Problém s rýchlosťou internetu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
J.O.S.E
King
King
Používateľov profilový obrázok

Problém s rýchlosťou internetu

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

zdravím :), najprv by som sa chcel ospravedlniť ak som zle zaradil temu, alebo ak tu takáto téma už je, mám problem s rýchlosťou internetu, ktorá pri sťahovaní filmov, hudby...je nižšia ako 30 kB/sek. a davnejšie takáto nebola, predpokladal som, že by to mohlo byť sposobené nejakým vírom ale stiahol som si a aktualizoval antivirový program a nepomohlo to, taktiež som si preinštaloval internet a stale je pomaly, neviem čo už mam robiť a moc sa do toho nevyznam, tak očakávam, že mi tu niekto poradi :)

btw. v týchto veciach som dosť laik, takže ak je to možne, tak vysvetlenie alebo návrhy na odstranenie problemu mi podavajte čo možno najpolopatickejšie, vopred vdaka :wink:
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Ako sa ti podarilo preinštalovať internet? :D
//A skúšal si otestovať rýchlosť napr. na www.speedtest.net ? To ti hodí reálne čísla sťahovania.
J.O.S.E
King
King

Gepid - ok. vyskúšam, ale aj tak mi neda, že pred časom som 100 mega stiahol za 15 minut a teraz stiahnem rovnake množstvo za 1 hodinu, niekde zlom nastať musel a to by ma zaujimalo kde, ale aj tak vdaka :wink:
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Tvoj provider? Tipujem narazenie na FUP.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No pesne ako povedal Gadelat akeho mas provajdera a aky mas program?
J.O.S.E
King
King

Internet mam od Orangeu, čo je to FUP :D , a teda ako vyriešim problem s rýchlosťou internetu?
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

ta rychlost je pomala iba pri stahovani filmov? pokial mas Orange FoberNet tak sa divim, tam mi ide rychlost vzdy full
J.O.S.E
King
King

ta spomalená rýchlosť sa prejavuje aj v načitavaní rôznych internetových stranok, dnes ráno som skušal stiahnuť jednu mp3 a sťahovalo mi 2,6 MB 2 minúty a štyri sekundy :(
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

zavolaj do orangu a hotovo, mne ked nejde fibertv to na zavolanie opravia :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a bavíme sa stále o sťahovaní z tých istých serverov?
J.O.S.E
King
King

audiotrack - hociktorú stranku mi načitava príliš dlho, o sťahovaní ani nehovorim, proste pomale :?

bol som v orangei, jedna senorita mi tam hovorila, aby som modem priniesol, že vyskušajú nainštalovať na ich pc a ked pôjde pomali tak sa spíše reklamácia :) no uvidime ako to bude v stredu tam skočim a som zvedavý
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

modem? nainštalovať? Ja som bol doteraz v tom že je reč o optike :) Tento HSDPA má fup, takže to bude zrejme tým (FUP je obmedzenie rýchlosti po nadmernom downloade, od budúceho fakturačného obdobia by ti to malo ísť normálnou rýchlosťou). Alebo čo to máš vlastne za net? taký biely usb modem?
J.O.S.E
King
King

audiotrack napísal:modem? nainštalovať? Ja som bol doteraz v tom že je reč o optike :) Tento HSDPA má fup, takže to bude zrejme tým (FUP je obmedzenie rýchlosti po nadmernom downloade, od budúceho fakturačného obdobia by ti to malo ísť normálnou rýchlosťou). Alebo čo to máš vlastne za net? taký biely usb modem?
lenže problem je v tom, že fakturačné obdobie mam od 10.-do 9. dna budúceho mesiaca a mne to FUP nastalo bez toho aby som vôbec niečo stihol stiahnuť, proste problemy začali už koncom predchádzajúceho fakturačného obdobia a v tomto to pokračuje a množstvo som rozhodne neprekročil

mam taký biely modem usb ako hovoríš, môžem ťahať 5000 MB plus taký čierny modem služiaci na telefonovanie a ako mp3, z ktorého možem ťahať 500 MB a ten tiež nejde tak ako by mal isť :)
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

takze to nie je opitka ale pomocou radiovej siete ? a sme doma stara mama...
Napísať odpoveď