problem s ramkami a doskou

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

problem s ramkami a doskou

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Cavko mam taky problem mam dosku MSI K9N SLI a ramky KINGSTON DDR2 2x 1GB KIT 667MHz KVR667D2N5K2/2G a potom som si dokupil este raz taketo iste ramky no ked som to tam dal tak islo vsetko pohode na viste ale po case mi zamrzal PC nevdel som ze preco tak som vybral 1GB ram a uz mi to nerobilo tak neviem co s tym bolo preco mi zamrzal PC ked som tam mal 4x1GB ram a potom som predal 2x1GB ram a teraz rozmyslam ze si kupim 1x2GB ram ci mi to pojde bez problemov ???? lebo kamos vravi ze mi nebude chciet uznat 4GB ak tam budem mat 1x2GB a 2x1GB je to pravda alebo ne ??? a este ze ked si kupim 1x2GB ram 800Mhz a toto je 667Mhz tak mi to pojde ????
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

na velkosti pamate nezalezi pokial viem...hlavne nech je to rovnaka znacka, rovnaka frekvencia a rovnake casovanie...ak mas jednu 677Mhz a das tam dalsiu ktora bude na frekvencii 800Mhz tak ta na 800Mhz sa "podtaktuje" na frekvenciu 677Mhz...inak je to dost individualne...uz mam odskusane 3x 512MB - rozdielne znacky,frekvencie,casovanie a vsetko islo v pohode :) cize moze to fungovat a nemusi...ja ti skor odporucam predat tie ramky a kupit normal KIT 2x2GB...
Daniel9911
Professional
Professional

no diki za info aj ja som tak rozhodol ze si kupim 2x2GB CORSAIR 800 Twin2X XMS2 CL5 (TWIN2X4096-6400C5 G) a kingston ramky predam tak to bude najlepsie a nevies ci windows 7 32 bitova rozozna aj 4GB ram alebo len verzia 64 bitova ???
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

32 bitova ti sice 4GB ram rozozna ale realne budes moct vyuzit len 3GB :) ak vies ze vyuzijes viac ako 3GB tak jednoznacne nainstaluj 64bit verziu...ak vies ze sa na 3GB ani nedostanes tak ti staci 32bit verzia :)

- cize sa nepozeraj na to kolko pamate mas ale kolko realne vyuzijes, a podla toho si nainstaluj 32bit resp. 64bit verziu... :)

//to johny: on uz ich predal :) tiez by som mu to odporucil keby ich este mal :)
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

zbehol si tie pamate memtestom? ono tie 4x1GB by mali ist bez problemov a ak to prestalo blbnut po vytiahnuti jednej tej pamate, tak zrejme bude chybna a vhodna na reklamaciu..., spusti memtest, ak to neprejde, tak reklamuj, ak sa da...

inak teda pamate mozes zapajat lubovolne (pobezia ako najpomalsia z nich), otazne je, ci chces vyuzit vyhod dvojkanaloveho zapojenia, alebo nie.
Daniel9911
Professional
Professional

no tak asi si kupim 2x2GB CORSAIR 800 Twin2X XMS2 CL5 ale teraz neviem ci si mam nechat do rezervy moje stare ramky alebo ich predat len ci za kolko to budem vediet zas predat.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

predaj ich :) je velmi mala pravdepodobnost ze by si u Corsair narazil na chybny kus :wink: aj ked, clovek nikdy nevie...ale ja by som ich predal.

- a ked si to tak vezmes tak aj keby sa jeden kus z tych corsiar pokazil tak ti stale 2GB ostavaju a na tom sa da v pohode vydrzat kym ten jeden kus vyreklamujes...
Daniel9911 napísal:No tak ja som to tiez tak myslel ale v dnesnej dobe kto kupit DDR 2 ramky ktore ficia len na 667 Mhz vies je velmi narocne ich predat ale sice ak za 2GB ram vypitam 20 eur bude to asi dobra cena ked som aj druhe predal za tolko
ak das prijatelnu sumu tak nebudes mat s predajom problem :wink: kludne ich daj aj sem do Bazaru a myslim ze do 48hodin mas kupcu :)
Daniel9911
Professional
Professional

No tak ja som to tiez tak myslel ale v dnesnej dobe kto kupit DDR 2 ramky ktore ficia len na 667 Mhz vies je velmi narocne ich predat ale sice ak za 2GB ram vypitam 20 eur bude to asi dobra cena ked som aj druhe predal za tolko
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

no pokial tie pamate neprejdu memtestom, tak by ma zaujimalo, kto ich od teba kupi a potom ti ich neotrieska o hlavu ;)
Daniel9911
Professional
Professional

no tak ono tie ramky zvlast 2x1 GB idu dobre len spolu nesli ale ja som zvlast kupovat nie spolu 4x1GB ale 2x1GB a 2x1GB
Napísať odpoveď