Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
spirki
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa spirki »

Lub0$: Nechci ma nasr.... Oficiálna štatistika cigánskej kriminality síce neexistuje, ale ako píše Erytrocit, obsadenie väzníc, hovorí za veľa. A nerátam koľko ich je v podmienke. A vzhľadom k tomu že ich je asi desaťkrát menej než bielych, je to veľmi zlé. Naviac, neviem kto chodí vykopávať ešte malé, nedozreté zemiaky aby ich nakoniec nechal na poli zhniť. Neviem kto chodí rúbať do lesa zo zásady zdravé stromy, po ktorých ostávajú 2 metrové pahýle, keď okolo sú na zemi kopy raždia a konárov. Neviem kto keď vykráda chatku, musí porozbíjať všetky okná, nábytok, aby nakoniec vzal z chladničky jednu vodku a starý tranzistor... Mohol by som pokračovať ale je to nadlho. Naviac, kopa takýchto prípadov sa uzavrie s tým, že vinník neznámi, pretože aj keď vedia kto to bol, nemajú to ako dokázať, popr. to ani nenahlásia.

K tomu vyplácaniu dávok ... ... hlavne tá druhá polminúta
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

axXis napísal:nechcem sa zastavat romskych osad, ale nemyslim si, ze by to bolo od prirody. kriminalita nie je len problem romskych osad, ale mozete si zobrat kludne akekolvek sidlisko kde je vysoka kriminalita tak v nom vyrastaju dalsi kriminalnici, na sidlisku kde su slusni ludia je aj prirastok kriminality velmi maly. a okrem toho v tychto osadach snad ani neexistuje nejaky tlak spolocnosti na mladych aby chodili do skoly a potom do zamestnania co im tiez nepomaha. ale este stale to nie je problem genetiky ci rasy len cisto prostredia kde clovek vyrastie. myslim, ze keby ste sa narodili niekde v Bronxe asi by ste tiez neboli taki ako ste teraz a to ste bieli (vid Ľudsku komediu)
kolko takych 'romskych osad' poznas v prevedeni bielych?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Obmedzenie vyplácania dávok by prinieslo na Východ obrovský humbug. V teoretickej rovine by sa to ako riešenie považovať dalo, ale v momente pristúpenia k platnosti by v istých častiach došlo doslova k vojnovému stavu. Nepamätáte si, čo sa dialo, keď im siahla na dávky minulá vláda? Rabovačky, násilie, bola povolaná veľká časť policajného zboru a dokonca aj niečo z armády. Cigáni (tí neprispôsobiví, aby sme sa rozumeli) sú ako stádo oviec - nájde sa medzi nimi jeden chytrejší a ten čo zavelí, ostatní bez rozmýšľania v momente zopakujú. Presne tak to bolo aj počas rabovačiek.

A teda - markantnejšie obmedzenia by spôsobili doslova kolaps, cigáni by sa samozrejme začali búriť a istotne by napáchali nemalé škody. Už dnes je situácia dosť napätá a nechcem si predstaviť, ako by ďalšie kradnutia, nájazdy na obchody a iné činy zo strany cigánov nasrali tých ľudí u nás na Východe, ktorí už toho majú aj tak celkom dosť. Možno by z toho vznikol konflikt ako v Kosove, alebo niečo podobné. Neviem, či je ešte situácia u nás riešiteľná bez veľkej ujmy, podľa mňa je na takéto riešenia už neskoro.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Obmedzenie vyplácania dávok je nemysliteľné. Nechcem si predstaviť, čo by sa stalo v okrese Prešov, Gelnica, Spišská Nová Ves, Poprad, okres Stará Ľubovňa, Trebišov, Humenné, Michalovce, Medzilaborce, Lučenec, Fiľakovo a tak ďalej. Rovno s týmto krokom do spomínaných okresov nasadiť armádu, ALE BEZ rozkazu - zákaz strieľať, aký dostali vojaci pri nepokojoch počas bývalej vlády.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Čo by sa stalo, keby sa cigánskym asociálom pozastavia dávky???? Bolo by veselo..... Ale o to pokoj, povolá sa armáda, zorganizujú sa milície a domobrana zo slušných občanov, vyhlási sa stanné právo a za pár dní bude po probléme......
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Dizzy napísal:kolko takych 'romskych osad' poznas v prevedeni bielych?
co tu zas splietas. co ma tento Tvoj vyrok spolocne s tym co som napisal ja?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Holt...treba pritvrdit, konecne by mohli uplatnint zakony na kazdeho nie iba na 'vybranych' ludi...Zaradom zatvarat Romale co nieco vykradnu, nasadit hladky po dedinach, osadach...24hod/den....a vidite...bojovnici proti krize, spraili by sa hliadky, na ktore treba mnoho ludi, cize, zopar novych pracovnych miest by sa spravilo...kedze vojsko asi nemozes len tak hodit do osady...ja nevidim ziadne problem, len treba chciet nic viac....kazdy problem ma nejake riesenie, len ho treba najst a chciet...nie ako vo videu Flircko slubuje slubuje, same blaboli...velke reci, ziadne skutky, zasme sme len pri tom...tak treba spravit obrovsky natlak na vladu, nikde inde...
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

axXis napísal:co tu zas splietas. co ma tento Tvoj vyrok spolocne s tym co som napisal ja?
ktorej casti otazky nerozumies? a ake 'zas'? este raz si po sebe precitaj svoj predosly post, ktory zacinas 'nechcem sa zastavat romskych osad, ale..' a odpovedz na lahku otazku. ked nevies odpovedat, neodpovedaj, no nehraj sa tu teraz na nechapaveho. co fakt nemusim je, ked sa ludia krutia pred vlastnymi slovami ako prd okolo guli :roll:
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

aj keby sa tých 150 cigánov pozabíjlo, nikomu by nechýbali - štát by ušetril peniaze a o 150 cigánskych príživníkov menej ...

a s riešením cigánskej problematiky by som nerobil žiadne kompromisy, ako to opísal v príspevku Lub0$. Vyplácanie sociálnych dávok pokiaľ sa dá tak minimálnych, ale ja osobne by som im nedal nič - nech si pekne začnú od nuly. Úplné pozastavenie sociálnych dávok? To by tu fakt nastal vojnový stav, nechcel by som to zažiť. Lenže povolala by sa armáda s povolením strieľať, slušní občania by sa mohli vyzbrojiť a obrániť sa v prípade potreby a tak by sa to pekne poriešilo :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Akože fakt nechápem, pýtate sa tu na riešenia a keď sme človek niečo hodí ( podľa mňa celkom rozumné veci ) tak už je to zlé a nedá sa to a hento a tamto.
Základ je obmedziť tie dávky, sprísniť ich vyplácanie a pravidlá okolo nich, či sa budú nejakí cigáni proti tomu búriť nikoho nezaujíma.
Prinajhoršom sa povolá armáda, Pinheadove milície a domobrany mi prídu trocha sci-fi :) .
Cigáni nie sú bojovní a rýchlo sa ukľudnia.
My sa ani moc nemôžme čudovať prečo existujú problémové osady a cigáni, keď ich v tom štát podporuje.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Sci-fi a mimo reality asi budeš Ty.... v roku 2004 mi to mierumilovnosť nepripomínalo to rabovanie obchodov..... a dnes mi tá násilná a rovnako kriminálna činnosť nejakú tú mierumilovnosť a slušnosť nepripomína tiež :!:
hughito
Redeemer
Redeemer

Pinhead napísal:Sci-fi a mimo relity asi budeš Ty.... v roku 2004 mi to mierumilovnosť nepripomínalo to rabovanie obchodov..... a dnes mi tá násilná a rovnako kriminálna činnosť nejakú tú mierumilovnosť a slušnosť nepripomína tiež :!:
Zase trepeš o niečom inom a narážaš na iné veci ako som písal.
Máš nejaké problémy s čítaním ? ..ach jaj :roll:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

axxis napísal:nechcem sa zastavat romskych osad, ale nemyslim si, ze by to bolo od prirody. kriminalita nie je len problem romskych osad, ale mozete si zobrat kludne akekolvek sidlisko kde je vysoka kriminalita tak v nom vyrastaju dalsi kriminalnici, na sidlisku kde su slusni ludia je aj prirastok kriminality velmi maly. a okrem toho v tychto osadach snad ani neexistuje nejaky tlak spolocnosti na mladych aby chodili do skoly a potom do zamestnania co im tiez nepomaha. ale este stale to nie je problem genetiky ci rasy len cisto prostredia kde clovek vyrastie. myslim, ze keby ste sa narodili niekde v Bronxe asi by ste tiez neboli taki ako ste teraz a to ste bieli (vid Ľudsku komediu)
Miesto tychto nic nehovoriacich zvastov by si mal hladat priciny preco osady vznikli a najpravdepodobnejsie je prave genetika resp vysoky predpoklad ze cigani sa narodia z mensim iq a celkovo slabou schopnostou tvorit mysliet a vymyslat. Podla tvojej teorii sem cigani dosli v nejakom roku x a jedna generacia zalozila osady tie ostatne sa uz vezu na sprostosti tej jednej generacie. Sam sa nad tym zamysli ci to ma vobec nejaku logiku.

Hughito tu hovoril nieco o tom ze bol naruseny ich kocovny zivot za komunizmu co je tiez blbost. Ak by nebol naruseny tak by cigani vytvorili stat? Zvysilo by sa v priemere ciganske IQ? Toto hughitove tvrdenie je len jeho osobny dohad a mylim i ze by sa mal brat so znacnou rezervou.
Lub0$ napísal:A je to diskutabilne...pozri sa, fakt ako je mi to smiesne, ano nebudem protirecit, na SLovensku mame obrovsky takzavny 'cigansky problem' za zaslo to a stale zachadza to pridaleko, vlada s tym nic nerobi, ani s tym nemienia nic robit ako to vyzera, a to, ze niekde vznikne roztrzka a zacnu sa bit na zivot a na smrt, neznamena, ze su sprosty nie? Teda znamena, ale preco to takto davat do popredia? Len preto, ze su cierny? Kolk omas vytrznictiev u rodenych bielich Slovakov? Hned to znamena, ze su sprosty....
Stale sa tocime o tom istom, prestante uz konecne ignorovat ten rozdielny pomer v kriminalite pachanej bielymi a ciganmi, usetrite tym vela casu a aj riadkov v tejto teme.
Spominal som v teme ANTIFA, nemal by som proti Kotlebovi nic, len keby zmenil svoj sposob spravania, obliekania a vyjadrovania nazorov...vadi mi na nom to, ze pride s holou hlavou v uniforme a nemeckou ciapkou do osady s megafonom, za nim stoji stovka dalsich vyholenych ludi v ThorSteinar handrach a vsetci kricia ze prec s tymi parazitmy, a cigani do plynu....toto nikde nevedie, aj ked to beriem ako urcity druh hnevu a zlosti...no fakt, tymto nic nevyriesia...
Nerob tunak demagogiu a nesir rozne klamstva. Kotleba tam nebol so ziadnou nemeckou ciapkou, SP uz uniformi nenosi a hlasky typu cigani do plynu a podobne tam vobec nepadli.

Precitaj si dovod trestneho oznamenia na Kotlebu
Policajný prezident Packa: Kotleba vyzýval na vzburu!
Lepsie by spravili, keby sa spravali ako normalny inteligentni ludia, a so ziskanou podporou z pomedzi 'obycajnych' obcanov roznych vekovych kategorii zorganizovali zopar pochodov, pri ktorych by kladli doraz na vladu a na politiku, a samozrejme, ze by to nerobili v osade, ale niekde na namesti pred parlamentom dajme tomu...a museli by sa chovat inteligentne, nekricat rozne hesla, za ktore ich potom beru na vypocutie a bla bla bla....sami si mozu za to, ze skoro kazdy z ich pochodov konci tak ako konci. Keby trosku uvazovali, doslo by im, ze hnev sa d avyjadrit uplne inde, na tom spravnejsiom mieste, so spravnejsim usudkom a zmyslanim. Dokonca, mozno mi vacsina z vas neuveri, ale za takychto podmienok by som sa pochodu zucastnil aj ja.
Vydno ze nie si v tomto celkom zbehli. Pred parlamentom sa pochody konali. Konkretne pochod za slobodu v BA

http://www.pospolitost.org/nasa%20cinno ... oboda.html

Alebo aj demonstracia Delnickej strany v Prahe 1 maja 2008.

A okrem toho preco je tak dolezite aby organizovali pochod pred parlamentom. Problem je stale rovnaky a je jedno ci s na neho upozornuje v BA alebo v Michalanoch. Fico a spol o Sp vedia a v Sariskych Michalanoch boli Kotlebom vyzyvany jak Fico tak Kalinak aby problem riesili.

Co sa tyka vyzsie spominanych socialnych davok uz som tu o tom pisal a teraz aj dalsi uzivatelia nadomnou. Je velmi pravdepodobne ze ked cigani budu v niecom mierne obmedzeny a pri tom sa im zachovaju ich prava a slobody tak svoju nespokojnost zacnu davat najavo vytrznictvom co si automaticky vyziada policajny zasah. Ten moze u ciganov vyvolat este vacsi hnev a moze ich to zomknut a vzburi budu este horsie a policajne organy budu opatovne musiet pristupi k problemu razantnejsie a tvrdsie. Toto vystupovanie ciganov sa urcite odzrkadli aj na pohlade verejnej mienky na nich a bude istone horsie ako je doteraz co nakoniec moze viest k tomu ze niektory obcania budu chciet brat spravodlivost do vlastnych ruk. Toto riesnie sa snazi byt humanne ale v praxi je to jedno z najmenej humannych rieseni ake moze byt lebo v konecnom dosledku bude postihovat jak ciganov tak aj obycajnych bielych obcanov.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak fakt mi tu pripadate poniektory blbo....velke reci, cez internet by ste tych ciganov strielali a hned by ste poriesili tento problem, no bohuzial to nieje mozne....a v realnom svete neviete vyslovit jedine mozne riesenie daneho problemu ktore by bolo stale ohladuplne na ludske prava.Tak reci mate, ale ani netusite ako by ste ten problem riesili...tak prosim nepiste radsej nic, nema to cenu, serte na to...

Nechapem co ste take sracky, 15-20 rokov do zadu si s tym vlada dala rady, a ano moje navrhy na riesenie problemu pochadzaju z tych dob, kedy boli aplikovane do praxe a fungovali. Musia fungovat aj teraz...Ked sa bavime o pravach, dobre vieme, ze na ciganov prava neplatia...lebo znova, mam pcoit, ze sama vlada sa boji....takto nikde nedojdeme...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

[quote="Dizzy"]ktorej casti otazky nerozumies? a ake 'zas'? este raz si po sebe precitaj svoj predosly post, ktory zacinas 'nechcem sa zastavat romskych osad, ale..' a odpovedz na lahku otazku. ked nevies odpovedat, neodpovedaj, no nehraj sa tu teraz na nechapaveho. co fakt nemusim je, ked sa ludia krutia pred vlastnymi slovami ako prd okolo
takze este raz aby si to bol schopny pochopit aj ty
co ma spolocne otazka kolko osad zalozili bieli s mojim vyhlasenimkto vyrastol v osade bude zrejme rovnaky ako ostatni obyvatelia tejto osady
a kto sa okolo coho kruti? it's only you who talks crap, ja si za svojim stale stojimi
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Lubo$: nápodobne. Ak nevieš poskytnúť REÁLNE pseudo-humanistické riešenia, tak tu radšej nič nepíš. Takže kľud, si na rovnakej lodi ako aj my. Okrem toho - toto je typický argument fanboiz cigánov - "nemáš riešenie, tak nekritizuj!" - my NIE SME platení za nájdenie riešenia cigánskej problematiky, tak si na to už konečne zvykni. To, že to riešenie neposkytujeme (hoci niekoľko ich tu bolo, ktoré ste odmietli ako nehumánne), neznamená, že nemôžeme kritizovať systém. Uvediem príklad - ak niekto nevie variť, znamená to, že si nemôže zanadávať na totálne nechutné jedlo?

Takže prestaň nám tu komandovať, čo máme robiť a čo nie, čo riešiť a čo nie a hlavne ako si to ty definoval "vrámci ľudských práv"... ---> A KDE SÚ DPČ NAŠE PRÁVA??? Zasa sprostosti ohľadom práv pre cigánov? Nie sú už dostatočne uprednostňovaní, zákonom nepostihnuteľní, z našich peňazí chovaní?? Čo ešte chceš? Ak máš pocit, že potrebujú ešte ďalšiu pomoc, vyser sa na pobyt v UK, predaj všetko čo máš a ťahaj im darovať peniaze a vypomáhať v osadách, ak sa ti zdá, že im každý tak krivdí.

Takže ešte raz - ak neposkytneš riešenie, ktoré tu všetci uznajú za reálne a uskutočniteľné, tak si odpusť poznámky o našej neschopnosti konštruktívne prispievať do diskusie. KTHX.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

seth82 napísal:Lubo$: nápodobne. Ak nevieš poskytnúť REÁLNE pseudo-humanistické riešenia, tak tu radšej nič nepíš. Takže kľud, si na rovnakej lodi ako aj my. Okrem toho - toto je typický argument fanboiz cigánov - "nemáš riešenie, tak nekritizuj!" - my NIE SME platení za nájdenie riešenia cigánskej problematiky, tak si na to už konečne zvykni. To, že to riešenie neposkytujeme (hoci niekoľko ich tu bolo, ktoré ste odmietli ako nehumánne), neznamená, že nemôžeme kritizovať systém. Uvediem príklad - ak niekto nevie variť, znamená to, že si nemôže zanadávať na totálne nechutné jedlo?

Takže prestaň nám tu komandovať, čo máme robiť a čo nie, čo riešiť a čo nie a hlavne ako si to ty definoval "vrámci ľudských práv"... ---> A KDE SÚ DPČ NAŠE PRÁVA??? Zasa sprostosti ohľadom práv pre cigánov? Nie sú už dostatočne uprednostňovaní, zákonom nepostihnuteľní, z našich peňazí chovaní?? Čo ešte chceš? Ak máš pocit, že potrebujú ešte ďalšiu pomoc, vyser sa na pobyt v UK, predaj všetko čo máš a ťahaj im darovať peniaze a vypomáhať v osadách, ak sa ti zdá, že im každý tak krivdí.

Takže ešte raz - ak neposkytneš riešenie, ktoré tu všetci uznajú za reálne a uskutočniteľné, tak si odpusť poznámky o našej neschopnosti konštruktívne prispievať do diskusie. KTHX.
Akoze sorry, ale precitaj si moje prispevky este raz...lebo si znacne nepochopil co som tym chcel povedat.
Nikde som netvrdil, ze potrebuju dalsi pomoc, a ze im kazdy krivdi...prave uplne naopak, pisal som, ze uz to zaslo pridaleko a treba s tym nieco robit...a neviem ci mas vypito, alebo co, ale aj k tej druhej casti, pises o pindani na politku a na system....tak znova si precitaj moje prispevky a zistis, ze som to robil aj ja a nijakym sposobom ich nebranim, ale na nich kydam...A pozri, mozne riesenia som dal, tie riesenia su overene, a fungovali ako som uz spominal, je len problem vlady, ze ich nedokazu znova aplikovat do praxi a ze si s tym nevedia poradit, respektive nechcu...podla mna je najmenej, spisat zopar zakonov, podpisat ich, nasadit hliadky, fizlov atd...a mas po probleme, zo zaciatku sa isto budu vsetci Romovia burit, ale myslim si ze po par zakrokoch fizlov sa ukludnia...kde je problem>?
hughito
Redeemer
Redeemer

Takže ešte raz - ak neposkytneš riešenie, ktoré tu všetci uznajú za reálne a uskutočniteľné,
Lenže vy naše "pseudo-humánne" riešenia nepokladáte za riešenia, zato ak tu niekto napíše, že ich treba vysťahovať, sterilizovať či postrielať, väčšina ľudí sa tu z toho poskladá. :roll:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Lub0$ napísal:A pozri, mozne riesenia som dal, tie riesenia su overene, a fungovali ako som uz spominal
Tie tvoje riesenia fugnovali za totality. A clovek ako ty je vyhradne proti tomu ak sa nemylim.
hughito napísal:Lenže vy naše "pseudo-humánne" riešenia nepokladáte za riešenia, zato ak tu niekto napíše, že ich treba vysťahovať, sterilizovať či postrielať, väčšina ľudí sa tu z toho poskladá.
Takze o strielani tu nikto nehovoril. Vystahovanie, uznavam momentalne nerealne, ziada si to celeuropsky pristup a v prvom rade uplne iny postoj Europanov k danemu problemu. Problemom su napr tvoje nazory tam je neochota riesit cigansky problem efektivne a razne lebo sa boji ze bude nehumanny. Faktom ale je ze uplne humanne a efektivne sa tento problem riesit neda. Tvoje riesenia su len slabe kroky ktore ciganov len naseru a to ich nasranie zase nasere bielych. Nakoniec to aj tak skonci tym ze si budeme musiet vybrat bud my alebo oni a v tejto faze to uz nebude humanne pre oboch.

Sterilizacia by bolo velimi efektivne pre budce generacie a cigansky problem by do 100 rokov uz vobec neexistoval. Ale opat si to vyzaduje iny postoj zo strany majoritneho domaceho obyvatelstva, Europanov.

Pisal som tu este o rasovej segregacii co sa mi celkovo zda najhumannejsie riesnie jak pre ciganov tak aj pre bielych, druha vec je ci to bude efektivne do buducna najma v pripade ked sa rezim ubera smerom ktorym sa ubera, viac tu http://cz.altermedia.info/z-domova/jak- ... _5451.html
hughito
Redeemer
Redeemer

To že to fungovalo za totality podľa mňa nemá nič spoločné s totalitou, fungovalo by to aj za demokracie.

Totalitné mi prídu skôr tie vaše riešenia.

Samozrejme, že by boli efektívne, ale to by sa porušili všetky ľudsko-právne dokumenty ktoré existujú a za ktoré sa bojovalo. Navyše by mi to pripomínalo praktiky z čias minulých, proti ktorým majoritná spoločnosť jasne stojí.

Sterilizácia, to je proste proti človeku, nikto nemá právo vziať niekomu možnosť mať potomka.
Malo by však byť právo obmedziť dávky na určitý počet potomkov, v preľudnenej Číne sa s tým nesrali, povedali jasne : prídavky len pre 1 dieťa a hotové. Kto bude mať viac detí, automaticky prichádza o prídavky.
To, že by sa nejakí cigáni búrili tu považujete za pomaly neriešiteľný problém, ja v tom však nevidím nič zložité, opakujem, prinajhoršom by sa nasadila armáda ako pri známych rabovačkách a cigáni by sa ukľudnili a proste by sa museli prispôsobiť.
Samozrejme, platilo by to aj pre bielych.

Segregácia je úplná blbosť, koncentrovať všetkých cigánov na jednu kopu by určite nebolo dobré.
Neviem čo by to riešilo, vytvorili by sa štáty v štáte a celkovo mi to príde nereálne. Ja práve že vidím problém v tých cigánskych ghettách, tie by sa mali zrušiť a cigáni rozdeliť medzi bielych, aby neboli malí cigáni odmalička ovplyvňovaní tým zlým sociálnym prostredím.
Napísať odpoveď