vista zabera na disku velmi vela
-
tomaxx_199
Medium Professional
pre koho jak to je vela niektosetri miestom lebo ma maly disk kazdy gb je mu vela ale ked ma niekto 1tb disk tam mu natom ani nezalezi. premna 40gb je velmi vela. k tym hdd do novych pocitacov sa 1tb disky nedavaju no mozno do niektorich tych drahsich. ale do pocitaca co je za 700€ tak tam je 500gb a do 400€ 320gb. to staci ved sa naucte setrit miestom a ne len robit bordel bo dnes 200gb zrazu je malo nieje to pravda je to uplne dost. a teraz si vsetci si pokupujte 500gb lebo 40 uz bude/je malo. komu jak staci niekto vyuzije na disku 10gb a niekto 2tb a niekto ani 40gb a ani neplanujeEarl_Simmons napísal:no ale ja som kupoval PC pred 4 rokmi... a nikto tu o NB nehovorí ... to sa vám vážne zdá ,že 40GB je tak veľa ? ...
... no čo už ... robte čo chcete ale jak som povedal ... či už bude mať 125GB voľného miesta alebo 120GB tak tým nič nevyrieši
-
Earl_Simmons
Light Star
no tak ja pochybujem ,že niekto ešte ma 80GB HDD ... a keď ma tak si tam určite nedá Vistu ... a už to prestaňte riešiť konečne ... baviť sa o 40GB je vážne také zábavné ?
pre väčšinu užívateľov je 40GB zanedbateľne. a čo sa týka dotyčného ktorý tu tému založil tak keďže si dal Vistu 64b tak ma RAM minimálne 4GB takže kupoval novy PC takže ma aj dosť veľký HDD takže táto téma bola asi zbytočná .
pre väčšinu užívateľov je 40GB zanedbateľne. a čo sa týka dotyčného ktorý tu tému založil tak keďže si dal Vistu 64b tak ma RAM minimálne 4GB takže kupoval novy PC takže ma aj dosť veľký HDD takže táto téma bola asi zbytočná .
-
tomaxx_199
Medium Professional
s kade vies? ci kazdy ma 1tb disk? alebo novy pocitac? niekto ma 80gb disk urcite aj tu na fore a 40gb je preneho velaEarl_Simmons napísal:no tak ja pochybujem ,že niekto ešte ma 80GB HDD ... a keď ma tak si tam určite nedá Vistu ... a už to prestaňte riešiť konečne ... baviť sa o 40GB je vážne také zábavné ?
-
Pigesko
King
- Kontaktovať používateľa:
tomaxx_199: napr. ja
mne je aj tych 40GB vela kedze tento PC vyuzivam iba na net...
ako hovorim, na net je to uplne dostacujuce...na druhom pc mam 2x 640GB a z toho mam zaplnene asi 3%
ale to uz je mimo temy...
Win XP, uTorrent, Mozila Firefox, Absolute Pokertomaxx_199 napísal:to ako si tak usetril? a programi mas ake?
-
tomaxx_199
Medium Professional
to ako si tak usetril? a programi mas ake?Pigesko napísal:tomaxx_199: napr. jamne je aj tych 40GB vela kedze tento PC vyuzivam iba na net...
-
Earl_Simmons
Light Star
do riti už ma seriete.. ja nehovorim že každy ma 1TB HDD ale dnes to nieje problem ... a povedal som že ten kto založil temu ma určite disk aspoň 250GB takže bolo zbytočne tu na dvoch stranach sa baviť o 40GB ... koniec ...tomaxx_199 napísal:s kade vies? ci kazdy ma 1tb disk? alebo novy pocitac? niekto ma 80gb disk urcite aj tu na fore a 40gb je preneho vela
a inak tomaxx_199 pozeram že ty tu len spamuješ ... stale niejake otazky a sničim nesuhlasiš
-
tomaxx_199
Medium Professional
nemam to chut to rozpisovat ale necham to uz takEarl_Simmons napísal:do riti už ma seriete.. ja nehovorim že každy ma 1TB HDD ale dnes to nieje problem ... a povedal som že ten kto založil temu ma určite disk aspoň 250GB takže bolo zbytočne tu na dvoch stranach sa baviť o 40GB ... koniec ...
a inak tomaxx_199 pozeram že ty tu len spamuješ ... stale niejake otazky a sničim nesuhlasiš
dnes nie je problem mat ani 4 x 2 TB disky...operacny system nema byt co taky nenazranec. takou logikou mozem povedat ze ved fajn nech obycajny web prehliadac ma 1 GB kalkulacka 500 MB. Kazdy ma disk taky aky potrebuje alebo aky si moze financne dovolit. Ale to neznamena ze soft ma byt velky a neoptimalizovany...Earl_Simmons napísal:do riti už ma seriete.. ja nehovorim že každy ma 1TB HDD ale dnes to nieje problem ... a povedal som že ten kto založil temu ma určite disk aspoň 250GB takže bolo zbytočne tu na dvoch stranach sa baviť o 40GB ... koniec ...
-
Pigesko
King
my ta serieme ?? ked ta nebavi diskusia na tuto temu tak sem nemusis prispievat...pokial viem tak toto je diskusne forum a momentalne sa bavime na temu kolko zabera operacny system na hdd takze ziadny OT sa tu nekona...Earl_Simmons napísal:do riti už ma seriete.. ja nehovorim že každy ma 1TB HDD ale dnes to nieje problem ... a povedal som že ten kto založil temu ma určite disk aspoň 250GB takže bolo zbytočne tu na dvoch stranach sa baviť o 40GB ... koniec ...
-
Earl_Simmons
Light Star
ale vy ste nepochopili ,že jemu NEZABERÁ LEN OPERAČNÝ SYSTEM 40GB... on tam ma nainštalované programi + určiťe ma niečo stiahnute a mu to zabera 40GB ... keby windows zaberal 40GB tak to by bolo važne veľa ... ale on aj napisal na začiatku :"je tam zopar programov napr.: nero, office, atd.. "
tak nero 9 po nainstalovaní zaberá cca 3GB a office 1GB ... a to su len dve programi a uz to je 4GB ... takže windows mu zabera maximalne 15GB ... ked ho instaloval pred tyznom tak tam urcite vo windowse este nic velke nebude ... (myslim to čo tam je zbytočne)
tak nero 9 po nainstalovaní zaberá cca 3GB a office 1GB ... a to su len dve programi a uz to je 4GB ... takže windows mu zabera maximalne 15GB ... ked ho instaloval pred tyznom tak tam urcite vo windowse este nic velke nebude ... (myslim to čo tam je zbytočne)
-
Pigesko
King
ale mna ON vobec nezaujima (bez urazky archer) ja len diskutujem v teme ktoru zalozil...nikde nie je napisane ze sem moze prispievat len on a ten kto ide odpovedat na jeho otazky...co myslis preco sa tu zamikaju duplicitne temy ?? lebo nebudem zakladat novu temu ked sa mozem opytat alebo diskutovat uz vo vytvorenej teme...
- ak tuto temu resp. posledne dve strany povazujes za spam tak co mi povies na tieto temy ? -->
http://www.hojko.com/nase-plochy-t18473.html
http://www.hojko.com/ako-casto-nechavat ... 18373.html
http://www.hojko.com/ako-to-vyzera-v-ok ... 67240.html
http://www.hojko.com/ake-mate-rozliseni ... t1718.html
- a dalsich niekolko stoviek tem.....
- ak tuto temu resp. posledne dve strany povazujes za spam tak co mi povies na tieto temy ? -->
http://www.hojko.com/nase-plochy-t18473.html
http://www.hojko.com/ako-casto-nechavat ... 18373.html
http://www.hojko.com/ako-to-vyzera-v-ok ... 67240.html
http://www.hojko.com/ake-mate-rozliseni ... t1718.html
- a dalsich niekolko stoviek tem.....
Keď tam nemá nejaké dvd hry tak 40 je veľmi veľa.
Písal som aj ja ako sa dá "ušetriť" bez rizik, a keď aj mu windows a pár programov zaberá nech aj 80 GB, skontrolovať nájsť čo tam zaberá veľa musí sám.
S malým harddiskom chcú všetci získať čím viacej miesta, keby som mal terrabyteový disk tak by som sa s tým určite nezaoberal.
Písal som aj ja ako sa dá "ušetriť" bez rizik, a keď aj mu windows a pár programov zaberá nech aj 80 GB, skontrolovať nájsť čo tam zaberá veľa musí sám.
S malým harddiskom chcú všetci získať čím viacej miesta, keby som mal terrabyteový disk tak by som sa s tým určite nezaoberal.
-
Michaelo105
Light Professional
No tak zaberá cca 1.5 GB - a podľa mňa je to jedno či to má 1, či 2 GB.Pigesko napísal:Michaelo105: ehm ? ukaz mi jeden jediny eshop kde maju na predaj notebook s Win XP...pokial viem tak uz pekne dlhu dobu sa predavaju len s Vistou alebo bez OS...a podla mojho nazoru je len velmi male percento ludi co si do NB nasledne hodia XP...btw a s tym 1GB si snad robis srandu nie ?Win XP Pro + SP2 zabera cez 2GB
Tak si ešte raz popozeraj tie obchody a uvidíš že všetky netbooky alá acer aspire one, asus eee1000hd a tomu podobné sa predávajú s XP!!!
A ďalšia vec ma teraz napadla: V XP sa dala nastaviť kompresia dáť ak bol disk v ntfs formáte a vo Viste to pôjde tiež. Aj takáto je cesta - tiež som to využíval keď som mal dokopy 6GB na diskoch (celková veľkosť)
A naozaj Vista nemôže zaberať 40 GB (moja má cca 6 GB) ale s programami môže - ako už niekto nado mnou píše nero 9 je žráč - cca 2 GB, Office 1 Gb a iné serepetičky tomu podobné ti tiež niečo zaberú.
-
Pigesko
King
Michaelo105: nj je to vela
ja by som ani nerozmyslal a uz by som dal reinstall...
- a ano, je pravda ze niektore booky sa este dopredavaju s win XP...ale povedz mi kolko ludi si dnes kupi Acer ?
pokial viem tak Acer vacsinou vykupuju mobilne spolocnosti lebo su to najlacnejsie notebooky...(mobilny internet+NB za ojro) - o*eb storocia
(minimalne 8x som bol svedkom reklamacie tychto notebookov)
- a k tym programom len tolko ze ak mu to zabera tak vela tak by som to riesil o nieco jednoduchsie...ved su vypalovacie programy ktore dokazu vsetko co nero a zaroven nezaberu na disku viac ako 50MB
(ajtak nevyuzije vsetky moznosti ktore nero ponuka)
ale to uz je len o tom kto co preferuje...inak aj autor temy by sa mohol aspon strucne vyjadrit ako to riesil resp. bude riesit
- a ano, je pravda ze niektore booky sa este dopredavaju s win XP...ale povedz mi kolko ludi si dnes kupi Acer ?
- a k tym programom len tolko ze ak mu to zabera tak vela tak by som to riesil o nieco jednoduchsie...ved su vypalovacie programy ktore dokazu vsetko co nero a zaroven nezaberu na disku viac ako 50MB
ale to uz je len o tom kto co preferuje...inak aj autor temy by sa mohol aspon strucne vyjadrit ako to riesil resp. bude riesit