Roaccutane

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Pomohol vam Roaccutane ?

Áno
30
79%
Nie
8
21%

Celkom hlasov: 38

t33nboY2
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Roaccutane

Príspevok od používateľa t33nboY2 »

Viem ,ze uz bol tento liek spominany v teme o akne. Ale predsa by som sa rad vas spytal na vase skusenosti - osobne - nie co ste poculi :smt098 .
Ide o to ze sa neviem rozhodnut ci pouzivat alebo nie. Nechcem nic riskovat. :wink:

Thx :)

Taktiez vas poprosim aby ste uviedli vedlajsie ucinky ak boli/sú
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Toto je asi jediný účinný liek proti akné. Môj kamarát ich užíval, akné boli do niekoľkých dní preč. Ale čo je problém. Toto je veľmi agresívny liek. Budeš vkuse smädný. Veď len výpis jeho nežiadúcich účinkov je na jednu knihu

Kód: Vybrať všetko

Nežiaduce účinky: Väčšina nežiaducich účinkov lieku Roaccutane závisí od veľkosti dávky. Pri odporúčanom dávkovaní je pomer riziko/úžitok terapie vo všeobecnosti prijateľný vzhľadom na závažnosť ochorenia.

Symptómy spojené s hypervitaminózou A: 
Medzi najčastejšie pozorované nežiaduce účinky : suchosť kože, suchosť slizníc, napr. na perách, nosovej sliznici ( epistaxia), sliznici hltana ( chrapot), očí 
( konjuktivitída, revezibilný zákal rohovky a intolerancia kontaktných šošoviek). 

Poruchy kože 
Exantém, pruritus, faciálny erythém a dermatitída, potenie, pyogénny granulóm, paronychie, dystrofie nechtov, zvýšená tvorba granulačného tkaniva, trvalé rednutie vlasov, reverzibilná alopécia, acne fulminans, hirsutizmus, hyperpigmentácia a fotosenzitivita, fotoalergické reakcie, fragilita (priesvitnosť, krehkosť) kože. Akné sa objavujú na začiatku terapie a pretrvávajú niekoľko týždňov.

Poruchy muskulo-skeletálneho systému
Myalgia (bolesť svalov) s alebo bez zvýšenej hladiny sérovej CPK, artralgia 
( bolesť kĺbov), hyperostóza, artritída, kalcifikácia ligamentov a šliach, iné tendinitídy.

Poruchy centrálneho nervového systému a psychiatrické poruchy:
Behaviorálne poruchy, depresia (viď Upozornenia), bolesti hlavy, zvyšovanie intrakraniálneho tlaku (pseudotumor cerebri), záchvaty.

Zmyslové poruchy:
Ojedinelé vizuálne poruchy, fotofóbia, poruchy adaptácie na tmu ( znížené videnie na tmu), ojedinele poruchy vnímania farieb ( reverzibilné až trvalé), lentikulárna katarakta, keratitída, poruchy sluchového vnímania pri určitých frekvenciách.

Poruchy gastointestinálneho systému
Nauzea, zápalové ochorenia čreva ( kolitída, ileitída), ojedinele hemorágie.
U pacientov liečených liekom Roaccutane s vysokou hladinou triglyceridov existuje riziko vyvíjajúcej sa pankreatitídy. Ojedinele sa pozorovali prípady fatálnej pankreatitídy (viď časť Špeciálne upozornenia). 

Poruchy pečene a žlčového systému
Prechodné a reverzibilné zvýšenie pečeňových transamináz, ojedinelé prípady hepatitídy.
V mnohých uvedených prípadoch zostali zmeny stále v medziach normy a v priebehu liečby došlo k úprave na pôvodné hodnoty. V niekoľkých prípadoch bolo nevyhnutné dávku redukovať alebo ukončiť terapiu liekom Roaccutane.

Poruchy respiračného systému
Ojedinele bronchospazmus, respiračné poruchy u pacientov s predispozíciou astmy.

Poruchy hemopoetického systému 
Zníženie počtu leukocytov, zmeny parametrov erytrocytov ( zníženie počtu erytrocytov a hematokritu), zvýšená sedimentácia, zníženie alebo zvýšenie počtu trombocytov.

Laboratórne parametre
Zvýšenie sérovej hladiny triglyceridov a cholesterolu, zníženie hladiny HDL, hyperurikémia. Ojedinele prípady zvýšenia hladiny cukru v krvi, nové prípady diabetu ( viď Upozornenia). 

Poruchy resistentné mechanizmu
Lokálne alebo systémové infekcie vzhľadom na gram-pozitívne mikroorganizmy 
( Staphylococcus aureus).

Zmiešané reakcie 
Lymfadenopatia, hematúria, proteínúria, vaskulitídy ( napr. Wegenerova granulomatóza), alergické vaskulitídy, alergické reakcie, systémová hypersenzitivita, glomerulonefritída. 

V príprade, že sa u vás objavia akékoľvek iné nežiaduce účinky, ktoré nie sú uvedené v tejto písomnej informácii, obráťte sa na vášho lekára.
Ale ako som napísal, je naozaj účninný. Lekári ho ale nechcú veľmi predpisovať. On si to nechal predpísať na vlastné riziko. Jo a čo je najlepšie, tento liek ho z akné vytiahol, a nevrátili sa mu.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

funguje vyborne.
tomu co pisal erytrocyt vsak moc neverim, este aj doktorka ti predtym povie, ze prvych par mesiacov sa akne dokonca zhorsi..ale mozno to u niekoho fungovalo inak.
ak mas akne, s kt. si neporadilo nic ine chod do toho..
leso789
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa leso789 »

ja som ho uz bral 2 roky po sebe - vzdy ucinne pomohol ale potom sa to znova vratilo, teraz mi ho lekarka chcela predpisat znovu, ale v poslednej dobe sa vzdy nejaka choroba na mna nalepi tak som mal zly krvny obraz tak mi ho nemohla predpisat....ale kazdemu by som to odporucil, bojite sa tych veldajsich ucinkov, ale ved kazdy mesiac je potrebne chodit na krv, cize ste pravidelne kontrolovany.
Dasiel
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dasiel »

Uzilval som ho 6 mesiacov a mozem len chvalit. K tym vedlajsim ucinkom. Ja osobne som mal len trocha popraskane pery, vobec som nebol viac smadny ako inokedy. Ziadne zacervenania ani nic, tie pecenove testy som mal v poriadku aj po vybrati lieku. Som od marca "cisty" a zatial sa mi vyrazky vobec nevratili, len sa mi trocha rychlejsie zamastia vlasy. :D
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

moja velmi dobra kamaratka berie tento liek, pretoze jej fakt nic nezaberalo

pocas prveho mesiaca som si na nej nevsimla ziadne vyrazne zmeny, teda akne ma stale, ale predsa je to dlhodoba liecba, tak sa uvidi o par mesiacov.
vedlajsie ucinky spomenula iba suche pery.

BTW vedeli ste, ze u dievcat sa moze uzivat subezne hormonalnou antikoncepciou ako doplnok liecby ? :D
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Key5ers0ze napísal:funguje vyborne.
tomu co pisal erytrocyt vsak moc neverim, este aj doktorka ti predtym povie, ze prvych par mesiacov sa akne dokonca zhorsi..ale mozno to u niekoho fungovalo inak.
ak mas akne, s kt. si neporadilo nic ine chod do toho..
ale počkaj počkaj, on nemal tvár komplet zjazvenú. On mal akné v takom, ani neviem ako to pomenovať, takom začiatočnom štádiu, na lícach sa mu začali hádzať škvrny, a tak si to dal napísať. A pomohlo.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

cca pred rokom som ho tiež bral. nežiaducich účinkov som sa moc nebál, akurát som mal suché pery a trochu líca, bradu. až sa to miestami odlupovalo a vyzeralo to, ako by som sa rozpadal :D ale sú mastičky, ktoré to zlepšujú. a ešte sa v kútikoch úst robili neustále ranky, ako keby som otváral hubu viac, ako sa dá :roll: možno som mával aj trochu blbšiu náladu, ked som to užíval...
celkom pomohlo, ale nie na trvalo. trochu sa to zlepšilo, ked som užíval, aj po ukončení liečby. ale teraz to nie je nejako moc dobré. nejako sa to u mňa strieda :D vplyv mesiaca? :lol:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No ja ho teraz užívam 3. mesiac a všímam si až teraz, že začína zaberať. Takže je nutné ho brať dlhodobejšie, ale účinky sa dúfam dostavia. Poznám chalana, ktorý mal naozaj ťažkú formu akné, ale po 8 - 9 mesiacoch užívania sa mu tvár úplne vyhladila a má ju ako bábo. Uňho to malo naozaj zázračné účinky. Liečbu ukončil asi pred 5 mesiacmi a zatiaľ sa mu to nevrátilo.

No a vedľajšie účinky som spozoroval samozrejme veľmi suché pery a pokožka okolo pier, ale pravidelným natieraním krémom sa to dá obmedziť. A ako spomínal Curuj, sem - tam sa Ti aj "rozpadne" nejaká časť tváre, ale je to tým, že ju máš vysušenú. No a tiež som cítil trochu bolesť kĺbov po športovaní, keď som si bol zahrať basketbal - trochu ma boleli kolená a bedrové kĺby. Nebola to ani tak bolesť, ale taká mierna akoby svalovica.
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

ja som ho užíval pol roka zo začiatku v pohode iba suché pery po cca 3 mesiacoch bolesť kĺbov, agresivita... Po doužívaní som bol na dovolenke prišiel som a hneď do nemocnice lebo mi z neho "skolabovali" obličky. V nemocnici ma dávali dokopy cca týždeň aj pol a potom som už bol ok.

čiže keby sa mi to náhodou nedajbože vráti roaccutane už nechcem ani vidieť.. ale je pravda že proti akne pomohol
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

bral som to, akne zmizlo po par dnoch, resp. tyzdnoch, odvtedy ziadny problem, ... jediny vedlajsi ucinok boly suche pery, cize som k tomu od koznej dostal balzam a potom uz problem nebol ziadny ... ja som plne spokojny a mozem len odporucit ... ale poznam aj ludi co z toho mali vraj aj depresie ... tak neviem no ...
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

ten liek ti pomoze, ale ma dost vedlajsich ucinkov. poznam ludi, ktorym iba vysusil sliznice, inak to dalsie vedlajsie ucinky nemalo :)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

bral som tento liek bral asi 3 mesiace. K vedlajsim ucinkom - suche pery a troska koza okolo ust, ale kremom od doktorky to bolo v pohode. Po dobrani lieku som mal tvaricku ako detsku prdelku, ale po cca pol roku sa mi akne vratilo. Nie uz tak vyrazne, ale zase sa vratilo.
t33nboY2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa t33nboY2 »

Dakujem :smt008

Ja to chcem brat ale najprv sa dohodnem s doktorkou. Ja sa moc nebojim vedlajsich ucinkov ako je suchost koze atd. ani depky (tu mam stale :twisted: ) ale ze mi vypadnu vlasy, bolest klbov a krizov .
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

t33nboY2 napísal:Dakujem :smt008

Ja to chcem brat ale najprv sa dohodnem s mojou kozmetickou a doktorkou. Ja sa moc nebojim vedlajsich ucinkov ako je suchost koze atd. ani depky (tu mam stale :twisted: ) ale ze mi vypadnu vlasy, bolest klbov a krizov .

Ku zmieneným účinkom na pribalovom letaku: Ked si vsimnete aj na hormonalnej antikoncepcii je uvedene kopec moznych vedlajsich ucinkov a su malo pozorovane. :wink:
:arrow: k tej hormonalnej antikoncepcii - netvrdila by som, ze su malo pozorovane
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

Skolacik napísal:bral som tento liek bral asi 3 mesiace. K vedlajsim ucinkom - suche pery a troska koza okolo ust, ale kremom od doktorky to bolo v pohode. Po dobrani lieku som mal tvaricku ako detsku prdelku, ale po cca pol roku sa mi akne vratilo. Nie uz tak vyrazne, ale zase sa vratilo.
je mozne ze sa to vratilo kvoli tomu ze si to bral len 3 mesiace lebo vraj sa to ma brat minimalne polroka aj ked to zmizlo uz dajme tomu po mesiaci
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ja som to bral toho pol roka a pomohlo to trochu. ale po roku je to ako predtým :? štve ma to, ale ked nepomohlo, čo srpavím
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

rozmyslam, ze by som to skusil aj ja, u mna to je take prechodne, raz to mam horsie, inokedy v pohode, baby sa nestazuju :D suma sumarum, mi moje akne az tak velmi neprekaza :) Ale kto by nechcel mat tvar uplne hladku, ze :)
To musim ist za koznym, alebo staci za obvodnou, alebo staci mat znameho v lekarni, co mi to da? ;)
Ako je to s tymi testami potom ale? Napiste pls kto to uz mal, ze ako sa to vybavuje, vdaka :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No samozrejme na to potrebuješ recept od kožnej, ktorá Ti asi dá dávku, ktorá Ti vystačí na mesiac. Predtým však musíš absolvovať krvné testy a pokiaľ máš v norme všetky ukazatele, tak Ti ho predpíše. Po mesiaci užívania ideš na ďalšie krvné testy a ak ich máš v poriadku, pokračuješ v liečbe. No a na ďalšie krvné testy ideš potom až po ukončení liečby, takže cca. po pol roku.
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

Curuj napísal:cca pred rokom som ho tiež bral. nežiaducich účinkov som sa moc nebál, akurát som mal suché pery a trochu líca, bradu. až sa to miestami odlupovalo a vyzeralo to, ako by som sa rozpadal :D ale sú mastičky, ktoré to zlepšujú. a ešte sa v kútikoch úst robili neustále ranky, ako keby som otváral hubu viac, ako sa dá :roll: možno som mával aj trochu blbšiu náladu, ked som to užíval...
celkom pomohlo, ale nie na trvalo. trochu sa to zlepšilo, ked som užíval, aj po ukončení liečby. ale teraz to nie je nejako moc dobré. nejako sa to u mňa strieda :D vplyv mesiaca? :lol:
Uplne suhlasim zo vsetkym co si napisal...u mna tiez tak isto no ja ho este berem asi 3 - 4 mesiac a nastalo zlepsenie aj ked to este nie je take jak by som si predstavoval no....uvidim neskor
Napísať odpoveď