Správanie sa ministrov + politika na Slovensku

Diskusie na politické témy...
MakeFake
Spammer
Spammer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

O tom, ze tu bol v roku 2000 som vobec netusil. Teraz sa opozicia aspon s nim stretla. Hoci aj oni sa pekne vyfarbili ked v roku 2000 ho ignorovali.
Moj nazor je, ze Dzurindova koalicia ho mala prijat 2000 tak aj teraz aj Ficova. Lebo je to naozaj ubohe ked vlada takuto navstevu ignoruje, kvoli tomu aby si nepohnevala Cinu (kvoli kseftom hlavne). Konanie Dzurindovej vlady neospravedlnuje dnesnu Ficovu vladu. Dokonca teraz v parlamente niekto z koalicie vyzyval poslancov aby sa s nim nestretli. Hnus.

A je trosku blbe porovnavat Tibet a juh Slovenska, myslim, si ze na to narazas. Juh Slovenska nikto neokupuje (a ani mu nikto neublizuje) na rozdiel od Tibetu.

Pokial Vam nevadi, ze vlada vita okupanta (Cina) a na obet a utlacaneho (Tibet) sa vyserie tak to je Vas problem.

Mozete ist rovno hlasat, ze Madarsko ma pravo okupovat Slovensko....

Ale co sa tu rozculujem, sak peniaze, ksefty a nazor velkej Ciny su prvorade...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

MakeFake napísal:...
teraz tu nebudem riesit fakt, ze dalajlama je byvaly feudal, a ze bol na vyplatnej listine CIA, ale opat musim pripomenut tento clanok:

http://www.hojko.com/post1150495.html#1150495

alebo sa pytat tak ako sa pyta autor tohto clanku na zvedavci:

"Co spojuje tibetského dalajlámu s Jugoslávií 1999, Afghánistánem 2001 (cizí okupace trvá dodnes), Irákem 2003 (cizí okupace trvá dodnes), Libanonem 2006 a Gazou 2009?"

Nic - ani jediné slovíčko. A právě v tom je ta potíž.

ak by niekoho zaujimal v clanku spominany list aj od havla - United We Stand (Sme zjednotení)
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

krija napísal:teraz tu nebudem riesit fakt, ze dalajlama je byvaly feudal, a ze bol na vyplatnej listine CIA,
ale coby ries, mna to celkom zaujima..
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Mozete ociernovat Dalajlamu kolko chcete, ze je feudal a neviem co, nic nezmenite na tom, ze 90% Tibetanov ho podporuje. Nic to nemeni na tom, ze Cina okupuje Tibet a ake zlociny spachala. Dalajlama ako sam povedal nechce nezavislost Tibetu ale len siroku autonomiu. To ci Cinania nevrazdia Tibetanov neverim, ja som sa docital, ze Cina vyvazdila 1,2 milionov Tibetanov, 6 tisic budhistickych chramov bolo znicenych, prebieha drancovanie prirodnych surovin...podporu Tibetu na Zvedavci sa nikdy nedockame...clanok na zvedavci je neobjektivny a zamlciava fakty...sak co cakat od tychto "alternativnych" platkov.
Alexsander Solženicyn hovori o Cinskej nadvlade v Tibete "brutálne a neľudské viac ako ktorýkoľvek iný komunistický režim na svete."
http://www.davekopel.com/env/entibet.htm
http://www.enotes.com/genocide-encyclopedia/tibet

Co je pravda, je to, ze Cinania stahuju do Tibetu etnickych Cinanov a vlastne aj do ostatnych necinskych oblasti. Ziadna okupacia se neda ospravelnit a ani Cinska. Aj taka Syria okupuje Kurdistan a Kurdov nevrazdi tak to je akoze v poriadku?

A este nieco ohladom ked spominas Libanon, Gazu a podobne. Kym Dalajlama a Tibetania su vacsinou mierumilovni a nevedu ziadny boj ani teroristicku cinnost, tak v Gaze vladnu teroristi, ktory terorizuju Izrael, zabijaju nevinnych Izraelcanov. Aj politicky predstavitelia Palestiny su vacsino krvilacne bestie, to iste aj v pripade napr. Hizbalahu v Libanone.

Len si porovnaj Dalajlamu a napr. nejakeho predstavitela Hamasu ci Hizbalahu.

Ked niekto argumentuje, ze Tibet je vlastne spokojny a Dalajlama je zlocinec a teda vlastne Tibet nema pravo na nezavislost preco vacsinou taky clovek je za slobodnu Palestinu a obhajuje teroristov (ktorych plati EU a USA). :lol:
Tibetania su podla mna urcite spokojny, ze ich Cina okupuje, znicila im chrami, znicila prirodu a vyvrazdila ich.

Hod si do googla "genocine in tibet" a ti vyhodi tisice stranok o tom co Cinania robia v Tibete.

PS : Skoda, ze dnes je vela takych ludi co podporuju len Palestincanov, a ovela hroznejsie zlociny na Cecencoch, Tibetanoch, Kurdov som im ukradnute, pripadne ich obhajuju.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

make toto ma daleko od ociernovania dalajlamu. ale je viac menej zavadzajuce tvrdit, ze vacsina tibetanov stoji za poziadavkami, ktore zastupuje dalajlama. chudobnych rolnikov, ktori sa denne delia s mnichmi o svoju urodu, o svoje potraviny sa nikto nepyta. mnisi napochoduju doobeda do miest, pripadne do dedin a s natiahnutymi rukami za pochodu zbieraju od obyvatelstva vyssie spominane statky.

solzenicyn napisal aj knihu dvesto rokov spolu. tu si z tvojho ideologickeho presvedcenia radsej asi ani necital. v nej solzenicyn nepriamo obvinuje chazarov zo smrti 66 milionov prevazne slovanov a krestanov.

"Kritici oživili metódy, ktoré počas 30 rokov štvania voči mne používala KGB."
A.S.

tato ista skupina ludi (mam namysli chazarov) je teda spoluzodpovedna aj za spolocensky system v cine.

"Whatever the price of the Chinese Revolution, it has obviously succeeded not only in producing more efficient and dedicated administration, but also in fostering high morale and community of purpose. The social experiment in China under Chairman Mao's leadership is one of the most important and successful in human history."

David Rockefeller 1973

spomenul si tu prirodne zdroje a ich drancovanie. ze dalajlama bol na vyplatnej listine CIA, a ze zapadne ideologie vyjadruju takpovediac plnu podporu jeho boju je jasnym dokazom toho, ze kto ma o tieto zdroje eminentny zaujem. empirickym dokazom nech ti je slovensko po roku 1998.

dalsim dokazom v dalajlamovom "mierovom" boji nech su ti udalosti z minuleho roka a nedavnej historie.

"Od počátku 50. let se v podněcování protičínských nálad v Tibetu angažovala CIA, takže strach Číny z vnějších pokusů o destabilizaci Tibetu nebyl neoprávněný. Ani Kulturní revoluce, která vydrancovala v 60. letech minulého století tibetské kláštery, nebyla pouze přivezena Číňany; do Tibetu se dostalo sotva sto Rudých gardistů. V davech výtržníků, které vypalovaly kláštery, byli většinou výhradně Tibeťané samotní. Jak televizní obrazy dokládají, co se děje dnes v Tibetu má daleko k mírovým spirituálním protestům mnichů (jako minulý rok v Barmě), dochází zde k vraždění nevinných čínských imigrantů a vypalování jejich obchodů."

http://www.blisty.cz/2008/4/25/art40317.html
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Moj nazor, sucasna opozicia nema pravo kritizovat koaliciu lebo v podobnej situacii sa zachovala rovnako. Na druhej strasne sucasna koalicia sa moze hanbit a je trapne ospravedlnovat to chybami predchodcov a este trapnejsia je snaha znevazovat samotnu ideu navstevy Dalajlamu. Kazdopadne mali tam byt, neboli tam, hanbim sa za nich.

//autoeditácia príspevku ( 21 Sep 2009, 14:44 )
Tak a tymto si Richard Sulik definitivne ziskal moje sympatie :D

!!!SULIK NA HRAD!!!

Kto by potom volil Fica?

Základný znak demokracie ja absolútna rovnosť hlasu. Či vysoko vzdelaný človek, ktorý svojimi daňami prispieva na financovanie štátu, alebo analfabet, ktorý je celý život na dávkach, všetci majú vo voľbách presne jeden hlas. Tento princíp je síce pekný, no má jednu veľkú nevýhodu.

Totiž, môže prísť populista, ktorý bude sľubovať každému hory-doly a zatají, že tieto sľuby bude musieť aj niekto zaplatiť. Ľudia, ktorým je dianie v štáte ukradnuté, mu dajú hlasy a problém je na svete. Takisto je možné hlasy kupovať, napríklad klobásou a pivom.

Preto by bolo vhodné zaviesť do nášho volebného systému jednu drobnú zmenu. Hlasy by si už nekupoval (sľubmi alebo klobásami) nejaký diletant, ktorý následne zbankrotuje republiku, ale priamo štát. Konkrétne by to prebiehalo takto:

Každý jeden oprávnený volič by mesiac pred voľbami dostal šek na 7 eur, ktorým by sa platilo za možnosť voliť. V deň volieb príde volič do miestnosti, odovzdá šek a odvolí. Tento šek bude následne doručený tej strane, ktorú volil. Naopak, volič, ktorý sa zriekne možnosti voliť, môže deň po voľbách na najbližšej pošte vymeniť šek za peniaze a môže ich napríklad prepiť.

Čo by sme tým získali? Možnosť voliť nebude naďalej nikoho nič stáť, no hlas by mal hodnotu 7 eur. Tí ľudia, ktorým na tejto krajine aspoň trochu záleží, sa radi zrieknu 7 eur v prospech možnosti voliť. A, naopak, tí ľudia, ktorým je všetko úplne jedno a nemajú šajnu o dianí v tomto štáte, by si zrejme šek nechali preplatiť.

Výsledný efekt by bol, že populistov, ktorí hlasy získavajú nereálnymi sľubmi alebo klamstvami, by jednoducho nemal kto voliť. Človek sa totiž vzdá siedmich eur vtedy, keď je presvedčený, že možnosť voliť, ktorú za ne získa, má vyššiu hodnotu.

Mimochodom, suma 7 eur nie je náhodná. Je to výška príspevku na hlas, ktorý strany dostávajú už dnes. Keďže tento šek by nahradil príspevok na hlas, boli by dodatočné náklady (počet nevoličov krát 7 eur) cca 15 miliónov eur. To je menej, než sa počas tejto vlády rozkradne za bežný týždeň.

hospodarske noviny
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

"Možnosť voliť nebude naďalej nikoho nič stáť, no hlas by mal hodnotu 7 eur."
(...)
"Mimochodom, suma 7 eur nie je náhodná. Je to výška príspevku na hlas, ktorý strany dostávajú už dnes. Keďže tento šek by nahradil príspevok na hlas, boli by dodatočné náklady (počet nevoličov krát 7 eur) cca 15 miliónov eur." :idea: :lol: :lol:
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ak narazas na to, ze hlas stoji 7 eur tak:
Každý jeden oprávnený volič by mesiac pred voľbami dostal šek na 7 eur, ktorým by sa platilo za možnosť voliť.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

eMPiko napísal:Ak narazas na to, ze hlas stoji 7 eur tak:
Každý jeden oprávnený volič by mesiac pred voľbami dostal šek na 7 eur, ktorým by sa platilo za možnosť voliť.
nie. narazam na to, ze sulik najprv tvrdi, ze nic by to nikoho nestalo co je hned nezmysel, lebo tie peniaze idu zo statneho rozpoctu a isli by zo statneho rozpoctu aj pri tom jeho "prevratnom" systeme. cize je jedno ci to niekto ako on napisal: prepije a prezerie, alebo pojde volit - nas to bude stat rovnako - mozno aj viac, ale to by som sa na to musel pozriet, lebo neviem ako to je presne s financovanim stran na zaklade ziskanych hlasov vo volbach, ale mam taky pocit, ze od tych co volit nejdu strany ziadne prachy nedostanu.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

„Richard Sulik je ešte väčší blbec ako sme dúfali“

Nič múdrejšie nám neprišlo na um ako tieto slová klasika, keď sme zasadali a rozoberali voľby do Europarlamentu, budúcnosť sveta, vojenské, náboženské a politické otázky. SaS sme potrebovali ako klin medzi SDKÚ-DS; SMK – to sa nakoniec zrútilo samo; KDH – to sa vďaka razantnej a inteligentnej politike nášho drahého Ferka Palka, tiež samo pochovalo. No a to všetko nám vyšlo. Takto naša Lóža Veľkého Orientu a Byzantského Rítu ochraňuje svojich nominantov. Je fajn, že Ríšo už trpí mesianizmom. S tým sme počítali a chvalabohu to pomôže len nám. Však sme si ho preverili, či je to vhodný blbec. Kedysi sme mu dali pár infantilných otázok, aby sa pozbieral, hoci nie sme študovaní ekonómovia, ale Janko Oravec mu nalieva zbytočné nádeje. Obaja veria, že svet a globálnu finančnú krízu zachránia oni dvaja svojim entuziazmom a geniálnymi myšlienkami. Necháme ich v tom. Otec Serafim začal chrápať, tak som ho nemilosrdne kopol do nohy so slovami: „Teraz ideme rozoberať náboženské otázky – otázky viery a Vierky Tomanovej o 2. pilieri – tak nespi!“ Aj Žid pookrial, tak som pokračoval: „Viera v Boha je založená na Božích pravdách. Buď niečo je alebo nie je.“ Videl som ako obaja pozerajú na mňa s otvorenými očami a tak som pokračoval. „No, to máte tak,“ – a samozrejme ako všetci aj ja sa rád počúvam, pokračoval som: „Pod Ženevou už nejakých 55 rokov budujú 27 km dlhý CERN, kde spustia proti sebe protóny a neutróny v nádeji, že sa zrazia a uvidíme quarky a Veľký Tresk. Jedni hovoria, že môže ako vedľajší efekt vzniknúť malá čierna diera, ako pri vzniku vesmíru – keď Boh povedal: „Buď svetlo a bolo svetlo“ – alebo nevznikne a my zostaneme nažive aj s tými 666 miliardami €, čo ten projekt stál. Zaujímavé číslo a len tak pod som si zafrflal: „Zistíme, koľko tam pracuje Židov.“ A takto je to aj so stranou SaS. Jedni hovoria, že sú to nažraté prasatá; iní, že sa mýlia a ešte len potom uvidíme, čo to je kapitalizmus,“ – dokončil som a otvoril diskusiu. Prvý sa ozval Žid: „No, nie je mi celkom jasné, prečo by sa mal v čiernej diere stratiť Boh Abrahámov, Boh Izákov, Boha Jakubov, Boh Izraela, spolu so svojím židovským národom a vy tu budete žrať za naše peniaze a oslavovať.“ Mierne mu hovorím: „To si poplietol. Čierna diera bude alebo nebude. U Zuzany Szatmáry, riaditeľky Nadácie Charta 77 čierna diera je, ak už nie je šedivá, ako jej odfarbené vlasy. Aj sucubus má čiernu dieru, do ktorej láka zbožných ľudí.“ Potom som dodal: „My hovoríme, že Sulik s Oravcom veria, že bude nejaká Tabula rasa na Slovensku, ako tomu veríš Ty a oni vo svojej infantilnej ekonómii budú zamestnávatelia – otrokári. Slováci budú samozrejme zamestnanci bez práv ako v Číne.“ Žid sucho poznamenal: „Aha!“ – bez toho, aby sa mu v tvári objavil výraz pochopenia. Tak som len znechutene dokončil: „Richard Sulik nevie, čo odpovedať pri otázke, koľko si ušetria súčasní 55–roční dôchodcovia v 2. pilieri. Ríšo, to si nás sklamal. Taká jednoduchá odpoveď: – „No predsa tú čiernu dieru.“ Ale na vysvetlenie ostatným, že Slovensko nie je Tabula rasa a má uzavreté medzinárodné zmluvy, ktoré predchádzajúca vláda porušila. Tvrdila, že všetko je v súlade s medzinárodnými záväzkami Slovenska pri zavedení 2. piliera. A či už táto vláda, budúca vláda alebo „sulikova“ vláda, budú musieť dať do súladu DSS s medzinárodnou zmluvou, podľa ktorej musí byť minimálny dôchodok 45% z priemernej mzdy v NH. V I. pilieri musí 22,5% garantovať štát a v II. pilieri u sporiteľov 22,5% DSS-ky. Pozor. Nie 5 €, 100 €, 1000 €, ale 45%. To znamená, že keď bude o 30 rokov priemerná mzda na Slovensku 5000 €, každá DSS-ka, čo má sporiteľa nezamestnaného, cigána, chorého, invalida, bude musieť sporiteľom v 2. pilieri platiť minimálne mesačne vyše 1000 € (22,5% na minimálny dôchodok DSS a 22,5% vláda). Kedy skrachujú? Hneď po zosúladení zákona o DSS s medzinárodnou zmluvou? Alebo až o týždeň? Alebo nájdeme po nich len Fruniho? Takto po 30-tich rokoch skrachovali privátne penzijné fondy v Argentíne a Chile. Aj oni ratifikovali Dohovor Medzinárodnej organizácie práce č. 102 o minimálnych dôchodkoch, najmä keď si v ich prezentácii všimnete percentá a nie čísla v Sk alebo USD, ktoré sú dnes irelevantné. O medzinárodných zmluvách má SaS tiež veľké infantilné ilúzie, ako o celej ekonómii. Zmluvy s prednosťou pred Ústavou sa nevypovedávajú. Kto tomu rozumie, vie, že Kjótsky protokol vypovedať nemôžeme. Je pravda, že každá medzinárodná zmluva má vypovedacie ustanovenia, ale akonáhle štát ju vypovie, spochybní svoju dôveryhodnosť a môže vypovedať všetky ako Severná Kórea a Irán. Preto sme sa so Sulikom do diskusie nedali.

# posted by Mordechaj Kapusta @ Nedeľa, jún 14, 2009 7 comments links to this post

http://mordechajkapusta.blogspot.com/20 ... c-ako.html

treba pozrieť odkaz v odkaze sú totižto aj odkazy na Sulíkove perly.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

slay,

Sulíka a rovnako aj Teba považujem za istý druh vyznávačov trockizmu, ten nápad o kupónoch v hodnote 7,- EUR je 3,14čovina..... Nebolo by skôr rozumnejšie aby volebné právo patrilo ekonomicky aktívnemu obyvateľstvu???? Aby sme sa rozumeli, ja nie som politik, teda nemôžem to povedať úplne do detailov, ale idea je taká, že právo voliť by mali občania, ktorí pracujú/samoživitelia, ktorí riadne platia dane do štátneho rozpočtu...... na rozdiel od luzy, ktorá nikde nepracuje a necháva sa živiť zo strany štátu.....
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

slay napísal:este trapnejsia je snaha znevazovat samotnu ideu navstevy Dalajlamu. Kazdopadne mali tam byt, neboli tam, hanbim sa za nich.
hanbiš sa, že neprijali tohto šaška?
Prílohy
ZKL277a0c_Dalajlama.jpg
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ty si sasko omg...taka osobnost ako Dalajlama mala byt slusne prijata , repsektive uvitana aspon hlavou statu...ved sa len strapnuj utakymito sprostostami... clovek slov nenachadza.
hanbim sa tak isto...naplul by so mna tych nasich spratkov keby som ich an ulici stretol...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://www.prop.sk/dalajlamvsteni.html - tu je malé zamyslenie nad celým dalajlámom.....
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

krija napísal:nie. narazam na to, ze sulik najprv tvrdi, ze nic by to nikoho nestalo co je hned nezmysel, lebo tie peniaze idu zo statneho rozpoctu a isli by zo statneho rozpoctu aj pri tom jeho "prevratnom" systeme. cize je jedno ci to niekto ako on napisal: prepije a prezerie, alebo pojde volit - nas to bude stat rovnako - mozno aj viac, ale to by som sa na to musel pozriet, lebo neviem ako to je presne s financovanim stran na zaklade ziskanych hlasov vo volbach, ale mam taky pocit, ze od tych co volit nejdu strany ziadne prachy nedostanu.
Ja osobne som to pochopil tak, ze hovori o tom, ze by moznost volit nestala nic samotneho volica.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Lub0$ napísal:Ty si sasko omg...taka osobnost ako Dalajlama mala byt slusne prijata , repsektive uvitana aspon hlavou statu...ved sa len strapnuj utakymito sprostostami... clovek slov nenachadza.
hanbim sa tak isto...naplul by so mna tych nasich spratkov keby som ich an ulici stretol...
Vidim, že nejake slova si nakoniec predsalen našiel :lol:

Tvoje rozhorčenie chapem ako nedostatok informacii. Neviem, či to tu čitaš, ale napr. par prispevkov dozadu dal krija dosť rozsiahle info o tom, ako vyzera „demokracia a mierumilovnosť“ v režii dalajlamu. Pre mna tento človek z rožkami na hlave a smejuci sa z toho, že je pre čiňanov diabol, plateny CIA a „filantropom“ Sorosom žiadna osobnosť nie je...Je to „pacifista“ kedykoľvek pripravený na násilie a zjavne mu nerobi problem robiť si z toho srandičky. Propaganda o jeho mierumilovnosti a „svätosti“ je nezmysel, lebo sám bol podnecovateľom krvavého povstania proti vláde v Tibete nasledne dalajlama ušiel aj s časťou„národného“ majetku do exilu.
Ty ako antirasista alebo antifašista alebo neviem ako sa presne charakterizuješ (aspon čo som postrehol) by si ho mal prave tvrdo kritizovať, lebo tento človek je rasista par excelance a na svojej web stranke varoval svojich rodakov v Tibete pred rasovym zmiešanim s Čiňanmi. Keď sa take niečo objavi u bielych, tak je z toho svetový škandál a nehoráznosť. Ale u jeho svätosti je to umyselne prehliadane (pričom nema problem podporovať rasove miešanie u belochov v ramci „obhajoby ľudskych prav“, zjavne biely su jedini, ktori si nesuhlas s rasovym miešanim podľa niekoľkych samozvancov nemôžu dovoliť). Takisto tento človek nevahal zabijať ľudi na presadenie svojich zaujmov. Dá sa povedať, že CIA tam robila podobne aktivity ako v napr.Irane a cieľom bolo destabilizovať, očierniť Činu a dostať sa k prirodnemu bohatstvu v Tibete a ´jeho svätosť´ si tiež odkrojila z kolača.

hovorkyňa demokratickej väčšiny v Snemovni reprezentantov Kongresu USA, Nancy Pelosi, uskutočnila v piatok v Dharamsale návštevu Dalajlámu a prisľúbila mu podporu Ameriky: »Je to naša karma (určenie), pomôcť ľudu Tibetu«, provokovala Peking.»dať Tibetu rovnaké zaobchádzanie, ako v Kosove«, a »pomôcť mu k nezávislosti«.

V knihe »Tajná vojna CIA v Tibete« ktorá vyšla v r. 2002 v USA, líčia obaja autori – Kenneth Conboy z neokonzervatívnej Heritage Foundation a James Morrison, cvičiteľ americkej armády pre CIA – hrdo a v detailoch, ako CIA v Tibete budovala tzv. hnutie nezávislosti proti zlej komunistickej Číne. Tam sa dá aj dočítať, že Dalajláma osobne spolupracoval s CIA a požehnal plán ozbrojeného odporu.
Plus dobry članok čo postol Pinhead, sam mam v okoli jedneho chlapca, čo sa dal na tuto „duchovnu“ cestu vyprazdnovania mysle, a musim povedať, že sa dosť vyprazdnil za tu dobu, čo určite nevnimam ako pozitivum
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

krija napísal:"Možnosť voliť nebude naďalej nikoho nič stáť, no hlas by mal hodnotu 7 eur."
(...)
"Mimochodom, suma 7 eur nie je náhodná. Je to výška príspevku na hlas, ktorý strany dostávajú už dnes. Keďže tento šek by nahradil príspevok na hlas, boli by dodatočné náklady (počet nevoličov krát 7 eur) cca 15 miliónov eur." :idea: :lol: :lol:
nechcem byt zly, ale zacinam mat dojem, ze Sulikovi /jeho sponzorom?/ neschopnopnost priblizit stranu k percentam zvolitelnosti zacina tlacit na mozog. najviac sa z toho moze tesit 'prilepeny' Dzurinda, fck
JakubH
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa JakubH »

Pinhead napísal:slay,

Sulíka a rovnako aj Teba považujem za istý druh vyznávačov trockizmu, ten nápad o kupónoch v hodnote 7,- EUR je 3,14čovina..... Nebolo by skôr rozumnejšie aby volebné právo patrilo ekonomicky aktívnemu obyvateľstvu???? Aby sme sa rozumeli, ja nie som politik, teda nemôžem to povedať úplne do detailov, ale idea je taká, že právo voliť by mali občania, ktorí pracujú/samoživitelia, ktorí riadne platia dane do štátneho rozpočtu...... na rozdiel od luzy, ktorá nikde nepracuje a necháva sa živiť zo strany štátu.....
Áno, ale ak je aj človek v situácii, kedy musí žiť z dávok, tak by si mohol aj vypočítať, že pri ktorej vláde dostane tých 7 € naspäť najskôr.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

eMPiko napísal:Ja osobne som to pochopil tak, ze hovori o tom, ze by moznost volit nestala nic samotneho volica.
eMPiko z ekonomickeho hladiska budu volby volica vzdy nieco stat (v peniazoch). v pripade volieb je mozne iba znizovat naklady, zoptimalizovat volebny proces (volby cez internet, sms...) a v konecnom dosledku znizovat pripadne uplne zrusit dofinancovavanie politickych stran na zaklade vysledkov volieb. strany dostavaju peniaze za hlasy od volicov, ktori tuto stranu volili, ale peniaze volicov - danovych poplatnikov pochadzaju aj od tych, ktori tuto stranu nevolili.

aj tie sulikove 7 eurove poukazky ti nikto zadarmo nevytlaci. preto je ta jeho veta - "Možnosť voliť nebude naďalej nikoho nič stáť..." nezmysel, ktory si sulik nizsie v clanku hned aj sam samozrejme nevedome potvrdil. preto ja pisem, ze volby nas stali, stoja a budu stat miliony a to aj za pripadneho bacovania tohto trotla z "elektricky".
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

pane boze... to uz nemate nijake argumenty tak sa musite chytat za slovicka? mozno keby ste sa nad tym trochu zamysleli tak zistite, ze mal zrejme na mysli to, ze by na volby nadalej volic neprispieval priamo...
nedokazem pochopit aky stupen ignorantstva je treba na to aby to niekto pochopil tak, ze obcana volby nic nestoja, ZVLAST KED DALEJ V CLANKU UVADZA SUMU, KTORU DOSTAVAJU STRANY ZA JEDEN HLAS!!!
na druhej strane ma to u dotycnych uzivatelov vlastne ani neprekvapuje...

pinhead: hej, je to pekna myslienka, ze by volilo len ekonomicky aktivne obyvatelstvo. rovnako pekna myslienka je, ze by volic musel pred volbami spravit nejaky test z politickeho prehladu, aby mohol volit... problem je v tom, ze to priamo odporuje ustave (cl. 30 ak si dobre pamatam). toto je podla mna celkom dobry sposob ako to obist. len potom by asi prisla lavica o znacne mnozstvo hlasov...
Napísať odpoveď