Vyvrtnuty? clenok

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Godlub
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Godlub »

Padaj k doktorovi, tj. rentgen to bude asi najlepšie. Hlavne na tom nešaškuj, a klasika studený obklad. Prajem skoré uzdravenie. :)

/aha, ja ta necem zabiť :D
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

tazko povedat, moze to byt iba podvrtnute, staci iba 2-3krat denne natierat octanom hlinitym (octanova mast-volne dostupna v lekarni), obviazat elastickym obvazom a nechat nohu v klude, po 2 dnoch, podla toho ako sa budes citit, nechavat nohu na noc odviazanu aby mohla "dychat", ak by sa stav zhorsil (tj. horucky, mokvanie a pod.) treba s tym ist bezpodmienecne k doktorovi

//edit: az teraz som si vsimol ze tam mas podliatiny, v ziadnom pripade si tam nedavaj studeny obklad, to by tie podliatiny mohlo este zhorsit
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

to je neprijemne, hybaj k lekarovi aby ti predpisal tabletky a nejaky ten krem, mne osobne to trvalo tyzden, kym som sa dostal spat do stavu, ze viem chodit :)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Par dni v klude + fastumgel a potom to len rozhybat. Bezna vec.

//aughostino: netrep :wink:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Octanova mast+elasticky obvaz...nenamahat nohu....inac good luck, tiez mam vyvrtnuty clenok :wink:
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

Gangy, fastum gel jej nepomoze, ten je iba na bolest a zapal :)

//Gangy: mam osobnu skusenost ze mi fastumgel na opuchnuty clenok nepomohol, mozno to posobi na kazdeho inac
jastur
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jastur »

aughostino napísal:Gangy, fastum gel jej nepomoze, ten je iba na bolest a zapal :)
Fastum gel: Lokálna liečba muskulárnej a osteoartikulárnej bolesti reumatického a traumatického pôvodu: traumatické poškodenia, vykĺbenia, natiahnutia, bolesti chrbtice.... Ja by som poradil dat chodidlo aspon na uroven hlavy a davaj si studene obklady, samozrejme spominany Fastum, veral alebo octan + elasticky obvaz
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

aughostino napísal:Gangy, fastum gel jej nepomoze, ten je iba na bolest a zapal :)
Ja som sa s tým akurát všera natieral ( bolel ma chrbát) a dnes som ako rybička.
K členku - myslím, že ho treba nechať v pokoji obviazaný nepreťažovať, natrieť octom proti opuchom, ak sa to nezlepší tak skočiť za lekárom.
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

nie je na takéto haluze konská masť?
Myslím :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nestačí keď si dáš ponožky? Aj tak ti nikto na nohy nebude pozerať, hlavne že môžeš behať
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

ja ked som mal toto tak som bol doma a preslo to za tyzden
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Volakedy som este sporotoval a tiez sa mi take nieco stalo ze som si strasne moc zvrtol clenok. Prv som myslel ze zlomena noha lebo to strasne prasklo ked som dopadol. V ten den som este po vlastnych prisiel domov. Teniska mi to drzala este ako tak po kope. Ked som prisiel domov tak mi noha celkom dost opuchla a rano som uz nechodil. U doktora som stym nebol, bolo mi jasne ze mam natiahnute vazivo. Asi dva tyzdne som stravil na barlach. Natieral som si to mastami. A potom som to pomaly zacal rozhybavat. Dnes uz som vsak ok. Ale taketo zranenie moze mat aj trvale nasledky. Clenok moze stratit svoju pruznost a odolnost. Jedna moja znama si takto vyvrtla clenok tiez a dodnes stym ma problem.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Si pis, ze s tym budes mat problem aj po nejakom dolieceni....ja som si prvykrat vyvrtol pravy clanok este na zakladnej skole a od vtedy s nim mam problem...je taky 'volnejsi' viac nachylny, ked slpanem blbo...obcas aj boli atd.
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

na disco TV ? ;)
tam sa ti nic nestane neboj...horsie to bude na druhy den.

S tymto by som jednoznacne siel k lekarovi, nech mi to poriadne zafixuje a potom sa aj po sobote budes citit OK.
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

nie nie v pohode :DDDD potom ak ta bude boliet tak sa nestazuj !! jasne ze to bude mat nejake nasledky,odporucam viacej oddychovat ako tancovat :) a samozrejme davaj pozor lebo teraz bude este viacej nachylny na to aby sa ti vyvrtol znova alebo rob ako sama uznas za vhodne :wink:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyvrtnuty? clenok

Príspevok od používateľa Pilifo »

No tak dnes sa mi pri basketbale tiež podarilo si vyvrtnúť členok, myslím, že mi v ňom aj ruplo. Opuchla mi vonkajšia časť. Dá sa na liečenie na noc nájsť niečo aj v "intrákových" podmienkach? Nemám žiadny Fastum gel, zajtra ho skočím kúpiť. Chcel by som sa o ten členok čo najlepšie postarať, aby som sa mohol vrátiť do zápasovej formy čo najskôr. Pozajtra s tým asi skočím k lekárovi, ak sa to nejakým zázrakom nezlepší. Takže nejaké rady - iba studené obklady?
Frko
Medium Star
Medium Star

Re: Vyvrtnuty? clenok

Príspevok od používateľa Frko »

hlavne ak mas urazovku nezabudni sa objednat na kontroly :)
Napísať odpoveď