Ahojte, potrebujem poradit ci sa mi oplati kupit nokia n79 za 155 eur. K telefonu nie je krabica ani zarucny, inak komplet prislusenstvo. Predavajuci tvrdi ze krabicu mal, lenze sa stahoval a stratila sa mu. Da sa nejako zistit ci je telefon radnuty alebo normalne kupeny v obchode?
Dakujem
To či je kradnutý ty nezistíš, ale zistia to policajti, ktorí k tomu zistia aj tvoje číslo a telefón ti zaistia. Potom si môžeš od toho predajcu vymáhať peniaze späť a ak bol ten telefón kradnutý, ver že ti nedá svoje údaje.
Kupovať telefón bez dokladov je podobné ako kupovať bez dokladov auto.
Tým nechcem povedať že tento tvoj je naozaj kradnutý.
MakeFake napísal:Inak fizli ten mobil vystopuju podla IMEI telefonu, jedinecne identifikacne cislo, ale toto cislo sa da prepisat, tak by som to pre istotu urobil.
teoreticky mas pravdu, prakticky ale najst niekoho kto ti to spravi bude velky problem, a urcite by ho odradila vysoka cena za zmenu
Nitram napísal:kludne ho kup,policia taketo veci neriesi ty maju ine problemy,mozno male precento ze by ho nasli ak by sa o to zacal niekto zaujimat
Aby si nebol prekvapeny... Ked ti ukradnu telefon, vo vyssej hodnote, staci tam mat malu znamost a hned sa ti na to pozru. Oni len natukaju do pocitaca imei a ked sa telefon niekde pusti hned im to vyhodi na koho pisana simka tam je.... Ziadna robota.
nemas pravu, na to aby mohli vyhladat telefon musia mat povolenie od sudu, a to ziskaju len ak pojde o tresny cin (tj niekto nahlasi ze mu telefon ukardli, nie ze ho stratil)
Zda sa mi, ze ak im predosli majitel nahlasi stratu telefonu, spytaju sa na cenu. Ak je to nad istu sumu (strelim 150e) tak sa na to pozru, ak im vsak povie, ze ho kupil za nejakych 20e tak akurat napisu hlasenie a zalozia.
Mne sa moj ukradnuty telefon po mesiaci vratil, takze by som sa nespoliehal na ich lenivost.
Tak ako uz pisali, vypytaj si udaje a ak sa bude osivat, je kradnuty.
No takze mu navrhnem kupno predajnu zmluvu, a dam tam ze v pripade ak sa zisti ze telefon pochadzal z trestnej cinnosti, budem pozadovat vratenie penazi, takze som zvedavy ci poskytne udaje a podpise, ak nie tak je iste ze je to lopka.