preinstalovanie windows

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Sgt.Moody
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Sgt.Moody »

Ahoj.

Ja mám tiež problém s pre-inštaláciou WinXP. Začalo sa to tým, že mám HDD SATA. To samozrejme vyžadovalo ovládače. Nejaké som mal v PC, ktoré som použil pri inštalácii keď som si kúpil SATA disk. Vtedy som mal tiež problém ale vyriešilo sa to. Len som zabudol ako. Takže, tieto SATA ovládače som pomocou nLite programu hodil na inštalačné CD WinXP a vytvoril zároveň aj nové WinXP CD aj s tými ovládačmi.
Celý rád, že to snáď bude fungovať som to pichol do mechaniky, resetol PC a zrazu mi vyhodilo, že sa nenašla mechanika :cry: . Skúsil som ju odinštalovať, nainštalovať ale nič.

Má prosím niekto nejaké riešenie ? Už vážne neviem ako s tým pohnúť.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Akoze sa nenasla, mas to spravne zapojene?? ak to mas cez ATA tak sa pozri ci si to nedaval nahodou opacne..v Biose ti najde mechaniku ?? pri starte ti vypisuje log ?? :)
Sgt.Moody
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Sgt.Moody »

Áno mám to správne zapojené. Keď som to skúšal dneska preinštalovať tak mi ju v pohode našlo. Keď som to skúšal neskôr tak už nenašlo. A v Biose mi ju našlo.

A či to mám cez ATA a mám to pozrieť či to nemám opačne tak tomu akosi nerozumiem. Kde mám čo pozrieť ?
Spelo
Novice
Novice

Problém pri reinštalácii

Príspevok od používateľa Spelo »

Páni,
pri reštarte začne bootovať z CD a potom napíše "stlač ľubovoľnú klávesu ...", ale klávesnica mi nejde ... stláčam, no on si ide ďalej ...
Samotná reinštalácia nestačí, pretože potrebujem rozdeliť disk, ale keď som ho dal iba preinštalovať, tak sa mi to nedalo ...

Skúste mi poradiť, ďakujem
Cojuk1
Novice
Novice

pomozte mi prosim vas

Príspevok od používateľa Cojuk1 »

:? ahojte mam taky problem s PC vzdy sa mi po urcitom case vypne z nicoho nic neviem preco.. napr. som na nette a o 20 min sa z nicoho nic vypne ako keby padol prud a robi to stale... po urcitom case prosim vas ak poznate pricinu alebo nieco tak sa ozvite
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

cdkey mam legalny ale instalaciu nemam s cdkey je stiahnuta z internetu zapasuje to?
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Cojuk1: preskenuj pc antivirakom, ak mas dve a viac ram tak vyber vsetky a nechaj tam len jednu, skontroluj si teploty, skus novsie/starsie ovladace, mas dostacujuci zdroj ? nerobil si v nejake zmeny v HW ?? popripade si skontroluj ci nemas chybne sektory na HDD lebo mne toto robilo prave kvoli tomu...moznost je aj reinstall winu...

- tych moznosti preco sa ti PC vypina je vela...
Dye
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dye »

tomaxx_199 napísal:mam otazky k instalacii windows.
Windows ti pri instalaci ti da na vyber kam nainstalovat Windows a ukaze ti vsetky zapojene/rozpoznane disky , resp. Particie .. uz si len vyberes ktoru chces ale pozor treba ju naformatovat cize ak tam nieco mas prides oto.

Product Keye delenie : Podla verzie Win , cize key z visty ti na xp nepojde alebo naopak .. potom podla verzie instalacie : Home , Home Premium , Ultimate , Profesional a tak ..

Cize podla instalacie Visty musis mat aj prislusny typ product key .. instalujes ultimate - pouzi ultimate product key
POZOR ! pouzivanie nezakupeneho Product key je trestne ;)
( ja len tak aby nas tu nestrestali za w.a.r.e.z a podobne chu**** :D)
Cojuk1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Cojuk1 »

diki moc ide preskenovat pc uvidime co to urobi a ked to nezabere skusim reinstal windows inac pls vas napise mi niekto ako sa to robi? lebo ja sa v pc moc nevyznam dakujem vopred
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

a moze sa stat ze nevezme key? ze nerozpozna? mam strach pred instalaciou windows. bojim sa ze daco zbabrem co sa stane ked je chyba v instalacii napise mi to na zaciatku?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

tomaxx 199 precitaj si moj prispevok popisal som tam ako rozdelit particii

http://www.hojko.com/post1202315.html?h ... te#1202315
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

vladenko007 napísal:tomaxx 199 precitaj si moj prispevok popisal som tam ako rozdelit particii

http://www.hojko.com/post1202315.html?h ... te#1202315
diik uz daco viem ale ako mam sformatovat disk quick alebo cisty? lebo niekto robi aj quick a ten sa mi zda rychlejsi ale zase cisty je kvalitnejsi ale neviem co je tam kvalitnejsie a keby som tu particiu neupravoval tak nesformatuje? ked upravim obe tak sformatuje obe?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Stačí dávať quick format. Nikdy som s tým problém nemal. A ak nesformátuješ partíciu, tak zostane aj po inštalácii Windowsu nezmenená a so všetkými dátami.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

dakto pise ze musi byt cisty format ze to je kvalitnejsie aj ked neviem cim. ale quick sa mi vidi rychlejsi.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

to tomaxx_199: daj si slovo quick do prekladaca a zistis ze to aj ma byt rychlejsie... :D a to ze je normalny format kvalitnejsi platilo mozno ked boli 80/160GB hdd...dnes si to neviem predstavit napr. pri 1TB diskoch...
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

dobre takze quick :)
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

Pigesko napísal:to tomaxx_199: daj si slovo quick do prekladaca a zistis ze to aj ma byt rychlejsie... :D a to ze je normalny format kvalitnejsi platilo mozno ked boli 80/160GB hdd...dnes si to neviem predstavit napr. pri 1TB diskoch...
ked to je disk novy z obchodu na ktorom nie je absolutne nic nahrate, tak staci quick. Pri HDD, ktory sa pouzival, na ktorom boli uz nejake data sa odporuca ten dlhsi sposob.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

reno23 napísal:ked to je disk novy z obchodu na ktorom nie je absolutne nic nahrate, tak staci quick. Pri HDD, ktory sa pouzival, na ktorom boli uz nejake data sa odporuca ten dlhsi sposob.
takze musim dat pomaly? a co sa stane ked dam rychly? tak teraz povedzte co dat rychly ci pomaly? kazdy daco ine
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

tomaxx_199 napísal:takze musim dat pomaly? a co sa stane ked dam rychly? tak teraz povedzte co dat rychly ci pomaly? kazdy daco ine
Kludne daj quick
rrrasta
Novice
Novice

Re: Problém pri reinštalácii

Príspevok od používateľa rrrasta »

Spelo napísal:Páni,
pri reštarte začne bootovať z CD a potom napíše "stlač ľubovoľnú klávesu ...", ale klávesnica mi nejde ... stláčam, no on si ide ďalej ...
Samotná reinštalácia nestačí, pretože potrebujem rozdeliť disk, ale keď som ho dal iba preinštalovať, tak sa mi to nedalo ...

Skúste mi poradiť, ďakujem
a mas v biose USB legacy - enabled?
Napísať odpoveď