HELP!! stratil som ŠPZ súrne

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
her_cool_ass
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

HELP!! stratil som ŠPZ súrne

Príspevok od používateľa her_cool_ass »

caffte ludia...podarilo sa mi vytratit abo mi niekto potiahol prednu SPZtku....este som to na policiu nehlasil, ale cel by som si ist uz stredu po nove znacky...neviete mi povedat nejaky postup nech nie som blby? mam najprv ist na kopciansku pre znacky a potom volat do lizingovky a poistovne ci naopak? a tie znacky budu stat tolko co nove? budem platit aj nieco lizingovke a poistovni? diky moc za skoru odpoved :)
:-)
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa :-) »

hm asi najjednoduchsie by bolo povedat ze ti ich ukradli - i ked si tym pridas kus vybavovaciek - ale myslim ze usetris money. Riesil by som to telefonatom na 158 alebo osobne nastevou na policii /len nechod tym autom - mohlo by ta to stat 500-1000sk ze nemas SPZ/ - oni ta uz nasmeruju.

s tymi telefonatmi to mas jedno - budes musiet nahlasit zmenu SPZ aj tam aj tam...
her_cool_ass
Medium Expert
Medium Expert

no bol som to akurat nahlasit nech mi daju potvrdenie nech mozem mat nove znacky..povedal som ze mi ich slohli, oni mi povedali ze ked mi ich slohli tak to bude nadlho a ajtak naklady budu take iste ako za stratu, tak som nahlasil stratu a dali mi potvrdenie...a vraj do poistovne to ani netreba hlasit, staci ked vyprsi poistka a novu si uz dam s novou SPZ...len kua s tou lizingovkou neviem ako to je...poslu mi novy kalendar? ci budem platit auto na starych SPZ?
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

dobre, ze si to bol nahlasit, pretoze toto kradnutie SPZtiek casto vyuzivaju zlodeji na cerpacich staniciach. tebe ukradnu SPZ, idu natankovat, odidu bez zaplatenia a na kamere je tvoja SPZ...

vybavenie novych SPZ nie je az take dlhe, otec ich mal za par dni, ale stoji to pravdepodobne 2 000 Sk
her_cool_ass
Medium Expert
Medium Expert

no jo, a tie spztky nevies za kolko asi budu? na pockanie to asi nespravia co? ide o to ci mam cakat dva dni abo dva tyzdne...ze ako to byva vo zvyku proste...a ked pojdem dat menit tie znacky tak asi si nehaju u seba moj technicak co?
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

2 tyzdne to urcite nie su. u otca to bola otazka par dni.
her_cool_ass
Medium Expert
Medium Expert

aha ok...kua len maly zadrhel..na vikend potrebujem auto a ked budu mat moj technicak tak s nim moc nenajazdim co? a jazdit iba na zadnej spztke je asi risk co?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Pri poskodeni len jednej spz sa menia obidve a prideli sa nove EČ alebo je mozne "kupit" len jednu ?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Pri odcudzeni alebo strate sa davaju uplne nove cisla ...
Tzn obe znacky idu nove ...
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Ing. FijoK napísal:dobre, ze si to bol nahlasit, pretoze toto kradnutie SPZtiek casto vyuzivaju zlodeji na cerpacich staniciach. tebe ukradnu SPZ, idu natankovat, odidu bez zaplatenia a na kamere je tvoja SPZ...
Jop, stalo sa kolegovi ze mu udrbali na kupalisku prednu znacku a potom mu prislo predvolanie, lebo kusok odtial tankovali na jeho SPZ za nejakych 200€ do kamiona :D Bola to celkom show, kedze znacky boli povodne na bielej felicii pikap. Nakoniec sa z toho vykrutil, ale bol to dost problem... Ono totiz tankovanie prebehlo skor, nez si vobec vsimol, ze o znacku prisiel. Nastastie to hned nahlasi, tak sa to potom nejak uhralo.
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

Shark NX napísal:Pri odcudzeni alebo strate sa davaju uplne nove cisla ...
Tzn obe znacky idu nove ...
pri strate si uz podla noveho zakona mozes dat spravit novu jednu znacku ale ze vraj to stoji viacej ako nove dve

btw bez prednej znacky sa da jazdit bez problemov povinna je len zadna
Tripmaster
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tripmaster »

Gajdy napísal: btw bez prednej znacky sa da jazdit bez problemov povinna je len zadna
Mozno v Californii, ale na slovensku urcite nie. Uz len z jedneho prosteho dovodu: radar foti z predu
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Tripmaster napísal:Mozno v Californii, ale na slovensku urcite nie. Uz len z jedneho prosteho dovodu: radar foti z predu
No a? Este aj usetris :D
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Tripmaster napísal:Mozno v Californii, ale na slovensku urcite nie. Uz len z jedneho prosteho dovodu: radar foti z predu
mne to vravela sesternica ta to ma zase od policajta ze podla noveho ano
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

pokiaľ si dostal potvrdenie na polícii o strate môžeš jazdiť aj na jednom EČ. Ale je lepšie ak ho hneď vymeníš, vymenia ti ich na počkanie, spravny poplatok sa platil voľakedy tuším 1150 Sk, teraz po novom neviem koľko ale cena by sa nemala meniť.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

preco si nedas vyrobit spz? na nete su nejake firmy ktore robia spz na zelanie tak si das spravit taku istu ako mas a je to nie? alebo mozno len pisem nezmysel... je nejaky rozidle v tych znackach,, btw takto ked si to das spravit tak ta to vyjde na 10-15e, podla firmy
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

dost stara tema inak.. ale po druhe ti to nie je prava špz .. po druhe by na tu povodnu mohli spachat nejak zlocin a bolo by to na teba..
Gajdy
Medium Star
Medium Star

ak si si dobre vsimol original znacky maju take znacky ktore sa odrazaju pod svetlo tieto kopie to nemaju
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Kamoš tiež stratil ŠPZ. Hneď ako to zistil šiel na políciu to oznámiť. Spýtali sa ho, či nevie na akej trase ju stratil a kedy, vedel. Vypísali mu papier o strate a hotovo šiel domov. Povedali mu, že ak sa nájde tak mu dajú vedieť. Potom asi mesiac jazdil bez prednej ŠPZ. Raz sme šli spolu a zastavili nás policajti (klasika kontrola, fúkanie, atď.), spýtali sa ho prečo nemá prednú ŠPZ vravel im, že ju stratil, ukázal im aj ten papier a všetko bolo OK, žiadne problémy. Po mesiaci sa mu ozvali, že ŠPZ našli. Bola síce trošku zdeformovaná, asi po nej prešlo nejaké auto :D
pikness
Novice
Novice

podobny problem

Príspevok od používateľa pikness »

ukradli mi spz ale auto je uz na suciastky:D mam ale papiere aj naky stitok s cislom motora.da sa auto nejako odhlasit bez spz?lebo ked nahlasim kradez spz aby mi nedali nove,nemal by som ich kam dat a nechcem minut ani euro...
popripade keby som si bol isty ze spz su znicene a poistku mam odhlasenu treba vobec odhlasit auto z evidencie?
vopred dik za radu
Napísať odpoveď