Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Stopa
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Stopa »

stale nevidim co nokia dokaze a iphone nie :) dufam, ze chyba nie je v mojom prijimaci :)
(samozrejme to vychvalovanie displaya nemyslim, skutocne funkcie)
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa UplenssGrapher »

Dokáže dokáže... Mne ani nejde o to čo dokáže, sú to špičkové telefóny s aktuálnymi funkciami, mne je lepšie, keď si viem jedným klikom nahodiť tému pre lepší vzhlad, ale to nieje vôbec podstatné, aj tak mám tú originálnu, môj názor je že krajšia nebude. Ďalej predsalen pre Symbiany je viac vyvynutých kodekov, aplikácií, hier, tém, (samozrejme tie nejlapšie z najlepších hier pre iP sú špičkové). Ďalej mi chýba bluetooth, handsfree vela nevyužijem. Slabý foťák (hovorím o 3G, nie 3Gs), predsalen, tých 3.2 Na nokii tiež nieje nič extra, ale bavíme sa už akej takej optike, Carl Zeiss niesú len 2 blbé slová. :) Som fotograf, takže ak fotím, určite nie mobilom, ale uvítam špičkové momentky z dovolenky a tak... :wink:

A tak celkovo sa mi tá Nokia via páči, aj designovo, viem že nikto nespraví čírejší produkt ako Apple (viď. iP, Macbook, iPod-y) , ale ide o vkus... Ďakel obsah príslušenstva, je tam všetko čo potrebujem, včetne stojanu a púzdra, tie som k iP nedostal. A čo mi hlavne vadí, iphone som uchovával v hedvábnom púzdre za skoro 500 korún, vybral som ho raz za čas a niekam položil, nemal som ho ani 3 mesiace a zadný kryt s prepáčením "na sra*ky"... :)

Inak nemám výhrady, nesadol mi, za to nokia mi sadla dokonalo... :wink:
Stopa
King
King

no vidis, hned to je lepsie, i ked ciastocne nesuhlasim
aj ked symbian aplikacie sa nedaju spocitat (a nokia narozdiel od microsoftu neskusala odhadnut ich pocet) tak si dovolim tvrdit, ze pri iphone je vacsia sanca najdenia potrebnej aplikacie
samozrejme z velkej casti k tomu prispieva ich pocet (65 000 nie je malo, je to viac ako WM, android a palm dokopy), ale taktiez aj samotna podstata appstore, aspon ja som zatial nemal problem s najdenim aplikacie, pricom vacsinou som nasiel minimalne 2 alternativy

a s fotakom tiez nesuhlasim, sice carl zeiss ma vybudovanu kvalitnu reputaciu ale ked som porovnaval foto z 5800 s mojimi iphonovymi tak ten rozdiel tam nie je taky velky (az na rozlisenie ofc), nehovoriac o 3GS ktory podla mna v tomto poraza nokiu na plnej ciare

s tym zadnym krytom plne suhlasim, sam ho mam kvalitne doskriabany, avsak display je takmer nemozne poskrabat napriklad klucami vo vrecku, co mi pride ako omnoho uzitocnejsie
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

prosim ta skonci uz, neda sa to citat... a rob nieco s velkostou svojich ruk pretoze jak skusam tak skusam s palcom V POHODE na protilahly roh dociahnem bez najmensich problemov a mozem ti pritom aj sprintovat. Nikdy ma ani len nenapadlo ze by som nedociahol, toto pocujem prvy krat... To je dalsi z prikladov veci ktore napises, nie su pravdive a niekto kto o tom nic nevie si to moze zobrat ako fakt.... Aplikacie a uzivatelsku podporu tiez radsej nevytahuj... Je to tvoj nazor, skutocne argumenty nemas, tak si to uz nechaj pre seba, lebo tuto temu sledujem cem tu poradit rozumnym ludom a toto mi vzdy len zdvihne tep...

este k tomu ovladaniu, rozdiel je v tom ze v iphone presne milimetrove ovladanie nepotrebujes lebo vsetko je optimalizovane tak aby si nikdy ziadny stylus k nicomu nepotreboval, co je jedna z jeho najvacsich vyhod. To ze ty si zvyknuty na ovladanie na nokii, neznamena ze to je lepsie (nie je).

jedine s cim suhlasim z toho ci napisal, je zadny kryt... vsetko ostatne mozem vseobecne s kludnym svedomim vyhlasit za zaujate nepravdy,hoci sam tvrdis ze zaujaty nejsi....
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Rattata:
radšej ignorujem, dookola to nemá význam, príde niekto nový, a zase začne s hádkou... Ty máš názor, ja mám názor, ja zase vo vela veciach nesúhlasím s tebou, ty so mnou.

Stopa:
Tie aplikácie by spočítať bolo ťažké, iP možno tých aplikácií viac nemá, no, vlastne určite, ale to je asi logické kedže Symbian je na scéne už nejaký ten rok. Každopádne dnes si vie napísať aplikáciu do takého Symbianu každý pokročilec, čo robí tie aplikácie neplnohodnotnými, deždo pri iP sú vždy na prof. úrovni. Pre to uprednostňujem hladanie aplikácií od autorizvaných výrobcou, v tomto súhlasím... :)

K foťáku, fotky som porovnával tiež, ako som vravel, fotím čiže mám prístup k ateliéru kde som skúsil pri najlepšom fotografickom svetle a so statívom. 5800 spravila výrazne lepšiu fotku, na iP bola celkom neostrá, a zle pobrala svetlo (hovorím o 3g, 3Gs som nemal ani v ruke). Ale keď som fotil v tme, lepší výsledok mal iPhone, takisto neostrejší, ale 5800 už začala príliš zrnieť, všetko sa zmenilo s použitím diodového blesku ktorý mi mimochodom pri iP chýba rovnako ako aj kamera. Každopádne Nokia má v celku dobre spracované zaostrovanie, teraz neviem či iP zaostruje automaticky, ale ak áno, má na to až príliš krátku uzávierku, ale je pravda že tie fotky určite sú porovnatelné, s tem tiež súhlasím :) Ale keby mala už taký foťák ako n97, tak je to jasný víťaz aj nad 3Gs, fotí VRAj lepšie ako N95, a to už bola slušná optika, bohužial som si fotky na 97-čke prezeral len na displayi mobilu a nie monitoru, čiže neviem... :D

A určite je podstatnejšie že sa ťažko doškriabe display, predsalen je to materiál na dotyk určený, dokonca kvalitnejší ako u Nokií, pričom u nokie počítali že bude potencionálne väčšia šanca doškrabať skrz stylus. Ale ja s tým zatial problémy nemám. No myslím, že ten zadný kryt je krehký až moc, bolo to u starších iPodov, u iPhonu 2G, a dúfam že to spravia,...

:wink:
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Kupte si na iPhona foliu na displej a na zadny kryt invisibleSHIELD a mate po probleme iPhone bude ako v bavlnke.

Aplikacie pre iPhone su neni na profi urovni teda nie kazda to je hlupost ako Brno. Su app jednoduche primitivne a su aj profi aplikacie... Staci si len vybrat.

Mal som Nokiu v ruke asi pol hodinu ale pravdu povediac tak pomaly telefon som veru v ruke nedrzal od dob N70tky... Display uplne o nicom to bola naozaj hroza s iPhone aboslutne neporovnatelne... Prostredie telefonu pomale pomale a este raz pomale...

PS: neodpovedal si mi na otazku o programovani... ;)

dodo
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

novy fw vonku 3.1

enjoy :wink:
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

cauko chalani pomozte mi najist...hladam navod na vymenu tochto dielu.. najlepsie video alebo bohate postaci ja obrazkovy popripade zrozumitelne napisane niekde
http://www.mkm-technology.sk/product/tl ... e-flex-36/
Stopa
King
King

skus tuto stranku http://www.ifixit.com/
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

UplenssGrapher napísal:Rattata:
radšej ignorujem, dookola to nemá význam, príde niekto nový, a zase začne s hádkou... Ty máš názor, ja mám názor, ja zase vo vela veciach nesúhlasím s tebou, ty so mnou.
ohanaj sa uz radsej faktami a nie blbostami, nejsom tu novy, ani v tejto teme nie som prvy krat. Fakt je napriklad to ze nedokazes rozumne argumentovat, ani podkladat vacsinu svojich hlupych nazorov faktami ako je napriklad tento "pro PSP je 607 a pro Nintendo DS 3600, pro iPhone a iPod Touch existuje už 21 000 her" tak mi tu nehovor nieco o aplikaciach na nokiu v porovanani s iphonom, ked kazdy nezaujaty clovek si vie urobit vlastny nazor (iny ako tvoj). Uz si konecne uvedom fakt ze symbian je uplne ina generacia os ako mac osx a kym nedojde iny vyrobca s niecim novym tak pre iP V TOMTO smere nie je konkurent... mozno android ale ten sa neuchytil v sirokom spektre verejnosti.

A este jedna vec, aby si ma neradil medzi nejaky apple maniakov... iphone som asi dva roky ignoroval, a mal nanho podobne nazory ako ty. Ked niekto vytasil iphone, mal som toho cloveka za hlupaka co sa nerozumie tomu, co je to dobry mobil. Po dlhom vyberani som si kupil sony ericsson g900 (symbian) ktory splnil vsetky moje poziadavky na dokonaly telefon. Potom som za dva mesiace mal moznost vziat na pausal iphone za 1sk, reku preco nie, ako mp3 prehravac...za kratku dobu, hrania sa s iphonom vo volnom case, zistovania co to vlastne vsetko dokaze, som pochopil to, co ty este nechapes a mozno nikdy nepochopis, ak tomu nedas sancu. A predstav si, g900 je uz rok na stole vypnuta. Odtedy som mal moznost porovnat viacero konkurentov a poviem to co je ich najvacsia nevyhoda oproti iphonu... Podpora aplikacii, hier, moznosti modifikacie os prakticky na hocico a ked sa to naucis, velmi rychlo, s moznostou urobit uplne vsetko za par sekund priamo z iphonu s pripojenim na internet.

iPhone je blbost pre tych, ktori nevedia alebo nechcu vediet naucit sa vsetko co iphone dokaze.

A tvoja pamatna veta ktoru si mozno raz budes plieskat o hlavu je : OS X je najuzavrenejsi os otvoreny operacny system, porovnavajuc to s uzavretymi defaultnymi os v seriovych mobiloch. Myslim ze tym si pred kazdym kto sa aspon takuto :..: malu trosku rozumie stratil autoritu.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

UplenssGrapher napísal: K foťáku, fotky som porovnával tiež, ako som vravel, fotím čiže mám prístup k ateliéru kde som skúsil pri najlepšom fotografickom svetle a so statívom. 5800 spravila výrazne lepšiu fotku, na iP bola celkom neostrá, a zle pobrala svetlo (hovorím o 3g, 3Gs som nemal ani v ruke). Ale keď som fotil v tme, lepší výsledok mal iPhone, takisto neostrejší, ale 5800 už začala príliš zrnieť, všetko sa zmenilo s použitím diodového blesku ktorý mi mimochodom pri iP chýba rovnako ako aj kamera. Každopádne Nokia má v celku dobre spracované zaostrovanie, teraz neviem či iP zaostruje automaticky, ale ak áno, má na to až príliš krátku uzávierku, ale je pravda že tie fotky určite sú porovnatelné, s tem tiež súhlasím :) Ale keby mala už taký foťák ako n97, tak je to jasný víťaz aj nad 3Gs, fotí VRAj lepšie ako N95, a to už bola slušná optika, bohužial som si fotky na 97-čke prezeral len na displayi mobilu a nie monitoru, čiže neviem... :D
Videl som niekde test iPhone 3G/N97 vo foteni. iPhone pri foteni momentiek (na vsetko ostatne je pouzivanie fotakov z mobilov hlupost) mal aj napriek nepritomnosti autofocusu ci nejakeho stabilizatora menej rozmazany a krajsie zaostreny obraz. To je vsak cisto softverova chyba Nokie, mozno uz dotiahnuta v novsich FW.
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

eMPiko:
Neviem povedať ani argumentovať, ako vravím, fotky som videl len na displayi. Ale zase myslím že je kopa testov položených inak, a nie len om fotení, softvérová chyba je tiež jedna možnosť, predsalen, teraz vybehol na trh. Ako vravím, fotenie mobilov okrem momentiek je hlúposť, ale ak je foťák aj o mikrobod lepší, budem rád :)

Rattata:
...niektoré časti textu ma pobavili, iné zarazili, len s pár slovami som súhlasil, a to práve s tými, ktoré som napísal už post pred tebou, moju odpoveď nečakaj, nechce sa mi dookola omielať rovnaké vety, ja ti tiež nevravím že si svoje vety budeš pliekať o hlavu, teraz čo si písal na Symbian, tiež nevravím, že je to špička, ale keby sa do teba pustila kopa nadšencom Smb a vravela ti, že sa do toho nič nerozumieš, PS: iPhone som vyskúšal s každého smeru, s každej vlasnosti, kopa rozširujúcich aplikácií, kopu vylepšení, všetko čo som na internete našiel, a možno som si ho narozidel od teba pozrel aj v súčiastkách, a možno, si ho tiež narozsdiel od teba viem aj poopraviť keď mi odiela niečo odíde, a neposielam to do Aple Shopu či ako sa to teraz volá :) samozrejme len konštatujem, nechcem nijak tvrdiť...

dodo:
o tých fóliách som počul, nijak mi to nevadí, ale mohli to spraviť o trochu kvalitnejšie s tej zadnej strany. :) V aplikáciách sme sa nepochopili, jasné že sú aj primitívne, len vravím že keď ide o tie profi, tak sú na fakt profesionálnej účeovno so super ovládaním a dokonca super animáciou a grafikou...Ja mám nokiu v ruke dennodenne, je výrazne pmalšia, ako som povedal, ten display zle reaguje len na prst, akonáhle klikáš bokom prsta alebo nehtom, stačí aj najjemnšjší dotyk. Inak je ten display ovela kvalitnejší, teda rozlíšením, a spracovaním, to rozlíšenie je známe a sporacovanie som len tiež čítal v kadejakých recenziách a VS-recenziách. Naopak sa mi to prostredie zdalo dosť rýchle, samourejme pokial nebeží 25 aplikácií, pri klasickom presune v menu a zložkách, čakáš asi tak ako u iP, s tým rozdielom, že iP to zatial zanimuje, za ten čas nokia čaká, rýchlosť približne tá istá, a pamäť a processor ten telefón najslabší teda nemá :)

//autoeditácia príspevku ( 10 Sep 2009, 17:15 )
Teraz už využijem tému v inom postavení, chcel by som sa opýtať, kolko stojí originálny zadný kryt na iP 3G v čiernej farbe, díky za každú odpoveď :)
Stopa
King
King

"nak je ten display ovela kvalitnejší, teda rozlíšením, a spracovaním"
no neviem, obycajny rezistivny display aby prekonal neposkrabatelny display z tvrdeneho skla na iphone? :) no neviem neviem, pri 5800 som mal strach, ze ten display zatlacim prilis dovnutra, ten lacny "feel" je proste prisilny

btw ak ma clovek k dispozicii apple store a zaruka neuplynula tak nema zmysel robit DIY opravu, dokonca aj ked nie je v zaruke to stoji za pokus,priklad zo zivota: mal som telefon 3-4 mesiace po zaruke a aj tak mi ho apple genius nevahal opravit
i ked je pravda, ze to nebol uspesny pokus, kedze sa mu nepodarilo nasimulovat chybu (hovadske prehrievanie) a jeho testovaci SW nehlasil ziadnu chybu (ako som neskor zistil, na svedomi to mala nejaka JB aplikacia, on sam to predpokladal ako jednu z moznosti), ale keby som mal zaruku tak by som dostal novy iphone :) taky servis chcem aj tu :lol:
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

To UplenssGrapher:ale s tým displejom si hádam robíš srandu však ?
Nokia sa z iphonom nedá porovnávať.Mal som ju na týždeň a skús uhadnut s ktoré pristroja teraz píšem.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Určite to tu už je, ale nechce sa mi prehrabávať tolko stranovú tému, takže chcem sa spýtať vlastníkov iphonu a ludí čo sa tomu troška rozumia..

Aký je rozdiel medzi 2G A 3G verziou ? Počul som, že 2G, čiže iphone prvej generácie má odolnejšiu konštrukciu ale nemá GPS o viac rozdieloch neviem.

Ďalej sa chcem spýtať na aplikácie, hry... Je možné získať respektívne urobiť JB alebo niečo podobné a mať platené aplikácie v podstate zadarmo ? Mám na mysli tak, že spravím JB a aplikáciu, hru, hudbu, film, tému, .. poťahám z netu a následne hodím pomocou dátového kábla do iphone..Ďalej ma zaujíma či je možné na tom nejako rozchodiť skype, v podstate aby to fungovalo cez wifi sieť, žiadny EDGE.. Uff už ma nič nenapadá ale určite ešte pár otázok bude, prosím odpustite si príspevky Iphone je zlý radšej ber Nokiu alebo niečo podobné..
Stopa
King
King

2G ma vyhodu len v pevnejsej konstrukcii (hlinik je hlinik), avsak ma vraj horsi prijem signalu, ci uz wifi alebo telefon
3G ma navyse tethering, MMS (oboje dosiahnutelne cez jailbreak na 2G), GPS a tethering (tiez par drobnosti na ktore si nespomeniem)
nelegalne aplikacie don dostanes uplne v pohode, staci si pridat cydia.hackulo.us do cydie a stiahnut potrebny program (momentalne Appsync for 3.0, ale kedze je novy FW tak uz to asi nebude fungovat)
poznamka: NEUPDATUJ NA FW 3.1 AK CHCES JAILBREAK, minimalne pri unlocku telefonu je to kriticke, moze to vsak ovplyvnit aj jailbreak, jailbreak na 3.1 este neexistuje

skype je samozrejme zadarmo, pri pouziti inej VOIP/SIP (fakt neviem co tie skratky znamenaju) sluzby staci nainstalovat Fring (free)
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

Rady pri kupe iPhonu

Príspevok od používateľa -MANeKEN- »

Helou

Chcel by som si kupit ojazdeny iPhone v bazare mam temu. Potreboval by som njake rady popripade vase skusenosti. Kedze chcem kupit jedine osobnym odberom na co si mam davat pozor, kde byvaju caste chyby, ako zistit njake zasahy do telefonu a podobne. Vsetky skusenosti sa mi hodia. Vopred dik :wink:

PS: rozmyslal som nad umiestnenim temy do mobil/Pda, nakoniec som to hupol sem snad nevadi

//GothaR: temy spojene
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Momo46:
Tebe možno nesadla, mne áno. Displej som myslel čisto z vedomia obrazu, nie dotyku! Väčšie rozlíšenie, viditelnosť na slnku je asi rovnaká, dotyk je horší, i keď pre mňa lepší! Reaguje na všetko, zídu sa malé predmety, ako aj na prst... :)

BTW.: Naozaj nikto neviete približnú cenu zadného krytu pre iP 3G? :o

BTW.: kedže používam Nokiu, zachýbala mi len jkedna vec, kôly ktorej som si znova kúpil iPod Touch za pár šupov, je to aplikácia Touch Grind ktorá nemá konkurenciu, škoda tej nokie že nemá multitouch :(
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Stopa napísal:2G ma vyhodu len v pevnejsej konstrukcii (hlinik je hlinik), avsak ma vraj horsi prijem signalu, ci uz wifi alebo telefon
3G ma navyse tethering, MMS (oboje dosiahnutelne cez jailbreak na 2G), GPS a tethering (tiez par drobnosti na ktore si nespomeniem)
nelegalne aplikacie don dostanes uplne v pohode, staci si pridat cydia.hackulo.us do cydie a stiahnut potrebny program (momentalne Appsync for 3.0, ale kedze je novy FW tak uz to asi nebude fungovat)
poznamka: NEUPDATUJ NA FW 3.1 AK CHCES JAILBREAK, minimalne pri unlocku telefonu je to kriticke, moze to vsak ovplyvnit aj jailbreak, jailbreak na 3.1 este neexistuje

skype je samozrejme zadarmo, pri pouziti inej VOIP/SIP (fakt neviem co tie skratky znamenaju) sluzby staci nainstalovat Fring (free)
K príjmu signálu.. Moc badatelné to asi nebude, teda dúfam.. MMS nevyužívam, za kraviny peniaze vyhadzovať nemusím, dokonca MMS som neposlal nikdy v živote, na tejto funkcii mi absolútne nezáleží, možno niekomu hej. GPS tiež často nevyužívam, takmer vôbec, doma je GPS navigácia MIO takže to tiež netreba.. tethering netuším čo je, to by ma ešte zaujímal.. Zatial to vyzerá na Iphone 2G.. Za kolko by som ho mohol dnes zohnať ? Pozeral som nejaké bazári, ale tie inzeráty už neboli najaktuálnejšie no predpokladám, že do 150€ by sa dalo niečo zohnať.. :)
Stopa
King
King

tethering je zdielanie internetoveho pripojenia mobilu, tj chytas nejaky edge na telefone a cez bluetooth mozes surfovat na notebooku
ale akonahle chces robit jailbreak (kedze bez neho sa s iphonom 2G nepohnes v SR) tak ti to moze byt jedno :)

a s tym signalom: head-to-head porovnanie som nerobil, wifi je pochopitelne slabsia ako klasicka co je v PC, ale zatial som nemal problem ak nepocitam hostelovu wifi (pouzivali prilis slaby router vzhladom na velkost budovy, navyse aj notebook obcas stracal pripojenie)
Napísať odpoveď