Aky vodicak, aka motorka?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Aky vodicak, aka motorka?

Príspevok od používateľa Minoslav »

zdravim vas,
mam 19 o chvilku 20 rokov a rozmyslal som nad motorkou. Zijem v bratislave, preto si myslim ze jazdit po meste motorkou je pohodlnejsie a vyhodnejsie...

Asi pred pol rokom som si spravil vodicak na auto. Pozeral so
si motorky do 50ccm a 45km/h -teda nic moc. Chcel by som nieco trozku silnejsie, nemam predsa 15r. Aky vodicak je pre mna teda vyhodny? Popr aka motorka na zaciatok. Nejaka 125? NAjlepsie keby tu reagovali ludia, co toto tiez riesili alebo riesia, ale samozrejme nezakazujem napisat nikomu :)
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

počkať už ten rok do21 a spraviť si už na neobmedzenu určite by som nekupoval hned niečo viac ako 600ccm a aj ked ti tu budu hovoriť že kup si už rovno nejaku 1000ccm tak su to vačšinou frajery čo nemaju ani 18 a na niečom takom silnom sa viezli možno 2-3krát .....ako prvu motorku by som si kupil asi nejaku 250 poprípade 400nejaku nič silnejšie ......ja sam idem začať 125ccm teda ak pojde všetko ako má..........
ale ja bohuzial na výber nemam ..........byť tebou začnem tou 250ccm na tu si možeš spraviť vodičák už teraz ale načo ak budeš mať o rok 21 ale tak ak maš penazí že si možeeeš zaplatiť aj o rok zase dalši vodičák tak prečo nie
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Zaxman, ja by som zasa povedal, že by mal začať zo skútrom, jazdiť jazdiť jazdiť, prejsť na 125 ku, jazdiť jazdiť jazdiť, prejsť na 250 tku .... atď. 250 je už relatívne silný stroj, pre začiatočníka by som ho nedoporučil. On sa potrebuje naučiť, ako sa motorka v určitých rýchlostiach a na určitých povrchoch správa, je iné keď ideš s krosou po poľnej ceste a je iné, keď s tou istou motorkou ideš po suchej ceste. A zasa iné keď po mokrej. A on tie skúsenosti potrebuje získať.
Minoslav napísal:
Asi pred pol rokom som si spravil vodicak na auto. Pozeral so
si motorky do 50ccm a 45km/h -teda nic moc. Chcel by som nieco trozku silnejsie, nemam predsa 15r. Aky vodicak je pre mna teda vyhodny? Popr aka motorka na zaciatok. Nejaka 125? NAjlepsie keby tu reagovali ludia, co toto tiez riesili alebo riesia, ale samozrejme nezakazujem napisat nikomu :)
Toto nie je o tom, koľko máš rokov. Ale o skúsenostiach s motorkou, jazdením a jej servisom.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

skutrom ??? právaže ako prve treba motorku nech sa nauči poriadne radiť a narábať zo spojkou a 125 je fakt že slaba moto naučiť nauči ale o mesiac mu bude pomalá preto by som odporučal 250 ......a skuter určite nie .kludne teda aj tu 125ccm ja sám idem začínať zo 125 ako som písal ale keby mam možnosti ako on tak idem 250 .....ale určite by som nezačínal zo skutrom ak ma lákaju motorky a určite nie z 50ccm
je to vec názoru a je zasa pravda že skuter je taká motorka do mesta teda niečo presne prenho ked je bratislavčan a lahšie sa snim manevruje ked je nejaka zápcha alebo tak ciže keby bývam v meste tak by som asi toho skutra predcalen kupil ale je to rozdiel a dosť velký oproti motorke .........nemyslim teraz výkon alebo tak ale pocit .......

samozrejme je zas pravda že 250 je silný stroj a aj 125 ale ide oto aka ....teda myslim že ked može isť hned na 250 tak je lepšie ako kupiť taku 125 yamahu ybr ktora ide tak 90km/h a ine zas ak kupi nejaku hondičku cbr 125 r alebo moj favorit medzi 125tkami yamahu race replicu

no sú 3 ráno ciže asi nepochopiš čo som chcel napísať takže v skratke.....
chalan by sa mal rozhodnuť ak to chce fakt len po meste tak by som moto ani nebral ale ako vravíš ten skuter by bol ideálny a hlavne v takom cestovnom ruchu ako je v BA aspon sa mi zdalo že písal že je z BA :D .........ak to chce aj na jazdi mimo mesta tým nemyslim 3x ročne isť niekde na stanovačku ale aspon raz do týždna, tak potom by som bral hned motorku a ked nie tu 250 tak teda 125 ale v žiadnom prípade 50 pretože ta je až moc slaba aby ta niečo naučila kedže je mala pravdepodobnosť že sa nanej naučiš nejake náklony ako sa správa v zákrutach ako ovládať šmyk atd. samozrejme hovorím o seriovkách nie o nejaky 50ccm ktore su upravene atd.
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

chalani, dikes moc za nazory.. dlhsie som nad tym premyslal, ale 50 sa mi zda fakt ze slaba aj do mesta (Ano som z BA :D )
Myslim ze vodicak na 125 je idealny, zase nejaky motorkar nie som,frajerka je z Ba, na vylety po Slovensku ma to nelaka, max okolie, ( Senec,Pezinok...), skor by som to vyuzival ako nejaky dopravny prostriedok.... skutriky su fajne, ale uz tie trosku silnejsie, nie tie do maju max 45/hod....
Som pozeral na 125ccm, ako vravim (myslim ) silnejsi skutrik, do mesta idealne, popr mozno nejake enduro.

Chcem sa ale spytat, ked mam vodicak B ( teda mam tak aj AM ) , mozem si spravit hned vodicak --Kurz skupiny „A < 25 kw--, ci naprv musim mat to A1..... ja skor pozeram na to kolko ma este bude stat vodicak, ... v tom sa vobec nevyznam, to by som potreboval poradit.
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

-(1) Vodičské oprávnenie sa člení podľa skupín a podskupín motorových vozidiel.
-(2) Žiadateľovi o udelenie vodičského oprávnenia navedenie motorových vozidiel skupiny AM sa udeľuje vodičské oprávnenie skupiny AM. Vodičské oprávnenie skupiny AM oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny AM, a to len na území Slovenskej republiky.
-(3) Žiadateľovi o udelenie vodičského oprávnenia na vedenie motorových vozidiel podskupiny A1 sa udeľuje vodičské oprávnenie podskupiny A1. Vodičské oprávnenie podskupiny A1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny A1, ako aj motorové vozidlá skupiny AM.
-(4) Žiadateľovi o udelenie vodičského oprávnenia na vedenie motorových vozidiel skupiny A sa udeľuje vodičské oprávnenie skupiny A. Vodičské oprávnenie skupiny A oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny A, ako aj motorové vozidlá skupiny AM a podskupiny A1.

No ak som tomu dobre porozumel tak dá sa, keby si aj nemal AM a v 21 si spravíš na veľké kubatúry tak automaticky môžeš jazdiť na všetkých podskupinách.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

možeš hned nemusiš ich robiť postupne :) ale pozor teda neviem to naisto ale brat niečo take spomínal lebo si ide robiť na tu neobmedzenu kubaturu a ak nespraviš písomne testy tak vtedy sa ti zobere aj vodičák na auto a musiš robiť ešte raz .......ciže by som to nezanedbával s učením neviem to na 100% spítaj sa v autoškol

/editt // sryy som zabudol že ešte nemaš vodičák na auto ..ale tak ak si ideš robiť teraz tesne pred 18-kou tak si sprav aj na to auto a aspon budeš mať potom menej učenia
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Zaxman, spomal :D...

Vodicak na auto mam,:) ..kalsicky B. A o tom ze ak pri dalsom vodicaku nespravis skusky (pisomne), tak ti beru vodicak aj stary..to je pravda. Lebo ty pri pisomnych si skusany z klasickej cestnej dopravy atd... proste ak to nedas, tak nemozes jazdit ani na aute. :)
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

njn ja som pisal zaroven aj ma motoride forum a tam som napisal čo malo isť tebe a toto malo isť tam kedže ste mali rovnaku otazku :D tak som sa sekol
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Zaxman napísal:počkať už ten rok do21 a spraviť si už na neobmedzenu určite by som nekupoval hned niečo viac ako 600ccm a aj ked ti tu budu hovoriť že kup si už rovno nejaku 1000ccm tak su to vačšinou frajery čo nemaju ani 18 a na niečom takom silnom sa viezli možno 2-3krát .....ako prvu motorku by som si kupil asi nejaku 250 poprípade 400nejaku nič silnejšie ......ja sam idem začať 125ccm teda ak pojde všetko ako má..........
ale ja bohuzial na výber nemam ..........byť tebou začnem tou 250ccm na tu si možeš spraviť vodičák už teraz ale načo ak budeš mať o rok 21 ale tak ak maš penazí že si možeeeš zaplatiť aj o rok zase dalši vodičák tak prečo nie
no vies, ono nebude mat kazdy peniazky nato aby si najprv kupil 125 potom 250 potom 600 a potom 1000 ku. Lebo kazdy tu keca o tom ako treba najprv na slabsej kubature, uhm. To ta po mesiaci prestane bavit a pri 125 tke ju budes este ty hore kopcom tiskat. A ked ste dvaja ze aj holka v zadu tak veraboze aj 250 tka ma problem. (Samozrejme kto kolko vazi) Preco nie je lepsie si kupit 1000 ku, za poriadny peniaz aj s celou vystrojou a ucit sa na nej postupne? Ved nikto nevravi ze ma chlapec ist 299 do prvej zakruty. . .Kludne pomalicky si skusat co a ako, ako reaguje velka kubatura, prvy mesiac dva sa tocit po meste, sem tam nejaka dedinka, rovinka, mierne zakrutky skusat a neni problem. :) Lebo zo 125 tkou alebo 250 tkou moze mat srandu chlapec, ale len docasu potom treba novu a ked niekto ma zmyslanie ako ja , to znamena MOTORKY kupovat len a len a len NOVE, tak to fakt ide do penazi trosku moc. . . ja menim vodicak na neobmedzenu kuabturu tento tyzden . . . :roll: A stale nesom posraty z velkych motoriek ...
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

to qwerty

To mas sice pravu, ale ja sa uz chcem vozit co najskor. To znamena ze hned 1000 si nemozem kupit. A vystroj a tak.. vela penazi. Mne staci do mesta, aby som sa nemusel vozit MHD. A uz vobec sa mi neche cakat do septembra 2010 na vodicak, to znamena, ze si motorku budem moct kupit az 2011...

Chcem nejaku silnejsiu ako 50- 45km/hod.
Moze byt nejaky dobry skutrik,ale najradsej by som bral nahaca napr Yamaha YBR 125 alebo nejake enduro, nech s tym mozem pobehat hore dole po bratislavskom kraji. Napise niekto nejake tipy? :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ja neverím, že ten človek niekedy sedel na motorke. qwerty, ty si väčší bájkar ako LES. 250tka je slabá motorka? Ok, mám dosť.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

qwerty ale tu nejde oto že kupim si 1000 a poviem si budem jazdiť pomaly ide oto že mesiac možno dva bude jazdiť pomaly a potom si povie že dobre som pripraveny isť na maximalku ale to si len ty mysliš ........ja by som si aj keby na 1000 mám tak by som ju nekupil kým nebudem mať aspon 3 sezóny na niečom slabšom a do mesta je zbitočne kupovať 1000 stroj ked to tam pomaly ani nevyužije sem tam niekde prevetrá motor ale aby dal len kvoli tomu 5krat viac za mašinu ako za 250-ku ---------ked ta 250 uplne stačí ......a do mesta ako BA je aj to možno moc kludne ta 125-ka ak teda chce mesto tak skuter určite obratny prejde kade tade snim a nie sa tam s velkou ťažkou moto drbať

ked tak rozmýšlam tak šak v meste maš skoro všade 50km/h predpísanu rýchlosť niekde 70km/h tak mi povec qwerty na čo mu tma bude 1000-ka ?? tipujem že povieš nech lieta 200 šak policajti ho nechytia lebo ty to tak robiš a ešte ta nechytili že ?
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

zaxman, musim s tebou suhlasit , nebudem si kupovat lietadlo, ked to nevyuzijem..... ake su tvoje oblubene 125-tky?
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

mal som tu asi 20 riadkovy text ale nakoniec som ho vymazal lebo by tu stoho vznikol zas offtopic japonci vs čína ......nová moto vs ojazdena ....drahá moto vs lacná

ak teda nevieš ešte čo presne chceš tak mi napiš na icq a niečo vyberieme čo sa ti bude aj pačiť a bude aj spolahlive
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

dobre dohodneme to cez icq :) ..neviem ako to tu bezi, ale myslim ze sa moze tato tema aj zamknut ;)
qwerty-xyz

erytrocyt napísal:Ja neverím, že ten človek niekedy sedel na motorke. qwerty, ty si väčší bájkar ako LES. 250tka je slabá motorka? Ok, mám dosť.
Sedel a vozil sa, vole ved vodicak sa robi na 350 tke a 650 tke, tak kedp oviem ze je slaba tak je slaba!!!!!!!! a neser ma, ..... a mas kubatury a kubatury a motorky a motorky, tak klud moj zlaty. To mas ako s autami, nikto ti nevravi ze ked mas motor V12 ze musis dut na plny plyn, mozes ist aj 40 tkou. A ked chlapec kupi novu 250 tku, aj s vystrojou tak mu nie je lepsie pockat a dokupit uz poriadnu kubaturu? Chapes to ze sa ti snazim povedat ze NEMUSIS ist na velkej kubature hned 300???? a ze prvych par tyzdnov a mesiacov ani radit do vysokych stupnov? (ale kludne sa ucit zakalad?) ci nechapacka???? A potom uz nemusi kupovat nic, nauci sa na velkej a ma ju na furt, dokym mu nestreli v bedni a nevydrbe sa niekde, a neser ma, vydrbat sa da aj na bicykli, trojkolke aj 125 tkovej kubature....A ked si opity skoncis v priekope aj na pesi . . .

okej, precital som ostatne, skuter, hm, ber 250 tku. Mozno aj vacsiu. Ked na tom budes jazdit s frajerkou, tak hlavne do kopca pocitis ze 125 tka chudinka nezvlada. A VIEM O TOM SVOJE!!!, zalezi na tom kolko ma kto kil, ked skutrik tak uz poriadnejsi a znackovy. :roll: A ked neznackove tak aspon so znackovym motorom, a ked bazarovane ber dakoho zo sebou co sa vyzna, nieze vam dakto preda havarovanu prkotinu a vas ludia uvidime v novinach ze sa vam prelomila zvarana os, alebo nieco ineho a sli ste do stromu . . .
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

qwerty, nezvládaš situáciu? :wink:
qwerty-xyz

erytrocyt napísal:qwerty, nezvládaš situáciu? :wink:
ja??? uz davno nie, . . . :roll:
Leniv3c
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Leniv3c »

Minoslav, potom mozes aj napisat pre aku si sa rozhodol.

Inak moja rada, vybrat si niektoreho nahaca 250.
Napísať odpoveď