Ver mi, že som to videl pred sebou.. Dodávka, nejaký Sprinter a na prívesnom vozíku štvorkolka. Bolo to na dialnici NR-TT, ten ch*j sa mi ešte vocpal tesne pred auto do ľavého pruhu keď obiehal nejaké kamióny. Blikol som naňho diaľkovými aby sa uvedomil, tak ešte pridal, vo výsledku obiehal asi 20 sec okolo 120km/h, a prívesný vozík na pomerne kvalitnej ceste tancoval dobré rodeo. Rozhodne to nebol príjemný pocit viesť sa za ním, aj tých pár sekúnd kým sa odpratal a ja odfrčal preč.Frikso napísal:nj.. letieť s vozíkom sa ani nedá. Už pri tej osemdesiatke to všeliako poskakuje (na naších koľajových cestách), neviem si predstaviť, čo by to robilo pri takej stovke, o stotridsine ani nejdem polemizovať
Rychlost privesneho vozika
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Tak to mám takú menšiu príhodu síce nie s prívesným vozíkom, ale s návesom. V zime sme sa s kamarátom vybrali do mesta Gdaňsk v Poľsku. Kto pozná Poľsko a poľských vodičov, bude vedieť presne o čom píšem. Bolo to na diaľnici neďaleko Częstochowej. Ako som napísal, bola zima. Na ceste kašovitá vrstva snehu. Moja rýchlosť asi tak 100 km/h. Ja v ľavom pruhu, v pravom pruhu kamióny a kamióny. Postupne som ich obehol, až som prišiel takmer na úroveň jedného, a to proste nešlo. Náves naložený autami mu lietal naĺavo, napravo, no obehni to !
V tom úseku boli k tej všetkej radosti v pravom pruhu vyjazdené koľaje. V poľsku je na to aj značka, taká žltá a v nej "uwaga kolejiny" alebo tak nejak. No a ako som tak nad tým rozmýšľal a zbieral odvahu na obehnutie, normálne som to musel konzultovať s kamarátom, tak za mnou sa už vytvorila kolóna
No a poľský vodiči, keďže sú akí sú tak blikali, trúbili a neviem čo všetko. Nazbieral som odvahu, podradil a úplne som sa stiahol naľavo, prižmúril oči a obehol som ten kamión
Normálne som sa spotil, akurát keď som ho obehoval, vošiel do úseku, kde bola cesta bez koľají a ten náves sa trošku ukľudnil.
Darmo, o zážitkoch z poľských ciest by som vedel napísať knihu
Darmo, o zážitkoch z poľských ciest by som vedel napísať knihu