), dokonca šachy mali aj multiplayer
. pekné letušky (to sú skoro všade ale) a stále ti ponúkali niečo na pitie, prakticky žiaden hluk ani nič, mohol si kľudne aj zaspať ...
Ja mam stastie na turbulencie... este som ziadnu nezazil a to za posledny rok som nastupoval do lietadla viac nez 20x, neslo o ziadnu osemhodinovku, ale sestru minule chytila silna turbulencia aj na lete z Toulouse do Rima...ale lietania sa nebojim, ale mam rad aj adrenalin takze nejaka by uz mohla prist, ale jedna postaci