zmiznutie particii HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Teroo
Light Expert
Light Expert

zmiznutie particii HDD

Príspevok od používateľa Teroo »

zdravim vsetkych a chcem zaroven poprosit o radu. Mam disk rozdeleny na C D a E. Najprv zmizlo D teraz E .. ostava C a neviem nijako tie D E naspat nahodit. V spravcovi diskov ich vidno ale iba velkost a nic viac nemozem s nimi robit. Dokopy cez ziadny program. V linuxe live cd sa mi da uplne v poho s tymi particiami pracovat. Data som uz teda zachranil ale ako ich naspat zobrazit pripadne formatnut. :(
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Juicy »

A nie je mozne ani v správe diskov tieto particie naformatovat alebo ich odstranit a nanovo vytvorit? Program partition magic si neskusal?
Teroo
Light Expert
Light Expert

obe moznosti som vyskusal a bohuzial.. mam inak win 7
evee
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evee »

to iste sa stalo aj mne mam Win XP Ultimate a mama disk C a E a zmizlo mi E a doteraz sa mi nezobrazilo ani v Biose
Cesar
Addict
Addict

Re: zmiznutie particii HDD

Príspevok od používateľa Cesar »

Teroo napísal:Dokopy cez ziadny program. V linuxe live cd sa mi da uplne v poho s tymi particiami pracovat. Data som uz teda zachranil ale ako ich naspat zobrazit pripadne formatnut. :(
Keď sa dá aspoň cez live cd, tak všetko prekopíruj na iný harddisk, keď nemáš druhý aspoň najdôležitejšie veci na usb kľúč, až potom to skús spraviť, predým nie, aby sa ti náhodou všetko nestratilo. Najlepšie si požičať od niekoho harddisk a tam všetko prekopírovať...

POTOM skús tieto programy:

Active.Partition.Recovery
ActiveAT.File.Recovery
alebo iné pohľadaj v google "partition recovery"

Ja s nimi dobrú skúsenosť nemám, jediné čím sa mi podarilo ČIASTOČNE obnoviť harddisk (len jeden oddiel) je TESTDISK. Ten je ale command line, ale je aj Windows verzia.

Reálne sa ti môže VŠETKO stratiť pri práce s týmito programami, takže všetko musíš zálohovať a len potom skúšať!!!!
Teroo
Light Expert
Light Expert

nepomaha nic.. dal som instalacne dvd win 7 a naslo len C kde to moze instalovat, skusil som dat instalacne dvd vista to sice naslo vsetky particie kde sa moze instalovat ale nedokazalo ich D a E sformatnut :(

este skusit sformatnut v linuxe ? som uz z toho na nervy
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

a máš ich aktívne teda "initialized" ? keď pôjdeš do spustiť/diskmgmt.msc
Teroo
Light Expert
Light Expert

danpark napísal:a máš ich aktívne teda "initialized" ? keď pôjdeš do spustiť/diskmgmt.msc
neboli ale nepomohlo to hm
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

da sa ti zmenit pismeno jednotky? mne zmizla particia D a cez managera som ju tam dokazal dostat pomocou toho zmenenia pismena jednotky (nebolo zadefinove)
Prílohy
disk.jpg
Teroo
Light Expert
Light Expert

Blackburn napísal:da sa ti zmenit pismeno jednotky? mne zmizla particia D a cez managera som ju tam dokazal dostat pomocou toho zmenenia pismena jednotky (nebolo zadefinove)
aj to som chcel spravit ale bohuzial mi to nedovolilo. vo win mi nedovoli nic ani formatnut ani nic :(
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

A si tam ako spravca? :lol:
tak jedine tam vopchat ja neviem napriklad boot cd xpcka, a naformatovat disky cez neho.
Teroo
Light Expert
Light Expert

takze stiahol som program paragon partition magic 9 a tam som to konecne sformatol a disky nahodilo.. teda particie. A ukazuje ze aj c je nejake vadne no uvidime este ide ale pre istotu formatnem a dam na novo win. Zeby odchadzal disk?
Napísať odpoveď