kupa kompresora - poradte ak viete

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Matej18
Light Professional
Light Professional

kupa kompresora - poradte ak viete

Príspevok od používateľa Matej18 »

potreboval by som čo najlacnejší kompresor

podmieky - lacny,novy, (taký čo sa hned nepokazí)

moj výber
je na obr je to gude Kompresor 231/8/24
teda čo je asi najlacnejšie na trhu

dik za rady
Prílohy
50041.jpg
tomasito13
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

takto, myslis ze je tu niekto odbornik na kompresory popripade ze ti poradi lepsie ako v obchode ktory to predava?
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

ono dost zalezi na co ho budes pouzivat lebo kompresor ma siroku skalu vyuzitia
Juicy
King
King

Re: kupa kompresora - poradte ak viete

Príspevok od používateľa Juicy »

Matej18 napísal: podmieky - lacny,novy, (taký čo sa hned nepokazí)
Keby som kupoval kompresor tak tvoje podmienky ako su cena a stav by boli na vedlajsej kolaji. Najprv by si mal sam vediet na co to chces pouzivat, aky vykon od toho ocakavas, aky objem by mala mat vzduchova nadoba atd...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tak sklbit lacny a novy neni problem .. ale lacny novy a pritom dobry ... to uz bude trochu problem ... hlavne musis vedet na co ho chces ... ak to chces pouzit raz za uhorsky rok tak ti staci hoci co .. ak to budes pouzivat stale tak by som zainvestoval :-)

vseobecne dobry kompresor je napriklad lamelovy alebo zubovy s dostatocnym vykonom pre aplikaciu ... odstranuju totiz nevyhody beznych piesotvych alebo aj rootsovych kompresorov - "pulzujuci vystup" :-) ...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Presne tak.Lacny,novy a kvalitny-to neide dokopy...Za kvalitu sa priplaca :wink: .
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

ak mas nejaku staru chladnicku tak si z nej vezmi :P
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

joejoe:Jedna vec je, že tie kompresory nemajú žiaden výkon - vhodné akurát tak na nafúkanie basketbalky..
-Ďalšia vec sú freony, ktoré pri demontáži uniknú zbytočne do ovzdušia (pochybujem, že by niekto rozoberal zánovnú chladničku)..
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Frikso: Nemáš pravdu. Môj strýko vytiahol kompresor zo starej chladničky po tom čo si starí rodičia kúpili novú. Pripojil na neho hadicu a používame ho na dopĺňanie tlaku v pneumatikách auta. Len nemá manometer. Trvá to o trošku dlhšie ako napr. na benzínke, ale spoľahlivo to nafúka pneumatiku auta, či bicykla.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

presne ten co je na foto mame, na nase "bezne" pouzivanie uplne staci :)
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

poobzeraj sa napr tu: http://www.kompresory-info.sk/
veľmi dobré skúsenosti mám s kompresormi orlík (doma máme jeden už cca 30 rokov)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

erytrocyt: Az na to, ze takym kopresorom z chladnicky mozes fukat vazne tak maximalne bicykel. Auto ma mat predsa kolesa nafukane na urcitu hodnotu, ktorou takym tlakom a ani kompresorom na benzinke nenafukas. Rozdiely medzi takymto kompresorom a kompresorom v pneuservise, ktory musi mat pravidelne prehliadky a atest su velke.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hojko: ty svoje pneu nenafukas na benzinke ? ... to tam mate co za kompresor ? hrackarsky ? :-) ... v pneuservise maju vacsinou vlastny rovod tlakoveho vzduchu a tak je trosku iny kompresor a asi to neni treba riesit .. inak na vsetky ostatne aplikacie staci bezny prenosny kompresor ... od toho ako casto a na co ho chces pouzivat by mala zavisiet jeho konstrukcia a kvalita :-) (potazmo aj cena) ...

... ja teda neviem ale zatial na kazdej benzinke na ktorej som chcel dofukovat a nemali kompresor pokazeny, tak som aj dofukal :-) :-) + ked zoberem v potaz aj to ze v aute mame take male cingrlatko do autozapalovaca, ktore sice bzuci ako vcela a fuka pol hodinu, ale koleso na 220kPa nafuka bez problemu, tak neviem o com vravis :-) :-) ...

//autoeditácia príspevku ( 23 Sep 2009, 15:34 )
// hlavne este je odveci argumentacia ze bicykel nafukas a auto nie, ked tlak v aute je bezne 220 - 230kPa a tlak v dusiach bicykla byva odporucany podla druhu plasta od 400kPa do 700kPa .. pri galuskach trebars aj 900kPa :-) ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

nordkapp_pb: Ak ich mam nafukat na 2.3, tak ich presne nenafukam, pretoze to ma odchylku, co pri kompresoroch autoservisu nie je tolerovane. Kompresor na benzinke moze sluzit tak na dofukanie, ale nie na presne nafukanie kolesa. Navyse sa ma koleso fukat kym este nie je zahriate.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja to mam k benzinke mozno 500m, to sa to koleso nestihne ani zobudit, nie tak este zahriat :-) ... manometer co mame v aute ma odchylku cca. 5% (pri premeriavani tlaku po vymene pneu - cize snad to nafukali presne ked maju kalibrovane manometre). 5% je na ine ako laboratorne pouzitie dostatocna presnost a stal nech nezerem mozno aj 300sk ... to ze mam nedostatocny tlak v pneu zistim prave podla tohto manometra, takze viem kolko chyba a ked pridem na pumpy vidim kolko ukazuje manometer na kompresore - tzn. priblize viem kolko tam mam splechnut ... radsej to prefuknem a potom na ventile odpustim presne tolko kolko potrebujem :-) ... cuduj sa alebo nie ale tlak v pneu udrziavame iba na pumpach alebo tym malym zasranom nevykonnym a je to v dostatocnej presnosti ( 10kPa moznu odchylku od realu nepoznas ani na jazde ani na spotrebe ani na opotrebovani pneu :-) ) ... na inertny plyn im kaslem a preto navstevujeme pneuservis iba pri prezuvani diskov :-)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja to mam k benzinke mozno 500m, to sa to koleso nestihne ani zobudit, nie tak este zahriat :-) ... manometer co mame v aute ma odchylku cca. 5% (pri premeriavani tlaku po vymene pneu - cize snad to nafukali presne ked maju kalibrovane manometre). 5% je na ine ako laboratorne pouzitie dostatocna presnost a stal nech nezerem mozno aj 300sk ... to ze mam nedostatocny tlak v pneu zistim prave podla tohto manometra, takze viem kolko chyba a ked pridem na pumpy vidim kolko ukazuje manometer na kompresore - tzn. priblize viem kolko tam mam splechnut ... radsej to prefuknem a potom na ventile odpustim presne tolko kolko potrebujem :-) ... cuduj sa alebo nie ale tlak v pneu udrziavame iba na pumpach alebo tym malym zasranom nevykonnym a je to v dostatocnej presnosti ( 10kPa moznu odchylku od realu nepoznas ani na jazde ani na spotrebe ani na opotrebovani pneu :-) ) ... na inertny plyn im kaslem a preto navstevujeme pneuservis iba pri prezuvani diskov :-)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

hojko napísal:erytrocyt: Az na to, ze takym kopresorom z chladnicky mozes fukat vazne tak maximalne bicykel. Auto ma mat predsa kolesa nafukane na urcitu hodnotu, ktorou takym tlakom a ani kompresorom na benzinke nenafukas. Rozdiely medzi takymto kompresorom a kompresorom v pneuservise, ktory musi mat pravidelne prehliadky a atest su velke.
Keď najbližšie pôjdem k starým rodičom, špeciálne pre teba vypustím pravé predné koleso, a nafúkam ho tým podomácky vyrobeným kompresorom. A to všetko ti natočím na kameru a dám na youtube. Ak ho tým kompresorom nafúkam na prepísaný tlak, posielaš mi bandasku piva. Ak nie, posielam ja. Bereš?

//autoeditácia príspevku ( 23 Sep 2009, 16:20 )
hojko napísal:nordkapp_pb: Ak ich mam nafukat na 2.3, tak ich presne nenafukam, pretoze to ma odchylku, co pri kompresoroch autoservisu nie je tolerovane.
Na čo potrebuješ presný tlak povedzme 2.3 ? Pôjdeš do toho svojho pneuservisu, necháš si nafúkať tlak na 2,300001, odídeš domov, prídeš k autu večer tlak odmeriaš a budeš tam mať 2,2472. Cez deň je teplo, plyn je roztiahnutý. Večer je chladno, plyn sa ochladí, a už máš po predpísanom tlaku. O čom tu točíš? Tomu sa hovorí teplotná rozťažnosť. Na druhý deň, aj ak by bola presne taká istá teplota ako bola v deň predchádzajúci budeš mať zasa iný tlak. Ber do úvahy opotrebenie pneumatiky, malý únik, ktorému sa nikdy nevyhneš, stačí malá chyba disku a máš to tam. Drobné praskliny atď. Ak bude teplota vyššia budeš mať zasa aj tlak o niečo vyšší.
Takže toto čo si napísal je nezmysel a úplne zbytočný.
Stačí do dohustiť konpresorom z benzínky a overiť manometrom. Svojím alebo benzínkovým, to je jedno.
Frikso
Darca
Darca

erytrocyt: Ako keby plneumatika auta bola merítkom pre kompresory. Veď tam máš ca. 2 atmosféry. To dofúkaš aj šlapacou pumpou. Okrem toho tieto chladničkové kompresory majú nízky prietok a potom to aj tak trvá (nafúkať koleso)..
-Je tu veľmi malý rozsah použitia týchto kompresorov a napr. na dielenské použitie je to absolútne nevhodné (ofuky, striekanie..)
+ sú tu freony v systémoch starých chladničiek..
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

uz by sa aj autor temy mohol vyjadrit a ozrejmit nam na co bude ten kompresor vyuzivat 8)
Frikso
Darca
Darca

Akurát dne sosm sa bavil s kamarátom o kompresoroch a on si kúpil tento model http://www.euronaradie.sk/product_info. ... ts_id=5475 myslím, že je za vynikajúcu cenu a je k nemu kit náradia zdarma.

O kvalite treba však hovoriť s rezervou. Je to nemecká výroba. Keďže je bezolejový, tak nebude určite vhodný na každodenné použitie. Na také garážové práce však uplne postačuje si myslím.
Tuším si ho kúpim :D
Napísať odpoveď