Ako znicit definitivne HDD za par sekund ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
skener
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Ako znicit definitivne HDD za par sekund ?

Príspevok od používateľa skener »

Pocujte vezmime si situaciu standardnu pocitac or notebook plny nelegalneho softu a softwarova policia by vym zaklopala na dvere ako by ste boli schopny za par sekund definitvne zrusit plny disk.

Dajme tomu ze mate na to v pocitaci nejaky sfotware alebo proste cosi a ze je ten pocitac zapnuty proste ako by ste to spravili co najrychlejsie aby bol definitivne v riti to ma zaujima.

Ano zakladny napad je otvorit okno a vyhodit ho zo 6teho poschodia a dufat ze dopadne na chodnit a rozleti sa uz na tolko kusov ze ten disk to neprezije ale nejake take napady ine by som cakal.

Neviem mozno staci na par sekund mikrovlnka alebo magnet alebo software proste som plny ocakvania.
t33nboY2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa t33nboY2 »

:smt046 Haha no skus to podpalit :wink:
Btw: A co tam take mas ? :twisted:
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

Zober ostry predmet a pokial mas na HDD zvonku pristup k plosnemu spoju so suciastkami, tak tam jednoducho sprav nejake ryhy a urcite bude mimo prevadzky :))
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

No pokial fyzicky nejako neposkodis samotne disky(platnicky) vo vnutri,cize nosice dat,tak ak niekto bude chciet,ku datam na tychto platnickach sa dostane...Popr.by sa dalo ist cestou magnetizmu...Nakolko zapis funguje na principe magnetizmu,tak priblizenie dostatocne silneho magnetu by malo pravdepodobne za nasledok nenavratne znicenie dat...
3PO
Medium Professional
Medium Professional

neviem

Príspevok od používateľa 3PO »

neviem sice na co ale budis. disk cely zakryptovat cez poriadny soft s nejakym fakt dlhym heslom a poriadnym algoritms. no a zohnat si poriadny elektromagnet. ten polozit na disk a pod disk. v pripade zaklopania stlacit tlacitko na prieceli bedne, ktore bude este navyse zapojene na 220 voltov a privedene na dosku :D data budu v prdeli a pri troche stastia ti vyhori cely byt a teba zabije prud :D :D :D no a zaloby podla slovenskych zakonov sa nemozes potom bat, lebo mrtva osoba sa stihat neda :D :D :D
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Jediny spolahlivy sposob, prejst ho tankom :P
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

zobrať kladivo a trieskať všade kde sa da :D :D :D

a potom zobrať riedidlo alebo dačo iné a zapaliť :D
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

staci ak mas toto doma
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

kupo napísal:staci ak mas toto doma
To je velmi pekny pohlad. :D

Stači aj 5g Semtexu a zarucene ho nenajdes ani ty nieto este iny. :D :D
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Co uz ocakavas "zelenych", ze ta pridu pozriet, ze sa na nich pripravujes? :D Dobre a iste riesenie je ryha do platni ako tu uz bolo spominane, ale dokedy by si otvoril case tak....
Vzdy je dobre ked mas nelegalny obsah na externom hdd (a za par sekund ho dokazes dat do skrine alebo niekde inde), lebo policia najprv pride a poziada ta o vydaj dobrovolne, ked nedas, tak sa spravi domovka, ale sice niekedy aj ked das tak sa spravi domovka. :D :wink:
xH4wK

To co ste mohli vidiet na vyssie uvedenom videu je normalne, ako skartovacka citlivych dokumentov
Totiz z HDD sa daju data dostat aj po 100 preformatovaniach(viac na googli) :-D toto zaruci ze ich nedostane uz nikto :P
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Keď máte také pekné reči, chcel by som vidieť, ako by ste sa správali, keby softvérová polícia k vám naozaj prišla. Vtedy by ste boli všetci posratí a nerozmýšľali by ste nad tým, že idem vymontovať HDD z počítača a hodiť ho do skartovačky. Keby ti prišla softvérovka domov, tak by si ani nevedel, že sú to oni a v pohode by si im otvoril. Potom by už čas na zničenie HDD nebol. Ak by si naozaj chcel zničiť ten HDD, tak by si musel mať fakt nejaké tie magnety. Elektromagnet s tlačidlom by mal postačovať, len neviem, či by si pred nimi mal odvahu ten HDD zničiť. Síce by ti nemohli dokázať, že si na tom HDD niečo mal, ale bolo by viac než podozrivé, že si ho zničil práve vtedy, keď prišli oni. Ďalšia vec je to, že by si nemohol mať doma žiadne napálené CD, lebo aj z toho vedia spraviť riadny problém. Skoro každý má okolo pc (stôl, šuflíky) viac napálených CD, či už sú to filmy, hry alebo kadejaký software. S tým by si potom robil čo? Povedal by si, že ti to samo skočilo na stôl? Uvedomte sa, teraz môžete rozprávať, že čo by ste spravili, ale pochybujem, že by ste to spravili naozaj...

//H@wk: nefetuj, nehovoril som o tom, že prídu... Je jasné, že skôr pôjdu po firmách ako po bežných užívateľoch. Ja som len odpovedal na tie super odpovede, že čo by spravili. :)
xH4wK

DjBass napísal:Keď máte také pekné reči, chcel by som vidieť, ako by ste sa správali, keby softvérová polícia k vám naozaj prišla. Vtedy by ste boli všetci posratí a nerozmýšľali by ste nad tým, že idem vymontovať HDD z počítača a hodiť ho do skartovačky. Keby ti prišla softvérovka domov, tak by si ani nevedel, že sú to oni a v pohode by si im otvoril. Potom by už čas na zničenie HDD nebol. Ak by si naozaj chcel zničiť ten HDD, tak by si musel mať fakt nejaké tie magnety. Elektromagnet s tlačidlom by mal postačovať, len neviem, či by si pred nimi mal odvahu ten HDD zničiť. Síce by ti nemohli dokázať, že si na tom HDD niečo mal, ale bolo by viac než podozrivé, že si ho zničil práve vtedy, keď prišli oni. Ďalšia vec je to, že by si nemohol mať doma žiadne napálené CD, lebo aj z toho vedia spraviť riadny problém. Skoro každý má okolo pc (stôl, šuflíky) viac napálených CD, či už sú to filmy, hry alebo kadejaký software. S tým by si potom robil čo? Povedal by si, že ti to samo skočilo na stôl? Uvedomte sa, teraz môžete rozprávať, že čo by ste spravili, ale pochybujem, že by ste to spravili naozaj...
Nie, kazdy normalny clovek vie ze ak masivne nerozpredava vsetko co stiahne a nesiry to do sveta nema sa coho bat ... ked si domov raz za cas clovek stiahne nejaky MP3jku, film, hru myslis ze ma pre nich cenu sa o to zaujimat ? Na to na Slovensku financie nenajdes.
Navyse, ak by chcel policajt k Tebe domov potrebuje sudny prikaz a povolenie na domovu prehliadku.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Jasne oni idu skor po velkých rybách. Ved v dnesnej ma legal OP mensina a nemyslim tym firmy ale PC na domace pouzitie. A kazdy kto ma legalny OP sa mu najde nejaky ten nelegalny soft až na male vynimky.
A ja teda mam kamarata ktory pracuje na majet. kriminalite konkretne niečo ako soft. policia. A bol som mu instalovat jeden program na tvorbu www stranok a pekne som mu ho aj vyliečil. Aj oni su len ludia. :D
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

ja by som použil na rýcho rýchli formát. Síce je to prd platné, ale určite nevrátia všetko.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

A kedy by si ten rýchly format stihol spraviť?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

ponoril by som hdd do kyseliny pripadne pustit do nho 230 voltov zo zastrcky sice to asi platne necha tak este ma napada magnet ale pri rozpravani o tejto teme s istym (nebudem menovať nezela si to) hackrom tak asi ani magnet nepomoze
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

DjBass: Rýchly formát je rýchly :D
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Jancuk napísal:ponoril by som hdd do kyseliny pripadne pustit do nho 230 voltov zo zastrcky sice to asi platne necha tak este ma napada magnet ale pri rozpravani o tejto teme s istym (nebudem menovať nezela si to) hackrom tak asi ani magnet nepomoze
Na to,aby si poskodil HDD magnetom netreba ani nejako silny magnet-pozri napr.http://www.youtube.com/watch?v=xCDKB6AUi4o
No a ku poskodeniu samotnych nosicov dat pri priblizeni dostatocne silneho magnetu jednoducho musi dojst...Staci troska nastudovat ako funguje magneticky zapis...V principe to mas akoby si priblizil ku magnetu disketu,mag.pasku atd...Myslim,ze tvoj kamarat hackr je na omyle.
xH4wK

Gepid napísal:ja by som použil na rýcho rýchli formát. Síce je to prd platné, ale určite nevrátia všetko.
Ako som uz pisal, data sa daju kompletne obnovit aj po 100x preformatovani disku, a to nehovorim o tom tvojom "rychlom formate" kde sa len do tabulky zapise ze disk je prazdny ale v skutocnosti su data nedotknute kym sa neprepisu.

Preco sa daju data obnovit aj po X preformatovaniach ?
Jednoducho preto ze zapisovacia hlava disku je tensia ako stopa, a tak aj pri formatovani na okrajoch ostavaju stale informacie (0,1) takze data su plne obnovitelne... viac na googli ako som pisal.
Samozrejme HW na taketo precitanie dosiek urcite doma nezozenies.
A btw viem o com hovorim pretoze v oblasti storage pracujem.

Jedina moznost ako kompletne zabranit obnove dat z akehokolvek disku je jeho fyzicke znicenie.
Napísať odpoveď