Koniec barovej kultúry na Slovensku!?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Koniec barovej kultúry na Slovensku!?

Príspevok od používateľa Tomasko »

http://racz.blog.sme.sk/c/205481/Koniec ... ensku.html

clanok barmana roka 08,

slovesnki politici toto vymyslia, ako prvy na svete (asi)
asi budeme mat na vyber 3 druhy alkoholu
chapete tomu?
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Hovorca ministra financií Miroslav Šmál tvrdí, že im ide o ochranu spotrebiteľa. Priznáva však, že „v prvom rade ide o elimináciu predaja nelegálneho liehu".
Ale kdeže, v prvom rade ide o štátnu kasu, čo tam po nejakých ľudoch...aspoň si to hned priznali
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Tempus7 napísal:Ale kdeže, v prvom rade ide o štátnu kasu, čo tam po nejakých ľudoch...aspoň si to hned priznali
Statna kasa tym skor utrpi kedze mnozstvo dovazaneho alkoholu razantne klesne, a teda aj prijmi z jeho zdanenia/preclenia.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Tak to by som im kľudne želal, nech sa na tom riadne popália, ak im to prejde
Osobne by som tento problém s pančovaním skôr riešil častejšími návštevami oných zariadení colnou správou
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Cely ten zakon je az chorobne nezmyselny, take nieco by schvalil iba poloretardovany kok*t.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Tak toto je úplný nezmysel. Kto ten zákon navrhol?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Gangy napísal:Statna kasa tym skor utrpi kedze mnozstvo dovazaneho alkoholu razantne klesne, a teda aj prijmi z jeho zdanenia/preclenia.
Nemyslím si.. slováci pili, pijú a budú piť. Akurát budú musieť piť iba určitý alkohol, ktorý bude mať spomínaný dzindzík, čo mnohých výrobcov/predajcov obmedzí. Vykompenzuje sa to však vyššimi predajmi alkoholu, ktorý túto technológiu už má.

Čierny alkohol to neodbúra, kým colníci nebudú robiť kontroly častejšie. Ktovie, či sa černota práve nezvýši, keďže od 1.3.2009 by mala byť na lieh vyššia spotrebná daň.. za 1L 40% alkoholu sa už nebude do štátnej kasy odvádzať 3,7575€/113,20sk.. ale až 4,3200€/130,14sk. K cenovému rozdielu si ešte prirátajte DPH..

:)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

NJ, lenze najlepsii chlast prve ten dzindzik nema, v tom to je...ako spominal aj v blogu, proste to su dzinkdziky, ktore som ja napriklad na whisky nevidel...a pekne dakujem, do baru bez whisky by som asi nevkrocil...a nebud naivny...vyroba sa koli Slovensku neprisposobi...to ma napadlo hned ako som zacal citat clanok, a ten typek to aj sam povedal.
brm
Darca
Darca

Lub0$.. nie každý pije drahú whisky.. si zober, koľko je na slovensku luxusných barov a reštaurácií v porovnaní s "dedinskými" krčmami, kde sa nepredáva nič iné len najlacnejší rum, vodka, borovička..... ktoré sa najviac pančujú.

Že sa zahraniční neprispôsobia, je samozrejmosťou.. prispôsobia sa iba domáci.. možno ešte českí výrobcovia.

Ale keďže je téma o barovej kultúre, tak máte pravdu.. bary budú kvoli tomuto trpieť.. krčmám to bude jedno.. pretože ako včera v jednom komentári v sme písali, slovák rýchlo zistí, ako sa cez ten "dzindzík" bude dať liať "voda" nie len von, ale aj dnu.

ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

dalsi zakon ktory ma odputat pozornost prosteho ludu od skutocnych kauz, rucajucej sa ekonomiky a vseobecneho moralneho upadku slovenskej spolocnosti...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ViRuS: tiez si myslim.
No k veci - je to blbost, ja v baroch pijem hlavne Becherovku a ta zatial tento uzaver nema.
Zatial som sa s riedenou Becherovkou stretol iba v jednom podniku a odvtedy si ju tam nedavam. Vsetko je to iba o zakaznikoch. A ked v niektorych krcmach prestanu riedit, tak zvysia ceny, aby dorovnali zisky. A dovoz nelegalneho alkoholu to podla mna velmi neovplyvni, pretoze paseraci nemaju problem dat tam potrebne uzavery.
Teda ak to dobre chapem, tak tento zakon by mal mat za nasledok iba obmedzenie sortimentu a pripadne zvysenie cien, kladnym vysledkom bude to, ze tuzemak uz nebude riedeny. Verim, ze to neprejde.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ale vy robte sampeprve rozdiel medzi pojmom 'krcma' a pojom 'bar' Krcma je chlastacia kaplnka, tam netreba nic ine, iba capovanu desiatku a dvanastku, k tomu rum a vodku, vsetko jedneho druhu, no a obcas aj nejaka podpultova domaca 82ka :P Cize slovo krcma by som z tejto temy vynechal...im to moze byt jedno, do krcmi sa nechodi chlastat kvalitna whisky ani vodka filtrovana cez diamantovy prach.
V bare to uz je ine, bar bez poriadnych paleniek s naplepkou kvalitky nevydrzi, proste to si neviem ani predstavit...nech zakazu aj pomarancovy dzus a mozme ist do prdele....holt, chceli sme demokraciu, mame ju mat :D
Kopa Šrotu
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kopa Šrotu »

podla mna sa to zbytocne nafukuje...
snazia sa zabranit pancovaniu ale nemyslia na vedlajsie nasledky, ked to mozeme takto nazvat...
taka stupidita na svk nemoze prejst do praxe...
brm
Darca
Darca

Údajne sa ten dávkovač dá odstrániť obyčajnou spinkou..

zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

toz to je blbost. davat tu gulicku na sladku palenku. ved sa to zalepi. dalej, v mnohych baroch su flase nalozene v davkovacoch, aby sa dobre nalievalo. ko*ot sprosti.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

V bare ušetríme, bo tam nič nebude a kvalitu budeme chľastať doma :)
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Zakon kktina a tym dzindzikom sa mysli to co je na Nicolaus vodke? Nech mi nikdo nehovori ze sa to neda vytiahnut a drbnut tam nove.
brm
Darca
Darca

zvonenie33 napísal:tym dzindzikom sa mysli to co je na Nicolaus vodke?
jj.. to je ten dzindzík.. a zároveň Nicolaus = hlavný iniciátor tohto zákona vďaka svojmu lobingu na správnych miestach..

zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Ved to sa odjakziva prebijalo klucom ked sa islo pit "outdoor" a ti vatcsi skilleri to bez problem aj vytiahnu tak aky zakon? :D
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

a ide to tam tak lahko nasadit aj naspat?
Napísať odpoveď