Romovia na Slovensku
-
xH4wK
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Šulekovo, príď sa pozrieť, pozvam ťa. A dopredu ťa upozorňujem, že to nieje cigánska osada, ale normálna dedina. Teda donedávna bola normálna.hughito napísal:Daj názov.
Tak toto si zapamätaj, ja niesom rasista a proti slušným cigánom nemám nič. Henten slušne prišiel, slušne zazvonil a aj slušne odišiel. Proti jeho správaniu nič nemám, ale keby bol nejaký drzý alebo čo, asi by som mu cez bránu jednu strelil poza uši.hughito napísal:Na tvojom riešení samozrejme nebolo nič rasistického, prečo aj ?
-
Adulko1
Light Professional
Hughito: nechapem preco beries moje slova do svojich ust ... Uz som ti skor nez ty napisal, ze ked sa esteraz ozves aj s nejakou blbostou, tak to bude tvoja vizitka ako si na tom a na akej urovni si. Ak mas pud sebazachovy a sebaucty, tak nebudes reagovat na nase prispevky. Ale ty nie ... Aspon si sa pekne preukazal. tu nejde o to, ci som skoncil taku alebo onaku skolu. tu ide o REALITU! Ziadne emocionalne hladisko nie je. Proste som v prostredi, ktore zavana ciernotou a preto tak reagujem ako reagujem, taktiez ako aj vacsina uzivatelov tu. Sam znizujes uroven tejto temy tym, ze sem pises take hluposti ake si napisal, ved ty si ani neprecitas prispevok alebo napomenutie od inych uzivatelov a melies stale to svoje?? Mne je jedno, pis si kolko chces, ale pis k veci ... O teme, a nie o uzivateloch ... To ze vsetci nezavisle reagujeme negativne na teba, tak zato si mozes len ty sam.
K teme: poznam par romov, co fakt pracuju - par ludi u nas stavia dom, ta si ich zavolali ako lacnu pracovnu silu a im to staci. Dostanu najest, par eur a su spokojni a verejnoprospesni. Takto ma na nich kazdy uz iny pohlad, ale pokial sa bude diat to co sa deje mimo tejto pozitivnej skusenosti, bude to stale iba zrnko oproti tomu vsetkemu ...
K teme: poznam par romov, co fakt pracuju - par ludi u nas stavia dom, ta si ich zavolali ako lacnu pracovnu silu a im to staci. Dostanu najest, par eur a su spokojni a verejnoprospesni. Takto ma na nich kazdy uz iny pohlad, ale pokial sa bude diat to co sa deje mimo tejto pozitivnej skusenosti, bude to stale iba zrnko oproti tomu vsetkemu ...
-
erytrocyt
VIP
Grim-Repearka : Neprišli náhodou na nejakom starom roztrieskanom aute s maďarskou ečv? Ak áno, zavolaj na políciu, tuším je na nich vydaný zatikač.
Robia toto. Prídu na starej hajtre, či netreba vymeniť rinvy. Človek samozrejme povie že nie. Oni sa ponúknu, že za 500 korún urobia komplet robotu. Len za 500 korún, nič viac nechcú. Spoznáš ich podľa toho, že sú strašne dotieravý. No vymeniť rinvy za 500 korún, to je zadarmo. Človek ich nechá tie rinvy urobiť, všetko ti namontujú, a potom začne vyplácanie.
500 x obvod domu v metroch x dĺžka odpadových rúr, ktoré vedú zo strechy na zem = výsledná suma.
Ak máte stredne veľký dom, vyjde to na nejakých 30 000 korún. Človek to odmietne zaplatiť, a začínajú byť agresívny, skákať do bitky atď atď. Ojekabáťujú hlavne dôchodcov.
Už boli aj v televíznych novinách. Čiže, kľudne ťuky ťuk 158, a nahlás to.
Robia toto. Prídu na starej hajtre, či netreba vymeniť rinvy. Človek samozrejme povie že nie. Oni sa ponúknu, že za 500 korún urobia komplet robotu. Len za 500 korún, nič viac nechcú. Spoznáš ich podľa toho, že sú strašne dotieravý. No vymeniť rinvy za 500 korún, to je zadarmo. Človek ich nechá tie rinvy urobiť, všetko ti namontujú, a potom začne vyplácanie.
500 x obvod domu v metroch x dĺžka odpadových rúr, ktoré vedú zo strechy na zem = výsledná suma.
Ak máte stredne veľký dom, vyjde to na nejakých 30 000 korún. Človek to odmietne zaplatiť, a začínajú byť agresívny, skákať do bitky atď atď. Ojekabáťujú hlavne dôchodcov.
Už boli aj v televíznych novinách. Čiže, kľudne ťuky ťuk 158, a nahlás to.
-
Shark NX
Addict
Nedavno sa ukazal Clanok o Ciganovi ktory nasiel Peniaze v Kosi a vratil ich na Policiu ...hughito napísal:No ale ako tu sami tvrdíte, tie články nebudú o tom, akí sú cigáni dobrí, alebo čo dobrého spravili či dokázali, lebo o tom netreba písať, to je normálne ( vaša teória ).
Čiže tie články budú v drvivej väčšine o tom, čo zlé spravili, takže keď si robíš mienku podľa nich, tak je dopredu jasné, aké percentá ti musia vychádzať.
Najdene Peniaze, Penazenky, Telefony maju problem odovzat Bieli. Nie to este Cigan.
Tu mas pozitivum ... + Predosly moj prispevok kde som ti vymenoval par jedincov.
Ale stale to je mizive percento oproti zvysku.
Hawk : Tu máš web ( síce český, ale neviem či je také niečo aj slovenské, asi áno, každopádne sa mi to nechce hľadať ).
Možno niečo nájdeš.
Ale nesúdil by som človeka len podľa toho či dokázal niečo, čo sa dostalo do médií, takých ľudí je málo aj medzi bielymi.
grim reaperka : No Šulekovo nepoznám a prídem a asi ťa sklamem, lebo neprídem.
Adulko : Mňa nezaujímajú tvoje príkazy a nariadenia čo mám a čo nemám písať. A kedy mám písať.
Si si toho vedomí ?
Ak ti túto tému svojím pôsobením moc znepríjemňujem, tak si poslúž a daj si odchod.
Shark : No dobre ale nemôžeš súdiť etnikum či ľudí len podľa správ na internete.
To je blbosť, preto som sa ani ja nepúšťal do hľadania pozitívnych správ o cigánoch, lebo to nie je určujúce.
Možno niečo nájdeš.
Ale nesúdil by som človeka len podľa toho či dokázal niečo, čo sa dostalo do médií, takých ľudí je málo aj medzi bielymi.
grim reaperka : No Šulekovo nepoznám a prídem a asi ťa sklamem, lebo neprídem.
Adulko : Mňa nezaujímajú tvoje príkazy a nariadenia čo mám a čo nemám písať. A kedy mám písať.
Si si toho vedomí ?
Ak ti túto tému svojím pôsobením moc znepríjemňujem, tak si poslúž a daj si odchod.
Shark : No dobre ale nemôžeš súdiť etnikum či ľudí len podľa správ na internete.
To je blbosť, preto som sa ani ja nepúšťal do hľadania pozitívnych správ o cigánoch, lebo to nie je určujúce.
Takže sa tu budeme prespamovávať článkami ?erytrocyt napísal:Hughito, si na diskusnom fóre, ako ti má argumentovať ako odkazmi na rôzne články? Má ti doniesť tlupu údených rovno k tebe domov alebo ako?
Prečo nie je možné hodnotiť etnikum len podľa správ na nete som napísal vyššie.
A tých údených si si mohol ako mód odpustiť, daj sa do basy. Aspoň na deň.
A tebe uz by mala mamka vytiahnuit kabel z modemu a takto ta 'zabanovat' od internet do konca skolskeho roka...hughito napísal: A tých údených si si mohol ako mód odpustiť, daj sa do basy. Aspoň na deň.
-
seth82
Darca
http://korzar.sme.sk/c/5027905/deti-kto ... tihat.html spravodlivosť u nás nemá hraníc...
-
Tempus7
Star
Zrejme áno... V Richnave sa 150 Rómov sekalo mačetami, traja sú vážne zraneníkali520 napísal:A co tak vacsina ich je od prirody sprosta?
Ved to by vam malo iba vyhovovat, ci nie?Tempus7 napísal:Zrejme áno... V Richnave sa 150 Rómov sekalo mačetami, traja sú vážne zranení
-
seth82
Darca
Nám to vyhovuje. Ale ten odkaz bol postnutý vrámci diskusie, či sú fakt sprostí, alebo nie. Takže ak sa sekajú mačetami ako v pralese, tak si domysli, či sú, alebo nie. Mimochodom, Richnava je zopár km od môjho rodiska, takže viem, ako to tam vyzerá...Lub0$ napísal:Ved to by vam malo iba vyhovovat, ci nie?
-
axxis
Addict
nechcem sa zastavat romskych osad, ale nemyslim si, ze by to bolo od prirody. kriminalita nie je len problem romskych osad, ale mozete si zobrat kludne akekolvek sidlisko kde je vysoka kriminalita tak v nom vyrastaju dalsi kriminalnici, na sidlisku kde su slusni ludia je aj prirastok kriminality velmi maly. a okrem toho v tychto osadach snad ani neexistuje nejaky tlak spolocnosti na mladych aby chodili do skoly a potom do zamestnania co im tiez nepomaha. ale este stale to nie je problem genetiky ci rasy len cisto prostredia kde clovek vyrastie. myslim, ze keby ste sa narodili niekde v Bronxe asi by ste tiez neboli taki ako ste teraz a to ste bieli (vid Ľudsku komediu)
IMO keby sa z osad odobrali deti, matky v osadach by sa sterilizovali a plodenie deti s maloletymi by bolo trestane tak ako u bielych tak by bolo po celom probleme rasa-nerasa
IMO keby sa z osad odobrali deti, matky v osadach by sa sterilizovali a plodenie deti s maloletymi by bolo trestane tak ako u bielych tak by bolo po celom probleme rasa-nerasa
Ale jasne, ja som len narazal na to, ze v tejto diskusii by sme mohli najst zopar jedincov ktory by boli schopny zabijat vsetko tmavsie, tak reku, ze ked to ty tmavsi robia namiesto nich, tak by to malo vyhovovat nie?
A je to diskutabilne...pozri sa, fakt ako je mi to smiesne, ano nebudem protirecit, na SLovensku mame obrovsky takzavny 'cigansky problem' za zaslo to a stale zachadza to pridaleko, vlada s tym nic nerobi, ani s tym nemienia nic robit ako to vyzera, a to, ze niekde vznikne roztrzka a zacnu sa bit na zivot a na smrt, neznamena, ze su sprosty nie? Teda znamena, ale preco to takto davat do popredia? Len preto, ze su cierny? Kolk omas vytrznictiev u rodenych bielich Slovakov? Hned to znamena, ze su sprosty....
Logicky povedane...kriminalita na slovensku je podla mna u bielich rovnaka ako u Romoch...s tym 'detailom' ze v osade s Romami mas tych grazlov a kriminalnikov viac na kilometer stvorcovy....no myslim si, ze tymito 'vojnami linkov' a duchaplnov diskusiou na nic neprideme a nic tym neziskame ani nevyriesime....
Spominal som v teme ANTIFA, nemal by som proti Kotlebovi nic, len keby zmenil svoj sposob spravania, obliekania a vyjadrovania nazorov...vadi mi na nom to, ze pride s holou hlavou v uniforme a nemeckou ciapkou do osady s megafonom, za nim stoji stovka dalsich vyholenych ludi v ThorSteinar handrach a vsetci kricia ze prec s tymi parazitmy, a cigani do plynu....toto nikde nevedie, aj ked to beriem ako urcity druh hnevu a zlosti...no fakt, tymto nic nevyriesia...
Lepsie by spravili, keby sa spravali ako normalny inteligentni ludia, a so ziskanou podporou z pomedzi 'obycajnych' obcanov roznych vekovych kategorii zorganizovali zopar pochodov, pri ktorych by kladli doraz na vladu a na politiku, a samozrejme, ze by to nerobili v osade, ale niekde na namesti pred parlamentom dajme tomu...a museli by sa chovat inteligentne, nekricat rozne hesla, za ktore ich potom beru na vypocutie a bla bla bla....sami si mozu za to, ze skoro kazdy z ich pochodov konci tak ako konci. Keby trosku uvazovali, doslo by im, ze hnev sa d avyjadrit uplne inde, na tom spravnejsiom mieste, so spravnejsim usudkom a zmyslanim. Dokonca, mozno mi vacsina z vas neuveri, ale za takychto podmienok by som sa pochodu zucastnil aj ja.
Podla mna sa 'cigansky problem' da vyriesit iba pritlaceni man vladu, a opakovane robit urcite natlaky, a vyjadrovat svoju nespokojnost, nech to ty 'papalasi' vedia
Popripade navrhnut vlade iste riesenia, dost som nad tymto premyslal, a napadlo ma zopar veci, napriklad davno spominane a zname vyplacanie socialnych davok - Socialna davka/za mesiac=300e ,najom za socialny byt v ktorom zije dany jedinec= 150e, 300-150=150e, nech sa paci, ten dany jedinec byvajuci v statnom socialnom zariadeni dostane 150e na ruku, s tym, ze najom ma zaplateny, ostatne nech si minie na co chce...
A popripade dalsie iste riesenie ktore fungovalo v byvalom rezime: mlada mamicka, (to by sa malo tykat ci bielych ci ciernych), by pocas otehotnenia od prvej navstevy u lekara dostala nejaku karticku, kde by musela mat dajme tomu kazdy mesiac podpis s peciatkou gynekologa....akonahle by jedna peciatka chybala...hold, smola...zpadol narok na hocijake pridavky na dieta. Tym padom, by sa rodili zdravsie deti, kedze uznajte sami, rodit niekde na osade v dome na zemi, bez lekarskej pomoci a nasledneho prezretia dietata nieje ziadna vyhra. A aj preto, vznikaju medzi romami kadejake chorobi a postihnutia atd...
No a este jedno riesenie z byvaleho rezimu...mala by sa zacat prisnejsie kontrolovat skolska dochadzka skolo povinnych, tak isto ako u romov tak isto aj u bielych. Znova sme iba pri plusoch, a to viacerych...
Za prve, urcili by sa iste percentualne hodnoty povinnej dochadzky, akonahle ma nejaky ziak tu hodnotu hoc i len o percento nizsiu, opat a zas....smola, zrusenie naroku na detske pridavky an dane dieta. Hned by ste videli ako romske mamicky vzorne vyprevadzaju svoje deti do skoly...
No a to spominane dalsie plus...negramotnost sa podstatne znizi, a dovolim si tvrdit, ze vacsina Romov by mala vacsiu sancu pre lepsiu buducnost, no a hned by to vyzeralo inac keby kazdy Rom vedel pisat a citat, a mal by isty zaklad 'vzdelania'
Tod moj nazor na danu problematiku.
A je to diskutabilne...pozri sa, fakt ako je mi to smiesne, ano nebudem protirecit, na SLovensku mame obrovsky takzavny 'cigansky problem' za zaslo to a stale zachadza to pridaleko, vlada s tym nic nerobi, ani s tym nemienia nic robit ako to vyzera, a to, ze niekde vznikne roztrzka a zacnu sa bit na zivot a na smrt, neznamena, ze su sprosty nie? Teda znamena, ale preco to takto davat do popredia? Len preto, ze su cierny? Kolk omas vytrznictiev u rodenych bielich Slovakov? Hned to znamena, ze su sprosty....
Logicky povedane...kriminalita na slovensku je podla mna u bielich rovnaka ako u Romoch...s tym 'detailom' ze v osade s Romami mas tych grazlov a kriminalnikov viac na kilometer stvorcovy....no myslim si, ze tymito 'vojnami linkov' a duchaplnov diskusiou na nic neprideme a nic tym neziskame ani nevyriesime....
Spominal som v teme ANTIFA, nemal by som proti Kotlebovi nic, len keby zmenil svoj sposob spravania, obliekania a vyjadrovania nazorov...vadi mi na nom to, ze pride s holou hlavou v uniforme a nemeckou ciapkou do osady s megafonom, za nim stoji stovka dalsich vyholenych ludi v ThorSteinar handrach a vsetci kricia ze prec s tymi parazitmy, a cigani do plynu....toto nikde nevedie, aj ked to beriem ako urcity druh hnevu a zlosti...no fakt, tymto nic nevyriesia...
Lepsie by spravili, keby sa spravali ako normalny inteligentni ludia, a so ziskanou podporou z pomedzi 'obycajnych' obcanov roznych vekovych kategorii zorganizovali zopar pochodov, pri ktorych by kladli doraz na vladu a na politiku, a samozrejme, ze by to nerobili v osade, ale niekde na namesti pred parlamentom dajme tomu...a museli by sa chovat inteligentne, nekricat rozne hesla, za ktore ich potom beru na vypocutie a bla bla bla....sami si mozu za to, ze skoro kazdy z ich pochodov konci tak ako konci. Keby trosku uvazovali, doslo by im, ze hnev sa d avyjadrit uplne inde, na tom spravnejsiom mieste, so spravnejsim usudkom a zmyslanim. Dokonca, mozno mi vacsina z vas neuveri, ale za takychto podmienok by som sa pochodu zucastnil aj ja.
Podla mna sa 'cigansky problem' da vyriesit iba pritlaceni man vladu, a opakovane robit urcite natlaky, a vyjadrovat svoju nespokojnost, nech to ty 'papalasi' vedia
Popripade navrhnut vlade iste riesenia, dost som nad tymto premyslal, a napadlo ma zopar veci, napriklad davno spominane a zname vyplacanie socialnych davok - Socialna davka/za mesiac=300e ,najom za socialny byt v ktorom zije dany jedinec= 150e, 300-150=150e, nech sa paci, ten dany jedinec byvajuci v statnom socialnom zariadeni dostane 150e na ruku, s tym, ze najom ma zaplateny, ostatne nech si minie na co chce...
A popripade dalsie iste riesenie ktore fungovalo v byvalom rezime: mlada mamicka, (to by sa malo tykat ci bielych ci ciernych), by pocas otehotnenia od prvej navstevy u lekara dostala nejaku karticku, kde by musela mat dajme tomu kazdy mesiac podpis s peciatkou gynekologa....akonahle by jedna peciatka chybala...hold, smola...zpadol narok na hocijake pridavky na dieta. Tym padom, by sa rodili zdravsie deti, kedze uznajte sami, rodit niekde na osade v dome na zemi, bez lekarskej pomoci a nasledneho prezretia dietata nieje ziadna vyhra. A aj preto, vznikaju medzi romami kadejake chorobi a postihnutia atd...
No a este jedno riesenie z byvaleho rezimu...mala by sa zacat prisnejsie kontrolovat skolska dochadzka skolo povinnych, tak isto ako u romov tak isto aj u bielych. Znova sme iba pri plusoch, a to viacerych...
Za prve, urcili by sa iste percentualne hodnoty povinnej dochadzky, akonahle ma nejaky ziak tu hodnotu hoc i len o percento nizsiu, opat a zas....smola, zrusenie naroku na detske pridavky an dane dieta. Hned by ste videli ako romske mamicky vzorne vyprevadzaju svoje deti do skoly...
No a to spominane dalsie plus...negramotnost sa podstatne znizi, a dovolim si tvrdit, ze vacsina Romov by mala vacsiu sancu pre lepsiu buducnost, no a hned by to vyzeralo inac keby kazdy Rom vedel pisat a citat, a mal by isty zaklad 'vzdelania'
Tod moj nazor na danu problematiku.
-
erytrocyt
VIP
Ako mi potom vysvetlíš, že konkrétne v košickej väznici si odpykáva trest zhruba 90-95 % rómov, zvyšok sú bieli a iné národnosti? Podľa tvojej teórie by to malo byť rómovia vs. bieli 1:1. Ale nie je to tak. Tu tvoja teória padá.Lub0$ napísal: Logicky povedane...kriminalita na slovensku je podla mna u bielich rovnaka ako u Romoch...s tym 'detailom' ze v osade s Romami mas tych grazlov a kriminalnikov viac na kilometer stvorcovy....no myslim si, ze tymito 'vojnami linkov' a duchaplnov diskusiou na nic neprideme a nic tym neziskame ani nevyriesime....
Prežívaš nejakú ťažkú chvíľku ?A tebe uz by mala mamka vytiahnuit kabel z modemu a takto ta 'zabanovat' od internet do konca skolskeho roka...
kali :
Neviem čo myslíš tým od prírody, ak by sme to zobrali tak, že rodičia im nemajú vo svojom DNA reťazci "čo" odovzdať, tak potom je určite veľká pravdepodobnosť, že vznikne sprostý jedinec.A co tak vacsina ich je od prirody sprosta?
A či sa to týka väčšiny ja neviem, štatistiku nemám.
Ale minimálne pre tie problémové osady si myslím, že áno.
Inak lubos tu napísal dobré riešenia, základom je klepnúť im po tých dávkach, to je alfa-omega, obmedziť sociálne dávky, resp. určiť jasné pravidlá ( prísne ) pre ich vyplácanie.
Ešte by som sa chcel spýtať anonyma v čom mi anonymita akože nepomôže
Určite tu nevystupujem anonymne v tom zmysle, že by som sa tu skrýval a takéto názory nevyjadroval aj v reálnom svete.
S tým problém nemám, ale na druhú stranu je logické, že tu nebudem zverejňovať meno, adresu či mesto, odkiaľ pochádzam.