Kupa auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Fiesta a maly kufor? Ja mam predchadzajucu verziu (2007) a ta ma teda najvacsi kufor vo svojej triede a hlavne prakticky. Ked som svojho casu vyhadzoval staru telku 72cm tak sme ju nevedelii nijako napchat do bawa 5ky (sedan) ale do Fiesty vliezla jak nic.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

boze to mi je logika :slap: porovnavat nakladanie TV do sedanu a do hatchbacku :lol: :roll:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mna to tiez takto vecer fajn pobavilo :D
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

mne sa nova fiesta strasne paci, asi by som jej dal prednost pred svistom/yarisom pri podobnej cene a vybave (akurat neviem ako je na tom motoricky oproti napr. 1.33 dual vvti od toyoty).. udajne (nesedel som v nej) je to male-velke auto, teda male navonok s velkym vnutornym priestorom (v ramci moznosti, samozrejme).. a celkovo asi by som sa rozhodoval medzi tymito troma (pripadne mozno aj nieco vacsie - i30, ceed..)
nordkapp_pb napísal:no tak nejak si vybral to co je vo vyssej strednej dobre :-) ... este si tam pridaj BMW 3er, Toyotu Avensis, nejaky Nissan a mas z coho vyberat :-) ...
doteraz som bol v tom, ze c-klasse, 3er, mondeo, etc. su stredna trieda a ecko, 5er, a6 su vyssia stredna
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

nechcem zakladat novu temu tak sa spytam tu.

V blizke dobe asi budem kupovat nove auto FORD (mondeo) a chcel by som sa spytat ci niekto nevie ako dlho to asi bude trvat u tejto znacky kym pride z vyroby? Aktualne nemam cestu okolo tejto predajne tak preto sa pytam tu.. dakujem
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ak to bude nieco podla "typickej europskej chuti" cize s nejakou beznou vybavou, v castej motorizacii a v beznej farbe, tak to mozu mat aj "skladom" co budes mat v podstate hned, resp. do par dni ... ak to bude nieco s roznou priplatkovou vybavou, tak sa to moze natiahnut ... najlepsie mas ked sa spytas na predajni (resp. mail, telefon existuju, aj ked nemas cestu okolo) ...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

nordkapp_pb napísal:u mna vyhrava Fo Fo (( 1,6 Zetec :-D :-D )) cca. 2000 rocnik ... pohodlie, spolahlivost, jazdne vlastnosti, uzitna hodnota, cena servisu ... vsetko prijatelne :-) ...
Prisla, videla, zapacila, a fokal 01 bude pozajtra doma... :) Vdaka za rady.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

Potreboval by som vediet vas nazor na auta znacky Suzuki a konkretne modely Jimmy, Jimny, WagonR, kedze chodievam dost casto na ryby, malo by to auto zvladnut aj trochu narocnejsi teren ako len rovnu cestu a tieto auta sa mi celkom pozdavaju, su malicke a po sklopeni zadnych sedadiel je tam dost miesta na rybarske "haraburdy"

viem ze Jimny je obdoba Jimmy-ho len trochu "skulturneny", WagonR nepoznam a viem o nom iba z videnia, zdalo sa mi ze ma nizsi podvozok ako vyssie spominane modely, ale ako som spominal neporovnaval som ich

zatial tie auta kupovat nejdem, vodicak je v stadiu riesenia :oops: o pol roka by som ho mal dostat spat a musim aj nejake prostriedky dat dokopy, hlavne financne, pocitam tak o 1-2roky ak este budu v obehu tak to vidim celkom realne

co som si vsimol inzeraty, ceny Jimmy-ho sa pohybuju okolo 2.000.-€, Jimny ide okolo 3, 4 - 5.000.-€ (zalezi od roku vyroby a inych faktorov) WagonR som nepozeral,

celkom by ma zaujimalo aky motor by bolo vyhodnejsie v tychto autach "zivit", ci tam staci 1.3 benzin alebo moze byt aj nejaky silnejsi diesel kedze sa s nim bude jazdit prevazne v terene (nemyslite tym teren ktory zhlavne iba Hummer, skor klasicke polne cesty ktore byvaju obcas hrbolate), jedna sa mi hlavne o spotrebu, kedze ceny PHM dost kolisu

mozete pridat aj vasu osobnu skusenost ak ste majitelom niektoreho z tychto aut, budem len rad :)

alebo existuje nejaka ina alternativa? podotykam, ze musi mat minimalne 4 miesta na sedenie ;)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Toho Jimmyho si nemyslel Suzuki Samurai? Asi ano :)
Ak chces auto do terenu Wagon R+ vynechaj, je to auto do mesta a neviem ako by zvladalo trosku drsnejsie zaobchadzanie :)

Samurai a Jimny, su skutocnymi terennymi autami. Samurai je auto, ktore aj bez uprav prejde v terene velmi vela. Jimny je uz, ako si pisal, trosku skulturneny, listove pera nahradili vinute pruziny, avsak napravy stale ostali tuhe :) Takze v terene sa nestrati. Obe auta maju priraditelny pohon prednej napravy a redukovany prevod, takze stupania a klesania uplne v pohode. Nevyhodou je, ze nemaju medzinapravovy diferencial takze 4x4 mozes ist len na klzkom povrchu - sneh, mokra trava...

Spotreba sa pohybuje od 7l na dlhsich cestach po asi 10l v meste, v terene 10+ :D Jimny na tom bude o nieco lepsie.

Co sa motorov tyka tak Samurai ma 1.3 8V, Jimny ma ten isty len je to 16V. Do Samuraia sa montoval aj litrovy motor a 1.9 diesel aj preplnany. Lenze modely s tymto autom su ojedinele, servis je drahsi a vykon nieje o nic vacsi, takze najlepsie je ist do 1.3ky. Lenze do Samuraia sa davali dva druhy 1.3, s karburatorom a so vstrekovanim. Modely s karburatorom NEKUPUJ, je pravdepodobne, ze auto bude zrat strasne vela, neprejdes EK, budes bez vykonu a pod. Preto je lepsie ist do verzie s elektronickym vstrekovanim. Samurai s karbcom sa vyrabal do 1989.

Teraz k cenam. Za 2000€ kupis Samurai, najskor dovezeny, ak chces znacky musis ho prihasit - 400€, standartne so Samuraiom sa dodava aj hrdza, treba si na nu dat pozor, aby si presiel STK + nieje nic prijemne ked sa ti prepadne podlaha pod nohami alebo bude zatekat do auta alebo ti odpadnu lemy blatnikov :) Tieto auta su dost drahe na to ake su stare, to plati aj pre Jimny.

Vseobecne sa tieto auta povazuju za velmi spolahlive, staci robit bezny servis a auto bude ficat. ND sa daju zohnat celkom v pohode z roznych zdrojov. Jimny ma ale jednu nevyhodu, predny nahon je pripajany podtlakom z kompresora a stava sa, ze tento system nefunguje a bud 4x4 nepojde vobec alebo bude vypadavat, nevyskytuje sa to velmi casto ale pred kupou si to treba dobre odskusat. Oprava moze vyjst draho. Pri Samuraii si treba dat pozor na brzdy.

Ak mas dalsie otazky pytaj sa, som fanusikom tychto aut a jedno mam v garazi :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no a ja len doplnim, ze byvaly sef ma Jimnyho 1.3ku a ze ten ho trapil. mal ho v offroadovej uprave a jazdil s nim preteky, ale aj bezne po meste a to auticko chodilo do servisu len na vymenu oleja a filtrov, zlate vozitko. Ma ho uz niekolko rokov a je s nim nadmieru spokojny :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

aughostino - kolegov otec má Swift. Je s ním nadmieru spokojný, mení len spotrebný materiál, zatiaľ nemal žiadnu poruchu, má najazdených cca 60k kilometrov.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

ako tak citam vase prispevky, tak som narazil na kvalitku, ale ako som spominal je to zatial do buducnosti a vidim to dost realne az o nejaky rok az 2 ak este budu v obehu, je dost mozne ze cena pojde trochu dole za tu dobu, comu by som nebol proti :D

take drobne opravy by som vedel spravit aj doma od vymeny oleja, cez nastavenie brzd, po zaklady elektroinstalacie :)

s takou spotrebou som aj pocital a je pochopitelne ze v terene stupne, zalezi od narocnosti terenu, od sofera aku ma tazku nohu a ako si vie spotrebu ustrazit, ale je to vzdy lepsie ako Favorit ktory je "makky", spotrebu ma hooodne vysoku aj na rovnej ceste a je dost nepohodlny

a ci samurai alebo jimny este celkom nie som rozhodnuty, to sa ukaze casom, hlavne by som nechcel ist pod rok vyroby 1997

ak mi este napadnu nejake doplnujuce otazky tak sa spytam, lebo nikoho z mojho okolia kto sa vyzna do aut (konkretne tychto modelov) trochu hlbsie nepoznam :?

este predsa nieco, aka je orientacna vyska podvozku? celkom ma to zaujima lebo kde teraz chodievam na ryby je vlastne polna cesta kde kombajny a traktory robia dost hlboke brazdy, ale je dost mozne ze za ten cas kym sa mi podari vybavit vsetko okolo toho budem chodievat na ryby niekde inde
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

1.3 Samurai '97 ma podla tabuliek (a googlu) svetlu vysku 210 mm a Jimny 190 mm :)
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

hoši, čo by ste poradili študentíkovi, ktorý potrebuje občasne dochádzať do školy cca 40km tam a 40spať... plus na jazdu mestom?? rozpočet nízky samozrejme študent, čo si môže už len dovoliť? cenu nejdem zadávať ale do tých 1k € by sa to mohlo vopchať, viem je to nič moc, ale tak lepšie ako sa trepávať autobusom alebo vlakom a cez víkendy to hodinové čakanie človeka strašne unavý...

vidím to na feldu aspon podľa toho čo som sa dočítal doteraz, a čo som pozeral bazare tak ford fiesta 1,3... netuším...., ale rady príjmem veľmi rád... díky

btw: koľko je taká maximálna hranica najazdených km pri felde a tých fordoch, vôbec nemám predstavu koľko tie motory vydržia odmakať
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tie kilometre su strasne relativny pojem, ak je v dobrych rukach, moze vydrzat 300 tisic, ak je majitel ch*j pri 120 tisic je uz po smrti... ale zalezi aj na tom kde a ako sa s nou jazdilo, ako bola servisovana...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Micho, tak ja by som ti poradil, aby si ešte nejaké peniaze pošetril, a potom si kúpil nejaké auto. Uvedom si, že cena daného auta nevyjadruje všetky náklady, ktoré budeš musieť investovať na to, aby si do toho auta mohol sadnúť bez rizika pokuty.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

erytro ma pravdu, ale pokuta je najmenej coho by som sa bal, za 1000€ to moze byt hnily vrak pripadne olejnicka a na poriesenie technickeho stavu budes potrebovat dalsich par stoviek € :?
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

tak to je samozrejmosť... ako vidím, budem musieť nejaké peniaze požičať od rodičov :D ako je to otázka cca polroku... kým mám v pláne kúpiť tú káru, teraz nastupujem do zamestnania tak sa uvidí ako to všetko pôjde

mimochodom, čo by ste odporúčali?? nízka cena, nízke náklady (spotreba, servis), lacné náhradné diely... samozrejme už jazdené...?? také ideálne pre študenta??resp. mladého chalana? žiadny vrak...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tazko Ti poradit, ja som mal favorita, diely staly par korun, ale zas aj tolko vydrzali. teraz mam japonca, kde diely stoja niekolko nasobne viac, ale zasa maju dlhu zivotnost. toto bude vecna debata, ze na japoncov a ine zahranicne auta su drahe diely... zalezi to aj od auta a zaobchadzania, nemusi sa Ti auto rozsypat pod rukami a budes donho liat iba benzin a obcas olej.
vacsinou byvaju lacne na udrzbu najviac rozsirene auta, kedze ich je dostatok aj na vrakacoch, ci micry, corsy, fiesty alebo felicie a tie sa daju zohnat za slusne peniaze. maju male objemy, cize poistku si vies vybavit smiesnu, ale spotreba zalezi od toho ako budes jazdit a hlavne od technickeho stavu, nech kupis hocico, urcite by som hned menil olej, filtre, prevadzkove kvapaliny a kludne aj sviecky s kablami :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MiCho - Ak píšeš, že na začiatok potrebuješ lacné auto, ktoré ešte trošku poslúži a veľa nežerie, kúp si takéto niečo.

http://www.autovia.sk/autobazar/mazda-1 ... 6-v-699380

S týmto autom a presne s týmto motorom mám skúsenosti. Je to malé ale veľmi živé auto. Toho malého motora sa neboj, je vydarený, nežerie ale nebojíš sa s ním obehovať. Doviezol som jedno také z nemecka. Spotreba mi vyšla 6,0 litra na 100/km, síce po diaľnici ale po nemecku som jej dal zabrať/150-160 kmh trvale/. To auto je zvonku malé, ale zvnútra poskytuje dosť miesta vpredu, vzadu je to horšie. Ak je to auto iba pre teba, resp. pre tvoju kočku, nemáš čo riešiť. Je ľahké ale má 75 koní, takže dostatok. Ja si myslím, že je to oveľa lepšia voľba ako Fabia.

Treba si ale dať pozor na koróziu. Ďalej, toto auto má dosť tvrdé brzdy, ale to je otázka zvyku. Ak by si si ho kupoval, skontroluj či nemá koróziu na zásadných miestach a podvozok, či nie je vytlčený.
Motor a pod. to snáď ani nemusím spomínať.

Kibo: Zabudol si na najpodstatnejšiu vec - rozvody. Ak ich predchádzajúci majiteľ nemenil, a oni rupnú, máš dôvod k slzám.
Napísať odpoveď