Koniec barovej kultúry na Slovensku!?
-
Tomasko
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Koniec barovej kultúry na Slovensku!?
http://racz.blog.sme.sk/c/205481/Koniec ... ensku.html
clanok barmana roka 08,
slovesnki politici toto vymyslia, ako prvy na svete (asi)
asi budeme mat na vyber 3 druhy alkoholu
chapete tomu?
clanok barmana roka 08,
slovesnki politici toto vymyslia, ako prvy na svete (asi)
asi budeme mat na vyber 3 druhy alkoholu
chapete tomu?
Statna kasa tym skor utrpi kedze mnozstvo dovazaneho alkoholu razantne klesne, a teda aj prijmi z jeho zdanenia/preclenia.Tempus7 napísal:Ale kdeže, v prvom rade ide o štátnu kasu, čo tam po nejakých ľudoch...aspoň si to hned priznali
Nemyslím si.. slováci pili, pijú a budú piť. Akurát budú musieť piť iba určitý alkohol, ktorý bude mať spomínaný dzindzík, čo mnohých výrobcov/predajcov obmedzí. Vykompenzuje sa to však vyššimi predajmi alkoholu, ktorý túto technológiu už má.Gangy napísal:Statna kasa tym skor utrpi kedze mnozstvo dovazaneho alkoholu razantne klesne, a teda aj prijmi z jeho zdanenia/preclenia.
Čierny alkohol to neodbúra, kým colníci nebudú robiť kontroly častejšie. Ktovie, či sa černota práve nezvýši, keďže od 1.3.2009 by mala byť na lieh vyššia spotrebná daň.. za 1L 40% alkoholu sa už nebude do štátnej kasy odvádzať 3,7575€/113,20sk.. ale až 4,3200€/130,14sk. K cenovému rozdielu si ešte prirátajte DPH..
NJ, lenze najlepsii chlast prve ten dzindzik nema, v tom to je...ako spominal aj v blogu, proste to su dzinkdziky, ktore som ja napriklad na whisky nevidel...a pekne dakujem, do baru bez whisky by som asi nevkrocil...a nebud naivny...vyroba sa koli Slovensku neprisposobi...to ma napadlo hned ako som zacal citat clanok, a ten typek to aj sam povedal.
Lub0$.. nie každý pije drahú whisky.. si zober, koľko je na slovensku luxusných barov a reštaurácií v porovnaní s "dedinskými" krčmami, kde sa nepredáva nič iné len najlacnejší rum, vodka, borovička..... ktoré sa najviac pančujú.
Že sa zahraniční neprispôsobia, je samozrejmosťou.. prispôsobia sa iba domáci.. možno ešte českí výrobcovia.
Ale keďže je téma o barovej kultúre, tak máte pravdu.. bary budú kvoli tomuto trpieť.. krčmám to bude jedno.. pretože ako včera v jednom komentári v sme písali, slovák rýchlo zistí, ako sa cez ten "dzindzík" bude dať liať "voda" nie len von, ale aj dnu.

Že sa zahraniční neprispôsobia, je samozrejmosťou.. prispôsobia sa iba domáci.. možno ešte českí výrobcovia.
Ale keďže je téma o barovej kultúre, tak máte pravdu.. bary budú kvoli tomuto trpieť.. krčmám to bude jedno.. pretože ako včera v jednom komentári v sme písali, slovák rýchlo zistí, ako sa cez ten "dzindzík" bude dať liať "voda" nie len von, ale aj dnu.
ViRuS: tiez si myslim.
No k veci - je to blbost, ja v baroch pijem hlavne Becherovku a ta zatial tento uzaver nema.
Zatial som sa s riedenou Becherovkou stretol iba v jednom podniku a odvtedy si ju tam nedavam. Vsetko je to iba o zakaznikoch. A ked v niektorych krcmach prestanu riedit, tak zvysia ceny, aby dorovnali zisky. A dovoz nelegalneho alkoholu to podla mna velmi neovplyvni, pretoze paseraci nemaju problem dat tam potrebne uzavery.
Teda ak to dobre chapem, tak tento zakon by mal mat za nasledok iba obmedzenie sortimentu a pripadne zvysenie cien, kladnym vysledkom bude to, ze tuzemak uz nebude riedeny. Verim, ze to neprejde.
No k veci - je to blbost, ja v baroch pijem hlavne Becherovku a ta zatial tento uzaver nema.
Zatial som sa s riedenou Becherovkou stretol iba v jednom podniku a odvtedy si ju tam nedavam. Vsetko je to iba o zakaznikoch. A ked v niektorych krcmach prestanu riedit, tak zvysia ceny, aby dorovnali zisky. A dovoz nelegalneho alkoholu to podla mna velmi neovplyvni, pretoze paseraci nemaju problem dat tam potrebne uzavery.
Teda ak to dobre chapem, tak tento zakon by mal mat za nasledok iba obmedzenie sortimentu a pripadne zvysenie cien, kladnym vysledkom bude to, ze tuzemak uz nebude riedeny. Verim, ze to neprejde.
Ale vy robte sampeprve rozdiel medzi pojmom 'krcma' a pojom 'bar' Krcma je chlastacia kaplnka, tam netreba nic ine, iba capovanu desiatku a dvanastku, k tomu rum a vodku, vsetko jedneho druhu, no a obcas aj nejaka podpultova domaca 82ka
Cize slovo krcma by som z tejto temy vynechal...im to moze byt jedno, do krcmi sa nechodi chlastat kvalitna whisky ani vodka filtrovana cez diamantovy prach.
V bare to uz je ine, bar bez poriadnych paleniek s naplepkou kvalitky nevydrzi, proste to si neviem ani predstavit...nech zakazu aj pomarancovy dzus a mozme ist do prdele....holt, chceli sme demokraciu, mame ju mat
V bare to uz je ine, bar bez poriadnych paleniek s naplepkou kvalitky nevydrzi, proste to si neviem ani predstavit...nech zakazu aj pomarancovy dzus a mozme ist do prdele....holt, chceli sme demokraciu, mame ju mat
-
Kopa Šrotu
Amateur
-
zvonenie33
Light Professional
jj.. to je ten dzindzík.. a zároveň Nicolaus = hlavný iniciátor tohto zákona vďaka svojmu lobingu na správnych miestach..zvonenie33 napísal:tym dzindzikom sa mysli to co je na Nicolaus vodke?
-
zvonenie33
Light Professional