Ako sa stat zaciatocnicky dj .

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
JaQuBe
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JaQuBe »

Tak skusim..:D moc toho neviem o DJingu {dost primitivne otazky ale kazdy dako zacinal}
Mam 15rokov chcel by som zacat s Djingom hlavne HH music.
DJ potrebuje: Mixak,gramce,Sluchadla...DJi vacsinou mixuju daku hudbu z platne ale napr. taky DJ Tiesto robi vlastne songy ako?Chcel by som robit vlastne beaty pocul som ze na Sampleri sa to robi...potom to dat do compu a teraz...Gramce:Stanton T60,Mix:Stanton SA-3 je to dobre?o tom potom...ten mixak a gramce pripojim ku compu?alebo normal do zasuvky?Potom tu hudbu{beaty}co mam treba dat na Platnu dako?A tak mixovat?Alebo to z compu dako skopirujem na ten Mix ci co a tak mozem?A este ako sa da robit cez VDJ alebo Traktor treba to pripojit?
Mna este daco napadne,viem ze dost dementne ale no..xD
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

Prečo gramače ?? Stačí ti obyčajny prehravač tiesto tiež nemá gramáče :P
a zabudol si tam dopísať najhlavnejšie Repro ! a zišiel bys a ti aj mikrofon
JaQuBe
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

adox napísal:Prečo gramače ?? Stačí ti obyčajny prehravač tiesto tiež nemá gramáče :P
a zabudol si tam dopísať najhlavnejšie Repro ! a zišiel bys a ti aj mikrofon
prehravac? :D to akoze dam cd do radia a jak mixujem?daka somrina nie?a on na cd prehravci robi hudbu?
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

JaQuBe napísal:prehravac? :D to akoze dam cd do radia a jak mixujem?daka somrina nie?a on na cd prehravci robi hudbu?
Prehrávač sa vola toto http://images.google.sk/images?hl=cs&um ... q=&start=0

neviem načom robí hudbu ale hra na pioneeroch sa mi zda aj ekd je pravda že on má takých vecí viac :D a najdu sa aj nejake gramače

//jak mixuješ ? no ja neviem čo myslíš pod pojmom mixovanie :D
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Na začiatok ti určite gramofóny neodporúčam, určite by som začal s nejakými lacnejšími playermi. Aký máš vlastne rozpočet na techniku? Bez toho ti asi moc neporadíme. Pod DJingom myslíš púšťanie hudby na akciách alebo remixovanie skladieb? K remixovaniu a vlastnej tvorbe potrebuješ nejaký softík na tvorenie hudby ako Fruity Loop, Cubase... mne sa najviac osvedčil Reason. Samozrejme, budeš k tomu potrebovať aj nejaké MIDI klávesy, lebo s myšou to nie je ono. Budeš potrebovať nejaké znalosti z hry na klávesovom nástroji (aspoň základné tóny, ktoré sa naučíš za krátky čas)... Nič ku počítaču pripájať nemusíš. Playere zapojíš do mixáku a ten napojíš na koncák. Dajú sa kúpiť aj platne, na ktorých už máš poahrávané rôzne beaty, s ktorými by sa potom dal spraviť live mix, ale platne si radšej nechaj na potom. Hranie z PC by som vynechal, ak nemáš veľký rozpočet, pretože, ak by si chcel na akcii hrať z počítača, tak by si musel mať zaplatený poplatok 240 € u Slovgramu a podobný poplatok aj u SOZy. Ak máš nejaké otázky, kľudne sa pýtaj...
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Urcite ti neodporucam gramce na zacatok, Najlepsie nejake lacne playery. Dajme tomu Pioneer cdj 400 alebo Numarky alebo nieco co ma scrachovy procesor. a k tomu mixak co ma nastavitelny crosfader. a nie lacnu sracku ako Bahnosrot za 2000sk ale nieco normalne. Ako gemini alebo vestax.

//autoeditácia príspevku ( 22 Sep 2009, 21:43 )
Urcite ti neodporucam gramce na zacatok, Najlepsie nejake lacne playery. Dajme tomu Pioneer cdj 400 alebo Numarky alebo nieco co ma scrachovy procesor. a k tomu mixak co ma nastavitelny crosfader. a nie lacnu sracku ako Bahnosrot za 2000sk ale nieco normalne. Ako gemini alebo vestax.
JaQuBe
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Dj-XxX napísal:Urcite ti neodporucam gramce na zacatok, Najlepsie nejake lacne playery. Dajme tomu Pioneer cdj 400 alebo Numarky alebo nieco co ma scrachovy procesor. a k tomu mixak co ma nastavitelny crosfader. a nie lacnu sracku ako Bahnosrot za 2000sk ale nieco normalne. Ako gemini alebo vestax.

//autoeditácia príspevku ( 22 Sep 2009, 21:43 )
tak napr.ten mixak moze zostat?kupim ten player tam dam CD a mixujem?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Mna zaujima cim cistite platne ? Klasicky osprchujete alebo ako, lebo stale je na nich tolko prachu a vkuse sprchovat no neviem, alebo radsej kupit antistaticky pripravok alebo antistaticke handricky alebo ako ? Co odporucate ?
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

IMI: Na platne sa používa špeciálny roztok na ich čistenie, je to niečo takéto. Viem, nie je to najlacnejšie, ale pomôže to. Najlepšie by bolo, keby si pri čistení použil utierku z mikrovlákna, tam máš istotu, že vinyl nijak nepoškodíš.

JaQuBe: Čo myslíš pod pojmom "mixovanie"? Myslíš iba scratch, ktorý začne byť po nejakom čase trápny, pustenie 2 pesničiek naraz (doplnenie beatov) alebo remixovanie skladieb?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

DjBass: Ano, LPcka utieram handrickou z mikrovlakna, ten roztok sa da zohnat v kosiciach ?
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Neviem, v Košiciach som ani takéto obchody nehľadal... Keď som niečo potreboval, tak som si to vždy objednal cez internet, pretože tam som vždy hneď našiel, čo som potreboval a nemusel som sa trepať a hľadať po Košiciach obchody, kde by to mohli mať...
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ano, na internete som to videl aj an notape.net , takze asi z tamat to objednam za 20€ , konkretne toto: http://www.notape.net/product/show_product/86148 , mas s tym skusenosti ?
JaQuBe
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

DjBass napísal:IMI: Na platne sa používa špeciálny roztok na ich čistenie, je to niečo takéto. Viem, nie je to najlacnejšie, ale pomôže to. Najlepšie by bolo, keby si pri čistení použil utierku z mikrovlákna, tam máš istotu, že vinyl nijak nepoškodíš.

JaQuBe: Čo myslíš pod pojmom "mixovanie"? Myslíš iba scratch, ktorý začne byť po nejakom čase trápny, pustenie 2 pesničiek naraz (doplnenie beatov) alebo remixovanie skladieb?
No ja chcem nahrat vlastny song{nie ja kamarat}dat do toho beat...a dako to pomixovat...dakedy aj scratch.

//autoeditácia príspevku ( 24 Sep 2009, 16:51 )
Tento cd prehravac je dobry?D sa tam aj scratchovat takze iba daco take chcem max.12 000sk...inac v com je horsi oprtoti prehravacu na 2CD?
inac treba k tomu aj mixak?
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ak máš takýto malý rozpočet, tak sa popozeraj po bazároch, tam nájdeš za takúto cenu výkonnejšie zariadenia...
JaQuBe
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

btw ked mam normalny spevacky mikrak a mam redukcia na 3.5mm do PC pripojim mikrofon a musis riadne zakricat aby som aspon trochu pocul ako sepot preco to nejde normalne?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

lebo musis si to dat cez predzosilovac.. inac ti to pojde strasne slabo..
JaQuBe
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

IMI napísal:lebo musis si to dat cez predzosilovac.. inac ti to pojde strasne slabo..
a co je predsilovac?kde to zohnam?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Vyzera to asi takto http://www.sixandfour.de/artikelbilder/21.0640.jpg .Mam tak isty doma na moj gramofon, v KE ma vysiel 23€ , je to vyborna vec, ODPORUCAM.Skade si ?
JaQuBe
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

IMI napísal:Vyzera to asi takto http://www.sixandfour.de/artikelbilder/21.0640.jpg .Mam tak isty doma na moj gramofon, v KE ma vysiel 23€ , je to vyborna vec, ODPORUCAM.Skade si ?
LM daky eshop neni?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

neviem,skus objednat z www.schotter.sk
Napísať odpoveď