Vieden

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vieden

Príspevok od používateľa Tomasko »

Chystame sa navstivit toto mesto autom, tak by som sa chcel spytat, ako sa dostat do centra autom a ci sa to vlastne da bez gps, bez vacsich problemov :)
Kde parkovat?
Hlavne miesta kam sa oplati ist?
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

mapa by mala bohate stacit. Az take komplikovane centrum nemaju. problem by mohol byt s parkovanim. a co take poradit? hmm nejake muzeum, maju tam nespocentne mnozstvo pamiatok, potom je tam zoo. velmi pekna. Kto chce moze behat po obchodok, urcite si pride na svoje. A takym mojim oblubenym tipom je vecer straveny v zabavnom parku. Dost to tam zije.

btw aj ja sa chystam do viedne.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

nakupy sa daju aj v centre (lebo v ba sa moc v centre neda nakupovat)?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Kym prejdes len Mariahilferstrasse v centre, tak si nebudes citit nohy. Obchodna v Ba je len taky slaby odvar :)
A je tu uz o Viedni zda sa mi, dost tem. Aj kam za kulturou, aj nakupovanie. Skus pohladat.

//A este nejake typy: Favoritenstrasse, Thaliastrasse, Huteldorferstrasse - su to vsetko ulice plne obchodov.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

hej hej dajú sa aj v centre. Inak by si nemal mať problém dostať sa do centra, stačí sledovať tabule pri ceste už pri vstupe do Viedne. S tým parkovaním bude väčší problém, ale dá sa nájsť miesto všade, záleží len od štastia. Ja osobne som s tým nemal moc veľký problém, jediné, čo mi robilo problém bolo potom vymotať sa z Viedne preč. :lol:
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

pryja napísal:Kym prejdes len Mariahilferstrasse v centre, tak si nebudes citit nohy. Obchodna v Ba je len taky slaby odvar :)
A je tu uz o Viedni zda sa mi, dost tem. Aj kam za kulturou, aj nakupovanie. Skus pohladat.

//A este nejake typy: Favoritenstrasse, Thaliastrasse, Huteldorferstrasse - su to vsetko ulice plne obchodov.
tie temy som tu nenasiel :oops:
tie ulice si napisem

ako to vidis ty s dopravou autom?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Tomasko napísal:tie temy som tu nenasiel :oops:
tie ulice si napisem

ako to vidis ty s dopravou autom?
Kto? Ja? Ako v kazdom hlavnom meste. Hlavne v spicke. Ale vyznacene je vsetko jasne a prehladne, nemas problem sa dostat do centra.
2neo
Star
Star

Príspevok od používateľa 2neo »

Najlepsie shopy su podla mna na ulici Grabben a konktrektne na konci oprto reifreisen bank je house of gentlenam. Odporucam.
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

v centre je dost fajn parkovat pri burgerkingu :D .. je to tak pesi 10-15 minut od mariahilfer strasse a je to zadara a vacsinou je tam volno :D ... je to hned pod tou nadzemnou zastavkou metra U6 hned ta pred zastavkou westbahnhof (na smer floridsdorf (ak viete nazov tak dajte. ale myslim ze to je gumpedorfen strasse)) (vsade mas vypadovky smer budapest btw) ... resp. zastan pri Shopping City Sud a mas po probleme s parkovanim, len budes musiet vyuzit MHD ... odtial ked pojdes BadenBahnom (modra elektricka :P) na PhilladelphiaBrucke tak odtial sa dostanes vsade lebo to je vlastne Wien Meidling - ide odtial vlak, metro, elektricka aj bus ... resp. pesobus ...

EDIT: ked si das do maps.google.com vo viedni vyhladat: Olga-Perl-Weg
tak hned ti to da mieste kde je ten burgerking keby uz :D
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Parkovat odporucam na Zachytnom parkovisku P&R(Park and Ride).
Pre slovakov prichadzajucich je najslepsie parkovisko Erdberg, parkovne tam stoji cca 3 eura na 24 hodin, a je tam hned zastavka metra
jonatan83
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jonatan83 »

Neviem či mám zakladať novú tému alebo nie, keďže tém o Viedni je tu už viacero, ale chystám sa pozrieť najbližšiu dobu do Viedne a chcem sa opýtať niekoho kto by to mohol vedieť či sú tam nejaké špeciálne punkové obchody s oblečením a vecami okolo toho.
Teda je mi jasné že je ich tam určite viac ako v BA, no potreboval by som nejaké tipy kam skočiť :wink:
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

Určite navštív ich technické múzeum ! :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jonatan83 napísal:či sú tam nejaké špeciálne punkové obchody s oblečením a vecami okolo toho.
cuteSTYLE69 napísal:Určite navštív ich technické múzeum ! :)
Tak to si mu teda poradil :lol: :lol: :lol:

Ja ti sice neviem pomoct, ale odporucam SCS, najvacsi obchodak v strednej Europe... Ci tam maju punk veci neviem,

Ja tam idem tento tyzden na vianocne nakupy

EDIT: tak som pogooglil, snad ti to pomoze:

http://www.kingpin.co.at/
http://www.rafa.at/20shops.htm
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

mama bola pred par dnami ... ja sa chystam tiez autom niekedy ked bude teplo pekne so spustenou strechou :)
hlavne tam ta zivotna uroven stoji zato
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Zneuzijem temu, kde je vo viedni nieco ako autobusova stanica? Aby bolo jasne pojdem z BA do Viedne busom, lebo vlaky maju na tom useku vyluku. Je to niekde pri centre alebo sa naslapem ako slovnaftgirl kym tam dojdem? Ď
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No cp.sk nasiel 2 autobusy, jeden ide na letisko, to je trochu dalej od centra, ale predpokladam, ze MHD spojenie bude velmi dobre. Druhy ide na Erdbergstrasse 202 a to je skoro uplne v centre.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

taktiez zneuzijem temu, este som vo viedni sam autom nebol/rozumej ako sofer/ je nieco co by som mal vediet nejake vychytavky, planujem ist po dialnici (da sa aj inak? :D ) takze priamo sa pytam ako je to s platenim za ne? su nejake odlisnosti na dopravnych predpisoch ktore sa oplati vediet na ktorych casto pokutuju neznalych slovakov, prip nejake skryte znacky tesne za hranicami za ktorymi sa tiez s oblubou plati? proste nejake typy triky...vopred dik
a idem z BA :)
jonatan83
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jonatan83 »

Dík za rady. No ten KingPin ako tak pozerám sa mi zdá byť skôr taký skate-shop alebo niečo podobné. O tom obchoďáku premýšlam.

A technické múzeum si veľmi rád pozriem ! :)
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

kebyze byvam v Blave tak tam chodim pravidelne, ved je to len na skok :)

ja som z KE tak to mam cez 500km
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:taktiez zneuzijem temu, este som vo viedni sam autom nebol/rozumej ako sofer/ je nieco co by som mal vediet nejake vychytavky, planujem ist po dialnici (da sa aj inak? :D )
Ano, da sa ist aj mimo dialnicu
takze priamo sa pytam ako je to s platenim za ne?
Takze plati sa vo forme dialnicnych nalepiek(ako na Slovensku)
ceny:
10-dni-Vignette: 7,70 Euro
2-mesaice-Vignette: 22,20 Euro
Rocna: 73,80 Euro
ODPORUCAM KUPIT PREDTYM ako prides na dialnicu lebo rakusania to velmi casto uz kontroluju na hranicnom priechode(bud na slovenskej benzinke alebo na prechode je obchod kde ich predavaju)
su nejake odlisnosti na dopravnych predpisoch ktore sa oplati vediet na ktorych casto pokutuju neznalych slovakov, prip nejake skryte znacky tesne za hranicami za ktorymi sa tiez s oblubou plati? proste nejake typy triky...vopred dik
a idem z BA :)
nic speci, len to ze Rakusky soferi su vyssej urovni ako Slovensko, takze sa nezlakni ak ta niekto len tak pusti, a takisto CHODCI MAJU ABSOLUTNU PREDNOST, maju sice aj u nas ale u nich to aj v praxi funguje :wink:
Tot asi vse, uzi si vylet
Napísať odpoveď