TV Plazma, asi 50" - Update 25.8. (2. strana)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Nyssow
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

TV Plazma, asi 50" - Update 25.8. (2. strana)

Príspevok od používateľa Nyssow »

TV - asi plazma, veľkosť okolo 50", oplatí sa pri takej veľkosti uvažovať aj o LCD? Bude sa pozerať na ňu asi tak z 3 metrov .. možno je na to 50" aj dosť veľa ..

Konkrétne iné požiadavky ani nie sú, neviem či sa vyplatí FullHD, možno by sa o tom dalo už aj premýšľať ..

Cena - vhodný pomer cena / výkon

Osobne som uvažoval o sériach Samsung LED, čo na ne hovoríte?

Ďakujem
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Niekde tu bola téma o plazmách, všetci sa zhodli na tom, že ak plazmu tak Panasonic. :) 127cm to je dosť, ja mám doma 106cm a pozerám na ňu asi tak z 2,5m, inak pre zaujímavosť, niekto sa tu pýtal či pri 3m nieje už 82cm vela :wink:
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

GIGABYTE napísal:Niekde tu bola téma o plazmách, všetci sa zhodli na tom, že ak plazmu tak Panasonic. :) 127cm to je dosť, ja mám doma 106cm a pozerám na ňu asi tak z 2,5m, inak pre zaujímavosť, niekto sa tu pýtal či pri 3m nieje už 82cm vela :wink:
Tá veľkosť je vždy o človeku samotnom a signále čo do toho bude púštať.
Čím kvalitnejší signál tým môžeš byť bližšie.

btw - kde a kedy sa všetci zhodli, že najlepšie plazmy sú Panasonic??? Ja si to nemyslím a veľa ďalších ľudí si to nemyslí. Iba akosi na nete je všade iba Panasonic a na ostatných výrobcov sa akosi zabúda.......... :? Proste existujú plazmy rovnakých kvalít aj z iným nápisom ako Panasonic. - ale to je úplne iná téma.

Či má full hd význam? - záleží od tvojho využitia. Máš doma full hd kameru, playko 3, blu ray prehrávač, pozeráš hlavne filmy z dvd, blu ray, alebo iba tv signál ??? - podľa toho sa rozhodni či full hd, alebo nie.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Všetci sa zhodli, ako v tej téme, tak to bolo myslené http://www.hojko.com/kupa-tv-t123077.html
Nyssow
Darca
Darca

Ďakujem za reakciu.

Čo hovoríte konkrétne na http://www.alza.sk/samsung-ue46b7000-d120520.htm ?

Zaujímalo by ma či je to dobrá voľba .. + ešte na Alze píšu, že USB - prehráva DivX, MP3, prehrá to aj DVD formát prípadne niečo iné?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

DVD filmy cez ten USB adaptér neprehráš, telku so zabudovaným full DVD prehrávačom nekúpiš.

/Uf, pardon, tak toto je trošku drahšia telka, takže DivX na tom prehráš, ale DVD pochybujem...

Ale na Tvojom mieste by som toľko peňazí nevyhadzoval za LCD, radšej by som kúpil takú istú veľkú plazmu za polovičnú cenu :wink:
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Samsungová eu rada nie je pravý led lcd tv.

Momentálne sa neoplatí ísť do led tv.

Skôr by som sa popozeral po Samsung LE50B450 a vyššie modely, alebo aj txp50*10* - Panasonicu (aj toho spomeniem, aby ma tu neukameňovali :D )
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

kámo tak drahú telku nekupuj!!! ja som teiž kupoval DVD recorder ked to ešte len prišlo na trh a z ceny 70 000 som to zohnal za 40 000 a vytešoval som sa ael teraz ked vidím že to nemá ani 3000 hodnotu tak si len búcham hlavu že koľko som zato dal, ako tu písali "led" od samsungu ešte nie, je to nové a potrebujú vychytať muchy, takže full HD 50 od samsungu alebo panasonicu ti bude mrte stačiť!!!!
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Na 3.5m 50"? ZABUDNI. Na tu vzdialenost je tak akurat 40-42". Nepises co na tom chces pozerat, aj to je dost podstatne kriterium pri vybere.

Ono ta velkost obrazovky nesuvisi len s kvalitou obrazu, ale aj s tym, ze je to v podstate velky zdroj svetla - najma pri LCD - takze to bude desne tahat oci (mne sa aj ta 42" uhlopriecka zda velka na 3.5m"). O tom, ze ci LCD alebo Plazma, tu bolo par tem, jedni su zastancovia takeho, dalsi onakeho riesenia. K znackam - Panasonic je mnohymi povazovany za najlepsiu volbu ani nie tak na zaklade vybavy ci papierovych parametrov - v tychto bodoch by ho Samsung dal dole lahko. Ale prave miera kazivosti je u panasonicu PODSTATNE nizsia ako u Samsungu. A potom ked je rec o plazmach, tak ktoreho vyrobcu este? Sharp, Pioneer? Ani jeden nepatri do triedy, kde by sa dalo hovorit o nejakej super cene, navyse Pioneer aj tak pouziva panely od Panasonicu. Potom uz ostava len LG, ale osobne tuto znacku moc nepreferujem a radim ju pod spominany panasonic ci samsung, zatial co cenovy rozdiel tam vyrazny nebude - ale mozem mu krivdit.

Z ostatnych znaciek ostava SONY a Philips, ktori vsak plazmy nemaju (teda v pripade philipsu som si uplne isty neni, ale mari sa mi)

Preto ak plazmu, tak Panasonic.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

KoCi napísal:Na 3.5m 50"? ZABUDNI. Na tu vzdialenost je tak akurat 40-42". Nepises co na tom chces pozerat, aj to je dost podstatne kriterium pri vybere.

Ono ta velkost obrazovky nesuvisi len s kvalitou obrazu, ale aj s tym, ze je to v podstate velky zdroj svetla - najma pri LCD - takze to bude desne tahat oci (mne sa aj ta 42" uhlopriecka zda velka na 3.5m"). O tom, ze ci LCD alebo Plazma, tu bolo par tem, jedni su zastancovia takeho, dalsi onakeho riesenia. K znackam - Panasonic je mnohymi povazovany za najlepsiu volbu ani nie tak na zaklade vybavy ci papierovych parametrov - v tychto bodoch by ho Samsung dal dole lahko. Ale prave miera kazivosti je u panasonicu PODSTATNE nizsia ako u Samsungu. A potom ked je rec o plazmach, tak ktoreho vyrobcu este? Sharp, Pioneer? Ani jeden nepatri do triedy, kde by sa dalo hovorit o nejakej super cene, navyse Pioneer aj tak pouziva panely od Panasonicu. Potom uz ostava len LG, ale osobne tuto znacku moc nepreferujem a radim ju pod spominany panasonic ci samsung, zatial co cenovy rozdiel tam vyrazny nebude - ale mozem mu krivdit.

Z ostatnych znaciek ostava SONY a Philips, ktori vsak plazmy nemaju (teda v pripade philipsu som si uplne isty neni, ale mari sa mi)

Preto ak plazmu, tak Panasonic.
XD kazivosť - ku nám sa nevrátil ešte ani neden jediný Samsung (plazma, b- rada) na predajňu naspäť a to sa ich už predalo naozaj dosť.

Takže podľa mňa jediný argument prečo práve Panasonic a nie Samsung týmto padol. :!:
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Koci ja mám doma 42" plazmu pozerám ju z 2-2,5max a nemám s tým problém, ako som už niekde písal, je to len o zvyku..
KoCi
Darca
Darca

Michaelo no vidis? my zato mame skusenosti aj s od novoty vadnymi kusmi, pripadne aj skusenost, kedy sa v telke odpalila nejaka somarina po roku, a samsung servis RMA nedokazal vyriesit lebo taky diel uz samsung nevyrabal.. Netusim v akej predajni robis (mensie elektro, pripadne vacsie ako Nay a pod), ci sa ti info o RMA dostavaju priamo, moze tiez byt, ze servisne oddelenie ich presmeruva automaticky na servisne stredisko. Nemam preco si vymyslat, nie som voci samsungu nijak zaujaty, naopak oblubujem ich telefony aj lcd monitory, ci tlacky, ale telku, ci fotak (kamery neviem ako su na tom), by som od samsungu nekupil.

GIGABYTE - pozeras na tom beznu telku, alebo si sem tam pustis nejaky film, ci uz dvd, alebo nieco kvalitnejsie? Alebo mas satelitny prijem?
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Koci - Ani jedna reklamácia ma nemôže obísť (takmer sa to nedá). Robím v takom veľkom elektre ako je napr Nay. Pri tej kazivosti som myslel hlavne tothoročné modely - možno sa nemali ešte kedy pokaziť - lebo minuloročné boli niektoré kazivé - napr ps42a456 - odchádzali repráky.....

Ale koľko ľudí toľko chutí. Ja prezentujem svoj názor a ty svoj. Ja netvrdím, že nemáš pravdu, alebo že ju nemám ja, len ma štve keď niektorí nepoznajú inú značku ako Panasonic.....

Gigabyte - Máš pravdu. Je to vždy o dvoch veciach - o človeku samotnom a o signále.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

No, ano je pravda, že na tom pozerám satelitný príjem.. Občas nejaký film, ak je nato čas...
KoCi
Darca
Darca

Michaelo - vies jak sa hovori.. vybudovat si dobre meno je tazke, ale spravit zle sa da raz dva. Pre neslavnu minulost, doplacaju aj tohtorocne modely. Je pravda ze tento rok sa nejaka RMA na samsung nevyskytla, ale zase sme sa ho ani nesnazili nejak ponukat - TV robime skorej okrajovo, teda nejedna sa o nejaky velkopredaj. Zarazajuci je vsak fakt, ak modelov predas par a aj z toho mala sa ti nezanedbatelne percento vrati. No uvidime, budem cakat na odozvu posledneho pripadu s LED TV :D

GIGABYTE no v pripade satelitneho prijmu je to diametralne odlisne ako kablovka. Aj ked, osobne by som z 2.5m nevydrzal sediet pred tym dlho :)
Nyssow
Darca
Darca

Čiže do užšieho výberu sa dostali tieto dve:

PANASONIC TX-P50G10E - 1 649 €
http://www.videoexpert.sk/plazmove-tele ... tx-p50g10e

Panasonic TX-P46G15E - 1 639 €
http://www.videoexpert.sk/plazmove-tele ... tx-p46g15e

No a mal by som pár otázok:

1.) dobrý výber, prípadne iné návrhy .. ?
2.) ktorú z týchto dvoch .. pre 50" hrajú rozmery, pre 46" zase viac funkcií .., ktoré asi nevyužijem. V podstate tam sú dve podstatné pre mňa ..

a.) satelitný tuner vstavaný, (dá sa kúpiť samostatne, to nie je nejaký problém) ..
b.) Deep Colour .. trochu som o tom aj hľadal, ale viete mi niekto povedať presne čo to je, či sa to oplatí preto kúpiť, alebo je to úplne zbytočná funkcia a človek to nemá šancu rozpoznať, či tá plazma má alebo nemá túto funkciu .. ?

Ďakujem
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Nevidím na nich nič odlišné, akurát, že tá menšia má mpeg 2.
Nyssow
Darca
Darca

Objednaná vyššia rada - t.j. 50" + všetky tie funkcie .. ďakujem za rady - tuším táto http://www.videoexpert.sk/plazmove-tele ... tx-p50v10e
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Denize napísal:Objednaná vyššia rada - t.j. 50" + všetky tie funkcie .. ďakujem za rady - tuším táto http://www.videoexpert.sk/plazmove-tele ... tx-p50v10e
PIP má jedno či dvojtunerové? (nejako som to tam nenašiel)
Napísať odpoveď