Zub

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

DeFeAt napísal:rano si daj ibalgin, jeden..
ja som si dal 2 pre istotu, daj si aj 2 a ovela lepsie ti bude :D
cize ked budes mat v sebe este aj tie ibalginy, popytaj si injekciu a pri vrtani si vylustis krizovku :)
ok dik za rady, ja len ze ci ta injekcia neboli viac jak to vrtanie :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mozno boli, lenze zober si kolko trva vpich, a kolko trva vratanie?
vpich trva rovnako dlho ako pri ockovani - par sekund... a vrtanie? moze sa natiahnut aj na niekolko desiatok minut, kedze hovoris o 4 zuboch...
pesinko2468
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pesinko2468 »

no, stranky 2,3,4 sa mi nechcelo citat takze napisem iba moju skusenost :wink:
Tiez sa mi stalo ze z neviem akeho dovodu ma zrazu zacal bolet zub, isiel som asi 2-3x zubarke, nevedela co s tym je, potom ma poslala na RTG a vsimla si ze mam zlomeny koren zubu. Dovtedy som asi 2 tyzdne spaval, resp. nespaval v mukach bolesti, v noci som si chodil davat do huby vatu+slivovicu, Paralen, oziarovanie toho miesta bolesti biolampou,... vsetko pomohlo len na par minut/hodin...ani neviem odkial som to mal, pretoze som sa ani nezrubal z bicykla, ani mi puk nevrazil do huby, ani som nedostal do huby :? . Ked to zistila za par dni som isiel jednej inej zubarke si to vyoperovat, pohoda, akurat feeest zaboleli injekcie do dasna (nie vpich, ale vtlacenie tej tekutiny-anestetikum). Doteraz mam vsak, samozrejme, ten zub, resp. 2 trochu viac zlty, lebo uz neni tak vyzivovany (cievy+nervy idu tiez samozrejme cez koren) :wink: ... takze asi tak, ale teraz je v pohode, len uz som uvazoval ci sa nedaju hlavne tie 2 zuby nejako vybielit, lenze tie bieliace prostriedky na zuby obsahuju peroxidy, kt. robia po case na sklovine male pory, cez kt. ta potom moze zub neustale bolet :idea:
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:mozno boli, lenze zober si kolko trva vpich, a kolko trva vratanie?
vpich trva rovnako dlho ako pri ockovani - par sekund... a vrtanie? moze sa natiahnut aj na niekolko desiatok minut, kedze hovoris o 4 zuboch...
a kam sa to vlastne picha :D ? do dasna?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

viper1993 napísal:a kam sa to vlastne picha :D ? do dasna?
ano, podavat anestezu inde by bolo zbytcne, kedze je lokalna...
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

injekcie by som sa vobec nebal
ked si zoberies tie ibalginy, tak nemas problem
ja som ani nevedel kedy vtlacala to anestetikum :lol:
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

ste normalni ? rozoberat injekciu ci boli ci nie ? injekcia resp. lokalka vobec neboli ani ju necitite. To nikto z vas nechodil na ockovania ? ved to je to iste.
Mne vytahovali korene, dali mi injekciu a pohodicka, len nerobte vedu zo zubarky. ked vam daju injekciu vsetko sa da prezit. a ibalginy pred injekciou su zbytocne a urcite nie 2 na raz. to je na hlavu postavene.
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ibalginy som odporucal na tahanie zubov
nie na injekciu, porozmyslaj kym nieco napises :roll:
stanulik
Light Professional
Light Professional

DeFeAt napísal:injekcie by som sa vobec nebal
ked si zoberies tie ibalginy, tak nemas problem
tak tu si spominal tahanie zuba ??
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

od tretej strany si to precitaj
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

mna to bolelo ked mi davala tu injekciu do dasca..To bolo najhorsie...Ani som nevedel ked vytrhla cely zub :P
Ale potom cely den strpnuta huba..fuuh :(
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

nechcem strasit ale mne pri ktoromsi zube pretlacala zubarka ihlu az dovnutra kosti (podnebia) a to bolo dost bolestive...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

xx
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

viper1993 napísal:noo, prave som sa vratil od zubarky, bol som tam preto lebo sestru bolel zub a rodicia ze ked uz ide ona tak ze pozre aj mna, tak ma len pozrela a poviem vam som v riadnych sr**kach :( , vravela nieco o vyberani nervu :( , a este ze tam mam 2x nejaky REFIX ci RESEX alebo take nejake slovo, + kopa kazov, objednala ma chvalabohu az na 13. novembra :), ale zubarka celkom v poho taka mlada
mam pocit ze hovorila RADIX :P
aaa..tak, pocul som o vyberani nervu, s nejakymi ihlickami ci co
to v posilovni v satni jeden spominal a zapocul som to, hovoril ze skoro porodil ježka :?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

viper1993 napísal:noo, prave som sa vratil od zubarky, bol som tam preto lebo sestru bolel zub a rodicia ze ked uz ide ona tak ze pozre aj mna, tak ma len pozrela a poviem vam som v riadnych sr**kach :( , vravela nieco o vyberani nervu :( , a este ze tam mam 2x nejaky REFIX ci RESEX alebo take nejake slovo, + kopa kazov, objednala ma chvalabohu az na 13. novembra :), ale zubarka celkom v poho taka mlada
narodeny 93' a zuby na sracku? decka kefka neni na cesanie obocia
Lennys
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Lennys »

ja sa bojim zubarov ale pomaly naberam odvahu a chystaam si spravit megaziarivy hollywoodsky usmev :) :D
stanulik
Light Professional
Light Professional

nemas sa coho bat, nie je to nic hrozne. Umrtvi ti to a vsetko ti bude jedno. Len vytahovanie nervov trva trochu dlhsie, tak si tam kus polezis. a pouziva pri tom take ihlicky s ktorymi precistuje tie kanaliky, ale na 100% nebudes nic citit.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

zdravim, mam zuby po otcovi, takze sa pomaly ale isto rozpadnu na prach, mal som problemy s pravou dolnou 5kou, bolela ako slak, ale asi po tyzdni prestala sama od seba(padla krabicka 400 ibalginu(30ks) - tie vacsie tabletky). Teraz mam problem na druhej strane, tiez spodna 5ka nalavo. Je mozne, ze nerv "vyhnije" a potom prestane boliet zub(ako keby ten nerv vytiahla zubarka) ? Ci mam ist ku zubarke ?

Nerad k nej chodim, kedze som nemal problemy 17 rokov(od narodenia som nechodil ku ziadnej, bol som lenivy, ale ziadne bolesti nikde)a po navsteve zubarky sa to spustilo ako lavina... rozvrtala mi zub, ktory nebolel, dala plombu, potom zacal boliet tak ho este viac rozvrtala, a takto 4x, zo zubu mi ostala len tenka skrupinka bez plomby...

Takze mam vydrzat a vyzrat dalsiu krabicku ibalginu kym to prejde, alebo si to nechat osetrit ? Zubarka je odo mna 35km, nechce sa mi cestovat a prist o zub tak ci tak(akurat ze zubárkin sposob je drahsi)...
virus64
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa virus64 »

Bohiňu, mne sa tiež krušia zuby už asi 4 roky a serem nato- neviem čo s tým :shock:
Napísať odpoveď