Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Rexxar: Predsa tam mas uz uvedenu 4GB RAM (2x2GB) od Kingston.
Rexxar
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rexxar »

aha nevsimol som si ale to tam nemalo byt lebo tu ramku uz na pcmanii nemaju
Wiedzmin
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Wiedzmin »

Poradite neaku zostavu hlavne na hry ? do 550 eur ? Dik
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

na hry radsej zostava Piqesko II :) GTX275 ti prinesie uz vyrazne vyssi vykon nez 4870. Zato rozdiel 3- a 4-jadro v hrach velmi nepostrehnes.
Wiedzmin
Novice
Novice

Ja sa v tom akosi nevyznam ale procesor neviem ci je lepsi Intel alebo AMD :? ja to radsej necham na odbornikov
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

no ja nie som sice odbornik ale v danej cenovej kategorii je AMD jasna volba a to bez debaty, po grafickej stranke uz to povedal johny - gtx275 je na hry urcite lepsia volba aj za cenu toho ze budes mat "iba" 3jadrovy procesor (3jadra ti na dnesne hry v pohode stacia, pri vacsine nevyuzijes ani dve...)

- ak mas 570EUR tak mozes rovno kupovat tu druhu zostavu, myslim ze jej nie je co vytknut...(ak to musi byt do 550EUR tak staci povedat :) )
Wiedzmin
Novice
Novice

Sak tich 20 eur dajak zozeniem to nieje problem ale hry ako je GTA IV arma 2 crysis dam na ake detaily s tou 2 zostavou a aky je rozdiel medziy tou GTX 275 a http://www.alza.sk/gainward-bliss-gtx26 ... 133945.htm
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

a preco musi byt amd nemoze byt intel e6300 alebo 5300? s tym aj dobre nataktujes
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

to Wiedzmin: TU si pozri testy...275 je podstatne silnejsia ako 260...ak chces usetrit na grafike a pridat niekde inde (napr. na cpu) nech sa paci :) ale aky to bude mat zmysel ? ziadny... (popripade by si sa mohol pozriet ako je na tom Ati 4890)

// Crysis by ti mal ist v pohode na full, to ako pojde GTA IV a Arma II ti nikto nepovie...preco? lebo kazdemu to ide inak...(biedna optimalizacia) pozri si testy a zistis ako by ti to mohlo priblizne ist :)

to tomaxx_199: lebo --> Test 30 procesorů: velké finále II. (celkové shrnutí)

- 720 sa akoze neda pretaktovat ?? :) E6300 je sice lacnejsia ale to co usetris musis vrazit do lepsieho chladenia...po pretaktovani by si sa dostal cez 720...ale ked 720 vyuzije taktovaci potencial tak sa E5300/6300 moze skovat do krabice :wink: a uz to vidim ako kupi Intel a hned ho pojde taktovat...takto bude mat vykonny procesor ktory mu na dnesne hry v pohode staci a taktovaci potencial si moze nechat na horsie casy...(aspon ja by som to tak riesil) (a to este nehovorim o moznosti odomknutia 4-teho jadra)
Wiedzmin
Novice
Novice

Ok diky ten GTX 275 sa mi pozdava dik asi ho objednam pozeral som tie testy na GTX 275 len na gta treba hlavne procesor a tam mali az i7 takze sa to neda porovnat a staci tam zdorj 450 netreba 500 ?
cyrix
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cyrix »

viem, ze toto je tema skor na kompletne zostavy, ale ak by mi niekto vedel pomoct, mal by som zaujem o jeden z lacnejsich LCD monitorov, ktore podporuju prepinanie medzi signalmi (2 spustene pocitace a prepnutim tlacitka sa monitor podraduje kazdemu z pc)
dakujem vopred
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

hm..., s touto funkciou na monitoroch vazne nemam skusenosti..., nebolo by ale od veci napisat cenovu kategoriu a zameranie, na ake chces monitor pouzivat. Ak to nema byt monitor na hry, ale skor taky rodinny domaci monitor, dal by som do pozornosti nove monitory s technologiou cPVA od Samsungu, len netusim, ako su na tom s touto funkciou.
cyrix
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

no ma to byt viac-menej kontrolny monitor, ku ktoremu bude pripojeny jeden bezny pocitac (aj hry, filmy, grafika ...) a este server, ktory by tym padom nemusel mat vlastny monitor
Molitan
Medium Expert
Medium Expert

novy pc

Príspevok od používateľa Molitan »

Zdravim, potrebujem poradit, ci je v tejto zostave vsetko ok.

Utiahne to zdroj?
Je vsetko so vsetkym kompatibilne (napr. MB a VGA)?

CPU: Intel Core2 Quad Q9400 BOX (2.66GHz)
VGA: nVidia N275GTX MSI TWIN FROZR OC
Zdroj: Corsair TX650W CMPSU-650TX
HDD: HDD 1TB Seagate B-7200.12 SATAII/300 7200rpm 3RZ
MD: ASUS P5Q Pro Gb LAN,iP45 2xPCIe x16, RAID, IEEE

Mechanika, skrinka, citacka kariet atd. - nie je podstatne

Dakujem.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zostava v pohode, zdroj to utiahne s prehľadom.. máš tam aj rezervu na utiahnutie nových grafík novej generácie, ktoré by mali prísť každú chvíľu.

Menil by som akurát disk, osobne som v súčasnosti k Seagatu dosť negatívne naladený, čo som popísal tu.

Doporučil by som Ti F3 sériu (500GB/platňa) od Samsungu, len neviem, či už sa dá zohnať aj 1TB verzia, v alze zatiaľ majú iba 500GB.
http://www.alza.sk/samsung-spinpoint-f3 ... 136100.htm
Ak trváš na 1TB disku, tak zober WD (334GB/platňa):
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... d96179.htm
alebo Samsung F1 (334GB/platňa):
http://www.alza.sk/samsung-spinpoint-f1 ... d83891.htm

Akurát ešte chcem upozorniť, že za pár týždňov? by mali dojsť nové grafické karty novej generácie (ATI58xx a GTX3xx), čím nastane na poli grafických kariet dosť veľký pohyb cien, hlavne smerom dolu. Preto nechávam na zvážení, či súrne potrebuješ kúpiť komp teraz, alebo ešte chvíľu vydržíš.

:)
Molitan
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Molitan »

brm napísal: Akurát ešte chcem upozorniť, že za pár týždňov? by mali dojsť nové grafické karty novej generácie (ATI58xx a GTX3xx), čím nastane na poli grafických kariet dosť veľký pohyb cien, hlavne smerom dolu. Preto nechávam na zvážení, či súrne potrebuješ kúpiť komp teraz, alebo ešte chvíľu vydržíš.
ok, tak ti dakujem za to upozornenie, ja teda radsej pockam.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

caute , chcem si trochu upgradnut pc .. nechcem do toho moc dat .. mam uz kupenu GK nvidia geforce 8800GS a zdroj fortron blue storm II 400W ... chcem si kupit MB ASUS M2NK-SLI a chcem sa spytat ci mi budu tieto tri veci pasovat , plus ci mi bude pasovat moja stara dvdrom a ci nahodou aj disk .. ram a CPU budem kupovat 2GB DDR2 800MHZ a nejaky AMD ATHLON X2 ... mam 60GB disk s pripojenim ultra-ata a pripojenie tej napalovacky neviem ako zistit .. keby sa v pc vyznam nepytam sa .. pytam sa ludi ktory sa vyznaju :) ak nejake udaje chybaju napiste ake su este potrebne aby sa to dalo potvrdit ze mi to pojde/nepojde
cyrix
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Ing.Zoidberg napísal:caute , chcem si trochu upgradnut pc .. nechcem do toho moc dat .. mam uz kupenu GK nvidia geforce 8800GS a zdroj fortron blue storm II 400W ... chcem si kupit MB ASUS M2NK-SLI a chcem sa spytat ci mi budu tieto tri veci pasovat , plus ci mi bude pasovat moja stara dvdrom a ci nahodou aj disk .. ram a CPU budem kupovat 2GB DDR2 800MHZ a nejaky AMD ATHLON X2 ... mam 60GB disk s pripojenim ultra-ata a pripojenie tej napalovacky neviem ako zistit .. keby sa v pc vyznam nepytam sa .. pytam sa ludi ktory sa vyznaju :) ak nejake udaje chybaju napiste ake su este potrebne aby sa to dalo potvrdit ze mi to pojde/nepojde
no tak bezmala po 1400 prispevkoch napisat, ze sa v pc nevyznas :), tu dosku nie som schopny vygooglit , takze prosimta este raz skontroluj, ci je napisana spravne ;), graficka je slusna, ale zalezi na tom, na co to potrebujes , no na beznu multimedialnu pracu to bude v pohode postacovat. Aj tak nepocitam, ze ked ju uz mas kupenu, ze by si ju menil :)
Zdroj je dost silny aj na dualcore, takze tam nevidim ziaden problem..
DVD -rom ti bude pasovat bez problemov
HDD je na dnesnu dobu moc maly, ale ak ti staci, tak ta mozem upokojit, ze bude schopny aj prace v novych pocitacoch, aj ked bude znatelne pomalsi ako disky pripojene cez SATA / SATA II
Napísať odpoveď